Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Срещу 100 долара: Готвят ли митинг в София проруски сили?

„Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото не е в полза, а в голяма вреда не само за Украйна, а и за България.” Това заяви в предаването „Здравей, България” по NOVA Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България. Коментарът ѝ е във връзка с появилата се информация, че проруски сили готвят митинг в София срещу интересите на Киев.

По думите ѝ по време на демонстрацията ще има призиви за мир, но за сметка на Украйна и нейните територии. Има и идея президентът Румен Радев да бъде поканен за медиатор между Москва и Киев. „Не Украйна е започнала войната”, посочи Коцева.

Тя добави: „Това са руските опорки. Ние всички сме запознати с плановете на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е представил отдавна. Те включват задължително оттегляне от териториите на страната, както и задължителни репарации, защото тя търпи огромни щети на икономиката, екологията други."

Коцева е категорична, че българската държава не бива да позволява подобни демонстрации, както и руска пропаганда от страна на медиите, най-вече от обществените.

„Аз разглеждам това събитие като част от политиката на руските спецслужби и на Русия като цяло, която се опитва през последните месеци да наложи идеята за преговори и за сключване на мир на нейните условия”, изтъкна историкът проф. Михаил Станчев.

„И аз съм за мир, но на какви условия? Точно това не казва никой”, добави още той.

Олена Коцева посочи, че вероятно демонстрацията ще се проведе пред президентството по обяд, когато повечето хора са на работа. Тя твърди още, че в него ще участват хора, идващи от Варна, срещу заплащане в размер на 100 долара. Друга информация е, че на митинга ще бъде развято украинското знаме, отново за заблуда на обществото.

Целия разговор гледайте във видеото.

https://www.vesti.bg/bulgaria/sreshtu-100-dolara-gotviat-li-miting-v-sofiia-proruski-sili-6186906

@Гражданин му казах, че никой не може да победи този, който стои зад истината. Къде избягаха тези които одеве твърдяха, че лъжа?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, Coco1 написа:

Защо не ти е актуалeн Елбруса?   

Нима очакваш някои да ръкопляскат на бандеровците?   Заради един милион ненужно  загинали хохли и казаци?   Или заради натрупания държавен дълг на Бандеристан  от 134 милиарда долара???   

Някаква нагла украинка е врещяла по телевизията и е лъжела най - нагло за протест, организиран от руското посолство. Жалко, че няма кой  да я постави на място тая долна лъжкиня и измамница, опитваща да сее, омраза, раздори и лъжи!

Поне в Полша от първи януари им спират всичкото безплатно на авантаджиите!

Няма ли мъже, истински мъже тук, в България, които да не се страхуват и да поставят на място такива като тази? Че да им лъснат лъжите и интригите и да не бъдат канени никъде повече!

Не случайно ни спряха БСТВ. Всичките телевизии вече са американски подлоги.

Зеления наркоман, диктатор и военнопрестъпник губи войната и явно е решено на този да му се даде убежище тук! Гнус! Не знам колко пъти трябва да повтаряме малоумната история със съюзи с грешната страна................. Явно, чак след като ни бомбардират столицата..................Тогава ще изгубим съвсем всичко - историческите си архиви, артефакти, картини, скулптури, красиви сгради с историческа стойност, музеи..................

Само да ви припомня, че при бомбардировките на София през ВСВ от страна на англичани и американци, губим завинаги оригитналната и красива сграда на Народната библиотека, заедно с куп книги и архиви, оригиналната къща - музей на Иван Вазов с всичките мебели, вещи и вероятно и снимки вътре, сградата на Българската академия на науките гори, заедно с кой знае колко книги и архиви, унищожено е едно от крилата на Народното събрание.

Ако на вас това ви харесва, на мен, не! И не, тези снимки не са фалшификати!

768x432.jpg?_=1522415138

d180d0b0d0bad0bed0b2d181d0bad0b8.jpg?w=3

d180d0b0d0bad0bed0b2d181d0bad0b8-d187d0b

bombardirovki-sofia2_fit-gallery_slider.

4813.jpg

преди 8 минути, В. Велев написа:

За съжаление всички ще го признаят чак след нова и още по - разрушителна световна война.

лед която се надявам да ги няма туморите САЩ, Германия и Израел. Най - войнолюбивите държави на света!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Русия е отворена за преговори с режима в Киев: както казва Владимир Путин, „или ще се споразумеем и ще се съгласим по определени параметри, или ще решим със сила“.

преди 1 час, attj написа:

Нима очакваш някои да ръкопляскат на бандеровците?   Заради един милион ненужно  загинали хохли и казаци?   Или заради натрупания държавен дълг на Бандеристан  от 134 милиарда долара???   

