Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Най много някоя тм62 да е думнала

хохлите научиха ли тая гяволия

https://x.com/grandparoy2/status/

?s=61

И точно в 24:00 да приключа с едно обещание

Скоро и по БТВ

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 29.04.2024 г. в 0:00, kirko12 написа:

Косе

липсвам ли ти скъпи. 

Копаш ли на къра - има ли нови опорки ? Ще ти кажа - положението е зле.

Руснаците настъпват ПО ЦЕЛИЯ ФРОНТ , украйна праща спецназа да пълни дупките .

За това пишат киевските вестници и богаташите ги тресна шубето и взеха да се евакуират.

Кажи сега за Некромансъра, Мядара и целия героичен отбор. Проблема е че нещо не спират тъпите вати.

ПП

4 групови пуска на ATACMS имате - и никакви велики победи. Ясно е че ще продължите - ама друг беше плана.

Относно Одеса - я прочети днешните вестници. 

Ужас направо, става страшно аз знам :)

на 29.04.2024 г. в 9:50, kirko12 написа:

Значи да резюмирам

Само да получели снарядите, ракетите и т.н. украинците щели да спрат руснаците и към 2027 да настъпят. Може и в 2028.

Руснаците нищо не били направили, Киев бил свободен, не се концентрирали в правилното направление - пълен дизастер.

Чакам с нетърпение лупинга измислен от НПО-то на Блинкен.

Това е причината да искат от Зеля да устиска до 1 юли. Ако измислят и някоя перемога ще е супер.

Мисля си че нещата са ясни вече и на децата.

Пп

Косе 

Приятелче запри това дето го бълваш.  Дроните отидоха отдавна на трети ред.

Сега трябват парииии- много пари.

IMG_20240429_090024_100.jpg

Да резюмирам - само познава баба Пенка:) нищо не става от тия дрончета, а пари няма :) . Ох това вече сме го чували , но винаги е забавно да се повтори още веднъж. 

на 30.04.2024 г. в 10:34, kirko12 написа:

След като укрите допуснаха да им пробият фронта - толкоз

Бях забравил че баба Пенка лично проби фронта -това й е 3-тия път. Много е пробивна тая.

на 30.04.2024 г. в 15:36, attj написа:

Това е вече  морално остарял самолет.    Ще бъдат унищожени в небето на Украйна - ако се престрашат да ги предоставят.  

Хм. Днес един бяха пропуснали . Бива ли такава нескопосна работа другари?

на 30.04.2024 г. в 15:54, kirko12 написа:

Нищо не е омешал

Дават им ф16 строен в 85 с радар 2-ро поколение който стреля на макс 80км 

Ще ги избият като патки. Единственото което може да ги спаси е да се крият под свое ПВО

За това им дават Патриот

:)

преди 1 час, марк5 написа:

Някъде в Близкият Изток има едно възвишение на име Хар Мегидо/ Планината Мегидо /, по името на древния град Мегидо (Мегидон) в подножието на планината Кармел в Северен Израел В древноста там са се водили много решаващи битки. И, според пророчеството на св. Иоан Богослов – Апокалипсиса – ще бъде и последната, най-решаващата от всички, битка – Армагедон. Кога ще бъде това? Правилният отговор е: всякога. Армагедон не е във времето, а във вечността или, ако не в нея, в някакъв по-различен вид време, не като нашето.

Армагедон е станало нарицателно за вечната битка между доброто и злото, в която участва всеки от нас при трудното условие доброволно да си избере страна. Армагедон е битката между Бог и Луцифер, тоест между истината и лъжата, между доброто и злото в светът.оттам и богохулното, вечната битка между нормалното и ненормалното.

Упойващите гъбе са причина за халюцинациите на този "богослов" Йоан и съновидения за някакъв Армагедон....защо не   и на някой Ар-македон, седящ на  балкон  в Охрид да гледа как Биляна си бели платното.  Според филма" Армагедон" към земята лети астероид, а президента е негър. След като светът оцеля при поразиите на Обама,това означава, че краят му/ на света/ е далеч.  Кърт Вонегът, да не остане по-назад също се пробва на тази тема. От човек изгонен отвсякъде, където работел и преминал по тази причина на свободна практика като писател, не се очаква много. Християните притежават изумителната способност да преиначават, изменят  и фантазират върху писанията на древните пророци. Битката при Мегидо се е  състояла преди 35 века. Подробно е описана и в археологията, в историята и писанията на евреите. Иначе съм се наслушала и начела на глупости от всякакъв род свързани с тази част от историята на евреите. На който не му е хрумнало, само той не се е пробвал на тази тема.   В Тора ясно е написано- Бог сключи завет с човека,че никога няма да унищожи света  и се "подписа" със цветната дъга. Ако ви даваха по долар за всяка написана глупост, досега да сте милионери.

