Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Трудно се обяснява на Мери.  Украинските казаци са 15 милиона души,  а руските казаци са поне 35 милиона.   Хохли и ляхи пак са се объркали да скачат срещу по-многоброен противник.    Окрилени от Запада.   Ама те това   500 години все го правят.   И всеки път са изпотрепани.     С векове не им идва акъла.    Украйна е държава на казаци,  а заради бандеровците пак може да стане република в РФ.   Като УССР в СССР.    И отново заедно с полуполяците.  Достатъчно е само Путин да убеди САЩ и Китай.    И Европа ще се съобразява.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 22 минути, Flashback написа:

Пак долнопробни манипулации!

Много подценяваш нашата интелигентност - не разбра ли, че винаги ще се намери някой, който да обори фейковете, които постоянно плещите!?

Защо не си цитирала целия текст, който има съвсем друг смисъл?

Цитатът на Бисмарк, от които пещерните русофоби са чули само първото изречение:

"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."

И като сме тръгнали да го цитираме, дай да го доизцитираме докрай:

"Русия е опасна с мизерията на своите потребности." Бисмарк

"Силният винаги е прав!" Бисмарк

"Никога не замисляйте нищо против Русия, защото на всяка ваша хитрост, те ще отвърнат със своя непредсказуема глупост." Бисмарк

"Никога не вярвайте на русите, защото дори те не вярват на себе си. - казано преди началото на Берлинския конгрес 1878г." Бисмарк

Ето, човекът ви е казал - не им вярвайте, вие им вярвате, ми вервайте си. 😁

преди 2 минути, Мери) написа:

И като сме тръгнали да го цитираме, дай да го доизцитираме докрай:

"Никога не вярвайте на русите, защото дори те не вярват на себе си. - казано преди началото на Берлинския конгрес 1878г." Бисмарк

Ето, човекът ви е казал - не им вярвайте, вие им вярвате, ми вервайте си. 😁

Е, друго си е да вярваш на Чичо Сам, който въоръжаваше и надъхваше хохлите, че ще им помогне да "победят" Русия. 

Така им "помогна", че съществуването на т.н. Украйна вече е под голяма въпросителна!

А Чичо Сам има неприятният навик да изоставя своите глуповати проксита, когато започнат да носят повече негативи, отколкото позитиви и май този момент наближава!

Тръмп е наясно, че капитулацията на Бандеристан е неизбежна и иска да се изсули преждевременно от срама и кашата, която самите САЩ забъркаха. 

И още един цитат на Бисмарк:

"Знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата ѝ, но не знам нито един начин как да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка!".

Това болднатото е особено важно да се проумее от такива пещерни русофоби като теб!

Дзверкиньо

Стига с тия смотани, изтъркани - фейс опорки

Приключи периода на кърпеж на Зеленски. Фицо го каза - това им струва 600 милиарда които ще изплащат в продължение на 50-70-90 години - и то ако изобщо имат некъв поминък 

Айде у лево - Путин стиска зъби докато можа - и преди да втвърди даже предупреди.

Тогава шматките като тебе (и цялата дружинка) чакахте  РФ да се разпада, Путин да умира, укрите да превземат Белгород и т.н.

на 5.08.2024 г. в 18:50, В. Велев написа:

Как успяваш да обработиш толкова информация. И руските новини ли четеш? Или някой ти помага и снася информация, за да я разпространяваш. В повечето случаи естествено невярна.

ТАСС рязко стана разпространител на невярна информация за по-умните тук :)

Переможко как е хавата

Има ли перемога на талази … 

Нещо ми говори че 2 дена ще аха иху … и после тихо

на 6.08.2024 г. в 21:28, nikolov2020 написа:

Накратко, 

Авиацията е вдигната под тревога, резервите са вече на границата, артилерията не спира.

Утре ще бъде ясно колко калай са изяли укрите.

Цялата олелия е да превземат поне едно руско село и на преговорите да обясняват че още са сила.

За Суджа е това - направо позна :) Резервите ги видяхме под вид на наборници строени в редици поели към голямата помощ от Червения кръст.

на 6.08.2024 г. в 22:44, glen написа:

Отчаянието е мощна емоция и когато се комбинира с военните способности на Пентагона предимно в медийна среда, за разлика от действителната земя - човек получава това-Украинските сили нанесоха артилерийски удари и удари с безпилотни самолети, преди да атакуват с до 300 войници от 22-ра механизирана бригада, подкрепени от 11 танка и 20 други бронирани машини!В резултат на въздушни и артилерийски удари украинските сили загубиха шест танка, две бойни машини на пехотата, четири бронетранспортьора, три бронирани коли и една инженерна машина за разминиране и най-малко 20 украински жертви при нахлуването!

И, разбира се, тази силна формация от половин батальон се довършва. Убиха обаче цивилни, двама от тях.Кой, по дяволите, планира тези глупости - сам ли ВСУ или заедно с велики "стратези" от DC и Лондон? Мисля - и двете. Имат нужда "да направят нещо", особено когато Торецк се разпада... дори и сантименталните привърженици на 404 не могат да го отрекат.

