Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

“Унгария е член на ЕС и НАТО. Тя не бива да се държи така, сякаш мрази и двете“, твърди Зеленски.      Много е нагла подобна оценка.   Светът не се върти задължително  около режима в Киев.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Зеленски: Русия планира да завземе Одеса и след това да достигне до границите на Молдова и Румъния.   Изглежда като избягал от Мосейково.   Кокич ще да го е изпуснал.    Горките бандеровци - умират напразно заради психопат!    Бандеристан без излаз на Черно море би била реалната цел.

преди 1 час, attj написа:

“Унгария е член на ЕС и НАТО. Тя не бива да се държи така, сякаш мрази и двете“, твърди Зеленски.      Много е нагла подобна оценка.   Светът не се върти задължително  около режима в Киев.

Укрия не е член нито на ЕС, нито на НАТО. От къде на къде политик от тази държава ще дава оценки касаещи тези организации?!?

Среща Желязков - Зеленски:   България има готовност да участва в следвоенното възстановяване на Украйна.    А ако Бандеристан стане отново Република в Руската федерация?  Европа дори е лишена от право на мнение.  Тръмп и Путин е важно какво ще уточнят.  

преди 13 минути, attj написа:

Среща Желязков - Зеленски:   България има готовност да участва в следвоенното възстановяване на Украйна.   

Поредната партенка. Кой ще допусне България да възстановява? Големите акули отдавна са си разпределили сектор по сектор кой какво ще възстановява. Там играят десетки милиарди и ние няма как да се доредим до тази маса. Евентуално някоя трохичка...

преди 22 часа, parmobil написа:

И не се преструвай, че не хареса онова?

Трогна ли се ? 

................................................................................

"

Адският Визов център в Киев отлетя в преизподнята. Британският му покрив се срути върху специалистите на НАТО
Вчерашната атака срещу Киев се смята от експертите за най-мощната в цялата специална операция. Украинската столица беше атакувана едновременно от няколкостотин ударни дрона и десетки ракети, крилати и балистични. Жителите на Киев все още могат да наблюдават и дори да вдишат ефекта от нощния удар - градът е в пламаци.
Сред унищожените цели бяха няколко военни завода, включително ракетния завод „Артьом“ и киевската корабостроителница. Най-голямата петролна база в Бориспол, военните бази във Вишгород, летището в Бела Церква, учебния център във Василков.
С „Искандер“ случайности няма.
Веднага щом руският външен министър Сергей Лавров за обяви британската помощ на режима на Зеленски при организирането на терористичните атаки в Русия, и британците, и украинците го усетиха. Сред „тлъстите“ цели балистичната ракета избра най-добрата - британския визов център - уж бивш. Но експертите имат сериозни съмнения дали е бил бивш или не.
Именно в тази сграда са се събирали чуждестранните наемници. Няма „по-тлъста“ цел от спецбаза на НАТО.
Сред унищожените цели е и Киевският брониран завод. Това изтече, случайно или умишлено, от американците, които публикуваха снимки от спътници на НАСА. Така потвърдиха и атаките срещу кораборемонтния завод на компанията „Укрречфлот“. Изображенията показват голям пожар. Наблизо има различни кораби - ударили сме точното място.
Ударени са и десет други области.
В Одеса - град Черноморск — унищожени са съоръжения на пристанищната инфраструктура и контролни центрове в самата Одеса. И няколко ракетни установки, които са изгорени от „Герани“.
В Полтава са унищожени авиобазата и оборудването за поддръжката на самолети. В Лубни - военен учебен център. В Кременчуг три удара поразиха местния нефтопреработвателен завод - изпарил се е, а скритите там бронирани машини също са изгорели.
Седем удара са извършени в Сумска област. Ударени са химическия завод в Шостка, железопътния възел в Конотоп и щабът на една от бригадите на украинските въоръжени сили в Суми.
Украинските канали за наблюдение призовават киевляни да не напускат убежищата си в очакване на новата вълна от ракетен отговор.
- Дмитрий Невзоров
Горящият Киев като намек за Бандарлогите
На вниманието на киевляни: всичко, което гори във вашия район от онзи ден, гори не толкова за нещо, колкото в планов работен режим.
За нещо (за какво, разбирате отлично) — очаквайте решенията, които Съвет за сигурност на РФ ще вземе тази седмица.
Междувременно благодарете за хирургическата прецизност на ударите с нулеви жертви сред цивилното население и обичайните лъжи на вашите шефове, как почти всичко било отново свалено, прехванато.
Ударите ще останат хирургически точни и занапред, защото ние не се бием с некомбатанти, но съставът и броят на новите цели може да ви изненадат.
Не губете способността да се изненадвате поне до следващия път. И развийте в себе си, поне в кванти, поне в атоми, разбирането, че краят на всичко това няма да дойде, докато заплахата от вашите шефове и стадото, което ги подкрепя, не бъде ликвидирана напълно и завинаги. Дори не си мечтайте за друг резултат.
„Няма повече защита“: Путин предупреди още преди 3 години:
„Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво да кажа - нека опитат. Това ще е трагедия за украинския народ, но изглежда, че всичко върви натам. И нека всички знаят, че ние още не сме започнали сериозно.“
Комбинираните удари във формат „Герани плюс Искандери“ в продължение на няколко дни без прекъсване водят до изчерпване на боеприпасите на противовъздушната отбрана. Нямат повече защита.
Всичко, което ни беше необходимо, беше да спрем да жалим врага, без почивки между масираните удари.
Вече нищо не ни сдържа."

