Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 21 минути, badr написа:

Радвам се, че имаш желание за спазване на правилата.Виждам, че си махнал снимката.

Що се отнася до моят аватар, то той не нарушава правилата.Това не е снимка.

Остава да ти пожелая приятни дискусии във форума.Така че наслука и приятно прекарване.

И аз ще се радвам, ако във форума има модерация и се спазват правилата. И не само аз, ами и тези потребители дето постоянно търпят обиди от няколко човека. Доклади не помагат само да ти кажа. Аз ако започна да обиждам като тях по абсолютно същия начин ще ме накажете, защо за едните може, а за другите не?

И затова е тази тема от днес на Крокодила, че форума умира. Прав е човека. Мога да ти извадя още най-малко двеста обиди на тези потребители, но няма никакъв смисъл, и без това тези им профили не се знае кои поред са. Приятна вечер. 

преди 5 часа, Киро Н. написа:

Така че стига с тия снимки тъпи дето ги пускат л@йнарите киевски

преди 1 час, Киро Н. написа:

Косе

Казвал съм ти че си лейка :)

Ставаш за квартална кръчма - ама аз отивам да си купя бира :)

Та пускай простотиите си .

преди 2 часа, Киро Н. написа:

Косе

Пак ли се ерчиш бе пикльо :)

преди 2 часа, В. Велев написа:

Само кажи ти наивен ли си или прост?

преди 2 часа, В. Велев написа:

И как няма да ни обяви? Като ближем г@з@ на хАмериканците. А те вече не знаят какво правят. Особено президента им :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, Кутин написа:

И аз ще се радвам, ако във форума има модерация и се спазват правилата. И не само аз, ами и тези потребители дето постоянно търпят обиди от няколко човека. Доклади не помагат само да ти кажа. Аз ако започна да обиждам като тях по абсолютно същия начин ще ме накажете, защо за едните може, а за другите не?

И затова е тази тема от днес на Крокодила, че форума умира. Прав е човека. Мога да ти извадя още най-малко двеста обиди на тези потребители, но няма никакъв смисъл, и без това тези им профили не се знае кои поред са. Приятна вечер. 

Какво си се разревал като .....?

Обида ли е да те питам дали си прост или наивен? И то по конкретен повод, а не защото така ми е кефнало да обиждам.

Много си бил тънкообиден... Но всички, които обичате да обиждате другите сте такива.

ХА ха ха - големи кеф е когато лайнарите са наритани

Наистина е голям кеф.

Точно тези които ги споменаваш като са наритани, аз съм ей тъй.  :linedance:

преди 8 минути, В. Велев написа:

Какво си се разревал като .....?

Обида ли е да те питам дали си прост или наивен? И то по конкретен повод, а не защото така ми е кефнало да обиждам.

Много си бил тънкообиден... Но всички, които обичате да обиждате другите сте такива.

Яяя, прецедателя на вече несъществуващата партия "Величие" бил тук. Хахаха. Не ти ли стигна излагането във темата ти за великата партия, че и тук си дошъл да се излагаш? 

преди 3 минути, Кутин написа:

Яяя, прецедателя на вече несъществуващата партия "Величие" бил тук. Хахаха. Не ти ли стигна излагането във темата ти за великата партия, че и тук си дошъл да се излагаш? 

С това ли смяташ да ме уязвиш. Много жалък си бил, освен и тънкообиден...

Извикай твоя приятел @kosyo и гледайте.

първото украинско хвърчило f-16 издаде бого духом и полегна на полска земя

преди 1 минута, В. Велев написа:

С това ли смяташ да ме уязвиш. Много жалък си бил, освен и тънкообиден...

Извикай твоя приятел @kosyo и гледайте.

първото украинско хвърчило f-16 издаде бого духом и полегна на полска земя

Минало е покрай Ф-16 ама като за тебе става, както и покрай укранско де. Човече спри да се излагаш поне, няколко пъти съм казвал че не знам кога да спра когато се подигравам на такива "елементи" като тебе

преди 4 минути, kirko12 написа:

Какво си се оживил бе мишленце :)

Перемогата се отлага - завинаги 

Ккире , да не си взел не-руска бира случайно?

