Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

При пълно зареждане с гориво му дават 8 тона.

12 тона с намалено зареждане с гориво. 14 тона никога не съм срещал.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 часа, ivottoshev написа:

С две думи да помогнем на истинският агресор и завоевател на чужди територии - Израел, да се отърве от организациите, които се борят да освободят земята си. Колко казваш че ти е IQ-то? Ти изобщо чувал ли си за морал и справедливост?

Преди седем години ми го "мериха". Изкараха го 131....Мерлин Монро била по интелигентна от мен се оказа....Колкото, толкоз....Твоят да не би да е по-голям? Става въпрос за коефициента. :) 

Вживяваш се като арбитър, а не си. Хамас нападна Израел, Хизбулла също, хусите атакуват кораби и изтрелват ракети по Израел. Нормално е да бъдат унищожени. Създават проблеми в региона. 

Не си ли чувал за право на силата? Който е по-силен, той има право.  Арабите също са го ползвали това право и много бели са направили. Защо ги защитаваш? 

преди 9 минути, BANKATA написа:
При пълно зареждане с гориво му дават 8 тона.
12 тона с намалено зареждане с гориво. 14 тона никога не съм срещал.

Дават му я. Във википедия всичко му дават. Зависи на какъв език я отвориш. А украинският "специалист" пише съчинения на килограм.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 2 минути, maxthon написа:

Дават му я. Във википедия всичко му дават.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Това го пише и в руската укипедиа, и други руски статии. Затова те помолих за източник, понеже не твърдя че съм прав.

преди 13 часа, maxthon написа:

И всичко реално пак се връща до това, че се прави за кражба на пари.

А, дойдохме си на думата....не се нарича кражба от юристите, но да, на пари....

преди 15 минути, BANKATA написа:

Това го пише и в руската укипедиа, и други руски статии. Затова те помолих за източник, понеже не твърдя че съм прав.

До момента всяка една цифра показана тук доказва, че украинския "специалист" лъже. За 14000 кг ще прочетеш малко и на английски. И ако не си обърнал внимание тук не става дума за състезание кой е прав. Тук е състезание за това кой е крив. И един украински "специалист" Александр Коваленко определено е много крив.

преди 3 минути, maxthon написа:

До момента всяка една цифра показана тук доказва, че украинския "специалист" лъже. За 14000 кг ще прочетеш малко и на английски. И ако не си обърнал внимание тук не става дума за състезание кой е прав. Тук е състезание за това кой е крив. И един украински "специалист" Александр Коваленко определено е много крив.

Факта ше се дърпаш да дадеш данни е краснорвчив, че си послъгал малко.

И пак аз трябва да търся инфо за твоите твърдения. Колко типично за теб.

преди 9 минути, BANKATA написа:

Факта ше се дърпаш да дадеш данни е краснорвчив, че си послъгал малко.

И всъщност кой от двама ни даде реално източник? И двамата цитираме википедия, а на различни езици пише различно. В английската пише по много краснорвчив начин за капацитет от 12000 до 14000 кг. Единствения факт е, че един пишман "специалист" лъже. А другия пишман "специалист" понеже статията много му хареса реши, че трябва да ни я пусне да я прочетем. После да не се чуди защо е кашик......

Ванката

Макстъна му липсва опит с руския език и търсенето.

Аз обаче нямам проблеми.

Затвори човчица

"Стоит отметить, что модернизация затронула даже двигатель. Су-34М получил новые агрегаты Ал-41Ф-1С от флагмана российской истребительной авиации — Су-35С. Благодаря новым силовым установкам Су-34М может похвастаться высокими летными характеристиками и улучшенной маневренностью.

Тягата е с 15% по висока, икономичността повишена.

Само ти и Косьо балтавите за някакво украинско преимущество.

току-що, nikolov2020 написа:

Макстъна му липсва опит с руския език и търсенето.

Нищо не ми липсва. Отдавна написах, че в статиите в Уикипедия пише различно на различните езици. Както мога аз да прочета на няколко места какво пише така може и всеки друг и да си направи изводите до колко г-на украинец е прав  А модернизираният двигател е просто още едно доказателство, че написаните 14000 кг в уикипедия на английски си е напълно възможно. Дори и при обичайното натоварване от 8000 кг.  остава достатъчно капацитет за допълнително гориво, което да увеличи времето за полет.

преди 8 минути, maxthon написа:

Нищо не ми липсва. Отдавна написах, че в статиите в Уикипедия пише различно на различните езици. Както мога аз да прочета на няколко места какво пише така може и всеки друг и да си направи изводите до колко г-на украинец е прав  А модернизираният двигател е просто още едно доказателство, че написаните 14000 кг в уикипедия на английски си е напълно възможно. Дори и при обичайното натоварване от 8000 кг.  остава достатъчно капацитет за допълнително гориво, което да увеличи времето за полет.

Сигурен съм че е така, както съм и сигурен че няма да ми дадеш линк където да ги пише тези 14 тона, нали?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Сигурен съм че е така, както съм и сигурен че няма да ми дадеш линк където да ги пише тези 14 тона, нали?

Трети пък да кажа английска уикипедия и пак ще искаш линк. Сигурен съм, че и тогава няма да отвориш и да провериш и ще си искаш линка. А там пише - Hardpoints: 12 × on wing and fuselage with a capacity of 12,000–14,000 kilograms (26,000–31,000 lb). Сигурен съм, че ще може да си го преведеш и сам.

