Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 42 минути, dimy написа:

Не - казаха че - искат! И то - след началото на войната!

Укрите казаха това преди годиииини ... и за това искаха и да пуснат НАТО!  Но не им се получи и няма да им се получи!

Искаха от "мечка ремичка"... ще я получат!

LOL, не плачи на чужди гробища.... Русия има нефт и газ поне за още половин хилядолетие...

Ти газ ли ядеш ? Ясно, че само това ти е в кратуната. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Coco1 написа:

Нещо ти е доста объркана пропагандата другарю

Русоробите пишете на автоматична невероятни глупости. 

Аз съм многогодишен фен на Симантек и на много други американски неща. В САЩ имам роднини, познати и приятели.  Виж какво каза днес Путин:  “Аз съм дагестанец, чеченец, руснак, ингушетинец, евреин, осетинец. Не мога да изброя всички над 300 етнически групи в Русия. Но аз се гордея от това, че съм част от този свят, част от могъщия, силен, многонационален народ на Русия. В същото време никога няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – въпреки че част от хората в Украйна са били сплашени от много заблудената нацистка националистическа пропаганда. Някои от тях, разбира се, съзнателно са последвали пътя на бандеровците“.  Проблемностите  Русия-Украйна  и  България-Македония  нима не си приличат!?  Колко българска кръв досега  е пролята за Македония?   

преди 2 минути, attj написа:

Аз съм многогодишен фен на Симантек и на много други американски неща. В САЩ имам роднини, познати и приятели.  Виж какво каза днес Путин:  “Аз съм дагестанец, чеченец, руснак, ингушетинец, евреин, осетинец. Не мога да изброя всички над 300 етнически групи в Русия. Но аз се гордея от това, че съм част от този свят, част от могъщия, силен, многонационален народ на Русия. В същото време никога няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – въпреки че част от хората в Украйна са били сплашени от много заблудената нацистка националистическа пропаганда. Някои от тях, разбира се, съзнателно са последвали пътя на бандеровците“.  Проблемностите  Русия-Украйна  и  България-Македония  нима не си приличат!?  Колко българска кръв досега  е пролята за Македония?   

Какво очакваш Путин да каже в такъв момент? Нали трябва поне вкъщи да търси одобрение и консолидация

преди 2 минути, attj написа:

Русоробе с амнайсе профила от които даже и женски. Слушай си Путя и му вярвай, той за вас русоробите прави тия изказвания.

преди 5 минути, parmobil написа:

Какво очакваш Путин да каже в такъв момент? Нали ...

... всичко е на запис!!!

преди 2 минути, Coco1 написа:

Русоробе с амнайсе профила от които даже и женски. Слушай си Путя и му вярвай, той за вас русоробите прави тия изказвания.

Много повече са.   Обаче не ми харесва  случващото се  в Украйна    https://pogled.info/svetoven/ukraina/ukrainski-voiski-atakuvaha-shtaba-na-azov-v-mariupol-ot-tochka-u.139932

преди 9 минути, attj написа:

Виж какво каза днес Путин:  “Аз съм дагестанец, чеченец, руснак, ингушетинец, евреин, осетинец. Не мога да изброя всички над 300 етнически групи в Русия. Но аз се гордея от това, че съм част от този свят, част от могъщия, силен, многонационален народ на Русия. В същото време никога няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – въпреки че част от хората в Украйна са били сплашени от много заблудената нацистка националистическа пропаганда. Някои от тях, разбира се, съзнателно са последвали пътя на бандеровците“.

Ох, милия Путин. Човека име убеждения. Какво значение има какво мислят останалите. Той има убеждения.

преди 1 минута, A.com написа:

Ох, милия Путин. Човека име убеждения. Какво значение има какво мислят останалите. Той има убеждения.

И то - от Кореком!