преди 1 минута, kosyo написа:

Човече спри да се излагаш поне,

Ами ти защо продължаваш да се излагаш? 

преди 3 минути, kosyo написа:

Минало е покрай Ф-16 ама като за тебе става, както и покрай укранско де.

Те и твоите танкове не са танкове, а още повече руски, ама не ти се сърдя като ме лъжеш.

преди 8 минути, В. Велев написа:

Ами ти защо продължаваш да се излагаш? 

Те и твоите танкове не са танкове, а още повече руски, ама не ти се сърдя като ме лъжеш.

Така де ама още един не е доказал обратното нали? Ей на Кирето от април 2023 видеото още ми го показва, бъдито ми се обиди след като го хванах в крачка. Нямам нищо против един танц с теб да направим.

Ама нали знаеш - лафа по 5 дрона на 1 човек не върви - искам дата. място . Точно както ги обича бъдито

Ванка ванка

Кълвеш на гола кука. Ама то е така - като си 5 клас

Я да си помисля.

Великото оръдие М777 направено леко с алуминиево магнезиева сплав на лафета та гори като бенгалски огън :)

Цената може да я видиш в интернет 

А относно дроните - те бяха в тоя конфликт.

Никой няма да допусне вече с битова потреба да се удрят военни техники.

Кирчо, виж какво се случва с руски танк когато сблъска с противотанкова мина.

Всеки един нормален танк трябва да се обездвижи от противотанкова мина и екипажа му да оцелее.

Коя нормална държава ще си купи такива танкове? Т-62 излезе по-надежден за екипажа от Т-90

Ванка ванка

Кълвеш на гола кука. Ама то е така - като си 5 клас

Я да си помисля.

Великото оръдие М777 направено леко с алуминиево магнезиева сплав на лафета та гори като бенгалски огън :)

Цената може да я видиш в интернет 

А относно дроните - те бяха в тоя конфликт.

Никой няма да допусне вече с битова потреба да се удрят военни техники.

Кирчо, виж какво се случва с руски танк когато сблъска с противотанкова мина.

Всеки един нормален танк трябва да се обездвижи от противотанкова мина и екипажа му да оцелее.

Коя нормална държава ще си купи такива танкове? Т-62 излезе по-надежден за екипажа от Т-90

преди 1 час, Flashback написа:

А междувременно Бандеристан продължава да губи територии, животи, икономика, инфраструктура, демография...и така до тоталния колапс на бандеровската армия.

А Русия животи не губи?

Може би си прав. Кога ли са смятали собственият си народ за хора?

преди 4 часа, miro20 написа:

Сравняваш вода и олио. Путлер е към 25 години узурпатор и глава на фашисторашисткия режим в Кремъл. С пародийна симулация на "демокрация" с циркове като псевдоизбори, промени на конституция , закони и т.н.

В САЩ е демокрация, която добра или лоша, няма абсолютно нищо общо с принципите на власт в рашистан.

Пак обърка. Именно за тези 800 хил или повече може да са, говоря че ще са със златни букви имената им в историята на Украйна като защитници на държава и народ.

Рашистките изроди окупатори чиито загуби са в пъти повече , никой няма да ги помни, колкото "помним" сега нацистите от ВСВ.

А иначе ежедневния рашистки терор си върви.

Поредните цивилни, поредни автобуси :

Ако и към България някой фанатик с например полумесеци на реверите реши да си присвоява български територии и "право на владение" което е имал 5 века, ти пак ли ще кажеш .. "да се съобразяваме с фактите" .... ??

Ще кажа, че сме в НАТО и съюзниците са длъжни да ни защитят дори и  от натовска държава.

Ако все пак фанатикът завладее Кърджали, колкото и да ми е неприятно, това ще е факт. Фактите са си факти. България само може да се надява в този случай, че НАТО и ЕС ще й помогнат. Тя със сила нищо не може да направи. 

преди 9 часа, Flashback написа:

И въпреки увеличението, данъците в Русия остават много по-ниски отколкото са в Европа.