- Инфорус

.....................................

Невестулки , орехчета искате ли да включим  , бе ? 

Питам само ? 

504380173_10236298748754362_7485393435966800458_n.jpg

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Евентуално някоя трохичка...

Как да се случи?   Бил съм в Киев- когато УССР беше в СССР.   

Междувременно !   

Израел категорично отрече информацията за прехвърляне на американски противовъздушни комплекси „Пейтриът“ към Украйна

https://otupor.com/izrael-kategorichno-otreche-informaciyata-za-prehvarlyane-na-amerikanski-protivovazdushni-kompleksi-pejtriat-kam-ukrajna/?fbclid=IwY2xjawK2BH9leHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBzYXJNWDh4cUlqc1pxdjV0AR4hzW0OlPc5Na7QLue6r7512_Ou5ui-TCxgHcjSh3XX8IMZG8IJSNE-rZLogw_aem_PIDfbZGCm-KsQ3gZ8zLwcQ

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Това колко пъти да ги дъвчем? За последен път ти го казвам, а ти си го запиши някъде, или направо си го татуирай на челото:

Ракетите на Финландия си бяха насочени към Москва, а не към Лондон.

Можеш да провериш и дали финландците са имали съвместни военни учения с НАТО преди членството им в алианса.

пп: гледам че не си видял последният абзац от поста ми. Пак ли получи избирателна слепота?

Вярно, наистина бях забравил каква тъпотия измисли и, че щом ракетите на Финландия (които всъщност ги няма :wub:) са насочени към Москва, то да разположи ракетите на краварите вече не е проблем. Благодаря, че пак ме разсмя поне.

преди 1 минута, Inana.. написа:

Междувременно !   

Израел категорично отрече информацията за прехвърляне на американски противовъздушни комплекси „Пейтриът“ към Украйна

https://otupor.com/izrael-kategorichno-otreche-informaciyata-za-prehvarlyane-na-amerikanski-protivovazdushni-kompleksi-pejtriat-kam-ukrajna/?fbclid=IwY2xjawK2BH9leHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBzYXJNWDh4cUlqc1pxdjV0AR4hzW0OlPc5Na7QLue6r7512_Ou5ui-TCxgHcjSh3XX8IMZG8IJSNE-rZLogw_aem_PIDfbZGCm-KsQ3gZ8zLwcQ

а кой твърди обратното - явно пак не си в час😁

Американски телевизионен канал показва кадри, заснети в Близкия изток и ги представя като събития от Харков след обстрела. На кадрите хората са с арабска външност - вероятно става дума за бягството на палестинците в Газа.

Смях в залата !!!

https://www.facebook.com/ognyana.zhelvakova/videos/720389070636867

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а кой твърди обратното - явно пак не си в час😁

Овца , ще те взема да ми опасеш райграса , че ми писна да кося :speak:

преди 3 минути, Inana.. написа:

Американски телевизионен канал показва кадри, заснети в Близкия изток и ги представя като събития от Харков след обстрела. На кадрите хората са с арабска външност - вероятно става дума за бягството на палестинците в Газа.