Ухо заработвай никой не се интересува от платенето ти безмозъчно "мнение"

преди 45 минути, В. Велев написа:

Другарко Велева, дай да видим банковата ти сметка в рубли та и други да го направят

ПЛАН ЗА УКРАЙНА: **ОЩЕ** 500 000 ВОЙНИЦИ НА ФРОНТА!

Свят 19 декември 2023 г

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща, че Украйна ще продължи да се бори и отказа да обсъжда всяка възможност за поражение.

Наблюдатели казват, че той е напълно откъснат от реалността!

В рядко обръщение в края на годината, непокорният лидер призна, че е била "трудна година" - но обеща Украйна да се бори за победа.

Зеленски даде неочаквана пресконференция, за да обсъди състоянието на войната и стратегиите за новата година.

Зеленски започна обръщението си с думите: „Това е трудна година, която е към края си“.

Въпреки това той каза на украинците никога да не губят "нашата устойчивост", добавяйки: "Ние се борим за бъдеще, което да бъде избрано от нас самите, а не от Руската федерация".

За да направи това, изпадналият в битка лидер каза, че украинската армия е поискала да бъдат мобилизирани допълнителни 450 000-500 000 души.

„Това е чувствителен въпрос“, каза той, но заяви, че „има нужда от повече аргументи в подкрепа на тази идея“.

На въпрос дали има някаква възможност за „поражение“, Зеленски отговори уверено: „Не“.

Той каза: „Не сме готови да се предадем, да пуснем, от първия до последния ден това ще бъде същото... и заедно можем да доближим тази победа.“

Добър ден, второстепенна тълпа и ти тесни специалисте по цената на яйца.

Някой чука на вратата:

Така става като ФСБ-то не си върши работата:

Пряко от пътните камери:

Вече са летящи - от био-лабораториите

И техниката на енергетиците беше почетена:

И още един танк да не е самотен в тия студени дни:

Дядо Мраз пуска подаръци през комина:

Щяло да има за всички.

@Киро Н. време е за традиционното ти обръщение . Днес кой да млъкне или геранки ще му пратиш. А забравих - снощи май не са те чули

преди 35 минути, Coco1 написа:

Ухо заработвай никой не се интересува от платенето ти безмозъчно "мнение"

НАТО се занимават с плащания и с корупция.   На теб защо не ти дават пари?     Вие със Зельо май наистина сте си повярвали, че 20 милиона хохли имат  надежди и халюцинации да командват 40 милиона казаци?    Кокич, всичките бандеровци при нужда ще ги избият.    С векове казаците са колили наред.  Не мислете да са се променили.  Не са луди да изплащат държавния дълг на бандеровците.  Както казва Тръмп - по е лесно да унищожат държавата им.   Няма кои да им попречат. 

Чули са ме

Един Х-хх кривнал към харковски гараж

А днес в Х твоята любима медия Джихади Репке е пуснал любопитен доклад.

Няма нужда да се стреля по западната техника - тя сама се чупи.

Миро чети и плачи.

IMG_20231220_132145_668.jpg

IMG_20231220_132140_752.jpg

IMG_20231220_132526_214.jpg

IMG_20231220_132737_606.jpg

IMG_20231220_132743_252.jpg

Пожелателните мисли и фантасмагорични "перемоги" на дружинката "Козяк-Бандера" рязко се разминават с това, което пише западния мейнстрийм. :)

Медийният рупор на Белия дом, а именно "The Wall Street Journal" обяви Путин за победител на годината със следните аргументи:

- Владимир Путин е геополитическият победител на годината;

- позицията на Путин е неизмеримо по-силна от преди година;

- руската икономика устоя на западните санкции;

- Европейската решителност избледнява;

- Американската подкрепа се разпада;

https://www.wsj.com/articles/winners-of-the-year-putin-musk-the-us-economy-swift-economy-court-b7196e3a

преди 4 часа, Anneliese написа:

истински мъже

Що имаш нещо за чертаене ли? :)

БСП свърши парата за БСТВ  за тва й дръпнаха шалтера

преди 5 часа, Coco1 написа:

Другарко Велева, дай да видим банковата ти сметка в рубли та и други да го направят

Моята е в биткойни.

Единствената разумна алтернатива за Украйна е да се откаже и да преговаря с Русия. Зеленски обаче все още не желае да направи това.Но може да се окаже, че други са решили да вземат решението вместо него:

Преди няколко часа руски самолет "Специална летателна ескадрила" кацна във Вашингтон. Те се използват от служители на Кремъл. Тръгна от Санкт Петербург.

