Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 минути, livret написа:

Почнах да ги блокирам,но то май повечето трябва да блокирам!

А,и тези,които съм блокирам ,пак ми излизат,и блокаж не ги лови лумпените!

- Внимание, внимание! До всички превозони средства по магистрала Париж-Лион. Опасен, най-вероятно луд, водач кара в насрещното движение!
Разтъркал очи нашия и извикал:
- Господи Боже, не е един, стотици са!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, ivottoshev написа:

В Италия тази седмица има пет референдума, ма там сигурно всички жители са професори по всичкология...

https://nova.bg/news/view/2025/06/08/500242/пет-референдума-се-провеждат-в-италия/

Чудесно! Хайде сега да ми покажеш, в коя от страните с евро е имало референдум за приемането му!

преди 21 минути, parmobil написа:

Къде и в коя страна има по всеки въпрос референдум? 

В Швеция имаше проведени референдуми както за влизане в ЕС, така и за Еврозоната.

Беше обещан и референдум за НАТО, но саботиран от САЩ.

преди 1 минута, parmobil написа:

Чудесно! Хайде сега да ми покажеш, в коя от страните с евро е имало референдум за приемането му!

Западняците като са овце и са ги зомбирали и ние ли като тях искаш да станем?

преди 1 минута, Flashback написа:

В Швеция имаше референдум както за влизане в ЕС, така и за Еврозоната.

Беше обещан и референдум за НАТО, но саботиран от САЩ.

Пак избирателно цитиране!!!

За всичко ли има референдум? Защото сега е много важно да се питат хората, нали? По-горе попитах в коя страна е имало референдум за еврото и чакам.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Запалянко!

преди 4 минути, parmobil написа:

Пак избирателно цитиране!!!

За всичко ли има референдум? Защото сега е много важно да се питат хората, нали? По-горе попитах в коя страна е имало референдум за еврото и чакам.

Пак избирателно четене!

Нали ти отговорих, че в Швеция е имало цели два референдума - за ЕС и за Еврозоната, та не знам какво продължаваш да чакаш!

Чакай си, като ти е толкова (без)акъла!

В България колко референдума имаше по тези важни въпроси, които засягат всеки българин?! :clown:

преди 4 минути, В. Велев написа:

ТОПЛО ТОПЛО....А СЕГА ОТГОВОРЕТЕ ЗАЩО БГ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА?

70300.jpg.d136cdf8a790146b59321165b4b4572e.jpg

преди 12 минути, parmobil написа:

Чудесно се опита да се извъртиш за да не се окажеш паднал по гръб. Да, ама НЕ, баце!

Цитирах твой пост в който ставаше дума за референдуми по принцип и че хората не били компетентни. Показах ти че има държава с цели пет референдума само този уикенд

А сега ще кажеш ли от къде ти дойде това Евро, след като аз съм коментирал твой пост от за дискусия за НАТО?!? Да не обърка опорките :giggle1:

преди 2 минути, livret написа:

А СЕГА ОТГОВОРЕТЕ ЗАЩО БГ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА?

Защото ЕС ни разруши АЕЦ, предприятията (например цигарената индустрия) не позволява на земеделието ни да произвежда чрез разни измислени квоти и т.н.н.

току-що, ivottoshev написа:

Чудесно се опита да се извъртиш за да не се окажеш паднал по гръб. Да, ама НЕ, баце!

Цитирах твой пост в който ставаше дума за референдуми по принцип и че хората не били компетентни. А ще кажеш ли от къде ти дойде сега това Евро, като в дискусията ставаше дума за НАТО?!? Да не обърка опорките :giggle1:

Не, баце, ти го извъртя! Че имало референдуми за всичко. Ама няма, съжалявам. 

Иначе що да не си правим и ние референдуми за трудовото законодателство, което пробута в питането ми? Някой синдикат да е пробвал?

Не нам, не нам! Пробвай с друг тези евтини подмени и замитания.

