Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 58 минути, Мери) написа:

"Светът уверено върви към война - заяви Борисов - Агресията, която Русия упражнява, е чудовищна. Много съм притеснен, наистина. Светът отива към война."

Не, светът не върви към война! Неговите началници в Брюксел са тези, които искат война с Русия. Тези западни идиоти не си научиха урока - на всеки 100 години се обединяват и тръгват да воюват с Русия. Резултатите ги знаем!

И от кое по-точно се е притеснил този тулуп?! Него няма да го мобилизират. Нас ще ни ловят насила и пускат в месомелачката да измираме за чужди интереси, а той с Уруспията ще крадат яко парите за война.

Оглупяването в Европа продължава -заради кървавия конфликт на бандеровците с казаците.  Драмата в Украйна не следва да се приувеличава и ескалира извън зоната на конфликта.     След броени дни са два вота на недоверие против Урсула като ръководител на Еврокомисията.

преди 10 минути, Flashback написа:

"Светът уверено върви към война - заяви Борисов - Агресията, която Русия упражнява, е чудовищна. Много съм притеснен, наистина. Светът отива към война."

Не, светът не върви към война! Неговите началници в Брюксел са тези, които искат война с Русия. Тези западни идиоти не си научиха урока - на всеки 100 години се обединяват и тръгват да воюват с Русия. Резултатите ги знаем!

И от кое по-точно се е притеснил този тулуп?! Него няма да го мобилизират. Нас ще ни ловят насила и пускат в месомелачката да измираме за чужди интереси, а той с Уруспията ще крадат яко парите за война.

А за хибридните атаки и диверсионните групи прочете ли го? 🙄

https://www.bloombergtv.bg/a/4-analizi/150336-kakvo-e-hibridna-voyna-kak-rusiya-ya-izpolzva

https://www.dw.com/bg/spionaz-ubijstva-i-lzi-kak-rusia-vodi-hibridni-vojni/a-70931609

Днес четирите най-големи икономики в ЕС, включително Германия, призовават за предпазливост относно новия план за противодействие на евентуални руски БпЛА. Не са съгласни с Урсула и с Кая.    Зеленски ги провокира да им продава и да ги подсигурява с опита на Украйна.     Не са чак толкова глупави и наивни.  

преди 3 часа, Flashback написа:

В тази ред на мисли, попаднах на коментар във ФБ на Дахер Ламот по повод участието на бащата Владо Николов в подкаст на мисирката Чефо, цитирам:

Автор: Daher Farid Daher - Lammoth

Разговор между истински мъж и послушко. От една страна имаме баща, герой, човек, който иска да е обективен, говори с дълбок, лидерски глас, с желанието да отразява и да се говори за реалността, независимо от това дали на някой му харесва или не. От другата страна имаме малка политпослушна, предсказуема и говореща с мек ЛГБТ глас, със заучени фрази и лозунги марионетка, с тесни партийни връзки и държавно финансиране, а най-вероятно и с комунистически гени, както е в 99% от случаите на тези мазни и сервилни, но изключително адаптивни пиявици.

Владо Николов: "Москва в момента е поне 2 пъти по-красива, 5 пъти по-чиста и 10 пъти по-сигурна от Ню Йорк."

БОТ(Чефо) - "Ама, ама, ама те живеят с външни тоалетни!"

Така пише в западните медии, честен кръст!

Мисирката Чефо не е бил, не знае кое къде е, не е виждал Новосибирск, нито каквото и да е било. Но говори и претендира. И най-удивителното - държи сметка. Що не държи сметка на звездата на италианския отбор, Романо, който също отиде да играе в Русия. Или на американските волейболисти, които играят там?

Необходимо ли е всеки път, когато някой спомене "Русия" всички тези кретени да изпадат в параноя, истерия и да получават мозъчни трески? Така ли доказват своята идентичност и "стойност" пред някого? Защото за обикновения, нормален човек, тези екземпляри не изглеждат като психически стабилни люде. Приличат на извадени полуроботи с имплантирани чипове от антиутопичен корпоративен трилър.

