Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Хах, одеве го повикахте Мирко да помага на куцьо тук и той цъфнал. :D

Мирчолинка вече трета година прелива от пусто в празно!

Не разбирам на какво продължава да се надява - перемога няма да има!

Единственото, на което може да се надява е замразяване на конфликта по настоящата фронтова линия, но с ината на Зельо най-вероятно и тази възможност ще бъде пропиляна, а финалът ще бъде унизителна капитулация за Бандеристан!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 минути, Flashback написа:

Тръмп днес каза, че ще наложи мита на Европейския съюз, защото Брюксел е "ужасно жесток към Съединените щати".

Поведението на Европа към САЩ било ужасно и лошо.   Така се изрази без да уточнява подробности.   Мита за всички му е от предизборната агитация.     За Украйна връщане на УССР в СССР не е нещо кой знае какво.  Никой няма да ги изтрепе хохлите до крак - както лъже Зеленски.    И пак вероятно ще амнистират бандеровците. Като при Хрушчов.      

преди 18 минути, miro20 написа:

опорката Зеленски бил нелегитимен ... 

От 2019 година в югоизточна Украйна не са гласували за него и той не им е президент.    Украйна я няма!  Президент на режима в Киев е нещо различно.   Пак ли не ти е ясно?

преди 25 минути, Flashback написа:

Единственото, на което може да се надява е замразяване на конфликта по настоящата фронтова линия, но с ината на Зельо най-вероятно и тази възможност ще бъде пропиляна, а финалът ще бъде унизителна капитулация за Бандеристан!

Всъщност, точно това бяха последните условия и желания на путлю  :)

Не на Украйна. От Киев за 18 часа и два три дня, рашистите зареваха да си удържат това което са успели да превземат и унищожат с цената на толкова огромни безсмислени жертви.

:)

преди 27 минути, attj написа:

От 2019 година в югоизточна Украйна не са гласували за него и той не им е президент.    Украйна я няма!  Президент на режима в Киев е нещо различно.   Пак ли не ти е ясно?

Кое не ти е ясно от украинската конституция и закони ?  Зеленски си е напълно легитимен, и това го признава цял свят. Никой не оспорва легитимността му, освен рашисткия кремъслки режим с пробитите опорки които ти повтаряш

преди 4 минути, miro20 написа:

и това го признава цял свят.

Много хора не се интересуват какво признават в НАТО,  които са само около 10 % от целия свят.    Руснаците защо да унищожават Украйна -пишат,  че следва да я върнат като република във федерацията си.    Виждат я като желан партньор и съюзник като преди.     Много те лъжат разни католици.      Няма да позволят на хохлите  да правят конфедерация с Полша!   Понятно?    

Миро

Държавния секретар на USA заяви че Зеленски е съмнително легитимен и че първата работа след прекратяване на огъня е ИЗБОРИ.

За твое сведение на власт не е бас китариста Блинкен - а Марк Рубио - кубинец, антикомунист, латиинохитрец 

преди 25 минути, miro20 написа:

От Киев за 18 часа и два три дня, рашистите... 

Единствените подобни думи от високопоставен политик или военен са думите за "три дни" на шефа на генералните щабове на краварската армия - ген. Мили, които бяха подети от укропропагандата.

Посочи такова изказване от Путин или някой друг високопоставен руснак :)

преди 40 минути, miro20 написа:

Кое не ти е ясно от украинската конституция и закони ?  Зеленски си е напълно легитимен

Не може на всички да е ясно всичко, само на най-големият суперкомпютър за всички времена, дал отговор 42 на въпросът за смисъла на живота, в романа за малкият принц, на завърналите се наследници на не помня коя планета. Да не би да се смяташ, че си този суперкомпютър и знаеш всичко, че даже и правилно?

Героят на вечерта:

на 27.01.2024 г. в 20:29, kirko12 написа:

За ваше съжаление сгради не се бутат с дрончета лепени в гаража.