Руският посланик във Великобритания Андрей Келин заяви в ефира на телевизионния канал SkyNews, че Русия все още още провежда ограничена операция в Украйна, а не пълномащабна война:

"Разполагаме с ресурси, които ни позволяват да продължим военните операции дълго време. Но сега изборът е на властите е Киев, или да разрешат конфликта сега, тоест да сключат нормално споразумение, нормален договор, който ще елиминира основните причини за войната, или да претърпят поражение, пълна капитулация при много по-лоши условия. Русия все още не води пълномащабна война. Ако беше така, просто щяхме да отрежем всички мостове по река Днепър и да отделим повече от една трета от страната от останалата част на Украйна. Но ние все още не правим това. Това все още е ограничена военна операция".

В този ред на мисли, зеленият гащник и неговите западни кукловоди дали си дават сметка, че общият мобилизационен ресурс на Русия е 30 милиона, от които 70% са преминали солидна военна подготовка. Нека броим по-нататък. Да кажем, че е обявена обща мобилизация и "само" 10% ще се явят във военните комисариати. Това са 3 милиона души. Трябва ли да обяснявам по-подробно какво имаше предвид Путин, когато каза "още не сме започнали да воюваме"?!  

преди 5 минути, parmobil написа:

Не, баце, ти го извъртя! Че имало референдуми за всичко. Ама няма, съжалявам. 

Иначе що да не си правим и ние референдуми за трудовото законодателство, което пробута в питането ми? Някой синдикат да е пробвал?

Само не разбрах италианците по-тъпи ли са, или са по-умни от нас, след като имат пет референдума този уикенд?

преди 1 минута, Мери) написа:

Мдааа, много е мждерна: https://www.facebook.com/reel/1750464092510074 🙄

На гръб ли да ги носи? На война няма модерни обувки и прически. Ползва се всичко.

Магарета, магарици квот се сетиш ... 

преди 22 минути, В. Велев написа:

Защото ЕС ни разруши АЕЦ, предприятията (например цигарената индустрия) не позволява на земеделието ни да произвежда чрез разни измислени квоти и т.н.н.

ИЛИ КОЙ МИ .РА В ГАЩИТЕ?

България сега щеше да е пред Гърция по благоденствие,ако не е била окупира от червената зараза и нямаше да ходим да слугуваме на гърците! Финландия и Словения кого са окупирали, за да имат западен стандарт?

Срещнал веднъж един ученик учителя си Сократ
-Защо си изпотен Учителю?-попитал го той.
-Защото спорих с простаци!-отговорил Сократ.

Управление на БКП с Т.Живков-3 пъти фалит на държавата,отнемане на златния ни резерв от русия заради дългове.

Управление на БСП с Луканов - невъзможност да си плащаме външния дълг, фалит на държавата, бедност.

Управление на БСП с Виденов - трицифрена инфлация, фалити на банки, средна заплата 5 долара, двуцифрен процент безработица.

Управление на БСП със Станишев - провал на еврочленството ни, официално сме обявени за най-корумпираната ЕС държава, газова криза, висока инфлация и т.н.

Аз съм убеден че "социалистите-комунисти" са си каскетджии и прости хора. Те просто толкова си могат. Калпав им е генетичният материал, те са умствено увредени просто.

Петият закон на глупостта

Глупакът е най-опасният човек

Глупакът е по-опасен от Бандита. Резултатът от действията на идеалния бандит е простото преминаване на блага от един човек към друг. Обществото като цяло не губи много от това. Ако всички членове на едно общество са бандити, то би било прогнило, но живо. На върха отново биха излизали най-талантливите. Когато на сцената излизат глупаци обаче, картинката се променя. Те носят вреда, без да извличат изгода от това. Така благата се унищожават и обществото обеднява.

Историята доказва, че обществата напредват тогава, когато на власт в тях има достатъчно умни хора, за да неутрализират активните глупаци и да не им позволяват да разрушат онова, което са създали умните. В регресиращите държави има същия брой глупци, но във властта се наблюдава ръст от глупави бандити, а сред останалото население – на наивни простаци. Това разпределение на силите неизменно засилва разрушителните действия на глупаците и цялата страна отива по дяволите.

