Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Я покажи да видим разсъждение, което оправдава Путлер.

https://fb.watch/tC0pRCTyay/

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Flashback написа:

Ванката пак разказва вицове от алтернативната реалност! 🤣🤣🤣

Ама разбира се, че донбасци и кримчани нямат търпение да се върнат в УкроРайх, киевският пропагандист Михайло Подоляк в прав текст им каза какво "светло" бъдеще ги чака - геноцид, изселване, зачистване и орязване на права на несъгласните с бандеровската идеология. 

оооооо примера ни за подражание - слава на запада - долу русия:)

Старият разказ, който твърдеше, че Украйна може да спечели, най-накрая се изчерпва, за да бъде заменен от друг разказ, който "дава шанс на мира".

Това отразява тежката украинска ситуация на бойните полета и в страната. Жертвите все още са около 2000 души на ден, а руската армия напредва по цялата фронтова линия.

Засега украинците успяват да предотвратят катастрофа, но кой знае колко дълго могат да издържат.

преди 3 минути, glen написа:

а руската армия напредва по цялата фронтова линия.

А ти ги чакаш оттатък Свищов с две кратунки на тумбака и празна тиква на раменете.

преди 3 минути, glen написа:

Старият разказ, който твърдеше, че Украйна може да спечели, най-накрая се изчерпва,

а ми защщо седиш в страна която до твърди - явно знаеш че Русия се изчерпва - и ти не си вярваш а:)

преди 5 минути, glen написа:

Засега украинците успяват да предотвратят катастрофа, но кой знае колко дълго могат да издържат.

с помоща от твоята западна страна:)

преди 26 минути, Proshark написа:

За това нивото ти на разсъждение е елементарно...и си в голяма грешка...ти може да не се влияеш,ама ти влияят...ако разбираш иронията....

p.s.

Отдавна съм те ..претеглил на кантара....аз ти благодаря,че затвърди двете нули на циферблата на умствения капацитет...Едно време им викаха лаладжии...

p.s.

Забравих да добавя-не ми отговаряй....

Не се изненадвам от реакцията ти предвид факта, че в Русия ако развея един бял лист А4 формат на който пише "Спрете Войната" и ще ме вкарат в затвора!

Фашисти!

преди 48 минути, Без умствен капацитет написа:

отказах се да те тормозя - но това бе конкурса с наградата

Ти да ме тормозиш? Ма мола давай офсътъ щял да ме тормози  ... май ти липсва внимание , а ?  😀

Зеленски претърпя пристъп на реализъм като призна, че Украйна не може да си върне територия чрез бойното поле.

Той каза пред Би Би Си:Trump would be hard work, but we are hard workers, Zelensky tells BBC

"Не всички територии могат да бъдат спечелени със сила. Мисля, че силата на дипломацията може да помогне".

Но той вярва, че отслабването на Русия на фронтовете ще осигури на Украйна по-силна база за преговори. По този начин той може да оправдае искането на повече пари.

Упадъкът на Байдън и възходът на Тръмп и Ванс може да имат нещо общо с тази промяна. Не е ясно дали е говорил с Тръмп преди или след това изявление. Зеленски също така каза, че иска да сложи край на войната скоро, "за да не загуби човешки животи", или поне така каза той на кардинал Пиетро Паролин, държавен секретар на Ватикана.

преди 4 минути, ___ написа:

Не се изненадвам от реакцията ти предвид факта, че в Русия ако развея един бял лист А4 формат на който пише "Спрете Войната" и ще ме вкарат в затвора!

Фашисти!