Самолетът всъщност е летял от Москва през Санкт Петербург до Вашингтон. Чудя се кой е бил на борда...

преди 4 минути, В. Велев написа:

Pu6N82V.png

От твоята клавиатура в Божиите очи!🙏

преди 25 минути, glen написа:

Единствената разумна алтернатива за Украйна е да се откаже и да преговаря с Русия. Зеленски обаче все още не желае да направи това.Но може да се окаже, че други са решили да вземат решението вместо него:

Преди няколко часа руски самолет "Специална летателна ескадрила" кацна във Вашингтон. Те се използват от служители на Кремъл. Тръгна от Санкт Петербург.

Самолетът всъщност е летял от Москва през Санкт Петербург до Вашингтон. Чудя се кой е бил на борда...

Не мисля, че е Владимир Путин. Но специални агенти - може. Не знам новината доколко е вярна, но, ако е, предвид как САЩ мразят Русия и забраняват всичко руско.............. Не знам, нещо става.Но не мисля, че Владимир Путин или Сергей Лавров са там. Специалната летателна ескадрила ми звучи по - скоро като бойна група. Специални агенти, пратени на някаква мисия?

За да ги пуснат там, за мен има нещо.............

преди 4 минути, Anneliese написа:

Не мисля, че е Владимир Путин. Но специални агенти - може. Не знам новината доколко е вярна, но, ако е, предвид как САЩ мразят Русия и забраняват всичко руско.............. Не знам, нещо става.Но не мисля, че Владимир Путин или Сергей Лавров са там. Специалната летателна ескадрила ми звучи по - скоро като бойна група. Специални агенти, пратени на някаква мисия?

Естествено, че нито путин, нито лавров могат да бъдат във Вашингтон. Ако се появят там, ще бъдат ликвидирани на момента. Тия двамата едва ли си позволяват и в масква да се появят - само бункера е спасението - за сега! Ще ги ликвидираме и в бункера - няма ядове

преди 10 минути, Anneliese написа:

Всякакви сериозни преговори със сигурност ще се водят в Москва!

Дали е оферта или е нещо като:

"Или сте съгласни да напуснете Украйна напълно, да прекратите финансирането на помощта и да изтеглите всички ракетни силози на НАТО и подписалите договора и т.н. обратно към 1997 г.  Или ще върнем цяла Украйна до полската граница и скоро ще абсорбираме отново бебетата от Прибалтика. Направете своя избор!"

преди 2 минути, glen написа:

Ако масква съществува! Няколко бомбички в метрото и на площада и массква остана без москвичи

Урагани/не урагани - под ножа:

Съмнението че генерал Зима сменил лагера вече се затвърди:

https://lenta.ru/news/2023/12/20/moment-padeniya-glyby-lda-na-lyudey-u-voenkomata-pod-moskvoy-popal-na-video/

Лед паднал върху чакащи на опашка за военното окръжие. Сега какво правят жени там - не знам...

Head shot с дрон - това не се вижда всеки ден..

преди 6 минути, glen написа:

Дали е оферта или е нещо като:

"Или сте съгласни да напуснете Украйна напълно, да прекратите финансирането на помощта и да изтеглите всички ракетни силози на НАТО и подписалите договора и т.н. обратно към 1997 г.  Или ще върнем цяла Украйна до полската граница и скоро ще абсорбираме отново бебетата от Прибалтика. Направете своя избор!"

Може, само ще американците ще се наежят, те имат бази в балтийските страни, някой генерал ще вземе да се ядоса и да изстреля ракета по Москва.

По - скоро ми звучи като да прибират свои важни агенти, преди да бъдат разкрити от американските власти. Или може би евакуират посолството си? Ако е последното, може да означава само едно нещо - война.

САЩ няма да отстъпят от Украйна.Явно ни предстоят дни като онези тринадесет дни през 1961, карибската криза. Един от двамата е отправил ядрена заплаха, ми се струва. И ми се струва, че е дело точно на военнолюбеца Байдън. Писнало му е и е заплашил Русия. Помните ли как публично нарече Владимир Путин "убиец"?

На нас тези неща няма да ни ги кажат, не и веднага.

Цялото видео от Мадяр -до дъно е изгорял танка:

На това му викам аз негорящ танк

преди 2 минути, Anneliese написа:

Може, само ще американците ще се наежят, те имат бази в балтийските страни, някой генерал ще вземе да се ядоса и да изстреля ракета по Москва.

Това не е необходимо. В масква си имаме доста добре организирана терористична организация. Просто трябват още малко хора и край с масква

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.