Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, maxthon написа:

При теб всичко има значение. Преди малко се оказа, че показваш удар с балистична ракета по Запорожие, а самите украинци не показват да е имало такъв. Така, че въпроса за Киев индипендънт (пак да отбележа каква хубава украинска дума е това) остава напълно валиден.

И още един добър въпрос. След като всеки път се свалят всички ракети и дронове постоянно се реве за още и още ПВО. Аз ако свалям всичко няма да имам нужда от още средства.

Поредните ти глупости.

А ПВО никой не е казал че е достатръчно или че свалят всички ракети.

Ако си чела военния експерт който цитирам често, той бе показал бройката при поредния масиран ракетно-дронен удар на изродите рашисти.

И тя никога не е била 100%.

:hush:

преди 3 минути, maxthon написа:
преди 10 минути, miro20 написа:

Какво значение има ?

При теб всичко има значение.

Да, и пак ще повторя въпроса който избягаш с някакви алабалистики :

- След като предоставянето на далекобойните атамси и др подобни възпира рашисткия малоумен терор срещу цяла Украйна, дали не трябваше много много по рано да бъдат предоставени такива системи на Украйна ?

Въпроса е реторичен де.... само ти се чудиш как да се гърчиш с абсолютни безсмислици ... киев индипендънт какво било.. бла бла бла...

Само и само да се изсереш след всеки неудобен пост за рашистките изроди .

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

След като предоставянето на далекобойните атамси и др подобни възпира рашисткия малоумен терор срещу цяла Украйна, дали не трябваше много много по рано да бъдат предоставени такива системи на Украйна ?

По какъв начин даването възможност на Украйна, да бомбардира Русия на нейна територия я "възпира"? От един месец насам Украйна има подобна възможност... И? Нещо да се е променило? Ти наясно ли си, че проблема на ВСУ не е дали може да бомбардира руснаците, а че пушечното месо не е безкрайно. Това дори американските генерали го казаха на Владимир Зеленски, може да провериш из интернет, ако не вярваш. Фронта пада, не защото Украйна може или не може, да бомбардира противникът си, а просто защото вече няма хора, за да се запълнят дупките в пробойните на украинската отбрана (специално за Донбас). Не знам, дали си наясно (в УНИАН няма да го пише), но руската армия е взела за ноември месец почти десет пъти повече територия отколкото за цялата 2023-та година (148 квадратни километра за 2023 г. срещу 1202 квадратни километра за ноември 2024 г.). Аз и преди съм го писал, че това което ВСУ предприеха в Курска област е абсолютното доказателство, как човешкият живот за управляващата сган там е абсолютно без никакво значение. Може ли да пратиш няколко хиляди млади хора на място, където е пределно ясно, че са обречени. Каква е идеята на тая "операция"? Да завладеят Курск? Да търгуват в последствие за въпросната територия и да си върнат останалите загубени? Това е смешно...

току-що, miro20 написа:

А ПВО никой не е казал че е достатръчно

За достатръчно съм съгласен. Никой не е казал.

че свалят всички ракети

Не думай....

И тя никога не е била 100%

Един кмет преброи и над 100%

току-що, maxthon написа:
преди 2 минути, miro20 написа:

А ПВО никой не е казал че е достатръчно

За достатръчно съм съгласен. Никой не е казал.

че свалят всички ракети

Не думай....

Да, и пак ще повторя въпроса който избягаш с някакви алабалистики :

- След като предоставянето на далекобойните атамси и др подобни възпира рашисткия малоумен терор срещу цяла Украйна, дали не трябваше много много по рано да бъдат предоставени такива системи на Украйна ?

Въпроса е реторичен де.... само ти се чудиш как да се гърчиш с абсолютни безсмислици ... киев индипендънт какво било.. бла бла бла...

Само и само да се изсереш след всеки неудобен пост за рашистките изроди .

Ти май нон-стоп пишеш колкото да не заспиш, а!? Ти чел ли си сводките от вашият щаб изобщо? Предимно над 90% от ракетите там са свалени... И почти никога това не се оказва истина, разбира се...