преди 1 час, Недко написа:

https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances

https://ru.wikipedia.org/wiki/Будапештский_меморандум

"В съответствие с Меморандума и Лисабонския протокол от 1996 г. Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядреното оръжие наравно с Казахстан и Беларус като страна-участник, която не разполага с ядрено оръжие."
https://www.ukrainadnes.com/budapeshtenskiyat-memorandum/

"От 2014 г. насам Украйна три пъти настояваше за свикване на консултации с гарантиращите сили на меморандума от Будапеща. Три пъти - никакъв успех. Това ще е четвъртият опит. И аз, и Украйна ще го направим за последен път. Ако това не стане, ще приемем, че меморандумът от Будапеща не работи и всички общи решения от 1994 г. са поставени под въпрос." 
https://boulevardbulgaria.bg/articles/rechta-na-zelenski-v-myunhen-ne-mislete-che-ukrayna-shte-e-vechen-bufer-mezhdu-rusiya-i-zapada

Къде Зеленски казава, че ще се въоръжат с ракети с далечен обсег и с ядрено оръжие? Казва ли го някъде? Да или не? Ако не го е казал Зеленски, а друг украински политик може ли някаква информация кой, кога и къде го е казал?

преди 32 минути, N1K17Y написа:

Ти газ ли ядеш ? Ясно, че само това ти е в кратуната. 

А ти се просвети с какво се отопляват оранжериите например, и коя е основната съставка при производството на тор !

преди 26 минути, A.com написа:

Много на място си го казва, че да опише Путинизма. Не ти трябват факти. Трябва вяра. Една партия, един лидер. Ще ги води към светлото бъдеще. Имайте вяра другари. 

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

А ти се просвети с какво се отопляват оранжериите например, и коя е основната съставка при производството на тор !

Русия не е единствената държава с газ и нефт. Ама да видим на кой ще продават сега. 

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

България силно "пожелателно" е газифицирана на 30%. Не съм се интересувал как е в промишлеността, но имам приятели, които са домашно газифицирани - не виждам предимства при тези цени. Под тези цени имам предвид миналогодишните.

преди 3 часа, G_A_G_O_V_69 написа:

В момента Украйна е разделена.

Имам предвид бъдеща желязна завеса ,която ще раздели Украйна.През тази желязна завеса ще бягат  " освободените сега  и възхитени режима" не само от Руска Украйна ,но и от самата Русия! Определящи ще е модела и дадената свобода . Историята винаги ще се повтаря ,само че на друго ниво и на друго място!

Турция също не приема указания от САЩ  за санкции спрямо Русия - дано съумеят да им помогнат на руснаците и украинците  да се договорят   https://blitz.bg/svyat/turtsiya-s-plan-za-kraya-na-voynata-sbira-lavrov-i-kuleba-v-antaliya_news872006.html

Вдигнаха цената на газта със 17%, дали се дължи на войната не знам, но съм сигурен че отсега нататък само ще се вдига. Азерският газ е с 60% по евтин от Руският, да внасят от там, какво им пречи. Освен това атомното гориво за козлодуй идва пак от Русия, ако го спрат откъде ще взимат, едната вероятност е да се доставя от Иран или от САЩ. Абе става сложно с енергията, освен това банките също ще страдат.

преди 3 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:
преди 4 часа, A.com написа:

На мен ми е интересно как така прибалтийските републики са в НАТО от 2004 го, но... относно 500-600-те километра е някаква странна "тишина". Яно Путин не го беше съобщил, а и да го е, до нашните родолюбци не бяха достигнали думите му. Обаче, сега като каза, че времето за реакция намалява на 6-7 минути, защото 500-600км и се започна едно виене...

Отговора е елементарен стига да разсъждаваш .... В тези страни имат суверенитет и са частично независими . Не са , като управляващите в Украйна да са готови на всичко и да целуват задниците на американските началници . Не се молят ежедневно на тяхна територия да поставят ракети с далечен обсег или ядрени оръжия ,затова и не са пряка заплаха за Русия . 

Така е, но Зеленски казва че ако украйна падне, следващите са те. Аз лично не вярвам в това, Зеленски само подклажда огъня.

