Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 11.05.2023 г. в 11:12, maxthon написа:

Легенда: Горе - руски Кинжал, Долу - украински Кинжал.

По средата бъди с дръжката му- северно-кореец. Боже бях забравил как се изложи и в този спор. Върви ли ти любовната афера със северно-корейците в Курска област? Там по принцип не е земетръсна зона , ама кой знае...

преди 3 минути, Banesc написа:

как какво херсон е  руски но украинците са го окупирали  от северната част 

Значи няма референдум... Язък не позна значи.

И не се издавай че не знаеш посоките- кажи че е от неправилната страна:)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, kosyo написа:

Значи няма референдум...

айде  коалицията на желаещите събирай багажа и пушечно месо да освобождаваш  окупираната украйна

току-що, Banesc написа:

айде  коалицията на желаещите събирай багажа и пушечно месо да освобождаваш  окупираната украйна

Ама от север ли са тия? Да не да организират референдума вече?

току-що, kosyo написа:

Ама от север ли са тия? Да не да организират референдума вече?

отиваш  при нашия пенсионер  военен министър дето му пробутака  консервни кутии ф16

и ще  ти каже къде са руснаците може да ти  даде и джобни за влак  до украйна 

патрони и оръжие вече си е за твоя сметка

знаеш как е  финансовото положение на армията 

на 11.05.2023 г. в 9:33, attj написа:

Въоръжените сили на Украйна не разполагат с авиация - бомбардировачи, щурмови самолети, щурмови хеликоптери - напълно  невъзможно им е успешно контранастъпление. 

Баба Станка и тя е отмъкнала на баба Пенка кристалната топка и търка ли търка..

преди 1 минута, Banesc написа:

отиваш  при нашия пенсионер  военен министър дето му пробутака  консервни кутии ф16

и ще  ти каже къде са руснаците може да ти  даде и джобни за влак  до украйна 

патрони и оръжие вече си е за твоя сметка

знаеш как е  финансовото положение на армията 

Така както гледа как бъркаш дори посоките на картата се притеснявам да не объркаш и всичко останало:) че викаш от север го държат ,а?  Като гледам не само посоките бъркаш, не мислиш ли?

преди 4 минути, kosyo написа:

Така както гледа как бъркаш дори посоките на картата се притеснявам да не объркаш и всичко останало:) че викаш от север го държат ,а?  Като гледам не само посоките бъркаш, не мислиш ли?

ти не знаеш посоките

украйна е  окупирала херсон от север 

току-що, Banesc написа:

ти не знаеш посоките

украйна е  окупирала херсон от север 

Сетих се за съвета на познатата психоложка- от където кажеш от там е окупирала и дори са провели референдума вече:)

Тия психиатриите още ли стачкуват, знаеш ли?

на 11.05.2023 г. в 15:08, maxthon написа:

Така я е хванал Кличко ракетата, чак всички му се смеят.

В момента ти се смея на тебе. Ама щом се обичате със северно-корейците - лошо няма.

Гламавите украински генерали не спират, да наливат още и още и още и още и още и още пушечно месо в района на Тьоткино (Курска област)... Потресаващо! Тия изобщо нямат никакво съчувствие към жертвите си... Не са минали и двадесет метра от повече от седмица...
https://vk.com/video-174590544_456240054

на 11.05.2023 г. в 16:47, attj написа:

Бандеровците твърдяха, че с две техни противокорабни ракети Нептун са потопили крайцера Москва.   Нищо не е доказано. 

Може ли да ми уреди баба Станка едни билет за кораба?

Малко трагикомедия...

Spoiler

1.jpg

Spoiler

2.jpg

Spoiler

3.jpg

Spoiler

4.jpg

Spoiler

5.jpg

Spoiler

6.jpg

Spoiler

8.jpg

----------------
Това е най-доброто. Малко е старо, но... гениално! 😆

Spoiler

7.jpg

на 11.05.2024 г. в 11:41, kirko12 написа:

И така драги Козяк съветвам ви да понамалите лъскането и да позабравените за дроните на Косьо. 

В артилерийска война не играят.

Аз в тази война вярвам само на баба Пенка:)  Само тя може да не  познае числата от миналия тираж на тотото!

на 11.05.2024 г. в 11:44, kirko12 написа:

Не се бутай в техниката, не го разбираш тия работи.

В графата техника е време да се вкара и кристална топка!

на 10.05.2025 г. в 9:15, Staff. написа:

Как така от "кого"?

То е очевидно как и от кого защитавам България!

Въртиш думите като сиртаки в устата си. Много общо.Кажи от кого? Кой и с какво заплашва България в момента? Къде е този враг? Как точно защитаваш България в момента? На кое бойно поле? С драскане във форума?

