Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 31 минути, Митко Вълчев написа:

Украинците са горд и свободолюбив народ който доказа че заслужава свободата си. 

Това трябва да е вицът на деня!

Повече от две години мъжете в Украйна са като в концлагер!

Днес Върховната Рада на Украйна увеличи броя на граничарите с 15 000.

Обяснението е очевидно: да се подсилят границите, за да не могат хохлите да бягат от Бандеристан.

Имат "свободата" единствно да умрат за интересите на Чичо Сам и американския ВПК!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Не помниш ли как България почти мирно е приобщена през 1944 г. за 45 години? След преврат и нахлуване на танкове и други видове войски. Превратаджиите тогава са ги пуснали без пушка да пукне, а какво направиха украинците? Воюват и хората гинат ли гинат. Каква е грешката? Трябвало да е свалят Зеленски чрез преврат и едва тогава да атакуват. ;) 

България изобщо не е мирно приобщена. Не знам на чия страна си и с каква цел го каза така сякаш забравяш какво е Народния съд. Колкото до Русия, това само е доказателство, че тя не е в състояние да предизвика културен ефект, да накара хората да я заобичат и сами да я предпочетат. Щом Украйна избира друг път, а са уж толкова близки, смятай колко отдалечена е руската действителност от потребностите на съвременния човек. За да предпочиташ запада, значи му признаваш всичките преимущества. Ако беше толкова хубава близостта с Русия, това което се случи в Украйна никога нямаше да се случи.

преди 13 минути, Гoст написа:

Ако беше толкова хубава близостта с Русия, това което се случи в Украйна никога нямаше да се случи.

Ако Чичо Сам не си беше врял гагата в Украйна, където по официално преброяване живеят 10 млн. руснаци, превръщайки я във враждебно русофобско прокси - да, това което се случи в Украйна - нямаше да се случи. 

преди 5 минути, Гoст написа:

България изобщо не е мирно приобщена. Не знам на чия страна си и с каква цел го каза така сякаш забравяш какво е Народния съд. Колкото до Русия, това само е доказателство, че тя не е в състояние да предизвика културен ефект, да накара хората да я заобичат и сами да я предпочетат. Щом Украйна избира друг път, а са уж толкова близки, смятай колко отдалечена е руската действителност от потребностите на съвременния човек. За да предпочиташ запада, значи му признаваш всичките преимущества. Ако беше толкова хубава близостта с Русия, това което се случи в Украйна никога нямаше да се случи.

Все пак не са водени военни действия на наша територия. Стотиците убити от така наречените партизани, после загиналите около 11 000 във войната срещу Германия, после няколко десетки хиляди убити не само от Народния съд включително горяни...Това за Русия е общо-взето почти мирно приобщаване. Не е като да се воюва две години на наша територия нали?  По принцип нашето поколение трябва да е благодарно за тези принципно лоши събития. Ако не бяха те, родителите ни нямаше да се съберат и ние нямаше да се родим. Щяха да се родят други хора, които сигурно щяха да живеят по-добре от нас, но нас нямаше да ни има. Така че да бъдем благодарни на СССР и БКП. 

При такъв съсед ако избереш друг път рискуваш да бъдеш унищожен. Да не забравяме, че и украинците не са стока. Колко етнически руснаци избиха преди войната? Сега просят, като мислят, че ЕС и САЩ са им длъжни. Не ми е жал за тях. 

преди 18 минути, Flashback написа:

Повече от две години мъжете в Украйна са като в концлагер!

и в Русия вече е така - ходил ли си там в близките 2 години - едва ли

Аз не разбирам от мода ама предполагам жената на зам- а на Шойгу говори за руZки дайнери нали така?

Всички тия дрехи са направени от руZката дизайнерска школа нали така- не бъркам нещо?

преди 7 минути, Flashback написа:

Ако Чичо Сам не си беше врял гагата в Украйна,

то като гледам ти си си заврял главата дълбоко в запада

преди 1 минута, Flashback написа:

Ако Чичо Сам не си беше врял гагата в Украйна, където по официално преброяване живеят 10 млн. руснаци, превръщайки я във враждебно русофобско прокси - да, това което се случи в Украйна - нямаше да се случи. 