на 1.05.2024 г. в 16:09, kirko12 написа:

ХАхахах

ама как подскочи :)

Миро всички на Запад признаха Крим за руски. 

Е не... Този запад не е същия вече:)

на 1.05.2024 г. в 18:56, kirko12 написа:

Ще ме скапете с Косьо

bigiadri това в DW няма да го напишат, ама заплатите вече са виртуални.

Косьо седнал да ми говори за някакви години .

Пари няма - аз казах ли ви :) бабето пак е във финансова криза. 

"ЧЕТИРИДЕСЕТ ПЪТИ "БЛАГОДАРЯ" ЗА СМЪРТТА
Руската пропаганда от времето на войната с Украйна поражда сюжети, които надминават с абсурда си Франц Кафка или Николай Гогол.
Онзи ден Владимир Путин се срещна с вдовиците и майките на войници, загинали в т.нар. СВО (специална военна операция) в Кремъл, а жените в хор му благодариха.
"Аз съм майка на мъртъв ефрейтор... Благодаря ви.
"Аз съм майка на четири деца, диригент на хор, а отскоро и вдовица... Благодаря Ви, Владимир Владимирович. "
"Аз съм по-голямата сестра на починалия Артьом Рижов, член на ССО. Омъжена съм и отглеждам трима красиви бъдещи защитници на родината... Всичко е наред."
"Благодаря за момчетата! ", отговаря Путин на майките и вдовиците. ,,,Точно затова майките и вдовиците му казват „благодаря“ – когато смъртта е станала държавна добродетел и дори граждански дълг, тогава личната среща с президента (който в Русия има статут на полубог), почестите и щедрите дарове от държавата пораждат в душите им нетърпимо чувство на благодарност.
Всичко това се отнася и до въпроса дали Русия е уморена в четвъртата година от войната и дали е готова за примирие. За огромното мнозинство смъртта на войниците не е проблем; това е част от всекидневния руски живот: „Дядовците ни умряха, умираме и ние“. По време на епидемията от COVID Русия загуби около един милион души в свръхсмъртност, практически без да забележи тези жертви.
И със същото бездушие руското общество губи във войната в Украйна близо един милион души убити и тежко ранени (те цитират цифри от 700 до 900 хиляди), предпочитайки да не забелязва тези загуби. Хората просто се покланят и казват „благодаря“ на държавата Левиатан, която поглъща техните деца и съпрузи."

430158439_402767465671358_1330069179436758988_n.jpg.42bc1a28f0e4d40d4a86d7f80e6301d7.jpg
преди 2 минути, марк5 написа:

И със същото бездушие руското общество губи във войната в Украйна близо един милион души убити и тежко ранени (те цитират цифри от 700 до 900 хиляди), предпочитайки да не забелязва тези загуби. Хората просто се покланят и казват „благодаря“ на държавата Левиатан, която поглъща техните деца и съпрузи."

Ъхъ... 😆

Руски момчета, загинали заради безумието на Путин! Техните майки ще бъдат до края на живота си (ако това тяхното вече ще е живот) с черни забрадки.
И колко още такива момчета са жертва на този сатрап?
Хиляди!!!!
И колко още от тях лежат из украинските поля неприбрани от собствените им другари?
Хиляди!!!!
И колко още са изгаряни сякаш непотребни вторични суровини в подвижните крематориуми на една загубила лице и разум армия?
Хиляди!!!!
И колко още ще бъдат върнати в Русия в черни чували като Груз 200?
Хиляди!!!!
Никога никой, откакто Русия съществува, не е ценил там живота на обикновените хора. Винаги се е воювало не с умение, а с число. В пещта и пастта на войната властниците и генералите са хвърляли най-евтиния ресурс в Русия - човешките същества...
Човекът в Русия е бил неизменно
или пушечно месо за амбициите и психическите увреждания на императори, царе, генерални секретари, президенти;
или пък винтче в деспотична и ретроградна, репресивна и реакционна система.
Като студент някога в Харков, бях още много незрял, но като наблюдавах отвътре и отблизо Съветския съюз, винаги съм се питал и това може да се прочете в моите запазени дневници от онова време - каква е тази държава, която се кълне, че прави всичко в името на народа, а пукната копейка не дава за живота на отделния човек!?
През 80-те години на миналия век видях с очите си майките на убитите руски момчета - с черни забрадки и свещи в ръка, мълчаливо вървят из града в траурно шествие - бях потресен от тази печална гледка.
Затова казвам: Не Рейгън, не Западът, не капитализмът, не демокрацията - руските майки в черни забрадки, скърбящи за своите синове, разрушиха деспотичното, тоталитарно, склеротизирало и безчовечно общество на совок (съветския соц).
Надявам се и сега майките с черни забрадки в Русия да намерят същите сили и смелост и да разрушат прогнилия и безчовечен путинов режим. Режим, отнел им най-свидното - техните деца.

