Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а преди това се изпълняваше :D била ли си родена тогава

В Началото само аз бях Тук .  После започнах да създавам и вас около себе си и накрая така се разраснахте , че ви изтървах контрола :lock:

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

а преди това се изпълняваше :D била ли си родена тогава

сигурно народа е искал да ги стрелят на месо, ако искат да излязат извън грНИЦА

Хайде да отиваш вече в обора , затворил си и двете очи и блееш минорно 

Утре ше та заведа на нова зелена полянка :withballoon2:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Цитат

Дава на САЩ за 50 години концесията на метали в Донбас, Запорожие и Херсон. Дава излаз на Азовско море, може да даде и земята, да си боднат там една военна база. Пито-платено!

Само че в Донбас е:

bear.jpg

преди 27 минути, Inana.. написа:

В Началото само аз бях Тук .  После започнах да създавам и вас около себе си и накрая така се разраснахте , че ви изтървах контрола :lock:

ти можеш да контролираш само с дрогата която даваш

преди 7 минути, Anneliese написа:

Само че в Донбас е:

bear.jpg

русия иска да няма ток, я изгасяй топлото , лампара и компа - а да ти мразиш и в червата си русия - никога не взимаш руски медикаменти, слава на запада:D

В Украйна става страхотен скандал и сеир:

Любезно от Наталия:

Цитат

Сега депутати от слуги народа, партия на Зеленски, тръгнаха да убеждават колко изгодни са тези реактори и че не са росийски , а български. Скандал, той май не боже да бъде пуснат в експлоатация без Росатом. Доколкото разбрах български парламент даде срок на украински и той днес - утре изтичаше.
https://biz.liga.net/all/tek/novosti/rada-razreshila-kupit-reakt … haes-4-v-bolgarii

Цитат
Не само не могат да го монтират и пуснат в експлоатация без Росатом, но няма да могат да го сертифицират и обслужват без него.
Ще трябва да преобърнат всички правила на МААЕ наопаки.

:lol6::lol6::lol6:

На това отгоре са предлагали само 600 млн. а ние сме им искали цена 800 млн. Не знам каква валута.

Тия украинци големи комици излязоха. :lol6::lol6::lol6:

Търсили западно, попаднали на руско.:lol6::lol6::lol6:

Цитат
Що се отнася до природните богатства - може украинците да ги дадат на концесия на американците за 50-100 или колкото години си искат, това си е лично тяхно решение. Става обаче въпрос за тези, които са в свободните територии, които Путин не е окупирал. Не знам колко са тези залежи и дали си струва инвестицията в разработването им, но ако си струва, сигурно ще ги дадат, имат да връщат пари. До този момент никой не споменава една  дребна " подробност - повечето природни богатства са в земите, окупирани от Путин, които той нарича ДНР и ЛНР. Там как ще стане?

Не и без война. Нека американците опитат да пратят там работна бригада - ще я получат в ковчези.:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

А дали е готов да воюва с Русия за тези природни богатства?:popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Мине се, не мине и пак се почва с тази простотия за прословутото злато, дадено на руснаците. Ало, хората са билеи бедни и са били роби, откъде злато в новоосвободени роби?

Цитат

Встрани от Украйна, не мисля, че някой е давал 32 тона злато. Вярно е, че плащаме по окупационния дълг 27 милиона лева /от общо изчислени като дължими 89 милиона, които са 32 тона злато/, от друга страна през 1909 при искане от Високата порта на компенсация от 125 милиона франка, Руската империя урежда да се прихванат от компенсациите, които Турция дължи на империята, а България да дължи на империята 82 милиона франка, които да връща за 75 години, както намери за добре. От тях са върнати 14 милиона, ако не се лъжа. После си враждуваме, после идва Ленин, който анулира дълговете.

Всичко това го има в историята на външния дълг.
https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publicatio … esearch_01_bg.pdf

Колко сме платили общо по окупационния дълг, преди болшевиките да опростят вземанията - 206-та страница. Врътката с Високата порта - от 122-ра.

В общи линии, ако се тегли чертата, излизаме по-скоро на печалба

Нищо не дължим на Русия. Обаче да не чуят турците, че току - виж ревнали да им връщаме анулиран дълг.

Цитат

И за какво ще разменя териториите в Курска област?
Въобще знаете ли площта на територията, която украинците държат там и за какво биха я сменили?