И по незнайна причина пак се появиха нови желаещи от московските гей-клубове за ескпорт към западните такива. Тия са от резачите на глави-ще си разширят кръга от приятели там.

преди 2 часа, miro20 написа:

Кое не ти е ясно от украинската конституция и закони ? 

Ми не ми е ясно защо нарушават написаното дори и преди т. 1 от собствената си Декларация за независимост:

Цитат

ДЕКЛАРИРА

държавен суверенитет на Украйна като върховенство, независимост, пълнота и неделимост на властта на републиката на нейната територия и независимост и равенство във външните отношения.

Как изявеното им още през 2008-ма желание за членство във военен съюз като НАТО, кореспондира с тази точка?

Наследени медии, стартирани от Пентагона - NYT, NBC, Politico, NPR. . . Изгонени!

Министърът на отбраната Пийт Хегсет уведоми наследените медии, че са изгонени от техните офиси в Пентагона.

На New York Times, NBC, National Public Radio и Politico беше казано с меморандум да си съберат багажа и да излязат; те се сменят.

Пропагандната мелница за ФАЛШИВИ НОВИНИ е навън. 

Мъж застеля украински военен

https://www.flagman.bg/article/341851

,,Атаките срещу службите за набиране на войници са редки, но се случват в Украйна

Мъж с ловна пушка застреля войник от украинската армия в събота и избяга с наборник, преди и двамата да бъдат заловени, съобщиха властите. Украинец от служба по мобилизацията ескортирал  мъже до център за обучение и е спрял на бензиностанция в централната област Полтава, когато се е случил инцидентът. Нападателят, носещ балаклава, застреля военния служител и открадна оръжието му, преди да избяга "в неизвестна посока с един от новоназначените войници", каза регионалната администрация за набиране на персонал."

на 1.02.2023 г. в 4:40, MZ/X написа:

И на САЩ  им е втръснало от зеления клоун, май ще го сменят:

https://pik.bg/горещ-анализ-сащ-се-измориха-от-зеленски-готвят-залужни-за-президент-news1155440.html

Другарки , сгъстете се и кажете добър вечер на новото попълнение в литературния клуб "баба Пенка". Поради липса на друго предлагаме само водка.

на 1.02.2023 г. в 9:27, MZ/X написа:

Само това ли съумя да измучиш?

Че и се нерви - ау любимите ми са тия.. Познаваш другарите - ще се чувстваш в свои води.

на 1.02.2023 г. в 18:49, glen написа:

Ердоган повтори, че кандидатурата на Швеция за НАТО ще бъде отхвърлена.

Беше ли епизодът с изгарянето на Корана преднамерена мярка за спасяване на лицето, предназначена да избегне „задълженията“ за постоянно членство в НАТО, като същевременно изглежда, че желаете да изпълнявате наддаването на САЩ? Ако е така, това беше хитър ход на шведите.Добре (Швеция трябва да благодари на Ердоган), но някогашната илюзия за неутралитет на Швеция е напълно разбита.

Ще пусна сълза за тия илюзии и за това че, вчера май беше дето го ги гореше го гръмнали. Май ще взема и да прочета едно изказване как влизането на Швеция в НАТО ще има сериозни реакции- ей така за успокоение на душата.

Силна направи за председателското място, между другото.

на 1.02.2023 г. в 20:28, glen написа:

Украйна беше победена . Те вече преговаряха за мир. Тогава се намеси западът и провали всичко.

Сега кървят и пращат танкове. Те нямат представа в какво се забъркват. Хиляди наемници от НАТО вече са мъртви. Те наистина се нуждаят от изход тук.
Русия е начело на терена и също мели укитата и НАТО. Каквото и да е направил западът срещу Русия, то се е провалило. Скоро ще трябва да им пратят ядрени бомби. Това е.

Няма как Русия да загуби този конфликт.  Всичко сочи към победа на Русия. Това беше ясно от самото начало.

