Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, maxthon написа:

Кое от всички конкретно, че като гледам трябва да ги вадят думите с ченгел.....

Ми хубаво де, айде да почнем тогава с примерния въпрос що влязохте в Чехословакия?

преди 1 минута, attj написа:

В украинския конфликт е важно какво искат донските и запорожските казаци.  Не искат НАТО, това е положението.

Атидже, а вярно ли е че си любимката на донските казаци?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Гражданин написа:

Ми хубаво де, айде да почнем тогава с примерния въпрос що влязохте в Чехословакия?

Аз защо съм влезнал там? Не съм стъпвал там. Защо са били там ще питаш Путин. Съвсем наскоро беше казал нещо по въпроса. За разлика от други той обяснява нещата малко по-подробно от това как било за демокрация и другите им там краварски клишета.

току-що, maxthon написа:

Аз защо съм влезнал там? Не съм стъпвал там. Защо са били там ще питаш Путин. Съвсем наскоро беше казал нещо по въпроса. За разлика от други той обяснява нещата малко по-подтробно от това как било за демокрация и другите им там краварки клишета.

Е нали искаше уж да те питам нещо, да отговориш от ваше име, а сега ми бягаш от въпроса?

преди 10 минути, Гражданин написа:

Атидже, а вярно ли е че си любимката на донските казаци?

Кокич им е любимец.  Иска пак да ги води на гей паради в Киев.  Атидже сега е в Берлин. Скоро нищо не е писала в този форум.   Скрила се е като Реджеп.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Е нали искаше уж да те питам нещо, да отговориш от ваше име, а сега ми бягаш от въпроса?

Никой не ти бяга от въпроса. Казвам ти кой е най-компетентен да ти отговори на него. А специално ти докато не се научиш да отчиташ всички имперски опити на когото и било и независимо под каква форма са облечени  няма как да се случи от теб да направиш смислена дискусия.

току-що, maxthon написа:

Никой не ти бяга от въпроса. Казвам ти кой е най-компетентен да ти отговори на него. А специално ти докато не се научиш да отчиташ всички имперски опити на когото и било и независимо под каква форма са облечени  няма как да се случи от теб да направиш смислена дискусия.

Пак те питам, за да не те затрудня очавам просто отговор с да или не, правилно ли беше, че нахлухте в Чехословакия?

преди 1 час, Киро Н. написа:

Утре Зельо ще прави пресконференция  

Владимир Зеленски изпитва все по-големи трудности поради невъзможността честно да признае трудната позиция на страната в зоната на бойните действия с Русия, съобщи CNN.

На практика  би било неразумно Зеленски да „дава откровена публична оценка колко зле върви конфликтът“ поради възможния спад на духа на украинската армия и намаляващата подкрепа от Запада. Освен това „признаването, че Украйна изпитва трудности, засилва аргумента, че няма смисъл да се финансира губещия“.

преди 2 минути, attj написа:

Скрила се е като Реджеп.

Този път не се е скрил по собствена воля както при падането на Бахмут. Сега някой от шефчетата беше показал скрийншот че Реджепчо е с наказание от месец, за това че не за първи път променя чужди постове при цитирането им. 

На всички ни липсва :(

току-що, Гражданин написа:

Пак те питам, за да не те затрудня очавам просто отговор с да или не, правилно ли беше, че нахлухте в Чехословакия?

Явно тук на стената ако говоря по-добре ще ме разбере.... Хубаво питаш, но не на място. Казах къде да го направиш. Може да попиташ след това и господата краварчета защо и те са нахлули тук там. Не е като да не са го направили доста повече пъти след ВСВ. Питането му е майката. Но на правилните места.

