Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 часа, Banesc написа:

378379651_841390307656001_76035450076033

Не съм чул или видял политик, в България, да бъде тикнат в панделата. После се чудите що народа не гласува.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Зеленски поздрави войниците си за освобождаването на Клишчеевка

Украинския президент Володимир Зеленски поздрави войниците си за освобождаването на село Клишчеевка край Бахмут, предаде NOVA.

Селото се намира на около 10 километра от ключовия град Бахмут, в който се водят едни от най-ожесточените боеве. Военни анализатори коментираха, че новината е особено важна, тъй като е в навечерието на второто посещение на Зеленски във Вашингтон.

https://www.vesti.bg/sviat/zelenski-pozdravi-vojnicite-si-za-osvobozhdavaneto-na-klishcheevka-6178704

Забелязвате ли колко е спокойно когато пишем само ние, които сме си от форума в темата?

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че няма да има бърз край на войната в Украйна в интервю, публикувано в неделя, докато Киев продължава с контраофанзивата си срещу Русия. "Повечето войни продължават по-дълго от очакваното, когато за първи път започнат", каза Столтенберг в интервю за германската медийна група "Функе". "Затова трябва да се подготвим за дълга война в Украйна.

https://www.theguardian.com/world/2023/sep/17/russia-ukraine-war-at-a-glance-what-we-know-on-day-571-of-the-invasion

Как бееее

Зеленски вчера заяви че Украйна ще пробие руската отбранителна линия и е готова за това. В предаването 60 минути.

За съжаление не знам номера на Киевската психиатрия.

Отбор К.

Спешно трябва да търсите помощ 

IMG_20230918_112720_452.jpg

преди 3 минути, Киро Н. написа:

Как бееее

Зеленски вчера заяви че Украйна ще пробие руската отбранителна линия и е готова за това. В предаването 60 минути.

За съжаление не знам номера на Киевската психиатрия.

Отбор К.

Спешно трябва да търсите помощ 

IMG_20230918_112720_452.jpg

Потърси ти помощ , че ма ти се отразява зле темата.

Пълно изтегляне на руснаците  и изплащане на репарации -това искат Зеленски и НАТО. В противен случай - война до последния украинец. Ами кой ще получава репарациите след последния???    Абсурдно е до малоумие...   По план ВСУ  вече трябваше да бъдат в Токмак, напредвайки към Мелитопол. Но те все още си блъскат главите в първата защитна линия на Русия.    Още сега на хохлите им липсват ресурси  за конкретни операции  по цялата фронтова линия.  От КНДР е договорена далекобойна артилерия - с двойно по-голям обсег от артилерията на НАТО!    Скоро украински подразделения ще бъдат обстрелвани от далеч - без възможен обратен обстрел.   Кореецът е обещал и милиони снаряди по съветския стандарт.  Шегата настрана - бандеровците са обречени не за първи път на ликвидация.   И никой не знае след 70-80 години дали отново успешно ще са се реанимирали.   

Елън Мъск ги е закопал

В добавка - руснаците вкарват подкрепление - това което го нямаше

От Киев - радостна вест:

"Правительство Украины уволило всех заместителей министра обороны и госсекретаря ведомства — министр украинского кабмина Олег Немчинов"

Отбор К. спешно трябва да обърнете рез... извинете опорката

IMG_20230918_100915_085.jpg

IMG_20230918_113012_658.jpg

За първи път по временния коридор: Два товарни кораба акостираха на пристанището в Черноморск

Два товарни кораба акостираха в пристанището на Черноморск в южната част на Одеска област.

Плавателните съдове са първите, които използват временния коридор в Черно море, създаден след решението на Русия да не подновява споразумението, което гарантира сигурността на износа на зърно от Украйна. Корабите ще натоварят близо 20 000 тона, предназначени за Азия и Африка. 