Планът на НАТО се провали и хвърлянето на пари и оръжия в Украйна не промени нищо. Русия не бърза. Какво AD има Украйна? Те дори не могат да спрат дозвукови ракети.

Само така - патоса е добър,  добре мели- признавам , само ме притеснява как от разходка с лодка за няколко седмици дето трябваше да свърши , се мелинвече 3-та година. И няма да говорим за Курска област - там каква мелачка е...

на 1.02.2023 г. в 20:50, glen написа:

Единствената реална надежда на НАТО е да привлече Турция на страната си. Но не виждам това да се случи дори Ердоган да загуби следващите избори. Съмнявам се, че много турци искат да воюват срещу Русия.
Точно обратното. Турция ще спечели много от успеха на Русия.Те разбраха че е по добре да имаш Русия като търговски партньор отколкото враг!

Край , другари имаме нов председател на клуба "баба Пенка".Сори @nikolov2020 ,но дори ти не можеш да познаеш толкова добре. Сега след това познаваме за Турция да разбирам ли че НАТО ще спечели след като вече са с Турция?

Русия удари историческия център на Одеса

https://www.flagman.bg/article/341813

,,...Сред пострадалите сгради в центъра на града е хотел "Бристол" - историческа сграда, построена в края 19 век....

...По време на атаката в хотела са се намирали норвежки дипломати, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в социалните мрежи, посочвайки, че руската армия е нанесла "преднамерен удар"..."

,,Мдаммм

01.02.2025 11:16:55
1
23

Какъв чин имат "норвежките дипломати" ;)"

,,Хахахах
01.02.2025 11:38:59
4
22

Цивилните се оказаха британски инструктури и вече перат благи мин*ти на сатаната ХАХАХАХАХ
Наистина отиващ си режим, обаче на кенефа окраина подпомаган от гейпарадската световна измет и малоумните семеяди в България ХАХАХХАХААХ
Руснаците им разпраха трътките ХАХАХАХААХХ"

,,Внучето
01.02.2025 12:10:44
3
18

" - Дядо, а ти колко човека уби през войната?
- Нито един, моето момче! Убивал съм само евроджендъри, радикалисти и неонацисти."

,,Чужди СМИ
01.02.2025 12:30:46
3
14

Гръцки СМИ:
♦ Одеса: Руска ракетна атака – ударен е хотел, в който са настанени западни наемници (видео)
Рускоезичните в града празнуваха с фойерверки руските удари (видео)
https://tinyurl.com/5trc229m
Руснаците извършиха нова ракетна атака срещу Одеса, разположена в Южна Украйна, улучвайки хотел, в който са отседнали западни наемници.
Атаката е била насочена срещу хотел "Бристол", като засега няма информация за броя на жертвите.
Рускоезичните жители на града празнуваха с фойерверки руските удари.

Украинци/руснаци в Одеса празнуват, докато руската армия нанася удари по бази и военни части в целия град. Символ за Киев, че Одеса е руска.

Руснаци удариха елитния хотел "Бристол" в Одеса, където са отседнали чуждестранни наемници

"Хотел "Бристол" в Одеса, който приютява наемници от НАТО.

Руски СМИ:
♦ Наемници на НАТО бяха унищожени при ракетен удар по хотел "Бристол" в Одеса"
https://avia.pro/news/raketnym-udarom-unichtozheny-nayomniki-nato-v-gostinice-bristol-v-odesse"

,,Наблюдател
01.02.2025 17:03:46
1
2

Доста чуждестранни наемници отпътуваха с вятъра и намериха каквото са търсили!
Рогов сообщил об ударе ВС РФ по пункту дислокации наемников ВСУ в Одессе"
преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ми не ми е ясно защо нарушават написаното дори и преди т. 1 от собствената си Декларация за независимост:

Как изявеното им още през 2008-ма желание за членство във военен съюз като НАТО, кореспондира с тази точка?