CNN пише, че Украйна ще издържи максимум до лятото ако САЩ и съюзници не продължат да наливат пари  в украинската черна дупка: 

CNN: Западни официални лица предупреждават, че Украйна "със сигурност ще се провали" срещу Русия, ако САЩ не предоставят повече помощ

Тъй като пакетът за помощ за Украйна продължава да се бави в Конгреса на САЩ, Америка и нейните съюзници оценяват това, което те определят като потенциално разрушително въздействие върху отбраната на Украйна и дългосрочните перспективи за загуба на войната, заявиха пред CNN множество американски и европейски служители.

"Няма гаранция за успех с нас, но те със сигурност ще се провалят без нас", заяви високопоставен американски военен служител.

В по-общ план западните служители се опасяват, че загубата или по-нататъшното забавяне на подкрепата от САЩ ще се отрази на помощта от съюзниците им. Tова подчерта мащаба на предизвикателството, пред което е изправен Киев и мнозина се опасяват, че ако САЩ не успеят да продължат да оказват подкрепа на Украйна, европейските държави ще ги последват.

"Ако ние се откажем да помагаме на Украйна", заяви представителят от Демократическата партия Майк Куигли, който е съпредседател на групата на Украйна в Конгреса, "нашите съюзници също ще го направят".

В момента западните разузнавателни служби изчисляват колко дълго Украйна би могла да издържи без помощта на САЩ и НАТО. Един високопоставен американски военен служител изчислява, че това са месеци, а в най-лошия случай до лятото Украйна ще претърпи значителен неуспех или дори поражение. Една руска победа би била не само ужасна новина за Украйна, но и катастрофа за европейската сигурност в по-широк план и сериозен удар за САЩ.

Американски и украински официални лица заявиха пред CNN, че украинските сили вече ограничават употребата на боеприпаси, тъй като руските сили отвръщат на огъня в съотношение пет до седем пъти по-голямо от това на украинските сили. Високопоставен украински военен служител заяви пред CNN, че украинските командири смятат, че въздействието върху огневата им мощ е довело до допълнителни украински жертви.

Без допълнителна американска помощ западните официални лица оценяват, че Украйна първо ще изчерпи ракетите с далечен обсег, след това ракетите за противовъздушна отбрана, а по-късно и артилерийските боеприпаси и ракетите с малък обсег, като например противотанковите ракети Javelin и преносимите зенитно-ракетени комплекси Stinger.

Оценките за това какво би означавало поражението на Украйна за Европа предизвикват дълбоки опасения сред някои от най-близките европейски съюзници на Америка.

https://edition.cnn.com/2023/12/15/politics/ukraine-us-aid-western-officials-warning/index.html

преди 9 минути, maxthon написа:

Явно тук на стената ако говоря по-добре ще ме разбере.... Хубаво питаш, но не на място. Казах къде да го направиш. Може да попиташ след това и господата краварчета защо и те са нахлули тук там. Не е като да не са го направили доста повече пъти след ВСВ. Питането му е майката. Но на правилните места.

Мисля че ти ме пита да те питам нещо конкретно по списъка, който е в линка, който ти пратих. Е, направих го, но ти почна с whatabout-измите. Това е празна дискусия, само пълниш мнения, за да осребряваш. Забелязал съм го, че сте научени на тези психологически тактитики. Емоционално изнудвате хората да се закачат за нещо, да задават въпроси и да получават все неясни отговори, което е по-добре за вас, защото бройката ви мнения се качва така от акумулацията на глупости, за които даже не се налага да си давате зор. 

Истинската дискусия с вас краварчета започна тази година.

Саудитите минаха на реали, Китай на юани, Руснаците на юани и рубли. Имат военен сююз ПО-ГОЛЯМ от великата американска армия.

Така че си затваряйте плювалниците и заминавайте с разните нпо-та които сте наплодили за 50 години

преди 15 минути, Гражданин написа:

Е, направих го, но ти почна с whatabout-измите.

Няма никакъв уатаболизъм. Има само и единствено липса на желание от твоя страна да гледаш на нещата малко по-различно и реално разбира се. Гледаш едните, гледаш и другите. След като всичко ти е насочено само към едната страна е ясно до колко може да водиш дискусия. С две думи - не можеш.

