Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

И малко техническа съобщение . Продава се газка на части:

Носете си лепенка!  Това е небойна загуба - редник Дик Воробьов взриви по невнимание пластичния експлозив-сещате се под каква форма беше. За по-умните тук дето  не схващат намеци-за филма 9-та рота говоря. Римейк му снимат тук.

Понеже  редник Динамов успя да събере сили за още един Тур дьо Франс днес ще включим и прогноза за времето.

Ще има град:

Специално за редник @nikolov2020 тия дни количеството е добро - не споря :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Телевизионният водещ Тъкър Карлсън, който е близък до Тръмп, отлетя за Русия за интервю със Сергей Лавров (ВИДЕО)
https://rusvesna.su/news/1733286698 

------------------------------------------------
Еее, случи се - първа стъпка на Тръмп чрез Карлсон за край на войната в Украйна.
Умно замислено - Карлсън да информира американците за сериозността на невидимия за тях конфликт САЩ-Русия,така повлияе върху общественото мнение и улесни Тръмп впоследствие.
И все пак да видим - на Карлсон може да се вярва, на Тръмп - не съм вече чак толкова сигурен.

Зеленски вчера реално отхвърли миротворческите усилия на Тръмп. Противно на очаквания дипломатичен подход, той не подкрепи „мирния план“ на Тръмп, а всъщност го отхвърли.  Киев не е съгласен на никакви алтернативни гаранции за сигурност. Единствената гаранция, с която режимът на Зеленски ще се съгласи, е присъединяването на Украйна към НАТО.       Кога това ще го одобрят САЩ,  Германия, Турция,  Унгария и Словакия?    Всички страни в Алианса трябва да са го гласували,  а поне 5 са против.      Не е разумна идея Зеленски да дразни Тръмп и отделно да проси нови поне 120 милиона USD за 2025 година.               

Добро утро , второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Съжалявам за лиричното отклонение от вчера, ама бях презобил с руZка тъпа пропаганда и няколко стари серии на "Ударная сила". Човещинка е, ама много исках да чуя отново за силата на руZко оръжие. Не гарантирам че няма пак да се случи  че си намерих цялата поредица.

Тази атака мина точно по ПЛАНА естствено, небето беше чисто от дрончета и нямаше негорящи танкове:

Естествено, че поради липса на китайски части( баба Пенка им наложи тотално ембарго) и тази сутрин няма да има бодра дрононарезка:

Слушайте баба Пенка за да избегнете подигравките за кристалната топка. Най-добре се лови на кутия от сгушоное нейните пожелателни мисли и обещания(ей да науча и аз нещо от флаша най-накрая).

Героят на сутринта:

Сразяснявяне на ситуацията от самия 13-ката. Да същия бъдещ шурмовик дето се заяждаше с който не трябва.

преди 10 минути, kosyo написа:

Тази атака мина точно по ПЛАНА естствено,

Е как вчера като многоуважаваният от теб рибар още преди половин месец съобщава нещо съвсем различно?

За капак и два вида украински картографи liveuamap и deepstate също са изобразили селото под руски контрол.

Каква отблъсната атака, какви пет лева?

преди 7 минути, maxthon написа:

Е как вчера като многоуважаваният от теб рибар още преди половин месец съобщава нещо съвсем различно?

А бъдито , бе тебе питах ли те за едно земетресение? Нали се разбрахме че преди въобще да ми кажеш нещо трябваше да ами кажеш дали те тресе още? Не съм забравил, колкото и да не ти се иска... Продължаваш да бъдеш най-жалката и отчаяна тролка тук, която става единствено да и се цитират старите изказвания и да се сравняват със сегашния резултат. Продължавай да се мъчиш да ме опровергаеш.

Отдавна нямаше РЕБ за който да се подигравам:

Другари , може да го включите вече- снимките с дрона приключиха. Ама верно ли били наистина? Е не знаех..., съжалявам.

Подлъгани от условията за по-хубав живот в западните гей-клубове нова порция свежо месо е направила трансфер от московските такива:

@nikolov2020 хайде баби , събуди се де. Тука плюят по твойте любимци , а ти не си скочил още в яростна защита и си пускал жалките паленца да лаят. Искам истински противник.

Косьо

Плякай брат

А утре Тъкър ще обяви в интервюто с Лавров какво го чака Зеля :)

ПП

Капитулация батьовото. Дрони, мрони, макарони, Хаймарси, шадоуси трака трака - циганска песен става от украинските бози.