А ние да не би като имаме желание и даже сме в НАТО , по някакъв начин ни е нарушено равноправието в дипломатическите отношения с всички страни ??

Много си кух тошееееф мнооогооо :) 

И не разбрах за какво ме цитираш. Аз говоря за президента им. Ти какво ми отговаряш ?

Смешник тотален :)

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Единствените подобни думи от високопоставен политик или военен са думите за "три дни" на шефа на генералните щабове на краварската армия - ген. Мили, които бяха подети от укропропагандата.

Посочи такова изказване от Путин или някой друг високопоставен руснак :)

Чукни в търсачката на форума 18 часа и виж колко пъти съм ти навирал таблиците и плановете на рашистктие изроди

След това чукни в ютюба симонян три дня или нещо подобно ... колко пъти реваха... "господи, каква Украина, два три дня и ффсьоо" :)  Лукашенко пък говореше за седмица две... :)  

Наиситна си с алцхаймер.

Всеки път ме караш или да си прецитирам за 1001 пъти отговора на тъпите ти въпроси, или да те пращам за елементарни неща в гугъл :)

преди 22 минути, _nib_ написа:

"Хотел "Бристол" в Одеса, който приютява наемници от НАТО.

Както всяка атака по  изцяло цивилни цели, жилищни блокове , оживени центрове , пазари, болници , детски градини и т.н.

Сравни тези рашщистки лъжи с отговора на украинците по нефтебази, военни летища, складове с боеприпаси илогистика и т.н.

Разликата между удари по военни стратегически цели , и изцяло терористични удари по цивилно население  е ОЧЕВИДНА.

преди 7 минути, miro20 написа:

А ние да не би като имаме желание и даже сме в НАТО , по някакъв начин ни е нарушено равноправието в дипломатическите отношения с всички страни ??

Бахти и елементарният трол. Ние имаме ли такава точка в Конституцията?

Я кажи как биха запазили укрите неутралитет, при евентуален конфликт м/ду държава от военният съюз в който искаха още от 2008г да членуват и друга държава? Как биха спазили написаното в собствената си Декларация за независимост?

преди 17 минути, miro20 написа:

Както всяка атака по  изцяло цивилни цели,

И като има наемници в хотела това каква цел го прави?

преди 17 минути, miro20 написа:

Сравни тези рашщистки лъжи с отговора на украинците по нефтебази, военни летища, складове с боеприпаси илогистика и т.н.

Може ли да сравним с жилищни сгради в Суджа? Пресен пример от днес. Дори да се замаже положението си пуснаха и обяснение как това били руснаците, които ударили по сградата. А какво да говорим за Русском Поречном. Сега ще се окаже, че за него чуваш за първи път.

преди 16 минути, miro20 написа:

Много си кух тошееееф мнооогооо :) 

И не разбрах за какво ме цитираш. Аз говоря за президента им. Ти какво ми отговаряш ?

Смешник тотален :)

Чукни в търсачката на форума 18 часа и виж колко пъти съм ти навирал таблиците и плановете на рашистктие изроди

След това чукни в ютюба симонян три дня или нещо подобно ... колко пъти реваха... "господи, каква Украина, два три дня и ффсьоо" :)  Лукашенко пък говореше за седмица две... :)  

Наиситна си с алцхаймер.

Всеки път ме караш или да си прецитирам за 1001 пъти отговора на тъпите ти въпроси, или да те пращам за елементарни неща в гугъл :)

Както всяка атака по  изцяло цивилни цели, жилищни блокове , оживени центрове , пазари, болници , детски градини и т.н.

Разликата между удари по военни стратегически цели , и изцяло терористични удари по цивилно население  е ОЧЕВИДНА.

...да,да келемирко...да...

...само жени и деца...и болници...

преди 14 минути, ivottoshev написа:
преди 29 минути, miro20 написа:

Бахти и елементарният трол.

Точно това исках да ти кажа и аз. Но все пакс пазвам правилата на форума  и громя малоумните тролове с аргументи .

