Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, N1K17Y написа:

За никаква неутралност не се говори.  

Розовото пони, не знам за кой път ще цитирам "Декларацията за държавен суверенитет на Украйна", в която пише, цитирам:

В декларацията е заявено, че в бъдеще Украйна ще стане постоянно неутрална държава, която няма да участва във военни блокове и се задължава да спазва три неядрени принципа: да не използва, да не произвежда и да не придобива ядрени оръжия.

След като бандерлогите започнаха да се натискат за НАТО и да провокират руската мечка по заповед на западните господари, то Русия е в пълното си право да ревизира признаването на украинската независимост и суверенитет.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 часа, nikolov2020 написа:

Зеленски решил да фантазира :)

За столом переговоров должны быть США, Украина, россияне и ЕС. Это было бы справедливо, но как получится - не знаю. Я хочу полететь на Марс и Нобелевскую премий мира, но получится ли - не знаю🤷‍♂️

на 3.01.2024 г. в 17:06, Киро Н. написа:

Да напомня прогнозите - съществуване с Зеленски - 2 месеца

Да напомня само тая истинска прогноза! Да питам ли и дали е с глава?

Единствената надежда за германските данъкоплатци и пенсионери е Украйна да остане без хора, преди Германия да остане без пари: 

"Шолц иска Германия да вземе дълг от 12-15 млрд. евро за Украйна. В противен случай Германия ще трябва да събере парите от съкращаване на пенсии, поддръжка на железници и пътища, здравеопазване и т.н."

Героят на вечерта е дори вице-губернатор:

Този е за обяд:

Заради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка и тази вечер няма бодра дрононарезка:

Новият трансфер от московските гей-клубове към западните:

Първата бяла лада за февруари вече е изтеглена. 223 от както облачния води статистиката.

Косе

Дай снимка на утрепаните руски офицери от щаба в Курск :)

Айде Зеленски каза че Украйна не била победена :)

Днеска хвърлили ДВЕ американски бомби.

Поредната куха опорка на Мирчолинка умря, а именно как Зельо е легитимен президент и избори по време на война са невъзможни:

Ройтерс: САЩ настояват Украйна да проведе президентски и парламентарни избори, които трябва да се проведат в рамките на първия етап от прекратяването на огъня, за да може впоследствие легитимният новоизбран президент да сключи пълноценен мирен договор с Русия.

https://www.reuters.com/world/us-wants-ukraine-hold-elections-following-ceasefire-says-trump-envoy-2025-02-01/

преди 2 часа, ivottoshev написа:

На мен "равнопоставеност във външните отношения" удивително много ми прилича на "неутралност". Преведи ми какво означава тази фраза на твоят език, а после може да пробваш да ми обясниш как точно би имало равнопоставеност, ако укрите трябва заедно с турците да бомбардират Иран в примера, който ти дадох. 

Това, че ти хлопа яко дъската и не помниш и, че през седмица получаваш амнезия не е в моите компетенции, освен да ти дам съвет да потърсиш психиатрична помощ

на 1.11.2024 г. в 21:47, N1K17Y написа:

Колко пъти да ти го "превеждам"? :lol6:

Алооооу, я рестартирайте скрипта, че му се бъгна системата за дата и чса. 

преди 2 часа, Flashback написа:

Розовото пони, не знам за кой път ще цитирам "Декларацията за държавен суверенитет на Украйна", в която пише, цитирам:

В декларацията е заявено, че в бъдеще Украйна ще стане постоянно неутрална държава, която няма да участва във военни блокове и се задължава да спазва три неядрени принципа: да не използва, да не произвежда и да не придобива ядрени оръжия.