Ти да видиш...кой говори за фашисти...

tumblr_l818q08urH1qaoucs.gif

Вие още малко и ще ме изкарате виновен за това, че искам да спре войната! :angry:

Фашисти!
Пробвай се и с такъв с надпис - Продължете войната. Резултата ще е същия. Затвор не, но глобата не ти мърда. И не зависи от съдържанието на надписа.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 12 минути, ___ написа:

Нима?!? Оная дето развя такъв лист в ефир в новините на една от телевизиите им получи само глоба, ама теб щели да те вкарат в затвора. Че що? Ти си по-голям дисидент от нея ли :lol6:

Ние никого не сме освобождавали, дори самите себе си не можахме да освободим, макар че четири тежки военни години се надявахме на това освобождение. Даже казвахме: "След войната – ако доживея – целият живот ще бъде по новому". Не се получи. Нито през 1945-та, нито през 1991-ва. Елена Бонер, лейтенант от медицинската служба на съветската армия, ветеран и инвалид от Великата отечествена война, съпруга на Сахаров.

_

преди 1 минута, ___ написа:

Ние никого не сме освобождавали, дори самите себе си не можахме да освободим, макар че четири тежки военни години се надявахме на това освобождение. Даже казвахме: "След войната – ако доживея – целият живот ще бъде по новому". Не се получи. Нито през 1945-та, нито през 1991-ва.

_

За 45-та ясно...ама. за 91...нали демокрация..СДС...Паметници на бомбардиралите София...и лизане на задни.ци,дето щяха да правят от София и България картофено поле....Що така си извъртате противоположния отвор на устата...!?

Елена Бонер, съпругата на покойния академик Сахаров, е сред най-авторитетните правозащитници в Русия. Родена е през 1923 г. В разгара на сталинизма баща ѝ е разстрелян, а майка ѝ заточена в ГУЛАГ. Като доброволка в санитарните части Елена Бонер участва в цялата Отечествената война. Тежко ранявана, инвалид от войната. Завършва педиатрия и работи като детски лекар. По времето на Брежнев е заточена заедно с Андрей Сахаров в Горки. Днес Елена Бонер е ръководител на Сахаровския фонд, продължава да се занимава с правозащитна дейност, остро критикува днешния кремълски режим и се застъпва за прекратяване на руската агресия в Чечения.

Това, което казва по-долу Елена Георгиевна в писмо до редакцията на Грани.ру,  може да бъде написано само от човек, лично преживял и терора на 30-те години, и ада на Жуковските месомелачки през войната, и уж мирните, но не по-малко жестоки следвоенни години. Толкова по-ценни са за всички нас изстраданите мисли на една умна и почтена жена.

Скъпи приятели! Поздравявам ви по случай Деня на победата! Трябва да призная, че имам трудности с този ден. Празнувам го за 62-ри път. Сама със себе си, с близките, с приятелите, с цялата страна. Но с всяка изминала година все по-дълбоко и по-горчиво разбирам, че и на загиналите, и на завърналите се живи Победата им бе открадната.

364 дни в годината тя принадлежи на мародери. И само един ден – на 9 май тя принадлежи на нас. А тази година дори и той бе омърсен от лъжепатриотичната младежка паплач, разиграваща спектакъла "Оскърбеният победител-освободител".

Те ли са освободителите-победители?

Мен не ме оскърбява пренасянето на останките на загиналите и на паметника. Много по-почетно е да намериш покой на войнишко гробище, отколкото посред суетата и шума на една тролейбусна спирка. Мен ме оскърбяваше и продължава да оскърбява надписът на паметника. Там би трябвало да стои написано (и в Естония, и във всяка друга страна) не "На воина-освободител", а "На загиналия воин".

Ние никого не сме освобождавали, дори самите себе си не можахме да освободим, макар че четири тежки военни години се надявахме на това освобождение. Даже казвахме: "След войната – ако доживея – целият живот ще бъде по новому". Не се получи. Нито през 1945-та, нито през 1991-ва.

Елена Бонер, лейтенант от медицинската служба на съветската армия, ветеран и инвалид от Великата отечествена война.

P.S. Обичам Латвия, Литва и Естония. И много ми се иска шведските умни академици най-после да присъдят Нобеловата премия за литература на Яан Кросс, живия класик, представител на малкия естонски народ и на голямата общочовешка култура.

Източник!

