Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, attj написа:

Пробвай и вземи се замисли.    7-8 милиона украински казаци са избягали нанякъде от родните си райони - за да търсят спасение.    Над 5 милиона са в РФ.   Заради бандеровските Майданисти там е от 11 години гражданска война.     Путин ще я прекрати - въпреки усилията на Запада.  Казаците не желаят да се движат заедно с хохлите  към Полша, ЕС и НАТО.   Това е краят за Украйна.     Унгария и Словакия си гледат националните интереси.   За цялата драма в Украйна вече няма някой по-виновен от Зеленски.  Вероятно ще го убият точно неговите хохли.

Какво да се замисля, познавам хора, които са дошли от Източна Украйна - етнически руснаци, които заявяват, че няма да се върнат след края на войната по родните си места, защото жилищата им са разрушени от братята руски, севернокорейски, китайски, бурятски и африкански казаци. Всичко е руини там. Тези от етническите руснаци, които не са убити от братските ракети, бомби, обстрели, в преобладаващата си част ще останат там, където са избягали с две думи не ги търси да се връщат там, където всичко е разрушено и нямат никакви перспективи, защото както казах "украински етнически руснак" не е равно на балама. 😉 А тези, които са имали неблагоразумието да избягат в Русия, не знам, може руснаците  да ги върнат от Сибир в Източна Украйна да строят живота нов. 😥

https://novini.bg/article/2025030500244266977

https://news.bg/int-politics/rusiya-iska-da-nastani-bezhantsite-ot-kursk-v-zaporozhie.html

https://news.bg/int-politics/ukrainski-bezhantsi-ot-mariupol-byagat-v-estoniya-prez-rusiya.html

преди 52 минути, attj написа:

Действали са в област Курск, където Зеленски изпрати ВСУ -да умират и там.     Ким Чен-ун и руският президент Владимир Путин подписаха договора за стратегическо партньорство през юни миналата година в Пхенян. Той включва пакт за взаимна отбрана. Вече  похвалиха „героичната“ им роля в офанзивата  срещу  ВСУ  за връщане на руската Курска област.   Те действат само на руска земя - съгласно пакта за взаимна отбрана.    В Южна Корея настръхват - в Северна Корея може да се появи руска армия.  

Ето ти тука за камерунските казаци: https://offnews.bg/sviat/kamerunetc-plenen-ot-vsu-otidoh-v-moskva-da-si-lekuvam-zabite-pratih-847172.html, 

https://www.dw.com/bg/kak-rusia-prinuzdava-cuzdenci-da-se-biat-v-ukrajna/a-68680442

за индийските и непалските казаци: https://www.dw.com/bg/kak-rusia-prinuzdava-cuzdenci-da-se-biat-v-ukrajna/a-68680442

https://www.bgonair.bg/a/4-world/339821-otivash-na-ekskurziya-i-te-izprashtat-na-fronta-kak-rusiya-nabira-chuzhdestranni-boytsi

китайските казаци: https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Budanov-Sledvashtata-grupa-voinici-ot-KNDR-koito-shte-se-biyat-sreshtu-Ukraina-shte-pristigne-v-Rusiya-po-shemata-za-trudovi-migranti-2588413

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/127022-rusiya-primamva-rabotnitsi-migranti-v-ukrayna-samo-za-da-postavi-mnozina-na-fronta

Защо украинските казаци, които не са били убити от  атаките на братските руски войски /щото има и хиляди убити от руснаците етнически руснаци, но ти за тях геройски мълчиш/, предпочитат да живеят в България, Полша, Сибир, но не и да се бият за свободата на ресурсите, дето им принадлежали? Защо братята камерунски, китайски, индийски, непалски и т.н. казаци трябва да освобождават тези ресурси, докато оцелелите, избягали от военните действия украински казаци стоят далеч от военните действия? Защо твоите казачки и техните съпрузи и семейства не отидат да подкрепят освобождаването на ресурсите, ами камерунски, непалски, индийски и т.н. казаци трябва да вършат това? 🙄

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Западната пропаганда е като радио Киев - изопачават всичко.    Украинските руснаци в РФ са си като у дома.    С времето се устройват и някои може и да не се върнат.     След военните действия ще изпратят други.    От Федерацията ще им предложат по-добри заплати и ще се намерят желаещи хора.   Тези около Киев ги чака мизерия.  Натрупаха огромни дългове.   И още им се воюва.

преди 6 минути, attj написа:

Украинските руснаци в РФ са си като у дома.    С времето се устройват и някои може и да не се върнат.     След военните действия ще изпратят други.    От Федерацията ще им предложат по-добри заплати и ще се намерят желаещи хора.   Тези около Киев ги чака мизерия.  Натрупаха огромни дългове.   И още им се воюва.