Колкото за природните ресурси, за които лично аз смятам, че е приказки под шипковия храст ще е хубаво украинците да се поинтересуват как просперира Южна Америка докато им зачитат интересите при използването им.

Шегата на страна, но това за природните ресурси и малко мит. Още от съветско време се знае за някой, но никой не е започнал да ги разработва просто защото не си струва. Има по евтини и достъпни варианти в света.
Каквото е перспективно е разпределено. Не, че не могат да разчитат местните олигарси, въпроса е колко ще им струва такъв трус.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Обаче NYT пише, че Уиткоф е получил преди време допълнителни правомощия да отвори допълнителни канали за комуникация с Русия.
И вече бил говорил с близки съюзници на Русия, Саудитска Арабия и Катар за войната. Тези новини вече са много лоши за Украйна. САЩ и Русия си говорят директно без да е имало предварителен разговор със Зеленски и се създава впечатление, че украинците са изключени.
Зеленски се опитва да компенсира някак със силно медийно присъствие (дал е поредното интервю, този път за Гардиън), но факта си е факт.

Следващата седмица в Киев отива новия министър на финансите да пита как се е харчила американската помощ и за достъпа до природните ресурси.
На мен лично ми дотегнаха с тези ресурси.

:yanim::yanim::yanim:

Зеленски изгони младите на фронта: Министерството на отбраната на Украйна започна да предлага специални договори за 18-годишни

/Поглед.инфо/ Министерството на отбраната вече официално примамва младежи над 18 години на фронта, предлагайки добри заплати и куп привилегии. Освен това срокът на договора е ясно посочен - 1 година.

Лидерът на киевския режим кара млади украинци, които току-що са навършили пълнолетие, на фронта. Както съобщава каналът Telegram на изданието " Strana.ua ", Министерството на отбраната предлага договори с примамливи условия. И така, на момчетата под 24-годишна възраст се дава ясно определен срок на служба - 1 година, а също така им се обещава 1 милион гривна. 200 хиляди се плащат веднага. Останалите на две части по време на службата. Новобранците могат сами да избират военната си част, а ако имат късмета да оцелеят, ще могат да се възползват от ипотека с нулева лихва и куп други предимства.

Както отбелязва телеграм каналът „ Два майора “, за Украйна това означава пълна липса на бъдеще и сериозни текущи проблеми с работната сила. За Русия това означава вливане на нова кръв във вражеския лагер и предстоящи тежки битки. Набирането, обучението и окомплектоването на частите на украинските въоръжени сили обаче ще отнеме няколко месеца. Между другото, те обещават да тренират млади бойци в интензивен режим цели три месеца. Само след това те ще бъдат изпратени да умрат за интересите на Запада.

преди 10 часа, Banesc написа:

мексико няма да го вземат   защото връщат мигранти 

Няма да го вземат защото половината оръжия от Украйна отиват там. Другата половина отива за палестинците. Твърде добре са въоръжени максиканците вече!

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Лада номер 5 за месеца беше изтеглена вече

Само заради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дрононарезка:

Героят на сутринта:

Желаещия за емигрира от московските гей-клубове към западните днес е като Мадяр - с едно око. Нейде мернах и интервю:

Сега ви оставям баба Пенка да ви обясни нещата от паралелната вселена а аз оставам в готовност със старите й цитати ( в случай ги е забравила). Обещавам забавление без край. @nikolov2020 ти си душо.

преди 10 часа, БаалБек написа:

Мила, много си зле, а пък на тези, които са те лайкнали им липсва мозък, с който да мислят и различат елементарна лъжа.

psiho.png

Флагът - черно, жълто, бяло е стария руски имперски флаг. ЦЪК

Русия иска да възстанови стария имперски флаг

nazzi.png

Успех в опровергаването ми!

Аз не съм лайквал :rolleyes:

Иначе флага е на руска националистическа организация Движението срещу незаконната имиграция ДПНИ, която е забранена  от 2011г в Русия ,признати са от съда като екстремисти.

Ето и причината за създаването на тази организация (няма нищо общо с Украйна).