Смях в залата !!!

https://www.facebook.com/ognyana.zhelvakova/videos/720389070636867

я го дай в сайта на телевизиятаа - или те е срам да покажеш че е ИИ

преди 5 минути, Inana.. написа:

Овца , ще те взема да ми опасеш райграса , че ми писна да кося :speak:

и това отговаря на въпроса - май разбираш че лъжеш

взимай си хапчетата и може пак да види еднорога си

МЪЛЧАНИЕТО НА МЕЧКИТЕ
Мълчанието на мечките скоро ще приключи и ще знаем повече за руската решителност. Руското ръководство е в „конклав“, за да реши какъв ще е отговорът му.
от Аластер Крук, 11 юни 2025 г.
------------------
Тръмп мълчи от два дни. Безпрецедентно. През последните няколко дни Украйна и нейните марионетки се опитаха да извършат масирана атака срещу стратегическите ядрени сили на Русия; успяха да съборят два моста на цивилни влакове, пътуващи към Москва; атакуваха Керченския мост; и убиха руски генерал с взривна бомба.
.
Както Клаузевиц отбелязва преди два века, целта на военната сила е да наложи резултат: тоест, да накара противника най-накрая да направи това, което се иска от него. Следователно, в случай на военни авантюри, яснотата на мисълта е необходима от самото начало. Те трябва да имат постижима политическа цел, която има перспектива да бъде постигната.
.
И така, каква беше целта зад тези украински „нередовни“ атаки? Една от тях несъмнено беше демонстративна – PR упражнения, за да се каже, че Украйна и съюзническите ѝ сили все още са способни да провеждат иновативни операции в стил специални части. И следователно заслужават постоянна подкрепа. Както предупреждава полковник Дъг Макгрегър:
.
„Най-вече това беше PR трик, за да се опитаме да създадем впечатлението, че Украйна е способна да продължи войната. Всичко, което чувате от западните медии... вероятно е невярно или поне грубо преувеличено... Навредихме на себе си и на отношенията си – това, което е останало от тях – с Москва... това са истинските последици от това.“
.
Справедливо. Но PR триковете не са стратегия и атаките не предлагат никаква перспектива за промяна в цялостната стратегическа военна парадигма. Това не означава, че Западът или Украйна внезапно са открили политическа стратегия спрямо Русия. Тя не съществува. В по-голямата си част безбройните западни декларации изглеждат като смесица от фантазии.
.
Втората цел обаче може да е имала ясна стратегическа крайна цел – и се е доказала като осъществима и способна да наложи желания резултат: Различните атаки наложиха на Тръмп неудобната реалност, че той, като президент, не контролира американската външна политика. Колективната дълбока държава току-що ясно показа това.
.
Както предупреди генерал Майк Флин:
.
„Дълбоката държава сега действа извън контрола на избраното ръководство на нашата нация... Тези хора в нашата дълбока държава са ангажирани с умишлени усилия да провокират Русия към по-голяма конфронтация със Запада, включително Съединените щати.“
.
На практика това означава генерали като Кийт Келог и Джак Кийн, с техните младежки приказки, че само чрез натиск, още натиск и болка ще принудят Путин (винаги приеман за слаб) да приеме замразен конфликт с надеждата, че това може да предотврати американското поражение в Украйна.
.
Британците по подобен начин вярваха по време на Втората световна война, че нацисткият режим не е силен и може да бъде свален чрез стратегически бомбардировки, чиято цел е била да доведе до колапс на германското общество. Днес генерал Келог се застъпва за „бомбардиране“ на Русия със санкции – отразявайки убеждението на британците, че подобна тактика „сигурно е лоша за морала“.
.
Съветите, които Тръмп получаваше от своите генерали, или не отговаряха на критериите за политически реализъм – защото се основаваха на фантазии за зараждащ се руски колапс и безнадеждно погрешно тълкуване на Русия и нейните военни. Или може би неговите съветници, неволно или умишлено, са „повлияли“ на Тръмп и неговата програма за нормализиране на отношенията с Русия.
.
Какво ще каже Тръмп на Путин сега? Че всъщност е бил предупреден (спомнете си, той написа само преди няколко дни, че „лоши неща – ако не бях аз – имам предвид НАИСТИНА ЛОШИ неща вече щяха да се случат на Русия“) и ще твърди, че съветниците му не са му дали всички подробности, или ще признае открито, че са го измамили? Като алтернатива, ще каже ли, че ЦРУ просто е действало по стара президентска заповед, разрешаваща атаки дълбоко в руската страна?
.
Всички подобни предполагаеми отговори биха означавали едно нещо – че Тръмп не контролира ситуацията. Че на него и на неговите европейски съюзници (като Обединеното кралство) не може да се има доверие.
.
Във всеки случай, съветниците на Тръмп биха разбрали, че Зеленски, а оттам и неговите поддръжници от НАТО, са се възползвали от уязвимост в споразуменията SALT/START – да използват стелт дронове, скрити в цивилни контейнери, за да атакуват самите бомбардировачи, обхванати от договорите между САЩ и Русия: Член XII от споразумението START изрично изисква „открито показване на всички тежки бомбардировачи във въздушната база“. Тази разпоредба е мярка за изграждане на доверие (видимо наблюдение) за защита от изненадваща ядрена атака от „първи удар“.
.
СТАРТ 1 намали арсеналите от далекобойни или стратегически ядрени оръжия с 30-40 процента. Новият СТАРТ намали отговорно разположените стратегически оръжия с още три четвърти. През 2021 г. президентите Байдън и Путин удължиха новия СТАРТ до февруари 2026 г.
.
Тези неидентифицирани посредници, разбира се, разбираха сериозността на атаката срещу стратегическите ядрени сили на голяма съперничеща ядрена сила.
.
Как биха реагирали Съединените щати, ако противник (вероятно недържавен участник) предприеме атака срещу стратегически ядрени бомбардировачи с голям обсег в Съединените щати, използвайки евтини и леснодостъпни дронове, скрити в контейнери? Намираме се в нова ера на риск – ера, в която пейджърите и мобилните телефони могат да бъдат превърнати в бомби – и със „спящи“ дронове, които могат да бъдат активирани дистанционно за атака на летища, независимо дали са граждански, или военни.
.
Лари Джонсън е отбелязал, че след японската атака срещу Пърл Харбър през декември 1941 г., която е имала за цел да унищожи американските самолетоносачи, разположени там, японският адмирал Ямамото е казал следното след голямата победа на Япония при Пърл Харбър:
.
„Страхувам се, че всичко, което направихме, е да събудим спящ гигант и да го изпълним с ужасна решителност... Спечелихме голяма тактическа победа при Пърл Харбър и по този начин загубихме войната.“
.
Мълчанието на мечките скоро ще приключи и ще научим повече за руската решителност; но отношения, в които се разбира, че Тръмп „има предвид това, което казва, и прави това, което казва“, вероятно са приключили. Руснаците са бесни.
.