преди 1 час, attj написа:

Тя е в Донецк заради родителите си.  Вие с Кокич, Благой, Косьо и Миро отивайте доброволци - да бъркате бетон.  Може и с Реджеп -ако пак му се ходи там.

Марш да събират рентгени в Сибир тия казаци че тия пари дето сега ще ги вземат от РуZия да ги дадат на Украйна+повишаването на лихвите в самия болшая не е безплатно вече всичко като едно време. Не може само на консерви до гроб от БРИКС да карат.

преди 10 минути, Киро Иванов написа:

И той иска да я спре, но още не е дошло времето.

Как ще отбележиш 01.08?

Тия гадни англо-сансконци по случай деня на ВМФ са решили и те да се гаврят с флота на самая болшая

Един убит

Той не ни е вече враг

живите от враговете

бурна ги вълна помете

нейде към отсрещний бряг.

Ето, в хлътналия слог

легнал е спокойно бледен

с примирена скръб загледан

в свода ясен и дълбок.

И по сивата земя,

топлена от ласки южни,

трепкат плахи и ненужни

с кръв напръскани писма.

Кой е той и де е бил?

Чий го зов при нас доведе,

в ден на вихрени победи

да умре непобедил?

Клета майчина ръка,

ти ли го в неволя черна

с думи на любов безмерна

утеши и приласка?

Смешна жал, нелепа жал,

в грохотно, жестоко време!

Не живот ли да отнеме

той живота свой е дал?

И нима под вражи стяг

готвил е за нас пощада? –

Не, той взе що му се пада,

мъртвият не ни е враг!

автор:    Димчо Дебелянов        

Нищо не става от тия дрончета..

Тия ръкожопи казаци пак опропастиха тая перфектно планирана атака..

Кирето нервно пуши в ъгъла..

преди 4 часа, Gift написа:

африканеца щи боднел инжекцията

С твоите 10 лева на ден как се оправяш с този африканец?  Или пак лъжеш като за всичко?   

преди 30 минути, ___ написа:

Вие още малко и ще ме изкарате виновен за това, че искам да спре войната! :angry:

Пан Зельо няма желание да спира войната, дори подписа указ, с който си забрани преговори с Путин.

Последното мирно предложение от руска страна все още е валидно - Сирски изтегля бандеровската армия от административните граници на Донбас, Запорожие и Херсон, плюс остатъците на УкроРайх обявяват бъдещ неутралитет и военните действия спират.

Но зеленият гащник с изтекъл срок на годност няма да миряса докато не могилизира всички хохли и докато не изгуби и другата половина от историческа Новорусия. Тогава ще избяга с откраднатите милиарди, а този след него ще подпише унизителната капитулация. 

3-ма ударени от гръм точно на входа на главния храм на въоръжените сили на самая болшая. Няма Бог...

Зеленски навсякъде ще го открият- подобно на Степан Бандера и той си го знае.  Няма никакво валидно руско предложение.  Путин си променя мнението доста често.

преди 8 минути, Flashback написа:

Пан Зельо няма желание да спира войната, дори подписа указ, с който си забрани преговори с Путин.

Последното мирно предложение от руска страна все още е валидно - Сирски изтегля бандеровската армия от административните граници на Донбас, Запорожие и Херсон, плюс остатъците на УкроРайх обявяват бъдещ неутралитет и военните действия спират.

Но зеленият гащник с изтекъл срок на годност няма да миряса докато не могилизира всички хохли и докато не изгуби и другата половина от историческа Новорусия. Тогава ще избяга с откраднатите милиарди, а този след него ще подпише унизителната капитулация. 

Както вече и ти прочете в западната преса дето само нея четеше и цитираш, след около 5 години и около 1,5-1,8 милиона загуби с текущите темпове ще успее да ги вземе сам. Има време както виждаш победената от охлюви армия  да се разбърза.

Зеленски да си стои  в Украйна, такъв враг трябва да бъде защитен по всякакъв начин до нашата победа, след това ще бъде даден на военен трибунал и то от самите украинци.   Това пишат в медии на руски националисти.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.