България е европейска държава и мястото и е в Европа, а не в Азия.

Е, никой не отрича това. Пък и едва ли имаш спомен от онези векове, когато прабългарското племе е тръгнало от Азия.

През последните години България се интегрира в обществото на Европейските държави, ЕС и скоро ще приемем европейската парична единица. Не Американската или Руската, а Европейската. Сега си помисли кой е против Европейските държави, ЕС и НАТО.

Доколкото ми  е известно нито САЩ, нито Русия държат сметка на България, че е в ЕС. САЩ пък най-малко, понеже също членува в НАТО. Освен това, е странно  да ти обяснявам, но долара  е световна резервна  валутна единица. Интересувай се, колко национални валути са фиксирани  към американския долар. Аз мога да пазарувам с долари в България, но ти не можеш да пазаруваш с евро  в САЩ.  Двуцифрено IQ ли имаш, че не знаеш такива неща и забиваш темата в посока ,която няма нищо общо с това което се коментира.

За историята, тя не е нито черно нито бяла, нито монопол на един роман или една статия. Булгаков е велик писател, но романите му са художествена литература, а не исторически учебници. Всеки народ има право да преосмисля историята си и да решава сам кои паметници изразяват неговата идентичност.

Мхм, значи, когато Вазов пише "Епопея на забравените", това е история,макар ,че не е бил свидетел на нито едно от събитията описани в стиховете му. Цялата война е изкарал в Русия на завет. Булгаков обаче, който е украинец и свидетел на събитията които пише в романа не е достоверен. Отделно  и историческата справка, която дадох като линк, също не е достоверна. Защото не си я чела, или защото не отърва на възгледите ти? Въпроса е риторичен, не ми отговаряй. Премини в образователен режим.

Остави настрана историята и погледни реално на събитията днес. 

Френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Фридрих Мерц и премиерите на Великобритания и Полша Киър Стармър и Доналд Туск заплашиха в съвместно изявление да наложат нови санкции срещу Русия, ако Москва не приеме условията на Киев за "прекратяване на огъня".

И кой е лоста, който държат в ръцете си тези комици,за да принудят Русия да се съгласи с техните искания. Европа до ден днешен купува руски газ, но чрез проксита, което го оскъпява. Руснаците харчат милиони в европейските курорти и никой не се мръщи на парите им. Ти май, наистина нямаш представа, колко смешни са всичките. Тупат по гърдите Зеленски и зад гърба му тичкат да се обясняват на Тръмп.

Европейските държави включително и България желаят незабавно да спрат войната, да накарат един диктатор да спре да убива. Искат да върнат мира и да спасят хората които умират заради амбициите на този диктатор. Аз съм твърдо на страната, която иска мир, ти подкрепяш войната и убийствата които се извършват в момента.

Искат, иска, иска ли?!! Ами спрете я, какво само ви четем лозунгите по форумите. Вече три години я спират. Защо няма войски на ЕС в Украйна?

съм твърдо на страната, която иска мир, ти подкрепяш войната и убийствата които се извършват в момента.

Не съм те питала, за да ми обясняваш. Къде стоиш ти ми  е все тая.  Въпроса е да намериш онзи мой пост в който черно на бяло пиша,че подържам войната и убийстватав Украйна? Не какво си разбрала, видяла или ти се е сторило. Дай да го видим този мой пост.

Не те знам от коя държава си и в коя държава си в момента, но си представи, че си на мястото на хората в Украйна, тоест украинка.... или си представи, че вместо Украйна диктатора нападне по същият начин твоята държава и започне да избива близките ти, да унищожава всичко което си постигнала и тк.нт. Дали ще ти е приятно? 

Ааах, колко трогателно. Само дето не пуснах нито една сълза. Исраел  в момента е  в състояние на война. Воюва на седем фронта едновременно. Всеки човек тегли чертата на различно място. И...от какъв зор да ми пука за Украйна, украинците  и наркоманизирания  и вманиачен президент. Те са проблем, който вие сами си създадохте. Те бягат от Украйна,защото не я припознават като родината ,която трябва да защитават, дезертират от фронта и плащат огромни суми да преминат границата. Вие ги приемате, храните ги, давате им пари, жилища,безплатна медицинска помощ, а парламента ви се стиска  да отпусне по 50 лева надбавка на пенсионерите ви-най-беззащитната част от населението ви. Плащам данъци и като гражданин на САЩ. Твърдо съм против да се дават повече средства на Украйна за водене на една безмислена и предварително известна с края си война. Имаме достатъчно неща,които трябва да се направят в социалната сфера тук. Кажи ми като тръгнеш да защитаваш Украйна или да се хвърлиш от прозореца заради украинците, да дойда да заснема събитието. На думи всички го докарвате.