преди 2 минути, communismatic написа:

По какъв начин даването възможност на Украйна, да бомбардира Русия на нейна територия я "възпира"? От един месец насам Украйна има подобна възможност... И? Нещо да се е променило? Ти наясно ли си, че проблема на ВСУ не е дали може да бомбардира руснаците, а че пушечното месо не е безкрайно.

Да, промени се, и съм цитирал по назад. С 50% са намалели рашистктие удари след като украинците разшириха зоната която могат да обстрелват на територията на рашистан, техните военни складове, бази, летища.

Още по преди по знаещи хора бяха споменали че именно изтеглянето на рашистката авиация по назад , осуетява възможността бомбардировачите да излитат и нанасят  удари.Просто защото  те си имат определен периметър до където могат да летят заредени .

И това сега е факт. 50 % по малко удари.

преди 4 минути, communismatic написа:

Аз и преди съм го писал, че това което ВСУ предприеха в Курска област е абсолютното доказателство, как човешкият живот за управляващата сган там е абсолютно без никакво значение. Може ли да пратиш няколко хиляди млади хора на място, където е пределно ясно, че са обречени. Каква е идеята на тая "операция"? Да завладеят Курск? Да търгуват в последствие за въпросната територия и да си върнат останалите загубени? Това е смешно...

Да, всички бяха изненадани от тази офанзива.

рашистктие тролове и медии няколко дена бяха в тотален блокаж и не знаеха какво да пишат  :) 

Аз също съм казвал каква е ползата от тази офанзива - Че показаха че "Царя е гол" и путлю  и неговите военопрестъпници са надут балон .

Вече никой не се страхува от малоумните им заплахи както преди .

И второ което съм казвал - най вероятно завзетите територии могат да са част от една бъдеща "санитарна зона" каквато има например между сев. и Южна Корея.

преди 5 минути, communismatic написа:
преди 8 минути, miro20 написа:

Ти май нон-стоп пишеш колкото да не заспиш, а!? Ти чел ли си сводките от вашият щаб изобщо? Предимно над 90% от ракетите там са свалени... И почти никога това не се оказва истина, разбира се...

Е 90% "всички ракети"  ли означава  :giggle1:

Май не си четеш какви глупости пишеш .

Виждам рашистките тролове не си синхронизирате методичките . макстонката например все твърди че ПВО е виновно .

Не са рашистките ракети, а ПВО което обстрелва своите съграждани .

Други пък като теб, твърдят че украинците лъжат че са свалили , и всички ракети са попаднали в целта.

Е тогава би трябвало цяла Украйна да е в тотални руини.

А попаденията разбира се, трудно е да се скрият , АКО всички ракети са  преминали.

Е, за радост, не е както плямпате рашистктие фейкомети  :) 

току-що, miro20 написа:

Да, промени се, и съм цитирал по назад. С 50% са намалели рашистктие удари след като украинците разшириха зоната която могат да обстрелват на територията на рашистан, техните военни складове, бази, летища.

Кво са намалели? Я пак? Половината държава в момента е без електричество? Ти добре ли си с главата... В Украйна има чудовищен режим на тока, чака я тежка зима, която не знам как ще изкарат... Хубаво е малко като четеш някаква пропагандна информация, да имаш и някакъв акъл в главата за да можеш, да отсееш, кое е истина и кое не. Били намалели с 50% рашистките удари? Това го казва, привърженик на държава, която снощи е била буквално смляна от бомбардиране...

Да, всички бяха изненадани от тази офанзива.

рашистктие тролове и медии няколко дена бяха в тотален блокаж и не знаеха какво да пишат  :) 

Аз също съм казвал каква е ползата от тази офанзива - Че показаха че "Царя е гол" и путлю  и неговите военопрестъпници са надут балон .

Вече никой не се страхува от малоумните им заплахи както преди .

И второ което съм казвал - най вероятно завзетите територии могат да са част от една бъдеща "санитарна зона" каквато има например между сев. и Южна Корея.

Т.е. майната им на тия дето ще загинат, важното е да се покаже пред света, че "царят е гол". Доста добре описа психологията на украинската действителност в момента с поста си. Похвално... Само дето... до момента, руснаците дори не се и напъват, да ги махат от там. Не пращат никакви подкрепления, а територията на ВСУ там все повече и повече намалява. Кво ще остане за "санитарната" зона", не е много ясно.