Да, те вече са почнали да изпращат - кореняци руснаци, а на украинските казаци им въртят номера: https://www.actualno.com/analysis/podli-trikove-kak-rusija-otnema-jilishtata-na-sobstvenici-v-mariupol-snimki-i-video-news_2246633.html

https://www.svobodnaevropa.bg/a/ukrayna-rusiya-ipotechni-krediti/33390052.html

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/voinata-v-ukraina/2023/08/08/4515953_rusnaci_izkupuvat_evtini_jilishta_v_okupiraniia/

Казах ти, всичко в този свят е пари - няма братя, няма сестри... 

преди 6 минути, attj написа:

Мери и Миро слушат само радио Киев.

Щом не вярваш на българските източници, ето ти и на английски:

https://www.themoscowtimes.com/2025/04/18/russia-systematically-seizing-thousands-of-homes-in-occupied-mariupol-investigation-says-a88779

https://zmina.info/en/news-en/russia-violates-international-humanitarian-law-with-mass-property-seizures-of-ukrainians-in-temporarily-occupied-territories-ohchr-report/?utm_source=chatgpt.com

В Кремъл приветстват  новината, че САЩ са спрели доставката на някои оръжия за Украйна, и заявиха, че колкото по-малко оръжие доставя Вашингтон на Киев, толкова по-близо е краят на войната, предаде Ройтерс.    Мери дали следи Ройтерс?    

Кая Калас не успя да събере в ЕС обещаните 40 милиарда Евро за режима в Киев  и се случва това     https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Ne-samo-Patriot-i-HIMARS-SASht-spryaha-dostavkite-za-Ukraina-na-155-milimetrovi-snaryadi-i-raketi-za-povecheto-ot-sistemite-za-PVO-2613681

на 1.07.2022 г. в 7:45, Anneliese написа:

Ястребите накрая ще си го получите, помнете ми думата! Отивате при нацистите на бунището на историята!

"Ястреб 1" вика "Звезда 1"! Предавам от бунището. Чуваш ли ме "Звезда 1", отговори!

на 1.07.2022 г. в 7:58, цър-вул написа:

Вчера България получи устна нота (ултиматум) със срок днес 12:00 часа да се спре екстрадирането на 70 руски служители. В противен случай прекъсват дипломатически взаимоотношения.

Другари, няма време! Ще прекъснем дипломатическите взаимоотношения! Направете нещо!

на 1.07.2022 г. в 11:56, Гост написа:

viber_image_2022-07-01_09-28-17-874.jpg.3c44b8a86819086985e959c8eff28a29.jpg

Другари , излизайте с хляб и сол да ги посрещате!

на 1.07.2022 г. в 12:47, Sliderum2 написа:

Зимата газ в бутилки с размер на тези за ликьор, за по куфар евро бройката.

Купувам бутилки от ликьор пълен с руZки православен газ от залежалата стока от 2022 година.  Голям студ и глад беше и искам да запазя спомен за тази зима!Плащам с цифрови рубли!

на 1.07.2022 г. в 13:47, royalpiggy написа:

И не знаеш ли, че всички големи енергийни евро компании се съгласиха да плащат в рубли?

Не знаех, но щом прасето, кои сме ние да му противоречим!

Gu24V6IXoAAMaF0?format=jpg&name=small

Става страшно!!! Дано не му се случило нещо лошо на човека :)

Така е според радио Киев.    Пакта за взаимна отбрана е само за тяхната територия.  Изгониха ги от Курск.   В Харков ще е агресия.   

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

@maxthon вече каза че никакви корейци в Курск. А аз вярвам само на него -вие сте пълни аматьори! 

Днес твой ред ли е да отричаш написаното от другарчетата? 

преди 3 минути, kosyo написа:

@maxthon вече каза че никакви корейци в Курск. А аз вярвам само на него -вие сте пълни аматьори! 

Днес твой ред ли е да отричаш написаното от другарчетата? 

Това съм видял, това съм дал. Кой какво твърди си е негова работа, а медията си е от вашите.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Това съм видял, това съм дал. Кой какво твърди си е негова работа, а медията си е от вашите.

преди 2 часа, maxthon написа:

И обективното тук къде точно се намира? Някой написал нещо, а ти си клъвнал? 

Не знам човек- аз вярвам само на бъдито :). Големи хора сте -разберете се, не единия да отрича какво е написал другия.

В тази тема отдавна не съм влизал, но ми се натрапва,че често има известия, че съм цитиран от куцьо. Имам чувството, че толкова ме обича, че щеше да ме цитира, дори нищо да не бях писал тук.

преди 3 часа, attj написа:

В Кремъл приветстват  новината, че САЩ са спрели доставката на някои оръжия за Украйна, и заявиха, че колкото по-малко оръжие доставя Вашингтон на Киев, толкова по-близо е краят на войната, предаде Ройтерс.    Мери дали следи Ройтерс?    