И как става това превръщане в "русофобско прокси"? Очевидно е как Русия не може да задържи никоя държава в своята орбита освен насила. Това най-малкото трябва да е повод за притеснение и в никакъв случай повод, да ѝ клякаш на Русия, когато иска да ти потъпче правото на самоопределение на чия страна да застанеш. Че от къде на къде украинците нямат право да си изберат от кой свят искат да са част - този на западния свят или този на руския свят, в който бедността е приета за нормалното състояние на нещата от 90% от хората и всеки трябва някак си да сведе глава пред безправието и това, че в тази мега корумпирана държава никой няма бъдеще, освен ако не се включи в репресивния ѝ апарат. Ти самия би ли живял в Русия или в нейна орбита? Предполагам че не, иначе нямаше да си в Стокхолм сега, а в Москва.

Крадци на стари желязо отмъкнаха единия но на това находище има още:

Нощно порене на безаналогови насекоми:

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Все пак не са водени военни действия на наша територия. Стотиците убити от така наречените партизани, после загиналите около 11 000 във войната срещу Германия, после няколко десетки хиляди убити не само от Народния съд включително горяни...Това за Русия е общо-взето почти мирно приобщаване. Не е като да се воюва две години на наша територия нали?  По принцип нашето поколение трябва да е благодарно за тези принципно лоши събития. Ако не бяха те, родителите ни нямаше да се съберат и ние нямаше да се родим. Щяха да се родят други хора, които сигурно щяха да живеят по-добре от нас, но нас нямаше да ни има. Така че да бъдем благодарни на СССР и БКП. 

При такъв съсед ако избереш друг път рискуваш да бъдеш унищожен. Да не забравяме, че и украинците не са стока. Колко етнически руснаци избиха преди войната? Сега просят, като мислят, че ЕС и САЩ са им длъжни. Не ми е жал за тях. 

Това с "играта на машина на времето" не е релевантно. Ти е можело да се появиш във всякакъв режим, родителите ти също, може би просто последствията от режима нямаше да ги има. Сега средната класа в България щеше да е много по-голяма например, може би щяхме да сме много по-развити от колкото сега. За 34 години има осезаема космическа разлика с това, което бяхме и което сме сега, значи напълно възможно е без комунизъм да бяхме станали много развита държава, може би дори в топ 20 най-развити като стандарт на живот държави на света.

Скучно дневно порене на 4 топчета:

А благодарим на РЕБ-а за кадрите.

Останките от една велика империя:

Тук безаналоговостта е на степени висока вече:

GMEQcxbasAAgcSR?format=jpg&name=900x900

Този пък - това било взрив:

Пълни глупости- ето това е истински взрив:

Германският WELT разкри споразумението, което можеше да сложи край на войната още през април 2022 год., но Украйна се отказа от него по заповед на САЩ и Великобритания:

Мирното решение трябваше да дойде от проект на споразумение, за което двете враждуващи страни се споразумяха до 15 април 2022 г. в Истанбул. Само няколко точки останаха неподписани.

Тези точки трябваше да бъдат обсъдени лично от Путин и Зеленски на среща, която така и не се състоя.

Според този документ Украйна се съгласи да:

- спазва "постоянен неутралитет", т.е. да се откаже от членство във военни съюзи, включително НАТО;

- да се откаже от производството и придобиването на ядрени оръжия, да не допуска чужди войски и оръжия в страната си;

- да не предоставя своята инфраструктура, включително летища и морски пристанища, на други държави;

- да се въздържа от провеждане на военни учения с чуждестранно участие и от участие в чужди военни конфликти;

- законодателно да забрани "фашизма, нацизма и агресивния национализъм".

Русия се ангажира да не напада повече Украйна;

- в случай на нападение страните-гаранти ще бъдат задължени да подкрепят Украйна в рамките на 3 дни;

- части от ЛНР и ДНР ще останат към Русия. Крим и пристанището Севастопол бяха изключени от гаранциите за сигурност, което на практика означаваше преминаването на полуострова към Руската федерация.

- Русия се изтегля от Херсон и Запарожие, границите остават такива, каквито си били преди нахлуването;

- По време на преговорите Русия декларира готовност да изтегли войските си от Украйна, но не и от Крим и части от Донбас. Държавните глави Путин и Зеленски трябваше да обсъдят директно подробностите по изтеглянето на войските.