Путин подписа закон за прогресивна скала на данъка върху доходите на физическите лица със ставки от 13% до 22%, като увеличението ще засеге само тези с годишни доходи над  2,4 милиона рубли.

Законът ще влезе в сила през 2025 г.

Тези, които годишно получават по-малко от 2,4 милиона рубли, все още ще плащат данък върху доходите на физическите лица в размер на 13%. Ако доходът на човек е от 2,4 до 5 милиона рубли, процентът ще се увеличи до 15%, от 5 до 20 милиона рубли - до 18%, от 20 до 50 милиона - до 20%, над 50 милиона - до 22%.

За сравнение с Швеция, която също отдавна e пpиeлa пpoгpecивнa дaнъчнa cиcтeмa, шведите плaщaт пoдoxoдeн дaнъĸ cъc cтaвĸи oт 30% дo 55%. 

Cъс зaплaтa нaд 400 xиляди ĸopoни нa гoдинa (40 xил. eвpo) ĸъм минимaлнaтa cтaвĸa oт 30%, мecтнoтo нaceлeниe тpябвa дa плaти дoпълнитeлни 5% дo 20%. C дoxoди нaд 574 300 ĸpoни (57 430 eвpo), дaнъчнaтa cтaвĸa ce пoвишава дo 55%. B дoпълнeниe, paбoтoдaтeлят плaщa дaнъĸ зa вceĸи cлyжитeл - oщe 32%.

Източници:

https://78.ru/news/2024-07-12/putin-podpisal-zakon-o-progressivnoi-shkale-ndfl-so-stavkami-ot-13-do-22

https://money.bg/panorama/shvedskiyat-sotsializam-opravdani-li-sa-visokite-danatsi.html

Едновременно с вдигането на данъците за заможните и богатите се връща данък общ доход на семейства с две деца с доход, не по-висок от 1.5 пъти от чертата на бедност. От 13% ДОД връщат 6%.

http://publication.pravo.gov.ru/document/0001202407130003

Вдигат се военните пенсии с 5%.

Опрощават се 2/3 от бюджетните кредити на районите (административна териториална единица).

Добавя се още една пенсия за деца-инвалиди със загинал в СВО родител.

Премиерът на страната Улф Кристерсон: "Швеция не намери виновните за взривяването на Северeн потоk и затвори случая"

преди 26 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ще кажа, че сме в НАТО и съюзниците са длъжни да ни защитят дори и  от натовска държава.

Ако все пак фанатикът завладее Кърджали, колкото и да ми е неприятно, това ще е факт. Фактите са си факти. България само може да се надява в този случай, че НАТО и ЕС ще й помогнат. Тя със сила нищо не може да направи. 

Ще капитулираме, нали така е по-добре и за двете страни.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Ще капитулираме, нали така е по-добре и за двете страни.

Ако те нападнат трима като Кубрат Пулев, няма ли да капитулираш? Избираш дали да бъдеш обран по трудният или по лесният начин. Първият е по-болезнен. Един приятел и колега обича да казва, по-добре само еВане отколкото и бой и еВане. :)  ЕВане така или иначи ще има. :) 

Украинците се опитват да се разминат с еВането или поне да го направят по-малко, но боя който ядат е много голям. Заслужава ли си? 

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако те нападнат трима като Кубрат Пулев, няма ли да капитулираш? Избираш дали да бъдеш обран по трудният или по лесният начин. Първият е по-болезнен. Един приятел и колега обича да казва, по-добре само еВане отколкото и бой и еВане. :)  ЕВане така или иначи ще има. :) 

Украинците се опитват да се разминат с еВането или поне да го направят по-малко, но боя който ядат е много голям. Заслужава ли си? 

за които ще оцелеят ще е добре - защото ще влязат в нато - и после Русия ще ......... собствените си граждани

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй де аз какво написах!

преди 8 часа, BANKATA написа:

Май ти не си виждал.

Успех в намирането на подобни поражение, било и от АК-47, еле пък Макаров.

20 лилограма взрив такива поражения ще направи на кукуво лято.

С300 където е със 100 килограмаче и повече не прави такива поразии по сградите.