..............................
Добра опорка !  :D

506620521_1431048717932690_1744941584907448016_n.jpg

Направо СКАНДАЛНО!

„Просто дайте Европа на Русия“

Едно нещо, което трябва да се знае за руската дипломация, е, че тя никога не е фина. Те са изключително открити в своите искания. Затова е толкова дразнещо да се четат глупости за това, че Русия няма имперски амбиции, че Русия не заплашва Европа и че НАТО провокира Русия.

Ето го най-демократичният лидер, който Русия някога е имала – Елцин, говорейки с Клинтън през 1999 г.:

Част от текста:

Елцин: Бил, Бил… Все още не съм спрял да вярвам в теб. Моля те за едно нещо. Просто дайте Европа на Русия. САЩ не са в Европа. Европа трябва да бъде работа на европейците. Русия е наполовина европейска, наполовина азиатска.

Клинтън: Значи искаш и Азия също?

Елцин: Разбира се, разбира се, Бил. В крайна сметка ще трябва да се разберем за всичко това.

Клинтън: Не мисля, че на европейците това много ще им хареса.

Елцин: Не на всички. Но аз съм европеец. Живея в Москва. Москва е в Европа и ми харесва. Можете да вземете всички останали държави и да им осигурите сигурност. Аз ще взема Европа и ще ѝ осигуря сигурност. Е, не аз – Русия ще го направи.

Пълния разсекретен ТЕКСТ

ФАКТИ:

Ryabkov.png

В превод от рашистки на български:

Рашистите искат НАТО да се изтегли от балтийските страни за да може Рашистката империя да ги завоюва.

Рашистите намекват така, че ще си вземат само балтийските държави - искат от НАТО да се сниши, докато отмине бурята.

Само, че ние не вярваме на Русия. Не вярваме, че иска само да си вземе балтийските държави. Ние знаем, че тя иска Европа и Азия, това го призна Елцин, има официални документи, които може да видите.