В случая повтаряш стари опровергани рашистки фейкове.

Точката която цитираш за "равенство във външните отношения"  не противоречи по никакъв начин  на желанието или членството в НАТО , ЕС или където си иска.

:hush:

Даже е смешно да си помисля дори че държавите които ВЕЧЕ са членки на НАТО , както и България както ти споменах, имат "неравенство " във външните отношения

Смешник :) :)

на 1.02.2024 г. в 7:48, kirko12 написа:

Като добавим и липсата на доларчета за заплатата от $1000 положението става неспасяемо.

Безмислено е да се обсъжда.

Така е- всяка баба Пенка знае- пари няма от една година.

на 1.02.2024 г. в 8:38, kirko12 написа:

ДАже най смотаните укроблогери млъкнаха.

Пак ли?

на 1.02.2024 г. в 9:07, kirko12 написа:

До края на седмицата е уволнен

?

преди 17 минути, _nib_ написа:

...да,да келемирко...да...

...само жени и деца...и болници...

Ами  постарай се да сравниш и преброиш колко пъти рашистките изроди са опреавдавали терористичните си удари по изцяло цивилни жилищни райони с "щабове на НАТО и наемници бандеровци" .

Ако събереш всичките медийни рашистки публикации където са унищожавали по някоко стотин такива , съм сигурен че ще събереш общо количество за няколко армии на НАТО

:giggle1:

И пак се чудя.. защо доказания педофил Скот риттер  ви е толкова любим че го цитирате ?

на 1.02.2024 г. в 9:44, glen написа:

Дните на Зеленски са преброени.

Много дълги тия дни бре?

на 1.02.2024 г. в 11:18, kirko12 написа:

Две новини

Европа не иска да дава оръжие на Украйна за да не повишава риска от сблъсък с Русия.

Цяла статия за европейските политици. Акъла им е дошъл според авторите.

Второ

Само за януари в ДНР са свалени 900 дрона в 200 атаки.

Евала Косьо добре замествате снарядите.

Малка подробност - днр-ци правят списък на операторите на дрони. 

Доста самоубили се ще има.

Имам само една новина- кой ще се сети каква е? Не познахте от сега да ви кажа. Новината е ще утре ще има някой празник- официалния ден на клуб баба Пенка:)

Ох и това отива в списъка с познавания- няма нужда да ми напомняте.

преди 8 минути, miro20 написа:

Ами  постарай се да сравниш и преброиш колко пъти рашистките изроди са опреавдавали терористичните си удари по изцяло цивилни жилищни райони с "щабове на НАТО и наемници бандеровци" .

Ако събереш всичките медийни рашистки публикации където са унищожавали по някоко стотин такива , съм сигурен че ще събереш общо количество за няколко армии на НАТО

:giggle1:

И пак се чудя.. защо доказания педофил Скот риттер  ви е толкова любим че го цитирате ?

...,,хероизъм"...

...от приятелите на фашиста келемиро-

на 1.02.2024 г. в 18:58, maxthon написа:

Кажи кога съм излъгал? След като все още не съм го коментирал по никакъв начин.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ще се направя че не съм го видял това, че знам че си ми обиден нещо това дни. Сигурно е заради разходката с потъналия кораб, дето още е на вода :) не искаш да правим романтична разходка с него,а? Или заради едно земетресение?

на 1.02.2024 г. в 19:41, maxthon написа:

За сега официално трябва да се покаже обективно доказателство. Като не можеш ти се лепва на челото надпис - Лъже като разпран. Може и по-културното - Разпространител на фалшиви новини.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Опа, май станаха 2 кораба на които ще се возим. Ама се басирам че и на този няма да искаш да се качиш- не обичаш подводния свят явно.

След като Сирия най-накрая успя да се освободи от руската окупация е време да започнат да се възстановяват!

Могат да започнат с изграждането на газопровода Катар-Европа... :dancing18:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.