412602416_7431395230255398_8468560965788337374_n.jpg.c0ce450ea4276c6e93a9baae88f7b06c.jpg
преди 1 час, valkiria1 написа:

Упойващите гъбе са причина за халюцинациите на този "богослов" Йоан и съновидения за някакъв Армагедон....защо не   и на някой Ар-македон, седящ на  балкон  в Охрид да гледа как Биляна си бели платното.  Според филма" Армагедон" към земята лети астероид, а президента е негър. След като светът оцеля при поразиите на Обама,това означава, че краят му/ на света/ е далеч.  Кърт Вонегът, да не остане по-назад също се пробва на тази тема. От човек изгонен отвсякъде, където работел и преминал по тази причина на свободна практика като писател, не се очаква много. Християните притежават изумителната способност да преиначават, изменят  и фантазират върху писанията на древните пророци. Битката при Мегидо се е  състояла преди 35 века. Подробно е описана и в археологията, в историята и писанията на евреите. Иначе съм се наслушала и начела на глупости от всякакъв род свързани с тази част от историята на евреите. На който не му е хрумнало, само той не се е пробвал на тази тема.   В Тора ясно е написано- Бог сключи завет с човека,че никога няма да унищожи света  и се "подписа" със цветната дъга. Ако ви даваха по долар за всяка написана глупост, досега да сте милионери.

аз казах ли ви  украйна   преписа минералите на  чичо Дончо

https://www.youtube.com/watch?v=Cmh4rC0Q5kI

преди 1 час, марк5 написа:
И колко още такива момчета са жертва на този сатрап?
Хиляди!!!!

боко и шиши ?

демографска катастрофа!

преди 2 часа, kosyo написа:

Пари няма - аз казах ли ви :) бабето пак е във финансова криза. 

споко баба урсула минава към дигитално евро

там няма нужда от печатане и леене на метални монети 

преди 6 часа, марк5 написа:
И със същото бездушие руското общество губи във войната в Украйна близо един милион души убити и тежко ранени (те цитират цифри от 700 до 900 хиляди), предпочитайки да не забелязва тези загуби.

Е, руснаците загубиха във ВСВ, 250 милиона/ поправено след забележка-25 /, за да спасят Европа от нацизма и един сатрап . Късата човешка памет обаче, забравя тези неща. Внушиха ви,че историята на един народ и неговата земя са ваша история, съвест и грижа и като папагали повтаряте три години мантрите на няколко политически престъпници  и войнолюбци от ЕС.  Украинците и Зеленски щели да  ви спасяват от руснаците и Русия. От какво ще ви спаси или спасява Зеленски, бе балкански гайди? Той собствената си държава не можа да спаси, ще спасява вас и света?!

айде посмали малко, как ще загубят 250 милиона като на преброяването преди войната са били 143 милиона.

Да не споменавам пакта Рибентроп-Молотов с който нацистка Германия и СССР си поделят Полша

преди 6 часа, марк5 написа:

Каква е логиката да ми тряскаш този клип в отговор на моя пост е само в твоята глав., Марко ли си, Поло ли си..който и да си. Случаите са нестравними. 

Какво общо има ЕС със Исраел? ЕС от години храни терористите в Аза. На голия ви г@з, преди няколко седмици изпрати 1,5 милиарда долара на Хамас. Като хуманитарна "помощ", която с всеки един ден се доказва,че се краде, продава и полученото се  влага в тунели и оръжия за нападения и теракти. Вземи да обясниш на другите, не на мен, как за толкова десетилетия отпуснатите от международната общност близо 200 милиарда долара помощ,няма нито една социална придобивка построена от тази терористична пасмина. Исраел им дава ток, вода, всичките им болници, училища, че даже и джамии са построени като дарение от други държави. Единственото което създадоха са тунели и ракети, които направиха като използваха тръбите от канализацията, които им пращаше Исраел. лидерите им до един живеят в Кувейт, Дубай  и Турция в супер лукс, а табора седи гладен. Неговите го пращат към небето, седнали сте да ми политикантствате и нищите проблеми които не сте и виждали наяве. Чепкайте вълната на бабите си, щом сте опрели да се образовате от Гугъл, "умници". Да ви попитам, колко пари изкарахте, докато се плюнчите из форумите и две  години дъвчите тази тема?

преди 22 минути, ined написа:

айде посмали малко, как ще загубят 250 милиона като на преброяването преди войната са били 143 милиона.

Забележката ти е правилна/редактирах се/, като нулата не е добавена нарочно от мен -25 милиона са. Не е малко нали? Понеже си отворен на сметките и числата-колко загинаха , за да не ти викат днес Хасан и жена ти да носи шалвари? Голяма смешка е историята нали-понеже този Ф, който ви пробутаха за чеп не става, излиза,че бойната авиация на Турция ще ви пази небето. От кой по-точно-от руснаците ,ли? Вълка пази агнето😅 Така както ви опази Зеленски?!