През август Украйна обяви създаването на "хуманитарен коридор" в Черно море, за да заобиколи руската блокада. Оттогава пет кораба са използвали коридора, за да напуснат украинските пристанища. "Първите граждански кораби използваха временния коридор, за да влязат в украинските пристанища", потвърди вицепремиерът Олександър Кубраков във Facebook. 

През юли Москва провали ключовата сделка, сключена с посредничеството на ООН и Турция, която гарантираше безопасното преминаване на зърнени товари от украинските пристанища. След спирането на споразумението Русия засили атаките си в района на Одеса, като се насочи към пристанищната инфраструктура и тази за съхранение на зърно. За целта бяха използвани ракети и безпилотни самолети.

https://euronewsbulgaria.com/news/19295/za-purvi-put-po-vremenniya-koridor-dva-tovarni-koraba-akostiraha-na-pristanishteto-v-chernomorsk

Бате ти четеш ли ... ЕУ въведе искане за сертификати, Украйна се съди с Полша и т.н.

Отиде работата в реката ...пачки от жито няма да има

преди 17 минути, Киро Н. написа:

Бате ти четеш ли ... ЕУ въведе искане за сертификати, Украйна се съди с Полша и т.н.

Отиде работата в реката ...пачки от жито няма да има

Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните забрани за украински селскостопански продукти, каза украинския търговски представител Тарас Качка, цитиран от Politico.

преди 2 часа, kosyo написа:

@Flashback  това е като за тебе - дано го оцениш.

Съдът призна, че бременността не е причина за избягване на служба по време на военната служба

„Комерсант” стана известен за първата присъда срещу военнослужеща, изчезнала от военна част по време на мобилизация и бойни действия. Жената е осъдена на шест години колония с общ режим, но едва ли ще влезе в затвора, тъй като е получила отсрочка на изпълнението до 2032 г., когато детето й навършва 14 години. Освен това е бременна.

https://www.kommersant.ru/doc/6223018

Оф беее!

Това е някаква секретарка/писарка във военна част, работеща на професионален договор.

Правилата на военните са строги, а момичето нещо е сбъркало по реда и е попаднало в мелничните колела на военния съд, който гледа да показва твърдост.
Бюрократщина, особено военна, особено във време на Специална военна операция.

Малшанс, съчувствам ѝ, и предполагам, че след апелация в съда това излишно тежко наказание на съдиите ще отпадне до глоба и отнемане на заплатата, докато не е ходила на работа.

Оф бее, що сте толкова зависими в мисловната(?) ви дейност и във виждането на истината, зависими от желанията ви истината да е на ваша страна?

Децка градина сте.

преди 11 минути, attj написа:

Украйна планира да съди Полша, Унгария и Словакия заради техните забрани за украински селскостопански продукти, каза украинския търговски представител Тарас Качка, цитиран от Politico.

В съда на Световната търговска организация. Мисля, че ще загубят.

Самозабравиха се само заради едните потупвания по рамото: "Мрете, мрете! За наша полза".

И да мрат!

преди 3 минути, rado_svet написа:

Оф беее!

Това е някаква секретарка/писарка във военна част, работеща на професионален договор.

Правилата на военните са строги, а момичето нещо е сбъркало по реда и е попаднало в мелничните колела на военния съд, който гледа да показва твърдост.
Бюрократщина, особено военна, особено във време на Специална военна операция.

Малшанс, съчувствам ѝ, и предполагам, че след апелация в съда това излишно тежко наказание на съдиите ще отпадне до глоба и отнемане на заплатата, докато не е ходила на работа.

Оф бее, що сте толкова зависими в мисловната(?) ви дейност и във виждането на истината, зависими от желанията ви истината да е на ваша страна?

Децка градина сте.