преди 10 минути, maxthon написа:

Няма никакъв уатаболизъм. Има само и единствено липса на желание от твоя страна да гледаш на нещата малко по-различно и реално разбира се. Гледаш едните, гледаш и другите. След като всичко ти е насочено само към едната страна е ясно до колко може да водиш дискусия. С две думи - не можеш.

А ти каква дискусия искаш да се получи?

ДА никаква дискусия не може да има

Просто американските правила НЕ ВАЖАТ ВЕЧЕ, ООН е изгоряла организация - така че МЛЪКВАЙ

преди 3 минути, Гражданин написа:

А ти каква дискусия искаш да се получи?

Аз току що обясних кога може да се получи такава.

преди 57 минути, Coco1 написа:

:lol6:

Screenshot2023-08-02110006.png.4481e547c136c367bb0fa5c46ae966c7.png

Кокич, защо този Коконяк мяза на гей, вместо на туркиня като Атидже???   Всичката ти работа все е Мосейковска... Това да не си ти на млади години?   Вярно ли е, че вече си на 72?    Все за деменция на Елбруса иде реч...  Не помниш кога си бил комсомолец.

преди 28 минути, attj написа:

Кокич, защо този Коконяк мяза на гей, вместо на туркиня като Атидже???   Всичката ти работа все е Мосейковска... Това да не си ти на млади години?   Вярно ли е, че вече си на 72?    Все за деменция на Елбруса иде реч...  Не помниш кога си бил комсомолец.

Ха, та нали аз попаднах тази снимка и първи я пуснах тук? Веднага разбрах че на нея е наш Цоцко (познах го по папагалчето на блузката)

Сега к'во виждат очите ми? Цоцко 1 вместо да се хвали колко е готин, е изрязал папагалчето за да не свързваме тази прелестна негова фотография със същинската му личност.  Ето го оригиналът на който ЦОЦКО е в пълният си блясък:

EY6sh6gXgAEObzd.thumb.jpg.01b88dd54ebe43a4046db6b6cb87c370.jpg

ПП: ЦОЦО1, бива ли такова нещо? Та тук си излязъл толкова гоУем пич, напълно в духа на новите евроатлантически ценности, които изповядваш. Що те е срам от себе си :wink12:

преди 34 минути, attj написа:

Кокич, защо този Коконяк мяза на гей,

Защо ти мяза, като си

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Ха, та нали аз попаднах тази снимка и първи я пуснах тук? Веднага разбрах че на нея е наш Цоцко (познах го по папагалчето на блузката)

Сега к'во виждат очите ми? Цоцко 1 вместо да се хвали колко е готин, е изрязал папагалчето за да не свързваме тази прелестна негова фотография със същинската му личност.  Ето го оригиналът на който ЦОЦКО е в пълният си блясък:

EY6sh6gXgAEObzd.thumb.jpg.01b88dd54ebe43a4046db6b6cb87c370.jpg

ПП: ЦОЦО1, бива ли такова нещо? Та тук си излязъл толкова гоУем пич, напълно в духа на новите евроатлантически ценности, които изповядваш. Що те е срам от себе си :wink12:

Тъпотошев тва е брат ти. Любимата на донските казаци. Ама в интерната все сте дефектни

преди 9 минути, Coco1 написа:

Ама в интерната все сте дефектни

Няма начин пак да не си в Мосейково, щом си така категоричен.    Какво правят там Ленин, Сталин, Хрушчов и другите болшевики, които са създатели на Украйна???

току-що, attj написа:

Няма начин пак да не си в Мосейково, щом си така категоричен.    Какво правят там Ленин, Сталин, Хрушчов и другите болшевики, които са създатели на Украйна???

Защо и второто ухо ти увехна ? Как ше заработваш  сега к

Цитат

Докато родните копейки реват, как сме забранявали руската култура :) 

Как пък един път не ги чух да ревнат против подобни неща. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.