Иначе ме кефи, как пича си вярва. Курск щял да бъде "санитарна зона"... 😆

Ти да не пишеш във форум "Наука"? И там са яко навлезли в украинската действителност. Там все руснаците губят, Русия фалира от както войната е започнала, все й свършват ракетите, все Путин умира (над 20 пъти го тровеха, бил раковоболен и т.н.)... Яката работа. 😆

Абе Миро

Чужд репортер до сега не е правил репортаж от руски удар.

Добре че са снимките на гробищата че да знаем какъв е ефекта.

Давам за пример последния удар че даже и видео пуснаха да доказват какви зверове са руснаците.

Хората от града ти пишат, имало завод с корпус който има подземни етажи - срещу него поликлиника.

На видеото ясно се вижда че ракетата удари друга сграда а парчетата бетон пометоха фасадата на здравното заведение 

До абсурди се е стигало с тая украинска пропаганда.

преди 17 минути, miro20 написа:

хахаха :)

Много добри припомняния правиш.

Наистина трябва да направиш отделна тема, нещо от рода " усмивки от старите теми" . Да си гледат рашистите малоумните изцепки :) 

Въобще осъзнаваш ли какво цитираш и показваш ??

Прекрасна илюстрация на рашисткия геноцид и съвременен нацизъм срещу Украйна .

"русский мир" .

Вие малко мозък имате ли че се кефите толкова екзалтирано на това малоумие ???

Всичко, което вече не иска да е с Русия, трябва да бъде унищожено. 

Пробалтиките се измъкнаха, но за Украйна нямаше шанс - при толкова смесени бракове и постоянно течеща информация си представи перлата на СССР да се окаже след 15-20 години с по-висок бизнен стандарт от ония с многото територия и многото ресурси. 

Няма шанс. Говорим си за народ, който изби между 25 и 40 млн. от собствените си хора - без ничие око да мигне. Народ, в който жените търсят телата на мъжете си, не за да ги погребат, а защото при безследно изчезнал не изплащат пари. Народ, който нарече ветераните си без крайници "самовари" и ги прати в комуни в Сибир, за да не създават тъжна гледка по гари и площади. 

Мариупол, Бахмут, Авдеевка - това са градове за назидание. Да не бъдеш с Русия в руските кратуни значи да си против нея. 

преди 8 минути, miro20 написа:

И кога си го казвал,до вчера тролеше за граници от незнам си коя година,днеска-санитарна зона!Все пак е похвално че смени разказа...

преди 2 минути, kaldata1 написа:

Говорим си за народ, който изби между 25 и 40 млн. от собствените си хора - без ничие око да мигне.

Тоя е чел Солженицин и "Гулаг".. Сталин дето е избил (по негови сметки) между 40 и 60 милиона. 😆

Абе калдатата 

Стига с тоя пропаганден абзац бе.Вземи се гръмни с всичките си твърдения.

Великия запад с великия жизнен стандарт.

И като изчерпаха кредитния лимит какво става сега :)

Зелен план ? 

Френски историци оборват бозата която бълвате.

Къв "жизнен стандарт"? Аз преди една седмица се върнах от Рим, тя Италия е заприличала на мигрантски коФтор... Направо бях потресен! Ама така е... с това подчинено положение на Брюксел спрямо американските господари.

преди 10 минути, communismatic написа:

Къв "жизнен стандарт"? Аз преди една седмица се върнах от Рим, тя Италия е заприличала на мигрантски коФтор... Направо бях потресен! Ама така е... с това подчинено положение на Брюксел спрямо американските господари.

И като ги пишеш всички тези глупости, които много добре знаеш, че не са верни какво мислиш, че ще промениш?

Изобщо вярваш ли, че ще си промени нещо?

преди 1 минута, NovakJ написа:

И като ги пишеш всички тези глупости, които много добре знаеш, че не са верни какво мислиш, че ще промениш?

Изобщо вярваш ли, че ще си промени нещо?

Tи май не си излизал от България, а? 😆

току-що, communismatic написа:

Tи май не си излизал от България, а? 😆

Как е шизофренията, лекуваш ли я?

преди 17 минути, communismatic написа:

Когато руските олигарси си приберат жените и децата от тоя "кофтор", ще повярвам, че е "кофтор". 