Логореята на тоя кукумицин @livret е непоносима!

Ни в клин, ни в ръкав постоянно спами с тези километрични чаршафи и плещи някаква словесна диария! Нетърпимо е!

Аз отдавна не го чета, но моето търпение вече се изчерпва да го скролвам, затова ще го пратя да прави компания на Косьо във фризера!

преди 1 час, Flashback написа:

РозАвко, повтаряй си изветрелите кухи опорки и фейкометщини до припадък, кой съм аз да ти троша хатъра!

В крайна сметка всеки се излага според възможностите си, а твоите са неограничени! :clown:

В България да не би да имаше референдум за НАТО, питан ли беше народът?

Или решението беше взето в централата на НАТО, а наш'те жалки марионетки, които бяха на власт, просто направиха това, което се иска от тях!?

Порошенко уж щеше да прави референдум за НАТО, но си остана само с празните приказки. 

Ахахаха, ето статия от 2019 г., Зеленият гащник също е обещавал да проведе референдум за НАТО. 

Много искаше, но нямаше желание! 🤡🤡🤡

https://www.dnes.bg/a/556-notifikatsii/408086-zelenski-shte-organiziram-referendum-za-ukrayna-v-nato

Остави ми изветрелите опорки, ами отговори, що Русия не иска Украйна в НАТО, след като сам призна, че НАТО няма да напада Русия :giggle1:

преди 1 час, Proshark написа:

Във всеки случай Русия много успешно успя да разоръжи НАТО в европейската му част....

Какво ти е мнението за оръжението на Русия, разоръжават ли се или се въоражиха още повече? 

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Какво ти е мнението за оръжението на Русия, разоръжават ли се или се въоражиха още повече? 

А според теб какво трябва да прави,след като НАТО непрекъснато се разширява!? И забележи-не на запад и юг.а все към изток...И тук изобщо не говорим за любов към Русия,става въпрос за ресурсите и...Алчни ко.пелета....

преди 16 минути, Proshark написа:

А според теб какво трябва да прави,след като НАТО непрекъснато се разширява!? И забележи-не на запад и юг.а все към изток...И тук изобщо не говорим за любов към Русия,става въпрос за ресурсите и...Алчни ко.пелета....

Я какво съвпадение - и  Русия  се разширява на запад,  също  не от любов, а заради ресурсите ....

преди 33 минути, N1K17Y написа:

Остави ми изветрелите опорки, ами отговори, що Русия не иска Украйна в НАТО, след като сам призна, че НАТО няма да напада Русия 

Засега НАТО не иска да нападне директно Русия, не се знае в бъдеще какви още по-големи кукумицини ще са на власт в Европа и САЩ. НАТО обеща, че няма да се разширява "нито един инч на изток", но всички знаем, че пак излъгаха Русия.

И пак ти се губи причинно-следствената връзка, първо искам ти да ми отговориш защо НАТО напъва да се добере до почти всички възможни граници на Русия?! Най-логично беше след разпадането на Варшавския договор, НАТО също да се разпусне. Още през 2007 г. Путин попита на Мюнхенската конференция "Защо натовската машина продължава да се движи към нашите граници, какво целите с това?". 

Ето, чети, Пинко:

Путин в Мюнхен през 2007-а: Когато балансът на силите бъде нарушен, ние ще отговорим

И, намирайки се тук, в Германия, не мога да не спомена и за критичното състояние на Договора за конвенционалните въоръжени сили в Европа. Адаптираният договор за конвенционалните въоръжени сили в Европа беше подписан през 1999 година. Той отчиташе новата геополитическа реалност – ликвидирането на Варшавския блок. От тогава изминаха седем години и само четири държави ратифицираха този документ, една от които е Руската федерация.