Подобно на наркотик, човек постоянно се нуждае от някакви медийни "победи", които да поддържат наратива за ден-два. Е, днес опитаха.

Може би вече са започнали да подозират, че тази война не е за територия, която ще падне на Русия така, както Русия го иска, а не на някакъв безсмислен кретин или група от тях в окръг Колумбия. Става въпрос за " демилитаризиране" в неговата най-груба и ефективна форма - убиване на врага.

Русия не искаше, беше принудена, но това е сега.

66b235aa2030273f375623f4.jpg

Унищожен танк по време на антитерористичната операция за ликвидиране на украинска диверсионно-разузнавателна група.

Мда Глен и той се е включил на място :)@glen ти помниш ли кога го довършиха там? Не мога да повярвам че взеха толкова земя с 300 човека, но щом го казва тъпата руZка пропаганда няма как да е вярно ли?

на 6.08.2024 г. в 22:55, nikolov2020 написа:

Утре ще стане ясно колко калай сте изяли.

@Киро Н. Изясни ли ти се вече?

на 6.08.2024 г. в 23:02, nikolov2020 написа:

Всичко приключва. Киевските тъпанари се н@сраха могъщо.

Обичам го този човек.. :) Само той може да стане за смях винаги.

на 6.08.2024 г. в 23:55, glen написа:

"Завладяване на руска територия" хахахаха каква слаба държава е създадена чрез преврат на САЩ и Европа.

Каква беше ползата от тази атака на украинците? да има повече загуби в хора и боен материал? И ако бяха успели да проникнат няколко километра, какво щяха да спечелят и какво щяха да загубят след това? Оказва се, че те са пълни, някакви овце, изпратени на клане от нацисткото ръководство, което е подчинено на глобалистите.

Ха-ха-ха.. другия клоун и той стана за смях. Кой ще прави номера с топката разбрахте ли се? За кристалната топка говоря - кой ще я скрие първо? Аз залагам на на баба Пенка.

на 7.08.2024 г. в 0:01, maxthon написа:

Сякаш не помниш кога правят такива пиар акции на границата. Бахмут, Авдеевка. Сега кое следва следиш ли?

Full house имаме тук :) бъди , ти защо не ми плащаш за тая PR акция дето ти я правя? 

преди 1 час, Flashback написа:

Е, друго си е да вярваш на Чичо Сам, който въоръжаваше и надъхваше хохлите, че ще им помогне да "победят" Русия. 

Така им "помогна", че съществуването на т.н. Украйна вече е под голяма въпросителна!

А Чичо Сам има неприятният навик да изоставя своите глуповати проксита, когато започнат да носят повече негативи, отколкото позитиви и май този момент наближава!

Тръмп е наясно, че капитулацията на Бандеристан е неизбежна и иска да се изсули преждевременно от срама и кашата, която самите САЩ забъркаха. 

И още един цитат на Бисмарк:

"Знам стотици начини да изкарам руската мечка от бърлогата ѝ, но не знам нито един начин как да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка!".

Това болднатото е особено важно да се проумее от такива пещерни русофоби като теб!

Не е нужно да вярваш на чичо Сам, за да не вярваш на Русия. И двете велики нищожества са един дол дренки. Чичо Сам щеше да продължи да помага на Украйна, ако не беше избрано момчето на Путин - Тръмп. Между русофил и путинофил има разлика, държа да подчертая само - аз съм русофил, ти си путинофил. 😉

преди 20 минути, Мери) написа:

Чичо Сам щеше да продължи да помага на Украйна, ако не беше избрано момчето на Путин - Тръмп.

Така и не каза щом Тръмп е момче на Путин, що не си мръдна пръста примерно да отмени санкциите срещу Русия през първият си мандат?

преди 30 минути, Мери) написа:

Чичо Сам щеше да продължи да помага на Украйна, ако не беше избрано момчето на Путин - Тръмп. 

Засега няма доказателства, че Тръмп помага на Путин, точно обратното е!

САЩ продължават да помпят обреченото на капитулация прокси с разузнавателни данни, Starlink, шпионаж, сателитна информация и оръжия.

Само Мъск да спре Starlink-а в Украйна и фронтът отива по дяволите!

Вече сме в такъв етап от войната, че единствената възможна "сделка" е Западът и НАТО да капитулират, но САЩ ще направят всичко възможно, за да изглежда като нещо друго. Като "сделка", но на практика Западът вече загуби прокси войната, а Русия поставя условията за мир.

САЩ/НАТО на практика воюват с Русия чрез проксито си Украйна от три години. Те загубиха огромни милиарди и Путин сега контролира 5 области в Украйна или 20% от сухоземната площ на Украйна, а укропската отбрана е пред колапс.