След като бандерлогите започнаха да се натискат за НАТО и да провокират руската мечка по заповед на западните господари, то Русия е в пълното си право да ревизира признаването на украинската независимост и суверенитет.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_State_Sovereignty_of_Ukraine

Аз пък ще дам малко контекст, щото се надяваш четящите да не знаят, че тази декларация за суверенитет е докато още са част от СССР :)  Чудно защо година по-късно, Украйна наистина става независима държава, със съответната декларация за това. https://static.rada.gov.ua/site/postanova_eng/Rres_Declaration_Independence_rev12.htm#:~:text=The Verkhovna Rada of the,state on August 24%2C 1991. Тук ще покажеш ли къде пише, че се кълнат да се неутрални?

А насраната мечка си прати орките, след като Украйна беше на път към ЕС и щеше да си търгува природните ресурси, жалък ленинградски лъжец :) 

преди 22 минути, N1K17Y написа:

Това, че ти хлопа яко дъската и не помниш, че през седмица получаваш амнезия не е в моите компетенции, освен да ти дам съвет да потърсиш психиатрична помощ

Да, помня за този твой превод. "Равнопоставеност във външните отношения" означавало че "Украйна е суверенна държава"

Мислех че се майтапиш, ма ти наистина си си бил прост. Това че са суверенни означава ли че желанието им за членство във военен съюз не нарушава написаното в Декларацията им за независимост?!?

пп: Всъщност да не би да са отменили тази Декларация, пък аз да не съм разбрал?

преди 2 часа, nikolov2020 написа:

Косе

Дай снимка на утрепаните руски офицери от щаба в Курск :)

Айде Зеленски каза че Украйна не била победена :)

Днеска хвърлили ДВЕ американски бомби.

Чакай сега нали бизнес климата там беше ОК?

Чудя се този защо още мърда ?

Усещам че ще имат добра продукция . Аз К-2 съм ги признал отдавна- страшна драматургия и страхотна работа с камерата.

преди 4 часа, NovakJ написа:

Четвърта започва за най-великата държава в света на която всичко е велико и без-аналогово... не може да победи една малка държава. 😂

Ако си умиращ в мъки руски войник как ще разсъждаваш? Няма ли да псуваш диктатора, който започна войната?

Аз го псувам и сега, без да съм умиращ и без да съм руснак, но псувам и Зеленски....Ти не ми отговори? Заслужаваше ли си да дадат над 600 000 жертви украинците, заради суверинитет, който и сега го нямат?

на 2.02.2023 г. в 12:34, glen написа:

Западът вече е безсилен в украинския конфликт!

Безсилен съм вече, о музо моя!

на 2.02.2023 г. в 12:42, glen написа:

САЩ ще открият, че Украйна е корумпирана и е крала помощта, поради което губят войната. Така че, като честни хора, САЩ за съжаление ще трябва да се оттеглят. Просто напусни. Няма повече помощ за Украйна. Зеленски просто ще трябва сам да се справи с чичко Путин.

Това би оставило Русия отговорна за Украйна (голяма финансова тежест), докато санкциите могат да останат в сила, защото, разбира се, Русия беше агресорът. „Замразените“ средства на Русия ще бъдат освободени само след изплащане на компенсации на онези бедни западни компании, които са загубили инвестициите си в развитието на селското стопанство в Украйна (споменавам Monsanto).

САЩ са освободени от всички допълнителни плащания и могат да се концентрират върху Китай, докато Европа се въоръжава, за да предотврати по-нататъшна руска „агресия“.

Другото предимство за Запада от рухването на Украйна и оставянето на Русия в бъркотията е, че след това Западът може да откаже да признае всякакви споразумения, които Русия прави. Русия иска мир и сигурност чрез преговори – колкото по-мъглява е ситуацията, толкова повече това облагодетелства САЩ, които могат да подклаждат по-късно националистическо напрежение, тероризъм и т.н.

Спешно, усмирителната риза в стая номер 1 и бутилка водка за мен! Всички баби Пенки нервно смучат успокоителни след тези прогнози!

Мисля, че нещата вече са пределно ясни...

Рибаря/Rybar

Цитат

Къде украинските въоръжени сили нанесоха удари по Суджа - анализ на Рибар

От вчера вечерта в интернет активно се обсъжда нашумялата атака срещу сградата на интерната в Суджа : докато украинските медии пропагандират версията за руска авиационна бомба, уж хвърлена върху цивилен обект, руското министерство на отбраната обвини украинските въоръжени сили на атаката, които решиха да организират поредната провокация.