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

и това отговаря на въпроса - май разбираш че лъжеш

взимай си хапчетата и може пак да види еднорога си

Овца , що ми се струва , че си полудял от ревност ? :D

На кака дръгливата овчица не дава да общувам с никого !:D

преди 6 минути, БаалБек написа:

Направо СКАНДАЛНО!

„Просто дайте Европа на Русия“

Едно нещо, което трябва да се знае за руската дипломация, е, че тя никога не е фина. Те са изключително открити в своите искания. Затова е толкова дразнещо да се четат глупости за това, че Русия няма имперски амбиции, че Русия не заплашва Европа и че НАТО провокира Русия.

Ето го най-демократичният лидер, който Русия някога е имала – Елцин, говорейки с Клинтън през 1999 г.:

Част от текста:

Елцин: Бил, Бил… Все още не съм спрял да вярвам в теб. Моля те за едно нещо. Просто дайте Европа на Русия. САЩ не са в Европа. Европа трябва да бъде работа на европейците. Русия е наполовина европейска, наполовина азиатска.

Клинтън: Значи искаш и Азия също?

Елцин: Разбира се, разбира се, Бил. В крайна сметка ще трябва да се разберем за всичко това.

Клинтън: Не мисля, че на европейците това много ще им хареса.

Елцин: Не на всички. Но аз съм европеец. Живея в Москва. Москва е в Европа и ми харесва. Можете да вземете всички останали държави и да им осигурите сигурност. Аз ще взема Европа и ще ѝ осигуря сигурност. Е, не аз – Русия ще го направи.

Пълния разсекретен ТЕКСТ

ФАКТИ:

Ryabkov.png

В превод от рашистки на български:

Рашистите искат НАТО да се изтегли от балтийските страни за да може Рашистката империя да ги завоюва.

Рашистите намекват така, че ще си вземат само балтийските държави - искат от НАТО да се сниши, докато отмине бурята.

Само, че ние не вярваме на Русия. Не вярваме, че иска само да си вземе балтийските държави. Ние знаем, че тя иска Европа и Азия, това го призна Елцин, има официални документи, които може да видите.

Поничке , намери ли си мъж , бе ? 

преди 2 минути, Inana.. написа:

Овца , що ми се струва , че си полудял от ревност ? :D

На кака дръгливата овчица не дава да общувам с никого !:D

взимай няколко каси пюрета и отивай в Берковица при онази дето мрази всички

на 11.06.2022 г. в 22:36, attj написа:

Кой те е заблудил!?   Те се страхуват от Русия. И не им се мре.

Голям страх ги тресе :) Чудя се сега коя ли нова тема ще отвориш. Какво ще кажеш за космоса?

на 11.06.2022 г. в 22:55, Гост написа:

Сега ще видиш кой ще рухне без гориво и суровини. 

Пак ще се мре .. Това това живот ли е вече..

преди 14 минути, N1K17Y написа:

Вярно, наистина бях забравил каква тъпотия измисли и, че щом ракетите на Финландия (които всъщност ги няма :wub:) са насочени към Москва, то да разположи ракетите на краварите вече не е проблем. Благодаря, че пак ме разсмя поне.

И каква е разликата м/ду "членство на Финландия в НАТО" и това:

От 9 май 1994 г. Финландия активно участва в програмата на НАТО „Партньорство за мир” (Partnership for Peace). През 1995 г. започва „Процесът на планиране и анализ”, насочен към постигането на оперативна съвместимост на военните формирования на Финландия и държавите от НАТО. През 1997 г. е подписано „Съглашението за статуса на силите”, което регламентира взаимното двустранно пребиваване на войските на страните от НАТО и Финландия.

на 11.06.2023 г. в 0:36, ruraru написа:

Министерството на отбраната на САЩ пусна това изявление на официалния си уебсайт, като призна, че е финансирал 46 биологични съоръжения в Украйна през последните 20 години. Путин е бил прав през цялото време.:wub:

U.S. Departmentof Defense

Здравей Марс :)

на 9.06.2024 г. в 6:58, Киро Н. написа:

Целулозата е полезна за храносмилането.

преди 5 минути, Киро Н. написа:

Косе таратора те чака

Почвай не се май

Май никой не ти се вързва ,а? Искаш ли един танц,  по пода да минем с тебе. Знаеш -пълна програма :

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.