Ми ще приветстват разбира се, той Тръмп е техен човек, американски казак така да се каже. 😉 Сега е ерата на казаците - има американски казаци, руски казаци, унгарски казаци, сръбски казаци,  словашки казаци, полски казаци, български казаци... Казак до казака, всички са се оказачили, но това не променя по никакъв начин историческата истина, а тя е, че  по отношение на Украйна и на народа на Украйна  беше постъпено и се постъпва  св*нски.  😕

Я да се поразсеем малко. Слагам тук едни весели клипчета с Владимир Путин и с Жириновски, които ги даваха по "Россия 24", когато почина Жириновски. Търкаляла съм се по леглото със сълзи от смях, колко забавен и Владимир Путин и как се опитва да стои сериозен.  В първото клипче и Владимир Путин и Дмитрий Медведев едва успяват да са сериозни.

Не знам човек- аз вярвам само на бъдито :). Големи хора сте -разберете се, не единия да отрича какво е написал другия.
Именно де всеки пише за тях. И говори за тях. Само къде като шуменска котка никой не ги е видял...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 56 минути, Sliderum2 написа:

В тази тема отдавна не съм влизал, но ми се натрапва,че често има известия, че съм цитиран от куцьо. Имам чувството, че толкова ме обича, че щеше да ме цитира, дори нищо да не бях писал тук.

Като за човек страдащ от дефицит на внимание няма какво да се учудваш, че те сурвака често. И да не си помислиш, че има лично отношение към теб?

преди 22 минути, Мери) написа:

Ми ще приветстват разбира се, той Тръмп е техен човек, американски казак така да се каже. 😉 Сега е ерата на казаците - има американски казаци, руски казаци, унгарски казаци, сръбски казаци,  словашки казаци, полски казаци, български казаци... Казак до казака, всички са се оказачили, но това не променя по никакъв начин историческата истина, а тя е, че  по отношение на Украйна и на народа на Украйна  беше постъпено и се постъпва  св*нски.  😕

Нима Майданът в Киев следваше да успее насила да доведе украинските казаци до конфедерация с Полша!?   И после  заедно в ЕС и в НАТО.  Мечтите на Зеленски.   Полско-руският конфликт е от над 400 години.    Глупаво бе пак да го провокират.   Режимът в Киев е виновен за АТО и за последвалата гражданска война.    Подлъгани заради Запада -  а РФ може да ги унищожи всичките  още преди дори да са я атакували.   Глупави хохли.

преди 1 час, attj написа:

Нима Майданът в Киев следваше да успее насила да доведе украинските казаци до конфедерация с Полша!?   И после  заедно в ЕС и в НАТО.  Мечтите на Зеленски.   Полско-руският конфликт е от над 400 години.    Глупаво бе пак да го провокират.   Режимът в Киев е виновен за АТО и за последвалата гражданска война.    Подлъгани заради Запада -  а РФ може да ги унищожи всичките  още преди дори да са я атакували.   Глупави хохли.

Конфедерацията с Полша беше най-хубавото, което можеше да им се случи при така стеклите се обстоятелства  - в Полша селското стопанство е изключително добре развито, получават много средства от ЕС, именно затова оттам вече внасяме много плодове и зеленчуци, които традиционно се отглеждаха в България, оттам внасяме автомобилни части, месо и т.н. и т.н. Украинците гледаха какво става в Полша и искаха същото за себе си, уви, Русия им дишаше във врата, докато накрая ги нападна. 😥 Прогнозите ми за тази война не са добри, но поживем, увидем. 🙄

преди 13 минути, Мери) написа:

Конфедерацията с Полша беше най-хубавото, което можеше да им се случи при така стеклите се обстоятелства  - в Полша селското стопанство е изключително добре развито, получават много средства от ЕС, именно затова оттам вече внасяме много плодове и зеленчуци, които традиционно се отглеждаха в България, оттам внасяме автомобилни части, месо и т.н. и т.н. Украинците гледаха какво става в Полша и искаха същото за себе си, уви, Русия им дишаше във врата, докато накрая ги нападна. 😥 Прогнозите ми за тази война не са добри, но поживем, увидем. 🙄

Няма прогнози.   Въпрос само на време е казаците отново да надделеят.  Хохлите са много виновни.    Рискуват пак и държава,  която никога не е била само тяхна.   Цялото Кралство Полша дълго е било провинция в Руската империя - заради войните на Наполеон.   Не зная защо си забравят и историята.

преди 19 минути, Мери) написа:

Конфедерацията с Полша беше най-хубавото, което можеше да им се случи при така стеклите се обстоятелства

И смяташ, че дядя Вова щеше да се съгласи ли?! Наивно е да си правиш сметките без кръчмаря!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.