Класическото, "ама аз така прочетох в" , "един приятел ми разказа", "имам познати, които ми разказаха и показаха картинки". Този бот Чефо сигурно си мисли, че в Китай половината умират от глад, бият ги всеки ден и се возят само в каруци. Това е същият тип хора, които си мислят, че ракети се управляват с "чипове от перални", и че Русия няма принос във Втората световна война срещу нацистите (както твърди една естонска управляваща комплексарка, чието татенце също е бил комунист), че в Газа децата са убивани от Хамас, а Израел ги спасява с животоспасяващи бомби, в Сирия управлява велик демократ, Аллах да го дари с 72 девственици, който е избран с демократични избори, Ростовска и Воронежка област са украински области (както твърди Лиз Тръс), а Русия има психотронни 5G оръжия, с които приспивали цели градове (по легендата на всички журналистически легенди, легендата, която вечно е с извадена ... мишка в ръка - Христо Грозев, който си пада по жени-агентки, особено ако не му пуснат). И още много "доказани" и "реални" ФАКТИ. От вестник "Нюйоркская гъзета".

Тъй като тези хора много обичат да ползват западни определения от когнитивните науки, за да изглеждат интелигентно и ги повтарят наляво и надясно, без въобще да осъзнават, че съдържат почти всички такива. Поведението и мнението им са толкова лесно предвидими , понеже то няма такива- те просто попиват модели, твърдения и ги повтарят като копирни машини. Генетични копирни машини, "Copy and paste" във въглеводороден вариант .

Така. Като почнем от т.нар. "Ефект на фалшивия консенсус", в който щом всички от техните кръгове твърдят нещо, то е вярно, та минем през "Confirmation bias", където си подбираш само информацията, която ти изнася и така си конструираш измамния свят, който така са ти го набили", и стигнем до "Bandwagon Effect", в който те е страх да излезеш от мнението на паветното стадо с корпоративните облаги, и накрая за десерт - "Framing effect", където цялото поведение и мнение на това съсловие се управлява от добре подбрана статистика и "научни термини".

Тази параноя вече започва да става обезпокоителна.

Тези правят обратен пиар. И най-големият русофоб да бях, с такива ходещи ботове до мен, щях да се спра и да ги нашамаря.

https://www.facebook.com/dah.lammoth

556601403_24587056770979716_844261624939

Удобно си пропуснал следващата фраза на Владо Николов: "Аз съм по-западен и "за" капитализма". 

Ама така де, слушате каквото ви е изгодно. 

Добре, че е Косьо да ви вади бисерите отпреди 3 години, че аз ги забравям - покрай тая обсада на Покровск съвсем забравих, че Харков пада до часове. 

Гледай да се запознаеш с новините - имаше малко демо за Европата дето много се е напънала.

Която ще да гътне хартиения тигър начело с Кая Калас.

Пп

Никой не разбра козяци какво се случи вчера :)

20251003_151625.jpg

Време е за следобедната дробонарезка

Другата гледна точка 

Признавам слаба работа на 1400 км, но както казва баба Пенка - те не могат да пратят до там, камо ли да уцелят.

Но пък то и всичко е свалено

G2U8kwaXYAI-fwO?format=jpg&name=small

Екипажа е жив!

Първите сифилитици се появиха на фронта

Или беше следващия сезон на един сериал ?

преди 57 минути, Мери) написа:

За разлика от теб аз все още съм запазил здравия си разум, така че спри да ми навираш тези отдавна компрометирани медийни парцали като DW. 

... ... ...

Много прозорлив коментар на Валентин Кардамски, цитирам:

Войната отвътре
Думата "война" не слиза от екраните. Четвърта години Украйна е водеща тема. Сега обаче в новините тя вече звучи в нов контекст – война между Европа и Русия. От седмици обществото се залива със "съвети" – да се запасим с храна и вода, да знаем как да реагираме при вой на сирени, да сме готови за извънредни ситуации. Всичко това цели едно – да се внуши, че Европа е в преддверието на война.

Известно е, че когато едно послание се повтаря достатъчно дълго, то постепенно става приемливо. Дори най-голямата опасност се превръща в нещо "нормално". Така украинците години наред бяха подготвяни за неизбежна война с Русия. Когато тя избухна, те вече живееха с мисълта, че е неотменима. Същият механизъм се прилага днес върху европейците – да приемат като даденост, че война с Русия предстои.

Войната в Европа
Убеден съм – война между Русия и Европа няма да има. Причините са ясни.

Първо – Европа е застаряваща. Липсва ѝ достатъчно активно мъжко население, годно и готово да носи оръжие. А и възприятията за ролята и задължението на пола са радикално променени.

Второ – милионите млади мигранти от Северна Африка и Близкия изток едва ли биха се били и умирали за интересите на своите довчерашни колонизатори, които им разбиха държавите. Те вече знаят, че социалната система им гарантира издръжка, без да е нужно да я "заслужават".

Трето и най-съществено – Русия не желае война с Европа. Очаквам съвсем скоро провокации под фалшив флаг от страна на Запада – атентат срещу инфраструктура, свален пътнически самолет и др., извършени чрез прокси като Украйна. Всичко ще бъде приписано на Москва. Но Кремъл ще направи всичко възможно да избегне ескалация.