Завесата на тайната се повдига както от съобщенията за липсата на полети на руски самолети в района на Суджа, така и от кадрите, публикувани от Starshe Eddy : те показват, че преди да ударят Суджа, въздушното разузнаване е регистрирало изстрелването на ракети HIMARS към територията на Курск. район южно от село Малая Рибица в Сумска област . Разстоянието от стартовата площадка до интерната е приблизително 34 км .

️Показателно е, че руските войски преди това многократно са поразявали вражески пускови установки в този район. По-долу изброяваме само няколко от тях:
 ▪️През август в Могрица , разположена на 13 км северозападно от Малая Рибица , две MLRS HIMARS бяха унищожени с два удара от ОТРК Искандер.
▪️През същия месец в Сенной , южно от Могрица, руските войски нанесоха удари както със системите за противовъздушна отбрана Бук-М1, така и със системите ИРИС-Т.
▪️През септември батарея за РСЗО HIMARS беше поразена на 6 км югозападно на участък от магистрала Т-19-01 северно от Самотаевка .
▪️В същото време, недалеч от последния, друга американска инсталация беше унищожена в околностите на Glybnoye .
▪️В края на септември се появиха кадри от попадение в огнева позиция на украинските въоръжени сили между селата Могрица и Груновка .

🔻Какво иска да постигне врагът с подобни атаки?

▪️Една от целите на подобни провокации от страна на украински формирования е да дискредитират руското ръководство както в очите на международната общност, така и в очите на собственото си население.

За изпълнението на последната задача в чатовете и каналите на района на Курск се хвърлят подходящи материали, за да се увеличи недоволството сред жителите. В същото време на фона на ситуацията се публикуват призиви за протестна активност на населението , което дестабилизира обстановката в региона.

▪️Широкият обществен резонанс позволява на украинското население донякъде да отклони вниманието си от успехите на руските въоръжени сили и собствените си неуспехи на други участъци на фронта: както в същия район Суджански , така и на фронтовете на Донецката народна република .

За да докажат предполагаемото участие на руските въоръжени сили в атаката, украинските формирования биха могли много добре да донесат фрагменти от руски боеприпаси на мястото, за да ги „открият“ там – и след това да заснемат история, избелваща престъпността на украинските въоръжени сили.

📌В тази ситуация е важно да се разбере, че подобни провокации от противника ще продължат – особено на фона на успешните действия на руските войски почти по цялата линия на бойно съприкосновение. И в това отношение трябва да сме подготвени за тях – което демонстрира вчера патриотичният медиен сегмент, както и съответните ведомства.

на 2.02.2023 г. в 12:53, glen написа:

Западът може да изчерпва оръжията си, но ако посетят Тъмната мрежа, те ще могат да закупят обратно (с отстъпка) оръжия, които са изпратили на Украйна преди месеци.

Освен това не всичко е обречено и мрачно, тъй като новите попълнения в редиците на UAF са предимно инвалиди (тези, които не могат да бягат) и Западът се съгласи да изпрати най-модерните си инвалидни колички, всяка от които е снабдена с персонализирана колостомична чанта . Те смятат, че новобранците, приковани в инвалидни колички, свикнали да седят на едно място, биха били страхотни снайперисти.

Ако теренът позволява, някои от тези електрически инвалидни колички могат да достигнат скорост на танк, което ще бъде удобно за прикритие, когато летите на запад по пътя за Бахмут и Въгледар, преди да затворят. Окопите са направени подходящи за инвалидни колички, за да се настанят, в съответствие с антидискриминационната политика на ЕС.

Много добър!

на 2.02.2023 г. в 12:57, glen написа:

Западът (САЩ) загуби тази война в Украйна.