преди 22 минути, ined написа:

Да не споменавам пакта Рибентроп-Молотов с който нацистка Германия и СССР си поделят Полша

Е, това поне да ви беше подсетило,че големите и силните винаги си поделят света. Преди, няколко пъти  деляха и вас.   Точно чичо Сам и онзи недъгавия ви подариха на руснаците. Другия ви ненавиждаше, "защото миришат и не се къпят"  и освен за картофена нива, България за нищо не ставала.  Днес Украйна е на масата като меню. Разделят си я. Кое по-точно те учудва,че не разбрах.

Администрацията на Тръмп започна подготовка за първа продажба на оръжие за Украйна. Външното министерство обяви, че са одобрили износа на военни доставки за 50 милиона долара.
Това идва непосредствено след подписването на споразумението за полезните изкопаеми на Украйна. Експерти го определят като знак, че тази сделка може да отключи нови американски оръжейни доставки.   Режимът в Киев води на отчет 70 000 като изчезнали,  а те реално липсващите са над 1 200 000 души.   Очевидно изчезването ще продължава.

преди 6 часа, Banesc написа:

аз казах ли ви  украйна   преписа минералите на  чичо Дончо

https://www.youtube.com/watch?v=Cmh4rC0Q5kI

боко и шиши ?

демографска катастрофа!

споко баба урсула минава към дигитално евро

там няма нужда от печатане и леене на метални монети 

Аз хора дето не познават,  а дават дават само празни обещания,че ще си затрият профила само им се подигравам. Добре дошъл в клуба:)

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Героят на сутринта

преди 26 минути, attj написа:

Администрацията на Тръмп започна подготовка за първа продажба на оръжие за Украйна. Външното министерство обяви, че са одобрили износа на военни доставки за 50 милиона долара.
Това идва непосредствено след подписването на споразумението за полезните изкопаеми на Украйна. Експерти го определят като знак, че тази сделка може да отключи нови американски оръжейни доставки.   Режимът в Киев води на отчет 70 000 като изчезнали,  а те реално липсващите са над 1 200 000 души.   Очевидно изчезването ще продължава.

А беше време когато баба Станка се надяваше на Тръмп да оправи нещата...:)

Възпитаник на московските гей-клубове отвлечен от улицата се радва че най-после ще опита голямата помощта от Червения кръст

Русия се опитва да излъже Съединените щати и другите страни и да продължи войната си срещу Украйна. Това заяви в традиционното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. В същото време режимът в Киев упорито лъжат,  че няма да фалират и да капитулират.  Никой не е наясно как си представят свое процъфтяващо развитие.

Добре че е новата ядрена доктрина и дебелите червени линии да пази Крим

Негорящ руZки танк @Banesc

Естествено, че заради ТОТАЛНОТО китайско ембаро на баба Пенка и тази сутрин няма бодра дрононарезка

Нашите подразделения продължават активните си отбранителни операции в Курска и Белгородска област, написа Зеленски в публикация в социалната платформа X.  Не казва защо разширяват конфликта.   Лъжецът няма спиране.   Биб се бил отбранявал.  И корейци са го нападнали. Даже и с китайци.

Тръмп нашшшшшшшшшшшшшшш

Вашингтон Нашшшшшшшшингтон

ЗБРОЯ !!!

Бах бадабах, бум бадабум

Слава на Украйна !!!

преди 1 час, valkiria1 написа:

за да спасят Европа от нацизма

За да спасят гхъзъ на Сталин

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Пан Роман кефи

Путин действа ептен бавно и резервирано. Трябва да дойде някой като Медведев и войната да свърши за два дня. Русия да си върне отново украинская губерния и да не дава на хАмериканците да и ползват природните ресурси.

преди 13 минути, В. Велев написа:

Путин действа ептен бавно и резервирано. Трябва да дойде някой като Медведев и войната да свърши за два дня. Русия да си върне отново украинская губерния и да не дава на хАмериканците да и ползват природните ресурси.

САЩ и Украйна може да чакат десетилетия или повече, за да извлекат финансовите ползи от споразумението за подземните богатства. Войната, разрушената инфраструктура и липсата на геоложки проучвания замъгляват перспективите за развитие на минното дело, пише Reuters. Тогава Украина може отново да е в Руската федерация и Тръмп разбира това.

преди 1 час, kosyo написа:

Аз хора дето не познават,  а дават дават само празни обещания,че ще си затрият профила само им се подигравам. Добре дошъл в клуба:)

ама ти още ли си тук

аз казах ли за ф 16 познах ли ?  познах 

трий си профила  !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.