преди 1 час, MZ/X написа:

„Катастрофа“: Западът съобщи за странното поведение на Зеленски в САЩ
https://rusvesna.su/news/1727354210 
----------------
Вече и на Запада му просветна, че на Зеленски му хлопа дъската.

Западът обвини Зеленски в удължаване на конфликта в Украйна
https://rusvesna.su/news/1727530490 
---------------
Зеленски - от полезен идиот - към само идиот.

Ама и коментарите под статията си ги бива :D

преди 2 минути, maxthon написа:

Трети пък да кажа английска уикипедия и пак ще искаш линк. Сигурен съм, че и тогава няма да отвориш и да провериш и ще си искаш линка.

Щом те питам за трети път дали не съм погледнал?

Както казах може и да греша, не отричам. Ама да беше дал линк дл сега вместо да се обясняваш един час.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Щом те питам за трети път дали не съм погледнал?

Значи ще погледнеш. Няма нужда да ти се дава линк. Казаха ти отлично къде го пише.

преди 4 минути, maxthon написа:

Значи ще погледнеш. Няма нужда да ти се дава линк. Казаха ти отлично къде го пише.

Пише 12,1 не 14.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-34

ПП: да пише го!

Ванката а може би искаш руснаците да напишат в уики къде точно са новите су34 че после Косьо да обяснява колко е велика Укрия :)

Ето ти абзаца - 

"Су-34М (2022–настоящее время)

В июне 2022 года Воздушно-космические силы России получили еще четыре самолета третьего поколения. Это были первые самолеты, построенные по новому стандарту "Су-34М". Они вошли в состав 277-го бомбардировочного авиационного полка.[47][48]

В августе 2022 года Министерство обороны России подписало новый контракт на поставку бомбардировщиков Су-34.[49][50]

В ноябре 2022 года Россия получила новую партию истребителей-бомбардировщиков Су-34 модернизированного варианта Су-34М; их количество пока неизвестно, но можно с уверенностью предположить, что их было не менее четырех единиц.[51][52][53] Еще одна партия модернизированных Су-34М была передана ВКС России в конце декабря 2022 года. На данный момент общее количество Су-34, произведенных по всем контрактам, включая семь опытных и предсерийных образцов, достигло как минимум 153 единиц.[4] Новые партии были поставлены в июне, октябре и ноябре 2023 года.

Пак от уики

су-34 (първи вариант) двигатели 

Двигатель: 2 × ТРДДФ АЛ-31Ф-М1

Тяга:

максимальная бесфорсажная: 2 × 8 250 кг, на форсаже: 2 × 13 500

су-34М

2 × Saturn AL-41F1S afterburning turbofan engines, 86.3 kN (19,400 lbf) thrust each dry, 137.3 kN (30,900 lbf) with afterburner, 142.2 kN (32,000 lbf) in emergency power

максимальная: 2 × 8800 кгс, на форсаже: 2 × 14 500 кгс - една либра 0.453кг

https://overclockers.ru/blog/amv212/show/94762/na-fone-svo-vks-rossii-poluchili-novuju-partiju-frontovyh-bombardirovschikov-su-34-s-dvigatelyami-al-41f

Доста голям дрон е :

384398_O.jpg

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Хамас нападна Израел, Хизбулла също

Я кажи като как виждаш Априлското и другите въстания по нашите земи? Ние сме нападнали турчолята?

Този колаж правилно ли се вписва в мисленето ти:

4C27E67D-050C-459A-A054-A4D4F7661264.thumb.jpeg.c9e1e470dba2bcb948a5ea336d1a6455.jpeg

преди 3 часа, nikolov2020 написа:

Докато Косьо пляка глупости, Швейцария се присъедини към китайско-бразилския мирен съюз.

ПП

Косе термина "перемога" изчезна преди 2-3 дена.

Вече други термини ще се появят

Миро

Поради липса на материал укрите чепкат предишния успешен удар по склад с боеприпаси.

Само да не се присъедини Италия , че тогава ще спреш да ходиш там. Нещо занемари ПОБЕДАТА тук , ама не знам защо.

Малко ТТ данни:

Тук се поръси стабилно.Зелето ще да е превтасало:

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Каква изненада може да бъде тази за която знаеш преди това ? Хайде по сериозно и ще стискаме палци този път акумулатора да не е паднал на ракетата :rolleyes:

А не знам вие се надъхвате за новата ядрената доктрина, а аз ви се подигравам всяка сутрин за нея ако не си усетил. Ама щом си вярваш - добре, то като гледам вярваш на какво ли не.

Останките от една велика битка в Курска област.

И специално за четящия и цитирания само западна преса:

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/09/28/russia-had-nearly-200-artillery-pieces-in-kursk-when-ukraine-invaded-but-the-gunners-werent-ready/

Гола вода , били повече ама.. греда. 2-рата армия и в  Курска област.

Да изпратиш 4 бригади на самоубийствена мисия в областг Курск - трябва да си психопат.   Може и да има логика-сега руските резерви се занимават с тях и ги унищожават.  Вместо да атакуват към Николаев и Одеса,   което се отлага за по-късно.   

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.