Сега ако ме подсетиш къде в устава пише нещо за разлика между секретарка/писарка и редовия военнослужещ... Аз съм виждал лично как вкараха от военния оркестър един в ареста че беше пиян докато свиреха на вдигането на знамето, защото така пише там. Ама сигурно има нещо друго написано специално за секретарките/писарите явно съм го пропуснал :) Яка мисловна дейност изисква това

преди 1 минута, kosyo написа:

Сега ако ме подсетиш къде в устава пише нещо за разлика между секретарка/писарка и редовия военнослужещ... Аз съм виждал лично как вкараха от военния оркестър един в ареста че беше пиян докато свиреха на вдигането на знамето, защото така пише там. Ама сигурно има нещо друго написано специално за секретарките/писарите явно съм го пропуснал :) Яка мисловна дейност изисква това

Нема кво да те подсещам, ти си радиоточка на Бандера-Козяк.

Пробвал ли си да спориш с радиоточка?

преди 3 минути, rado_svet написа:

Нема кво да те подсещам, ти си радиоточка на Бандера-Козяк.

Пробвал ли си да спориш с радиоточка?

Е само може да ми посочиш текста и си ме бил като украинец-руснак - толкова ли е сложно?

Тая боя много върви тия дни:

преди 8 минути, kosyo написа:

Е само може да ми посочиш текста и си ме бил като украинц-руснак - толкова ли е сложно?

Характерното за вас, Козяк-Бандеровски агентчета по форумите, е, че се стараете да завлечете хората в спора ви купено-тъп.

А като ви питат от друга гл. точка, мълчите като бълха в гащи, щото сте бълхи в гащите на големите западни хиени.

току-що, rado_svet написа:

Характерното за вас, Козяк-Бандеровски агентчета по форумите, е, че се стараете да завлечете хората в спора ви купено-тъп.

А като ви питат от друга гл. точка, мълчите като бълха в гащи, щото сте бълхи.

А хактерното за случая че не можа да предоставиш нищо като доказателство и сега аз съм ти виновен.Пък аз трябва да ходя в детската градина. Поне да беше казал в коя група ? Някой друг да се пробва в защитата на бременната,а? Хайде де нали сте много добри :)

преди 1 минута, kosyo написа:

А хактерното за случая че не можа да предоставиш нищо като доказателство и сега аз съм ти виновен.Пък аз трябва да ходя в детската градина. Поне да беше казал в коя група ? Някой друг да се пробва в защитата на бременната,а? Хайде де нали сте много добри :)

Не се пъни, вече го доказах, въшко.

току-що, Киро Н. написа:

Косе 

Дай нещо за дрони готин - знам знам тежко е но ще го преживееш.

Следваща задача гейски бракове щото е важно

Недей че като гледам как падна този дето го оглеждаше - мъка просто..

преди 1 минута, rado_svet написа:

Не се пъни, вече го доказах, въшко.

Нищо не каза пак. Дай малко по сериозно - сигурно детето е на някой началник и не го признава и решил да я вкара в затвора :) На това ще се върже целия ви отбор.. Жалка картинка просто сте - за пореден път ви го казвам, че дано се усетите

Охххх 

Косенце - скъпи мой 

Вентилирай докато намериш неква положителна укро новина . Прилагам схема от нощния опит за перемога - уви провален

Айде - лек и доходен понеделник

IMG_20230918_124902_707.jpg

преди 7 минути, Киро Н. написа:

Охххх 

Косенце - скъпи мой 

Вентилирай докато намериш неква положителна укро новина . Прилагам схема от нощния опит за перемога - уви провален

Айде - лек и доходен понеделник

Малко ли ви беше последната седмица ?

Минус един кораб и подводница.

Знам че привикнахте с високите резултати които показва ВСУ, ама всеки ден не може.

преди 2 часа, attj написа:

Кокончо Кокич много всичко разбира.  И пак се е маскирал като този Грухчо - при опит за бягство от Мосейково???

Атидже пак ли си самотна

Screenshot2023-08-02110006.png.4481e547c136c367bb0fa5c46ae966c7.png

преди 2 часа, *S197* написа:

Не съм чул или видял политик, в България, да бъде тикнат в панделата. После се чудите що народа не гласува.

355312369_5915289101908445_7496059064343107712_n.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.