преди 10 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Вдигнаха цената на газта със 17%, дали се дължи на войната не знам, но съм сигурен че отсега нататък само ще се вдига. Азерският газ е с 60% по евтин от Руският, да внасят от там, какво им пречи. Освен това атомното гориво за козлодуй идва пак от Русия, ако го спрат откъде ще взимат, едната вероятност е да се доставя от Иран или от САЩ. Абе става сложно с енергията, освен това банките също ще страдат.

Така е, но Зеленски казва че ако украйна падне, следващите са те. Аз лично не вярвам в това, Зеленски само подклажда огъня.

Светът никога не е бил толкова единен ,както сега срещу войната в Украйна. Сигурен съм ,че за много кратко време ще намери изход .Газ се добива на много места ,правят се и доста терминали . Колкото до Зеленски ,той е само един хумористичен герой , при това богат , но не се уплаши от един обучен КГБ агент, минал през мноого школи ! Зеленски остана в Киев и доказа че си обича родината и това може да му коства живота!

преди 5 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Отговора е елементарен стига да разсъждаваш .... В тези страни имат суверенитет и са частично независими . Не са , като управляващите в Украйна да са готови на всичко и да целуват задниците на американските началници . Не се молят ежедневно на тяхна територия да поставят ракети с далечен обсег или ядрени оръжия ,затова и не са пряка заплаха за Русия . 

Ауу да, големите лошковци от Америка въртят Европа на малкия си пръст, обаче едни литовци и естонци им се опъват и ги държат далеч. Само казват "НЕ" и американците си прибират ракетите :lol6:

По-добре не разъсждавайте, а си чакайте какво ще се спусне по Россия24, че там глупостите са просто абсурдни, но поне не и толкова смешни.

преди 2 часа, bigiadri написа:

.Газ се добива на много места ,правят се и доста терминали .

В норвегия находището няма да стигне за цяла европа, Втечненият шифтов газ от САЩ е много скъп, Азерският газ е най обнадеждаващ но не съм осведомен дали може да стигне за цяла европа, Катарският сигурно пак няма да стигне а и трябва изграждане на инфраструктури които ще забавят дизерфикацията на Европа от руският газ. Но да подччертая в Русия са най големите залежи на газ за десетилетия напред, даже имат неразработени находища в сибир. Така че ще е трудно на европа. Има изход в зелената енергия, да строят повече ВЕИ и ПАВЕЦИ за съхранение на тока.

преди 16 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

В норвегия находището няма да стигне за цяла европа, Втечненият шифтов газ от САЩ е много скъп, Азерският газ е най обнадеждаващ но не съм осведомен дали може да стигне за цяла европа, Катарският сигурно пак няма да стигне а и трябва изграждане на инфраструктури които ще забавят дизерфикацията на Европа от руският газ. Но да подччертая в Русия са най големите залежи на газ за десетилетия напред, даже имат неразработени находища в сибир. Така че ще е трудно на европа. Има изход в зелената енергия, да строят повече ВЕИ и ПАВЕЦИ за съхранение на тока.

Газ има и страните на Средиземноморието-Израел ,Алжир, Египет Либия , между Алжир и Италия има и газопровод. Трябва ни връзката между нас и Гърция и терминала на Пирея ,в който и ние имаме участие.Така че всичко е въпрос на време за нас. Другите страни от ЕС щом искат /обмислят час по скоро да спрат доставките от Русия  ,сигурно и те имат решения. Всичко е въпрос на време! В бъдеще, делът на газта в енергетиката ще намалява!Колкото и да е сега неизгодно зелената енергия е бъдещето. Войната ще ускори този процес!Войната  в Сирия беше заради газопровод през Сирия от Суадитска Арабия ,руснаците в Сирия имат голямо влияние и те бяха причината ,този газопровод да не се допусне!Разбира се това е само една от причината за войната в Сирия.

А ето какво казва Зелински на Путин:

image.png.459fe4cb826a34796341c115ab80f673.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.