Или мислиш че Тръмп ще даде 126 милиарда :)

Айде на полето да копаш :)

преди 11 минути, kosyo написа:

А бъдито , бе тебе питах ли те за едно земетресение?

За каквото и да питаш знам, че ще се опиташ да смениш темата. Максимовка, ако не си забравил вече.  Дийп стейт и Рибар съобщават в една и съща дата за загубата на населеното място. Liveuamap дори и преди това. Вчера (или миналия ден) там не се е случило нищо такова показано на видеото.

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Плякай брат

То и да си пляка няма никаква полза. Винаги може да го хванеш в крачка. Както се случи и в момента.

Къш бе Д.

Дай линкове за победи.

Впрочем гордей се - ВВС минаха на твоята система - с некролози.

Пуси райътката доказва че имало загуби на фронта - представяш ли си !Какво откритие !!!

ПП

Макстън до края на годината ДНР ще е освободена напълно от мутри.

преди 18 минути, maxthon написа:

За каквото и да питаш знам, че ще се опиташ да смениш темата. Максимовка, ако не си забравил вече.  Дийп стейт и Рибар съобщават в една и съща дата за загубата на населеното място. Liveuamap дори и преди това. Вчера (или миналия ден) там не се е случило нищо такова показано на видеото.

То и да си пляка няма никаква полза. Винаги може да го хванеш в крачка. Както се случи и в момента.

Ми не позна отново, бях ти обещал че докато не ми отговориш за земетресението нищо друго не ме вълнува и мога да се цитирам. Докато не получа отговор защо първо не го регистрира , а после се отрече не може да продължим никакъв разговор. Не защото не ти вярвам а защото си най-жалката отричаща тролка тук. И ставаш като баба Пенка за забърсване на пода. С радост ще ти припомням за отричането на земетресението , постиянно , напоително докато получа отговор. Успех , бъди.

Ми не позна отново, бях ти обещал че докато не ми отговориш за земетресението нищо друго не ме вълнува и мога да се цитирам. Докато не получа отговор защо първо не го регистрира , а после се отрече не може да продължим никакъв разговор. Не защото не ти вярвам а защото си най-жалката отричаща тролка тук. И ставаш като баба Пенка за забърсване на пода. С радост ще ти припомням за отричането на земетресението , постиянно , напоително докато получа отговор. Успех , бъди.
Познал, не познал.... Гледай си работата. Гледай какво се случва по картите на украинските картографи.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 43 минути, attj написа:

Зеленски вчера реално отхвърли миротворческите усилия на Тръмп. Противно на очаквания дипломатичен подход, той не подкрепи „мирния план“ на Тръмп, а всъщност го отхвърли. 

Този "опит за мир на Тръмп" е пълна измама. Тръмп беше първият човек, който започна да доставя оръжия на Украйна и сега твърди, че в "мирно състояние" ще продължи доставките, а в "състояние на война" ще ги ескалира допълнително. Той е президент на САЩ, а не приятел на Русия.

Близо 1 милион руски мъже са загинали през последните три години на тази гражданска война. Украинците също са руснаци – те не са различен народ.

Междувременно почти всички аспекти на руската култура са систематично заличени в Украйна. Статуи в чест на загиналите във Великата отечествена война (1941–1945) са изгорени. Свещениците са били бити. Сега всеки украинец е научен да мрази Русия.

Чичко Путин е взел своето решение.Той се изправи срещу коалиция от над 50 държави и досега показа, че може да надделее. Много страни са унищожени от НАТО от 1991 г. насам, но руснаците не са една от тях, сега са 4-тата по големина икономика на планетата.

Единственият жизнеспособен вариант за мир – такъв, който не включва пълна капитулация и разпадане на Русия, както и отвратителна подигравка с нашите загинали войници – е ясен:

Русия трябва да си върне всички територии с изключение на Лвов. Западните страни могат да превземат Лвов, ако желаят, но само след като той бъде сведен до каменната ера чрез безкрайни бомбардировки от FAB и 152 мм снаряди.

Хората в Лвов подкрепят войната, защото тези, които са бити и жертвани като пушечно месо, винаги са рускоговорящите граждани от Източна Украйна. Те направиха това съзнателно, наслаждавайки се на извратеното удоволствие да изправят руснаците един срещу друг.