Но най-голямата трагикомедия е, че подлият Чичо Сам от главен подстрекател и спонсор на войната, сега се самоназначи за "мирен" посредник. 🤣🤣🤣

"Най-добре е войната да се прекрати, преди Зеленски да загуби цялата страна", каза Тръмп вчера. Оранжевият "миротворец" имаше предвид "преди НИЕ да загубим цяла Украйна, нашият антируски плацдарм в задния двор на Русия, който можем да активираме отново в бъдеще". 

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Украйна капут - ама наистина

и то при положение че Deep State е проект на ГУР.

на 7.08.2024 г. в 0:12, maxthon написа:

Сега пак ще заминат няколко бригади хора за кефа на пиар експерта. Когато на фронта на изток нещата не са ок и се организира безсмислена операция за минимизиране на ефекта. Имаш поздрави от Лайза Минели между другото.

Веселбата продължава..

на 7.08.2024 г. в 8:03, nikolov2020 написа:

Ще бъда кратък

Руското ПВО свали 4 ракети в Курска област и няколко големи дрона.

Заети са 4 села, сега се снима епичния филм за Великата перемога, предполагам на кола на границата .

Ще продължат да жертват обучени бойци само заради медииния шум.

Косьо ще ни сервира "перемогата" някъде към обед.

А на  баба Пенка ще и се присмиваме 1 година след това за тези изказвания :). Не знам защо, но мисля че може и повече да продължи.

на 7.08.2024 г. в 9:18, maxthon написа:

Би ли напомнил какво се случи с предните стъпки за създаване на "санитарна зона"? Имаше няколко досега. И всеки път повтаряше една и съща мантра каква била перспективата. А резултата досега беше един и същи. Успешно проведена пиар акция за туширане на други събития.

Не мога да се сетя , би ли ми припомнил бъди? Ако не си зает да си предавате хепатит и СПИН със северно-корейците от Курска област се. Сега не искам да ти развалям удоволствието :) Ей да се пазиш, че ако ти се случи нещо кой ще те замени като най-жалка и отчаяна тролка тук?От мен да знаеш - онези няма да те пазят, затова се пази сам.

преди 5 минути, kosyo написа:

Веселбата продължава..

А на  баба Пенка ще и се присмиваме 1 година след това за тези изказвания :). Не знам защо, но мисля че може и повече да продължи.

Горите си труповете за да не плащате+смешния закон,че след 2 години "пропаднал без вести" е счита за починал...

на 7.08.2024 г. в 9:44, nikolov2020 написа:

Косе

Че бомбенето на селата от украинска страна е нанесло щети - няма съмнение.

Но най ме накефи как дипфейка на губернатора е намалил жертвите до минимум :)

Тъпанарите разчитаха на хаос и паника, а човека да вземе да отвори квартири за евакуираните и пунктове за посрещане.

Толкова са тъпи укрите че нямат мяра - оплетоха се в собствената си пропаганда.

Просто нямам думи колко сте смотани.

На 3-тата година с номера от 2022 - безценно

Впрочем обстрела на настъпващите е достатъчно наказание.

Чувам кръвта в Сумска област станала критичен ресурс.

Това си го запазвам, че не знам защо не съм го направил преди това.

@Киро Н. кой е смотания ще се решиш ли да споделиш, знаеш мога да изслушвам със чувство за съжаление :)

Това е Переможко

той е длъжен да пише че Украйна е жива докато Зелката увисне на стълба пред радата

Нема ли меко некрологче да пуснеш

Айде утре - когато може да има перемога - запалена плевня или нива

Старите перемога не играят Переможко

А и едни трупчета върнаха замразени - това отчиташ ли го ?

Нееее Некро брои само руснаци а :)

Старите перемога не играят Переможко

А и едни трупчета върнаха замразени - това отчиташ ли го ?

Нееее Некро брои само руснаци а :)

на 7.08.2024 г. в 13:35, Flashback написа:

Дори заклетите укро пропагандисти вече не разбират какво се случва и какво се опитват да направят бандрерлогите в Курска област. Но това са резултатите от отношението на укропските власти към евтиното пушечно месо, което ловят насилствено по улиците, то е безплатно, техниката и тя е бадева. Общо взето напълно непонятни неадекватни действия, особено на фона на факта, че укропските въоръжени формирования отстъпват по целия фронт. ПР акция, вероятно целяща да хвърли нещо в очите на народонаселението.

Мани ги тия необразованите , наловени по улиците, вместо назад , тръгнали с техниката на ПР акция на север.... То едно време каква граница имаше, а тогава явно някоя е объркал знаците и картите и взели малко ( ама съвсем малко ) от самия болшая и го държаха 6+ месеца... И това без да видят дебелите червени линии и новата ядрена доктрина , дето е разлепена на всеки граничен стълб :) Необразована работа и пълна некадърност е това.

Млък бе Переможко

Изчезни от терена - докато не запалите нещо в Масква си парии

Кво стана с Моста,  фериботите , нема ли да потопите кораб

къш некро

преди 1 минута, kosyo написа:

Необразована работа и пълна некадърност е това.

Само където "Рубикон" ви еба...а май..ката на всички локации.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.