на 11.05.2024 г. в 17:23, kirko12 написа:

Та Косе - никакъв Х, никакъв дрон няма да оправи укрите.

giphy.gif?cid=6c09b952f1jl7vogr29z95764f

преди 1 час, марк5 написа:

Не,на оня посер..,дето писа ,че Хамас била еврейска банда,която убивали палестайнци!! Пълен неграмотник,ша знайш!!!👎:biggrin:

Това съм го пропуснал. Кой тоя неразличител, дето е пуснал такава чутовна глупост?

А все пак ще кажеш ли от къде беше взел инфото, че Путин нямало да присъства на парада? Още ли четеш и даваш тук материали от този източник?

преди 42 минути, kosyo написа:

Може ли да ми уреди баба Станка едни билет за кораба?

e за тва украйна  губи военната операция

психодесните се стискате за един билет  до фронта 

https://www.facebook.com/reel/707909758345514

https://www.facebook.com/reel/1690392661575833

преди 2 часа, марк5 написа:

Не,на оня посер..,дето писа ,че Хамас била еврейска банда,която убивали палестайнци!! Пълен неграмотник,ша знайш!!!👎:biggrin:

419903230_1422332175026415_8028972168361933801_n.jpg.44b18c2100e584205a73088a28f91f67.jpg

да, ама сега си имат Орешник, а Тръмпи и Зельо само гледат!!!

на 10.05.2025 г. в 12:04, ivottoshev написа:

Значи казваш че борците за запазване на собствените си държава и територия са герои? 

Я кажи тогава какво ти е мнението за палестинците в Газа и техните революционери и борци против еврейският окупатор - Хамас

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

Ама ти забрави ли че това вече го пуска? Сигурно си забравил и че те питах дали това инфо е от същият сайт, в който беше чел че Путин няма да присъства на парада?

Гинкобилоба, пич :)

преди 15 минути, марк5 написа:

И къде прочете "че Хамас била еврейска банда,която убивали палестайнци!"

Как според теб Хамас хем са борци против еврейският окупатор, хем избивали палестинци?

Защо бягаш като дявол от тамян от другият въпрос в поста ми? Срам те е да кажеш, че все още четеш и разпространяваш тук материали от фейкометският сайт, в който пишеше че Путин нямало да присъства лично на парада, а щял да се покаже само на видеостена, нали? 

От къде ви намират такива оръфляци? Пльоскате тук нещо, а после ви е срам от собственото ви творение :getout:

преди 22 минути, марк5 написа:

Я кажи тогава какво ти е мнението за палестинците в Газа и техните революционери и борци против еврейският окупатор - Хамас

Я.кажи какви са Хамас,блейко,а за путин казах че е верно,докажи ,че е неверно,оръфляк комуняго!

image_27981.jpg.cb3b6166c0ad51fa8cc83c3a2679cb6b.jpg

преди 3 часа, марк5 написа:

Я.кажи какви са Хамас,блейко,а за путин казах че е верно,докажи ,че е неверно,оръфляк комуняго!

Мдааа, Хамас са еврейски окупатори, а Путин верно не бил на парада. Кадрите с него били на видеостена :giggle1:

Това е двойника Тошев :)

Освен това имаме нова опорка - Зеля ще отиде в Стамбул а двойник на Путин няма :)

Това се превърна в ТВ скеч - само че на фронта умират хора.

"... истинско нашествие с империалистически характер, в което Русия се опитва да завладее територии по властови причини... Доказано е, че в Украйна се извършват престъпления срещу човечеството."
(Папа Лъв XIV новият папа

Преди 86 години две кървави диктатури започнаха завоевателна война в Европа и днес едната от тях все още продължава своето кърваво клане.
Светът не може да си позволи да даде на Русия още един Ден на победата – историята ни учи, че единственият шанс за мир ... е решителна победа за Киев.

ГАРИ КАСПАРОВ

Просто двама диктатори решават да си поделят Европа, а в крайна сметка единия елиминира другия, за да заграби всичко. И това на нас в България ни костваше 45 години гнет и корупция и убийства и страх и провалени от комунистите животи.

6408507452821109519.jpg.7709d8775a259f3f6e0fd39f1fa4e7a5.jpg

В бившата Украйна всички очакват Зеленски вече да се навоюва и да му се появи желание за преговори.  Бандеровските хохли продължават да умират,  а донските и запорожските казаци не могат да се завърнат в родните си райони.   И също умират.   Заради неизпълнените предизборни обещания на Зеленски от 2019 година.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.