Междувременно те остават в топлите си легла или осигуряват най-безопасните и отдалечени позиции далеч от фронтовата линия. Няма следа от милост в сърцата им.Тези фашисти се нуждаят от здравословен и постоянен побой.

преди 36 минути, nikolov2020 написа:

Макстън до края на годината ДНР ще е освободена напълно от мутри.

От Киев за 3 дни, през всичко свърша на 31.12.2023, януари 2024, февруари 2024 до ДНР освободена до 31.12.2024 само за 1 година.  Всичко е точно както казва кристалната топка :)

Още ли не ти прави впечатление като пиша. Че започна да го пишеш твърде често се притеснявам вече , че може би започва да ти пука.

преди 13 минути, maxthon написа:

Познал, не познал.... Гледай си работата. Гледай какво се случва по картите на украинските картографи.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ми не с тебе гледаме само и единствено земетресение . Колко пъти да ти го припомням. Просто имаш тъпия навик да забравяш какво си писал а аз не забравям лесно. Че последно регистрирани го, не го ли регистрира. Че си противоречиш постоянно и незнам на кое да вярвам. А знаеш не е като да нямаш грехове пред мен... Едно зрънчоноще го чакам. И не казвам че си отчаяна жалка тролка дето се пише на много знаеща ама като я вкараш в пътя се забравя. Затова кажи сега за земетресението. Кога се обърка , като каза че не било регистрирано или като каза че било регистрирано само едниз разбирай онзи склад си стои цял:)

Айде бъди, бъди добро момче и кажи си най-накрая, да не ти го припомням все път и да се излагаме така пред чужденците.

преди 10 минути, glen написа:

Този "опит за мир на Тръмп" е пълна измама. Тръмп беше първият човек, който започна да доставя оръжия на Украйна и сега твърди, че в "мирно състояние" ще продължи доставките, а в "състояние на война" ще ги ескалира допълнително. Той е президент на САЩ, а не приятел на Русия.

Близо 1 милион руски мъже са загинали през последните три години на тази гражданска война. Украинците също са руснаци – те не са различен народ.

Междувременно почти всички аспекти на руската култура са систематично заличени в Украйна. Статуи в чест на загиналите във Великата отечествена война (1941–1945) са изгорени. Свещениците са били бити. Сега всеки украинец е научен да мрази Русия.

Чичко Путин е взел своето решение.Той се изправи срещу коалиция от над 50 държави и досега показа, че може да надделее. Много страни са унищожени от НАТО от 1991 г. насам, но руснаците не са една от тях, сега са 4-тата по големина икономика на планетата.

Единственият жизнеспособен вариант за мир – такъв, който не включва пълна капитулация и разпадане на Русия, както и отвратителна подигравка с нашите загинали войници – е ясен:

Русия трябва да си върне всички територии с изключение на Лвов. Западните страни могат да превземат Лвов, ако желаят, но само след като той бъде сведен до каменната ера чрез безкрайни бомбардировки от FAB и 152 мм снаряди.

Хората в Лвов подкрепят войната, защото тези, които са бити и жертвани като пушечно месо, винаги са рускоговорящите граждани от Източна Украйна. Те направиха това съзнателно, наслаждавайки се на извратеното удоволствие да изправят руснаците един срещу друг.

Междувременно те остават в топлите си легла или осигуряват най-безопасните и отдалечени позиции далеч от фронтовата линия. Няма следа от милост в сърцата им.Тези фашисти се нуждаят от здравословен и постоянен побой.

@attj плюят по твоя човек.. Усещам че днес ще е забавно и пак със ритане по кокалчетата

преди 40 минути, glen написа:

При навлизане на полска армия в района на Лвов - започва трета световна война.   Армията на Беларус навлиза в Украйна от север.   Декларирали са го.  Те също считат хохлите за малоруси.    Без решение на ООН там не може да има никакви сини каски.   Заради идеи на Тръмп - в Англия и Франция обсъждат невъзможни варианти.                                                Наркозависимият Зеленски пак проси пари и оръжия и  говори   " за да  можем да унищожим нападателния потенциал на Русия и да защитим живота на нашите войници".

Абе нещастен плякатарник.

Тъпанара от Цензор който имитираш премина следващото стъпало. Плаши с дрони корейските бойци. Щели да намерят смъртта си в Украйна ...