Все още може да стане ядрено и да убие всички ни, но дори това няма да означава победа в Украйна. И вместо да отслаби Русия, тя показа, че НАТО е пропаднал провал. Съсипа и Европа.
Еднополюсният свят свърши. Наистина е толкова просто. Задачата пред всички нас, които живеем в „колективния запад“, е или да накараме нашите правителства да приемат тази трудна истина, или да изберем нови правителства, които могат. Това няма да е лесно.
Бих казал на нашите нео-каквито и да е елити, заложихте, загубихте. Време е да напуснете масата.

Май е по-добре само да цитирам, че малко ми свършиха думите и майтапите вече.

на 2.02.2023 г. в 18:03, glen написа:

НАТО изглежда добре на хартия, но в действителност?

Съюзът ще се разпадне в момента, в който те бъдат изправени да започнат открита война с Русия. Същото важи и за САЩ. Ето защо САЩ **аутсорсват** войната си срещу Русия на Украйна и техните васали.

Тъкмо си кажеш това в бестселър-а му и ето нов.

на 2.02.2023 г. в 18:14, Богатир написа:

„Онези, които очакват да победят Русия на бойното поле, очевидно не разбират, че една съвременна война с Русия ще бъде съвсем различна за тях.

Ние не изпращаме нашите танкове до тяхната граница. Има какво да отговорим. И използването на бронирани превозни средства няма да приключи въпроса. Всички трябва да го разберат“, каза президентът. Владимир Путин заяви, че Русия отново е принудена да отблъсне агресията на колективния Запад. „Невероятно, но факт: отново сме заплашени от германски танкове Леопард, носещи кръстове“, каза той.

Въпрос от кръстословица че се затруднявам:

"Ядрена супер сила , загубила част от територията си?"

преди 5 часа, AAUUXX написа:

На кого даваха отпор от 2014г до 2022 в Донбас?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Аз го псувам и сега, без да съм умиращ и без да съм руснак, но псувам и Зеленски....Ти не ми отговори? Заслужаваше ли си да дадат над 600 000 жертви украинците, заради суверинитет, който и сега го нямат?

Заслужаваше ли си диктатора да избие над три милиона души без причина? 

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Да, помня за този твой превод. "Равнопоставеност във външните отношения" означавало че "Украйна е суверенна държава"

Мислех че се майтапиш, ма ти наистина си си бил прост. Това че са суверенни означава ли че желанието им за членство във военен съюз не нарушава написаното в Декларацията им за независимост?!?

пп: Всъщност да не би да са отменили тази Декларация, пък аз да не съм разбрал?

Да означава, защото това, че твърдиш, че "равнопоставеност" означава неутралност си е само в кухата ти кратуна :) 

преди 55 минути, NovakJ написа:

Заслужаваше ли си диктатора да избие над три милиона души без причина? 

Туй кво значение има, като можеше да се избегне от Зеленски и Запада? 

ПЕТ бе Джока 

След утрешното интервю ще станат толкова.

И друго - той бил получил 75 милиарда - 100 се били загубили.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Туй кво значение има, като можеше да се избегне от Зеленски и Запада? 

Не знаех, че запада е започнал СВО в русия.... 

a man in a suit and tie is laughing and saying `` no comment '' while sitting at a table .

преди 47 минути, N1K17Y написа:

Да означава, защото това, че твърдиш, че "равнопоставеност" означава неутралност си е само в кухата ти кратуна :) 

Не, приятелю. В случая "равнопоставеност" означава "неутралност" за всички нормално мислещи хора.

А държавници, които искат да нарушат написаното в основният закон на страната си са престъпници и това няма нищо общо със "суверенност".

преди 4 минути, NovakJ написа:

Не знаех, че запада е започнал СВО в русия.... 

a man in a suit and tie is laughing and saying `` no comment '' while sitting at a table .

Отказа мир с Русия, подарява почти трилион долара на Украйна....Не е ли виновен? 

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Отказа мир с Русия, подарява почти трилион долара на Украйна....Не е ли виновен? 

Не е виновен! 

Руския мир целият свят видя какво представлява... 😂

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.