Хахахах смешко смешко 😅😅

Това което гледаш е тестова стрелба по масивна тухлена стена под прав ъгъл 😏, дори и там се вижда какво става с задната част на тухлата....

А сега вземи се коригирай че сградата ти е с тухлена облицовка , а поразяващите елементи не са ти куршум на Калашников с аеродинамична форма и пробивност като него, а кубични или ромбоидни форми .... 😏

Ех сороспии сороспии, пак ни мислене ни разум...

И така нататък и така нататък... 😏

Нещо още да не ти е ясно макакич, или ще продължиш да си държиш на тезата за 20 килограма бойна глава не могат да надраскат така фасадата на твоето здание..

П.С отделно бих препоръчал да се запознаеш с това какво прави 400 килограма бойна глава , тогава от твоето здание нямаше да остане нито фасада, нито то самото при дори не пряко попадение ...

Мадам, се ла ви сороспийке..

преди 56 минути, BANKATA написа:

Тъй де аз какво написах!

Не написа дали си заслужава украинците да ядат бой?

Сещам се за една кратка приказка за мравката Гошо. Скарал се със слонът и бил стъпкан. На гроба му написали, той беше прав. 

,,Мясокомбинат Зеленского план НАТО выполняет"

"Если я называю украïнца украïнцем, то совсем не обязательно, что этим оскорбительным словом я хочу его оскорбить."

© В. Клiчко, украïньськiй фiлосiф та державственнiй дыявiць."

Публикуваха военния план на Германия за транзит на 800 000 войници на НАТО на изток

https://obektivno.bg/publikuvaha-operativniya-plan-na-germaniya-za-tranzit-na-800-000-vojniczi-na-nato-na-iztok/
Цитат

Според „Билд“, позовавайки се на говорител на министерството на отбраната, освен ролята си на логистичен център на НАТО, Германия ще трябва да създаде и голям лагер за военнопленници на своя територия, ако избухне военна конфронтация с Русия.

Тия имат опит в създаването на концлагери. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 6 часа, Moriati написа:

Хахахах смешко смешко 😅😅

Това което гледаш е тестова стрелба по масивна тухлена стена под прав ъгъл 😏, дори и там се вижда какво става с задната част на тухлата....

Фасадата на снимката от задната част ли е бе блонди?

И к'во значи "масивна" на моя клип? Дясната е един ред тухли единчки.

Изобщо не ми оправдавай руските изроди. Не им е за пръв път няма да им е за последен в тази война. Всичките ви тези с Бъди издишат.

ПП: Уникален си, с 12 калибър от половин метър...само блондинка може да го даде за сравнение.

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Не написа дали си заслужава украинците да ядат бой?

Сещам се за една кратка приказка за мравката Гошо. Скарал се със слонът и бил стъпкан. На гроба му написали, той беше прав. 

Руснаците не ядат ли?

преди 11 часа, В. Велев написа:

От Русия с любов:

vidcC02.png

Русия форевър😀!

Екранна снимка 2024-07-13 184748.png

Екранна снимка 2024-07-13 185101.png

Екранна снимка 2024-07-13 185227.png

Цитат
Почти навсякъде по Европа са пропищяли от украинците. Тепърва ще им сърбаме по парата като не се върнат по родните места след войната. А по морето е пълно с тях като почиващи (отделно от тези, които ги изхранва е и се местят от хотел на хотел на по-хубаво) . Това нация във война ли е?

Не е. Така да се каже познавам истинска нация във война - тя не ги прави тези неща. Не, не става дума за Русия.

Нормалните хора във военно време гледат да учат и работят, да се грижат за сънародниците си и да укриват и да се грижат за преследваните от диктаторска власт хора. Да запазят човешкото в себе си дори и при бомбардировки, дори и в концентрационен лагер.

Това, което правят украинците е бягство от реалността и показване на истинското си лице - мързеливи и нагли хора, ревящи, че са жертви и нападнати във война, но отказващи да работят и да се социализират в чуждата държава, в която са намерили подслон. Е, някои не са правили така.

Цитат

Цитат

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.