По добре си проверете гробищата чукча. 

ПП

Руските блогери купуват РЕБ от Китай като побеснели.

И все се надявам да запалят Киев. По Коледа - да е по медиино. 

Гледам ония дебил Дани от фейса излъчва в тикток и даже е платил :)

Баси какви смешници са проукраинските тролейроси

В украински медии пишат за проблема с дезертьорите от ВСУ,  които по техни данни вече са над 100 000 души.    Това били личен състав за над 20 окомплектовани бригади.     Указват за украинските военнослужещи, които за първи път са се самоотлъчили от армията, че имат срок до 1 януари 2025 г. да се завърнат доброволно в частите си - за  да избегнат наказание, пишат и   в  "Резидент".       С подобна армия никакви военни операции не могат да бъдат спечелени.    Време е за самоосъзнаване в целия католически Запад.    Воюват,  умират и пак всичко ще загубят... Очевидно около Зеленски няма разумни хора.

Според бившия руски президент Дмитрий Медведев - "Просроченият и нелегитимен президент на бившата Украйна трябва да си отиде и да изчезне. Престъпник, наркоман, гнида. Подкрепен от Съединените щати, бъдещата му съдба е съвсем очевидна: позорна политическа емиграция или публична екзекуция".       

@attj ама защо така не защити твоя човек? Това значи ли че ако аз кажа че не става пак няма да ми скочиш , че не съм прав?

Другари, след скутерите дойде време и за велосипедистите.

https://x.com/PStyle0ne1/status/1864251285802820058

Това втората армия в света винаги има с какво да те изненада...

Героят на обяд:

https://x.com/666_mancer/status/1864248807019491414

Поради липса на китайски части (тоталното ембарго на баба Пенка да напомня на забравилите) и днес няма обедна дрононарезка:

https://x.com/666_mancer/status/1864242603350282390

преди 24 минути, kosyo написа:

@attj ама защо така не защити твоя човек? Това значи ли че ако аз кажа че не става пак няма да ми скочиш , че не съм прав?

Другари, 

Стига си ни другаросвал.    Политиците много лъжат.   Зельо щеше да прекратява АТО и да омиротворява Донбас през 2019 година,  а за 5 години  превърна държавата си в огромно гробище.    Дори Тръмп се опитаха да убият в САЩ.    Тепърва ще се разбере дали и той е лъгал.

Та за бизнеса в Одеса, радиоправляем руски катер закарал 3 тона тротил до нефтения терминал на Черноморск.

https://t.me/boris_rozhin/146700?single

СБУ изключило клетките около района, пътищата са преградени ама пушека се вижда от 20км.

Кофти - времето е хубаво 

Може да закриваме Лукойл - така се получи.

ПП

Косе - пъшкай и плякай. Та така с дроните. 

преди 3 часа, nikolov2020 написа:

А утре Тъкър ще обяви в интервюто с Лавров какво го чака Зеля :)

Карлсън каза още, че иска да интервюира Зеленски в Киев, но му е забранено да дава интервюта от посолството на САЩ в Украйна.

---

В демократичните страни президентите не могат да дават интервюта без разрешението на американския посланик. Това не е тоталитарна Русия с нейната безполезна свобода на словото.

преди 5 минути, attj написа:

Зельо щеше да прекратява АТО и да омиротворява Донбас през 2019 година,  а за 5 години  превърна държавата си в огромно гробище.

Пълни глупости!

Зеленски нито е нахлувал в държавата си, нито е започнал да хвърля бомби по хората и да ги избива!

Бъркаш Зеленски с путин!

преди 3 минути, NovakJ написа:

Пълни глупости!

Зеленски нито е нахлувал в държавата си, нито е започнал да хвърля бомби по хората и да ги избива!

Бъркаш Зеленски с путин!

Не си чел предизборните му лъжи и обещания.     Потърси си ги.   През 2019 година  беше АТО в Донбас.   Хохли и казаци пак се убиваха там.   

преди 20 минути, attj написа:

Не си чел предизборните му лъжи и обещания.     Потърси си ги.   През 2019 година  беше АТО в Донбас.   Хохли и казаци пак се убиваха там.   

Това, че е имало някакви разправии между месните хора нищо не означава и н може да оправдае случващото се в момента!

Всички събития преди войната бледнеят пред това което направи путин и все още продължава.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.