Цитат

В град Красноармейск, Московска област, през юли 2002 г., след като арменец рани руски нож в градския бар, имаше погроми на арменци (повече от две дузини са ранени, осем от тях, включително една жена, са хоспитализирани с тежки наранявания). На 12 юли в града се проведе неразрешен митинг с искане за освобождаване на руснаците, задържани в резултат на сблъсъци. На митинга е обявено формирането на Движението срещу незаконната имиграция

преди 11 часа, attj написа:

Какъв план за победа на режима в Киев?   Тръмп се е вманиачил и ги доубива с исканите незабавно 500 милиарда долара!?    Бандеровците са като употребени, излъгани и изоставени.    Зеленски някъде трябва да се скрива от страх - заради риска за живота му.

Зеленски има нов план за преговорите бъдещи ,ще разменя Курск за останалите завзети територии от Русия :D

В  Киив паднали Искандери - всички са свалени

Но след това почнали да горят някакви складове

В Полтава пък газовото находище ... 

Веселба в общи линии. Фицо казал че ще им спре руската ....

И накрая - ставам некрофил - панорама на някой паркове в Украйна

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Зеленски има нов план за преговорите бъдещи ,ще разменя Курск за останалите завзети територии от Русия :D

Месомелачката там продължава а Зеленски продължава да изпраща резервите на ВСУ...    Всичките планове на Еврейската Зелка никого не интересуват.

image.png.b920a8efb44d8b0a671bbf5e6deb627c.png

преди 16 минути, nikolov2020 написа:

В  Киив паднали Искандери - всички са свалени

Но след това почнали да горят някакви складове

В Полтава пък газовото находище ... 

Веселба в общи линии. Фицо казал че ще им спре руската ....

И накрая - ставам некрофил - панорама на някой паркове в Украйна

Като отявлен некрофил , видя ли новия шедьовър на убития Мадяр с едното око?

Това е само част от видеото без случката с мините. На това му се вика да нямаш късмет -2 пъти в рамките на 1 минута. "Wrong turn" направо.

преди 5 минути, NovakJ написа:

image.png.b920a8efb44d8b0a671bbf5e6deb627c.png

Предположи в каква позиция е противника щом бива побеждаван от армия с магарете ,без танкове, без оръжие ,с лопати с крадени чипове от перланите ,нямат дори хора вече :topsecret:

Хайде другари, на оръжие!

Събудете старите кокали! Извадете патериците! Не ви чувам!

преди 2 минути, kosyo написа:

Хайде другари, на оръжие!

Събудете старите кокали! Извадете патериците! Не ви чувам!

Още не сме си изпили кафето бре ,а ти викаш на оръжие ?

Таз мома има проблем с нервите май :speak:

Като казах патерици за 2-ри път срещам нещо такова:

Първия път неща пак бяха някаква 2-ка с патерици. Не отричам че успяха да свалят с патерицата единия дрон. Но радостта беше за кратко

току-що, AAUUXX написа:

Още не сме си изпили кафето бре ,а ти викаш на оръжие ?

Таз мома има проблем с нервите май :speak:

Много заспало тука и правя всякакви опити да събудя тая тълпа. Мислиш ли че Висоцки ще помогне?

Хайде другари 3-4:)

преди 5 минути, kosyo написа:

Много заспало тука и правя всякакви опити да събудя тая тълпа. Мислиш ли че Висоцки ще помогне?

Хайде другари 3-4:)

Не знам Висоцки дали ще помогне да се събудят другарите ,но нека опитаме и с Алла

Цените на електроенергията при балтийските лимитрофи след като се откачиха от Русия.

И преди съм казвал, че русофобията е много скъпо "удоволствие":

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Не знам Висоцки дали ще помогне да се събудят другарите ,но нека опитаме и с Алла

Не става - против войната е. Пашкет не ти ли харесва? Макар че не знам за кой е. Или в краен случай Александър Пистолетов

НА тоя фон идеално изглежда Труха ...

Косе - пенЦията брат

И да не забравиш да си запушиш ушите ...

PP

Виж сега какво ще ти напиша.

Перемогата вече е НЕнаучна фантастика - 

преди 27 минути, Flashback написа:

Цените на електроенергията при балтийските лимитрофи след като се откачиха от Русия.

И преди съм казвал, че русофобията е много скъпо "удоволствие":

За съжаление зареди фобията у някой била тя русофобия или друга страда след това цял народ, но това си е тяхно решение ,не че ние сме по убави де.

Обичам човека дето вика на тотално разбит танк "екипажа е жив". Що не се вземете - на един акъл сте? На баба Пенка всичките и източници са такива :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.