Страните от НАТО открито заявиха, че няма да ратифицират Договора, включително положенията за фланговите ограничения (за разполагането по флангове на определено количество въоръжени сили), докато Русия не изведе своите бази от Грузия и Молдова. Нашите войски се извеждат от Грузия, даже в ускорен порядък. Тези проблеми бяха решени с нашите грузински колеги, и това е известно на всички. В Молдова остава групировка от хиляда и петстотин военнослужещи, които изпълняват миротворчески функции и охраняват складове с боеприпаси, останали от времето на СССР. И ние с господин Солана постоянно обсъждаме този въпрос, той знае нашата позиция. Ние сме готови и по-нататък да работим в тази посока.

Но какво се случва в същото това време? В същото това време в България и в Румъния се появяват така наречените леки американски предни бази, по пет хиляди щика всяка. Излиза, че НАТО издига свои предни сили към нашите държавни граници, а ние, стриктно изпълнявайки Договора, не реагираме по никакъв начин на тези действия.

Мисля, че е очевидно: процесът на натовското разширяване няма никакво отношение към модернизацията на самия алианс или към гарантирането на  безопасността на Европа. Обратното, това е сериозно провокиращ фактор, свалящ нивото на взаимно доверие. И ние имаме справедливото право откровено да попитаме: против кого е това разширение? И какво стана с уверенията, които се даваха от западните партньори след разпускането на Варшавския договор? Къде са сега тези изявления? Никой дори не си спомня за тях. Но аз ще си позволя да напомня пред тази аудитория, какво беше казано. Бих искал да приведа цитат от изказването на генералния секретар на НАТО господин Вернер в Брюксел от 17 май 1990 година. Той каза тогава: „Самият факт, че ние сме готови да не разполагаме войски на НАТО отвъд пределите на територията на ФРГ, дава на Съветския съюз твърди гаранции за сигурност“.

Къде са тези гаранции?

Спецификата на българския капитализъм е, че олигархата не е буржоазия.

Олигархите не са бизнесмени или предприемачи.

Те са рентиери.

Те са квазифеодални магнати, получили собственост чрез сговор с корумпирани чиновници.

Те са мародери.

Съюз на олигархата и криминалните чиновници винаги е готов на най-престъпни постъпки за запазване на своята рента.

Толкова повече, че в България няма национална буржоазия. Това, което наблюдаваме е компрадорска, наднационална група на глобалния Фининтерн.

Тази група няма понятия като „своя страна”, „свой народ”, „своя култура”.

Тя се отнася с презрение към българския народ и към българската култура.

Тя е абсолютно равнодушна към съдбата на България. Или както алигорично може да се изразим :

„Мечтахме за едно, получихме друго и го сравнихме с трето. Оказа се, че не прилича на четвъртото, да не говорим за петото, макар че шестото напомняше за нещо, което се намира до седмото! 

Гледам тук се събират разни лумпени,правят тарапана, а за нас е важно да осъзнаем ,защо сме на това дередже,като прошляци за цивилизованият свят!

НЕ ДА ОПРАВЯМЕ ДРУГИТЕ НАРОДИ! 

ПРОЧЕЕ -СЛАВА НА уКРАЙНА

ДОСТОЕН НАРОД,ТРЯСНАЛ МОЩЕН УДАР В МРЪСНАТА ВЪЛЧА ЗУРЛА НА ВАРВАРИТЕ ОТ КРЕМЪЛ!

408146095_839143148217557_1218630416217660081_n.jpg.34cee0dcc6d43896acb909e6152b7df1.jpg

преди 4 минути, Мери) написа:

Я какво съвпадение - и  Русия  се разширява на запад,  също  не от любов, а заради ресурсите .... 😉

Да не допуснеш "враг пред портата" разширяване ли му викате или сега друго измислихте-ресурси!?Не се намирате в парламента,където подобни кухи опорки си намират кухите лейки.Айде, малко по сериозно ,моля.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Само не разбрах италианците по-тъпи ли са, или са по-умни от нас, след като имат пет референдума този уикенд?

А аз не разбрах за трудово законодателство ли ще си говорим? Защо изпусна референдум за евро дали е имало в други страни. Сигурно е от недоглеждане.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.