Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, absurt написа:

А, ти, при пълната липса на акъл, ако не се държиш просташки, ще се различаваш от Мирча и сие. Но, явно не ти се отдава. 108325144_download(16).gif.ebb915cd030afe2c3abd334fe822de5f.gif

Не измествай въпроса. Ако германците така са дресирани, че да не смеят да викат, като им покачат цените, тяхна и твоя работа. Говорим си за това, колко по- независещи от Русия са немците в енергийно отношение? 

Хайде и аз да ти пусна линкчето с изявлението на министърката им

https://epicenter.bg/article/Germaniya-protiv-energiyno-embargo--Ako-utre-v-Evropa-svetlinite-ugasnat--tova-nyama-na-spre-tankovete/275788/7/0

И за да не би да пропууснеш, ще ти цитирам малко:

"Трябва да можем да запазим санкциите (в дългосрочен план). Няма да има никаква полза от тях, ако след три седмици установим, че в Германия имаме електроенергия само за още няколко дни и затова трябва да се откажем от тези санкции", каза външната министърка Аналена Бербок пред телевизия А Ер Де.

Да сравнявай 12 евро на час минимална заплата с 700 ЛЕВА в България или към 300 ЕВРО за месец. Това изобщо има ли 1 евро на час? 

Немецът за 1 седмица на минимална заплата ще вземе двойно повече от човек, който работи в България за 1 месец. 24 часа, 7 дни в седмицата.

За 1 месец ще вземе, толкова колкото един българин работи за 1 година.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

В България викате за една краставица, че струвала 5 лв, олио 5 лева, а какво ще правите ако токът струва 1 лв за киловатчас? И като добавим другите простотии за сметката за ток, където никъде в нормалните страни няма.

Помниш ли приказката:

„И 5 лева да е бензина - па че се возим! И 5 стинки да го направят - па че крадем!“

преди 6 минути, absurt написа:

А, ти, при пълната липса на акъл, ако не се държиш просташки, ще се различаваш от Мирча и сие. Но, явно не ти се отдава. 108325144_download(16).gif.ebb915cd030afe2c3abd334fe822de5f.gif

Умният може да се държи и глупаво. Глупакът ... няма избор.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Вижте историята на 11 годишното момче, препътувало само без своите родители цели 1000 км, за да намери свои познати в Словакия

А днес едно също 11 годишно момче от Ямбол, се задуши от изгорелите газове от печка на твърдо гориво, батко му и кака му се борят за живота си...Войната в България на богатите и на управляващите "народни представители" и кабинета на кирчококорчо срещу народа на България, продължава с успешен геноцид, но никой дори не споменава да ги осъди на смърт за престъпления против човечеството.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

А днес едно също така в Ямбол, 11 годишно момче се задуши от изгорелите газове от печка на твърдо гориво, батко му и кака му се борят за живота си...Войната в България на богатите и на управляващите срещу народа продължава с успешен геноцид, но никой дори не споменава да ги осъди на смърт за престъпления против човечеството.

Българите спят ли? Или обичайното, ох слава Богу, мен ме няма нищо и на моето дете също.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Да сравнявай 12 евро на час минимална заплата с 700 ЛЕВА в България или към 300 ЕВРО за месец. Това изобщо има ли 1 евро на час? 

Немецът за 1 седмица на минимална заплата ще вземе двойно повече от човек който работи в България за 1 месец.

Познати бяха ходили в Германия, когато още имаше марки. Германец ги пита:
- Какви заплати взимате?
- 150 марки!
- Ама ... на ден ли? Много добре!

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

А защо да не приемем, че украинците могат сами да спретнат това? Сега целият свят вярва на Украйна. Така че могат да си правят каквото искат и да обвиняват за всичко руснаците.

Ми помисли де. Ако ти си гръмнеш бойлера у вас, кой ще пострада повече? Ти или комшията?

преди 3 минути, jhoro написа:

Познати бяха ходили в Германия, когато още имаше марки. Германец ги пита:
- Какви заплати взимате?
- 150 марки!
- Ама ... на ден ли? Много добре!

Една пенсионерка немска в България ще си живее в лукс с нейната немска пенсия. 

А една българска пенсионерка в България мизерства като бежанец в собствената си страна. И си мечтае за почивка на Пампорово или на Златните.

И се моли българската пенсионерка , мародерите да не ѝ напададнат къщата и да отмъкнат компотите.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Преди около 30 години нима не мечтаехме в България за месечна заплата 100 USD ?  А сега минималната става над 400 долара. В Украйна и в Русия нещата са по-зле и стават още по-зле.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

А днес едно също така в Ямбол, 11 годишно момче се задуши от изгорелите газове от печка на твърдо гориво, батко му и кака му се борят за живота си...Войната в България на богатите и на управляващите срещу народа продължава с успешен геноцид, но никой дори не споменава да ги осъди на смърт за престъпления против човечеството.

Ти що не се погрижи за ромите предварително

преди 9 минути, Лудар написа:

Ми помисли де. Ако ти си гръмнеш бойлера у вас, кой ще пострада повече? Ти или комшията?

Това не пречи да се направи мръсно.

Нашата съседката вместо да си хвърля боклука в контейнера. Само няколко крачки е.

Го мъкне по байра нагоре. После се надвесва над оградата, висока към 2 метра, нашата и така мята боклука в нашия двор.

Аз я питам, що така правиш?

Тя ми вика, подхранвам ви почвата и кокошките да хапнат. 

No sense. 

току-що, attj написа:

Преди около 30 години нима не мечтаехме в България за месечна заплата 100 USD ?  А сега минималната става над 400 долара. В Украйна и в Русия нещата са по-зле и стават още по-зле.