- Въпросът за бъдещата численост на Въоръжените сили на Украйна остана нерешен, двете страни имаха разногласия за числата;

Сега НАТО и бандеровското прокси могат само да си мечтаят за тези условия. В статията на WELT се таи надежда Путин да се върне към този мирен договор, хахаха...

Късно е либе за китка!

Путин каза, че всяко следващо предложение ще е по-лошо от предишното!

След като това споразумение беше отхвърлено от НАТО, Путин анексира и четирите области, нареди частична мобилизация и вкара икономиката на военна нога. 

Сега войната ще се води до пълна капитулация на Бандеристан и приемане на всички условия на Русия!

https://www.welt.de/politik/ausland/plus251243756/Ukraine-Krieg-Geheimes-Dokument-haette-nach-zwei-Monaten-Frieden-bringen-koennen.html#selection-3763.0-3772.0

преди 4 минути, Гoст написа:

Това с "играта на машина на времето" не е релевантно. Ти е можело да се появиш във всякакъв режим, родителите ти също, може би просто последствията от режима нямаше да ги има. Сега средната класа в България щеше да е много по-голяма например, може би щяхме да сме много по-развити от колкото сега. За 34 години има осезаема космическа разлика с това, което бяхме и което сме сега, значи напълно възможно е без комунизъм да бяхме станали много развита държава, може би дори в топ 20 най-развити като стандарт на живот държави на света.

Първото изречение не е вярно. Дори да бях заченат с един ден закъснение нямаше да съм аз, а и вероятността да се срещнат и съберат родителите ми би била много малка. Същото се отнася и за теб щом си роден преди 1944 година. 

преди 3 минути, Flashback написа:

Германският WELT разкри споразумението, което можеше да сложи край на войната още през април 2022 год., но Украйна се отказа от него по заповед на САЩ и Великобритания:

война ще има докато има хора които гледат да са в страна която е по далече от Русия - тоест такива като теб, стимулират войната

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Първото изречение не е вярно. Дори да бях заченат с един ден закъснение нямаше да съм аз, а и вероятността да се срещнат и съберат родителите ми би била много малка. Същото се отнася и за теб щом си роден преди 1944 година. 

Ти така вярваш, но темата не е за научна фантастика. Така или иначе какво е можело да се случи никога няма да се случи, остава да гледаме грешките, които са се случили и да критикуваме тях. Съвсем очаквани са нагласите, че за много хора България би била по-добре, ако никога тук не беше стъпвала Червената армия.

преди 9 минути, Гoст написа:

Ти така вярваш, но темата не е за научна фантастика. Така или иначе какво е можело да се случи никога няма да се случи, остава да гледаме грешките, които са се случили и да критикуваме тях. Съвсем очаквани са нагласите, че за много хора България би била по-добре, ако никога тук не беше стъпвала Червената армия.

Никаква фантастика, това е реалността. Много хора, които не са се родили, са били ощетени. Това е безспорен факт, но ние печелим от тези трагични събития. 

нали показвахте снимки с украински гробове - ето ви видео как погребват в русия

https://rfe-video-hls.rferl.org/Pangeavideo/2023/06/0/01/01000000-0aff-0242-bb18-08db7220b4e9_240p.m3u8

преди 2 часа, Гoст написа:

Не знам на чия страна си и с каква цел го каза така сякаш забравяш какво е Народния съд.

Щом Украйна избира друг път, а са уж толкова близки, смятай колко отдалечена е руската действителност от потребностите на съвременния човек. 

Гражданче, чия е идеята за Народният съд и дали Народен съд не е имало във Франция, Австрия и други държави в Европа? Нима не помниш че вече съм ти начуквал канчето по този въпрос? 

А фактът че Донбас и Крим са избрали друг път? Той нищо ли не означава за теб, или просто този факт не ти изнася? Ако си прав, защо нямаше бежанска вълна от Крим след 2014-та?   