току-що, NovakJ написа:

Как е шизофренията, лекуваш ли я?

Ми, предпочитам да съм шизофреник (както твърдиш), отколкото да съм тотално неспособен, да се включвам в каквато и да била сериозна дискусия, просто защото съм с гладък мозък. Колкото пъти тръгнеш, да разсъждаваш неиминуемо се стига до някаква зверска простотия и ставаш за смях. Поне в моите очи...

Относно мигрантската измет, за всичко това е виновен Брюксел... или по-точно подчиненото положение на ЕС спрямо САЩ. Понеже тия мигрантски вълни дойдоха именно от Брюксел, барабар със зелените простотии и санкциите срещу Русия, които удариха самите европейци. В резултат на което държави като Германия и Франция са направо пълни с мигранти, аз за Италия направо бях потресен. Знаех, че има мигранти, но не очаквах, че са чак толкова много. Направо се претопява бялата раса там, всички сервитьори, бармани, продавачи и т.н. са чернилки. Прави им чест, че поне гледат, да ги интегрират и поне работят нещо.

преди 20 минути, communismatic написа:

Тоя е чел Солженицин и "Гулаг".. Сталин дето е избил (по негови сметки) между 40 и 60 милиона. 😆

И Игор Бунич. 

Въобще трябва да си познал руснаците, за да знаеш защо пак ще свършат както винаги. 

Калдата1

Ти си подобрено копие на Косьо приятел.

И ако не си разбрал - вкараха санкции срещу девето коляно на всички руснаци в чужбина.

Това западната активност винаги е сбъркана 

Най великия в тази област е линус торвалд 

Уволни програмисти на расов принцип - защото били руснаци

ПП

Няма такава смешка като украинско/британската акция срещу Русия

току-що, kaldata1 написа:

Когато руските олигарси си приберат жените и децата от тоя "кофтор", ще повярвам, че е "кофтор".

Ама ти ако искаш вярваш, аз ти казвам какво видях с очите си... Смърдят на кереч от един километър.

Руските военни се евакуират от Сирия вкупом с техниката, Дамаск празнува (ВИДЕО и СНИМКИ)

https://www.actualno.com/asia/ruskite-voenni-se-evakuirat-ot-sirija-vkupom-s-tehnikata-damask-praznuva-video-i-snimki-news_2358985.html

Франция ще продължи да доставя на Украйна ракети с далечен обсег SCALP и смята, че военните обекти на руска територия са легитимни цели за украинците, заяви посланикът на Париж в Киев - Гаел Весие. SCALP са френската версия на британските Storm Shadow, които заедно с американските ATACMS вече полетяха към цели дълбоко в Русия след западното разрешение. Диктаторът Владимир Путин отговори с изстрелване на новата руска балистична ракета "Орешник" със среден обсег, която порази Днипро.

"Русия може да атакува Украйна от своя територия, защо Украйна да не може да премахне тази заплаха?"

„Да, ние продължаваме да предоставяме ракети SCALP. Не разполагаме с толкова много и трябва да закупим още, така че това отнема известно време", заяви Весие в интервю за "Интерфакс-Украйна". "Това се усложнява и от факта, че трябва да осигурим подходяща отбрана на страната ни. Но правим всичко възможно и изпращаме на Украйна нови френски ракети SCALP, Великобритания доставя Storm Shadow, а американците - ATACMS“.

Той също така припомни позицията на Франция за разрешаване на използването на френски оръжия с голям обсег на действие, по-специално за удари дълбоко в Руската федерация.

https://www.actualno.com/europe/francija-shte-dava-oshte-dalekobojni-raketi-scalp-na-ukrajna-peskov-se-zaradva-na-dumi-na-trymp-video-news_2358906.html

току-що, kaldata1 написа:

И Игор Бунич. 

Въобще трябва да си познал руснаците, за да знаеш защо пак ще свършат както винаги. 

Супер, сега влез и виж официалната статистика от преброяването на населението в СССР от времето на Йосиф Висарионович и ще се ужасиш от тъпотията, която сам си изръсил. Доста лесно се бори подобна нелепа пропаганда.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, предпочитам да съм шизофреник

Защо след като се доказа като такъв?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.