Я помисли!

image.png.e496faa47b1cd30ef508b2c28952fd72.png   това е по днешния курс, ама е бруто!

Я виж „чистото“ колко е image.png.a445f1150735ae091eaa78ecfc8b04d4.png

преди 4 минути, jhoro написа:

Я помисли!

image.png.e496faa47b1cd30ef508b2c28952fd72.png   това е по днешния курс, ама е бруто!

Я виж „чистото“ колко е image.png.a445f1150735ae091eaa78ecfc8b04d4.png

300 евро това са детски надбавки в Германия. Джобни пари на един пубер в Германия. Една вечеря. Нищо пари.

Сега забелязах-доларът пак е станал 1,80 лева.    При въвеждането на валутния борд в България на 1 юли 1997 година доларът беше 1,71 лева.

преди 12 минути, Coco1 написа:

Ти що не се погрижи за ромите предварително

Начи викаш народа да се грижи един за друг. Да се вдигна аз безработния и да пътувам на стотици километри да се погрижа за своя сметка за братчедите, ако са такива...А не може ли да вземем оръжията и да светим маслото на не народните паразити и на кокошките им, които имат получават заплати и са задължени да доставят тая грижа, но които вместо това осребряват евентуалните средства отпуснати с тая цел от бюджета, не за целта за която са определени, но реално откраднати в лична полза от разпоредителите, или спестени и не отпуснати въобще.

Положителни новини.

Браво. 👍🇧🇬

https://m.dir.bg/dnes/varna/oshte-edna-bezhanka-ot-ukrayna-rodi-bebeto-si-u-nas

Още една украинска бежанка роди своето дете у нас.

На 3 март проплака малкия Михайло в Бургас, а на другия ден малката Ана във Варна.

преди 6 минути, Sliderum2 написа:

Начи викаш народа да се грижи един за друг. Да се вдигна аз безработния и да пътувам на стотици километри да се погрижа за своя сметка за братчедите, ако са такива...А не може ли да вземем оръжията и да светим маслото на не народните паразити и на кокошките им, които имат получават заплати и са задължени да доставят тая грижа, но които вместо това осребряват евентуалните средства отпуснати с тая цел от бюджета, не за целта за която са определени, но реално откраднати в лична полза от разпоредителите, или спестени и не отпуснати въобще.

Нищо не 'викам" но мисленето не ти се отдава, щом даже си и безработен, и намесваш държавата за всеки един идиотиззъм който сам си си направил.

Държавата била виновна на ромите че сами са стигнали до тая трагедия.

преди 53 минути, absurt написа:
преди 54 минути, jhoro написа:

А гориво за АЕЦ-а (сегашния Козлодуй или бъдещия - Белене) - откъде? От Дунава ли?

Не, пак от руснаците. Затова, ако имаме поне малко акъл, няма да се перчим и навираме в шамарите.

А от Иран например ноже ли да се взима атомно гориво или от Франция.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Нищо не 'викам" но мисленето не ти се отдава, щом даже си и безработен, и намесваш държавата за всеки един идиотиззъм който сам си си направил.

Държавата била виновна на ромите че сами са стигнали до тая трагедия.

О, аз съм си ок така. Практически след военната ми служба и мизерната тогавашна войнишка заплата и не особено добрата храна, не съм получавал 1 стотинка от държавата, през тия около 30 години минали в последствие, напротив, известно време работех за себе си като самонает в селскостопанска професия и поне две години внасях всички осигуровки. Никога не съм се възползвал от тях, отделно и маса пари от ДДС на купувани от мен стоки съм внесъл в бюджета и акцизи също и въобще държавата е виновна и за прилична сума социалистически левове, изгорели в хиперинфлацията и фалиралите банки, което несъмнено е престъпление организирано и извършено от самите тогавашни управляващи, така че в някакъв смисъл, държавата ми е доста сериозен длъжник към мен. Доста сериозен длъжник към мен! 

преди 3 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

А от Иран например ноже ли да се взима атомно гориво или от Франция.

Май ще си пазарим природен газ, петрол и ядрено гориво в руски рубли, заради Путин  и новия му указ  -  "руските граждани и компаниите, които имат валутни задължения към чуждестранни кредитори от списъка на неприятелските страни, ще могат да ги плащат в рубли "    https://www.blitz.bg/svyat/rusiya-oglasi-spisk-s-nepriyatelskite-strani-ima-li-ya-i-blgariya-v-nego_news872524.html    

преди 31 минути, attj написа:

Сега забелязах-доларът пак е станал 1,80 лева.    При въвеждането на валутния борд в България на 1 юли 1997 година доларът беше 1,71 лева.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

О, аз съм си ок така. Практически след военната ми служба и мизерната тогавашна войнишка заплата и не особено добрата храна, не съм получавал 1 стотинка от държавата, през тия около 30 години минали в последствие, напротив, известно време работех за себе си като самонает в селскостопанска професия и поне две години внасях всички осигуровки. Никога не съм се възползвал от тях, отделно и маса пари от ДДС на купувани от мен стоки съм внесъл в бюджета и акцизи също и въобще държавата е виновна и за прилична сума социалистически левове, изгорели в хиперинфлацията и фалиралите банки, което несъмнено е престъпление организирано и извършено от самите тогавашни управляващи, така че в някакъв смисъл, държавата ми е доста сериозен длъжник към мен. Доста сериозен длъжник към мен! 

Като всеки "достоен" комунист започнаха тоталните глупости с които ме загуби като читател.

преди 41 минути, Sliderum2 написа:

Нищо не разбрах, може ли малко по-сбито и разбираемо.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.