на 19.04.2024 г. в 12:53, Gift написа:

Италянска Мурзлке, ти не си излизал от 50-те някой да не те е излъгал нещо друго !? Натегай на първака, личи си че си изпил много, отразило ти се е 

През 40  - те най - вероятно дедо ми ме е носил на лов , докато не ме е предал на биологичният ми баща , ама за теб съм сигурен ,че дедо ти като видял какъв си и умствено изостанал - сигурно е възкръснал . И по между друго то да , изпил съм много вода - минимум 10 литра на ден , ама от чешмата , че да не замръсявам природата с празни бутилки от минерална....

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

нали показвахте снимки с украински гробове - ето ви видео как погребват в русия

https://rfe-video-hls.rferl.org/Pangeavideo/2023/06/0/01/01000000-0aff-0242-bb18-08db7220b4e9_240p.m3u8

Какви са тея домейни - 4-то ниво дето ги вадиш.? Поне дай линк от некой ,който плаща за хостинг , а не такива сайтове направени от втората употреба , след използване позакърпени и подарени на некой клошар , щото не отива на клошари да са с притежания по - хубави от тези на които разчита да му дадат една баничка от фурната.....

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

война ще има докато има хора които гледат да са в страна която е по далече от Русия - тоест такива като теб, стимулират войната

Направо си смешен , па то на тебе погледа ти стига до телевизора и безплатните програми , одобрени от Вашингтон. Айде само да не кажеш ,че не си черпил за рождения си ден , защото трябвало да си платиш лизинга на видеостената...

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Гражданче, чия е идеята за Народният съд и дали Народен съд не е имало във Франция, Австрия и други държави в Европа? Нима не помниш че вече съм ти начуквал канчето по този въпрос? 

А фактът че Донбас и Крим са избрали друг път? Той нищо ли не означава за теб, или просто този факт не ти изнася? Ако си прав, защо нямаше бежанска вълна от Крим след 2014-та?   

Мани го , в Украйна в момента правителството на зеля е незаконно , защото е превзело властта чрез преврат. Ама те , зеля та зеля , типично за средностатистически туристи , особено като плащат от ЕС...

П.С . Единствените  причини  поради които  , уважавам ЕС са ,, Германия , Италия и папата " щото им дължиме поне по една услуга. И това ме амбицира да ги уважавам( дори по някога насила).

на 19.04.2024 г. в 9:59, Anneliese написа:

Владимир Зеленски е евреин. Да не би да заплашват, че евреите в Израел ще я започнат от тяхно име? Не бих се учудила. Този ми звучи точно като Адолф Хитлер в момента, ако се сещате какво искам да кажа. Прави се на пророк. амо да си спомнят кой спечели войната накрая.

А Израел нека закачат Иран още, ще си го получат. Няма да се учудя да им падне пердето и да метнат атомна бомба в Йерусалим.

Е те от Иран казаха ,, ако искаме ще превърнем в прах Иерусалим " . Абе то още един генерал ако се срещне с Аллах по вина на НАТО или Израел , Иерусалим ще остане в историята и на снимки...

на 19.04.2024 г. в 9:59, Anneliese написа:

Владимир Зеленски е евреин. Да не би да заплашват, че евреите в Израел ще я започнат от тяхно име? Не бих се учудила. Този ми звучи точно като Адолф Хитлер в момента, ако се сещате какво искам да кажа. Прави се на пророк. амо да си спомнят кой спечели войната накрая.

А Израел нека закачат Иран още, ще си го получат. Няма да се учудя да им падне пердето и да метнат атомна бомба в Йерусалим.

Е те от Иран казаха ,, ако искаме ще превърнем в прах Иерусалим " . Абе то още един генерал ако се срещне с Аллах по вина на НАТО или Израел , Иерусалим ще остане в историята и на снимки...

Добро утро, второстепенна тълпа!

Някакъв нефтопреработващ завод пак е засегнат от падащи отломки:

Ама не бил само той :

Да не е имало метеоритен дъжд случайно? Не че нещо ама знаете за единственото в света ешалонирано ПВО, нали?

Останките от една велика цивилизация:

Мирише ми на бъдеща опорка на укропропагандата:

Сирски: Русия иска да превземе Часов Яр преди 9 май

Това не ви ли напомня за 

Мили: Русия иска да превземе Киев за три дни

пп: Харлупчооо, записвай си на кой са думите, та да не ги търсиш после от устата на висшестояш руснак :topsecret2:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.