Тогава защо ни внушават, че войната е неизбежна?

Защото това е война на европейския елит срещу собствените му граждани. Целта е хората да живеят с мисълта за предстояща катастрофа и така да приемат по-лесно кризисното "затягане на коланите". Брюксел подготвя алиби – повече военни разходи за сметка на по-малко средства за социално благоденствие. Обедняването ще бъде представено като "жертва в името на отбраната срещу агресора Русия".

Войната в САЩ
Близка е ситуацията и в Съединените щати, но не и идентична. След убийството на Чарли Кърк заявих, че страната вече е в тиха гражданска война. Доналд Тръмп изпрати военни части в градовете, управлявани от демократите. Официалният мотив – битовата престъпност. Истинската причина – да предотврати провокации срещу федералната власт и да ликвидира местните клетки на демократите преди изборите за Конгреса.

Скоро след това президентът премина към нов етап. В Куантико пред почти всички висши генерали и адмирали, Тръмп заяви: армията трябва да бъде "основна част" от съпротивата срещу "инвазия отвътре". Тръмп дори предложи американските мегаполиси – Сан Франциско, Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис – да бъдат използвани като тренировъчни площадки за армията. Това е исторически прецедент.

Общият знаменател
И в Европа, и в Америка елитът води война на собствена територия. Разликата е само в целите. В Европа либералите се опитват да запазят властта си срещу набиращите сила консерватори. В Америка Тръмп води битка, за да елиминира шансовете на демократите за политическа реабилитация.

Но истинските трусове тепърва предстоят. Това, което виждаме днес, е само подготовка за много по-мащабни вътрешни сътресения – и в обществата, и в политическите системи.

Специално за баба Пенка включвам момчето дето го разпънаха по гащи украинците

Между другото аз дето се те бъзикам,  че вадят перки от задниците не се шегувам. Преди няколко дни един  отнесе малко перки точно в центъра на вземане на решение в момента на вземане на това решение. Чак отвеса от центъра на вземане на решение се виждаше ;)

преди 2 минути, Flashback написа:

За разлика от теб аз все още съм запазил здравия си разум, така че спри да ми навираш тези отдавна компрометирани медийни парцали като DW. 

... ... ...

Много прозорлив коментар на Валентин Кардамски, цитирам:

Войната отвътре
Думата "война" не слиза от екраните. Четвърта години Украйна е водеща тема. Сега обаче в новините тя вече звучи в нов контекст – война между Европа и Русия. От седмици обществото се залива със "съвети" – да се запасим с храна и вода, да знаем как да реагираме при вой на сирени, да сме готови за извънредни ситуации. Всичко това цели едно – да се внуши, че Европа е в преддверието на война.

Известно е, че когато едно послание се повтаря достатъчно дълго, то постепенно става приемливо. Дори най-голямата опасност се превръща в нещо "нормално". Така украинците години наред бяха подготвяни за неизбежна война с Русия. Когато тя избухна, те вече живееха с мисълта, че е неотменима. Същият механизъм се прилага днес върху европейците – да приемат като даденост, че война с Русия предстои.

Войната в Европа
Убеден съм – война между Русия и Европа няма да има. Причините са ясни.

Първо – Европа е застаряваща. Липсва ѝ достатъчно активно мъжко население, годно и готово да носи оръжие. А и възприятията за ролята и задължението на пола са радикално променени.

Второ – милионите млади мигранти от Северна Африка и Близкия изток едва ли биха се били и умирали за интересите на своите довчерашни колонизатори, които им разбиха държавите. Те вече знаят, че социалната система им гарантира издръжка, без да е нужно да я "заслужават".

Трето и най-съществено – Русия не желае война с Европа. Очаквам съвсем скоро провокации – атентат срещу инфраструктура, свален пътнически самолет и др., извършени чрез прокси като Украйна. Всичко ще бъде приписано на Москва. Но Кремъл ще направи всичко възможно да избегне ескалация.

Тогава защо ни внушават, че войната е неизбежна?

Защото това е война на европейския елит срещу собствените му граждани. Целта е хората да живеят с мисълта за предстояща катастрофа и така да приемат по-лесно кризисното "затягане на коланите". Брюксел подготвя алиби – повече военни разходи за сметка на по-малко средства за социално благоденствие. Обедняването ще бъде представено като "жертва в името на отбраната срещу агресора Русия".

Войната в САЩ
Близка е ситуацията и в Съединените щати, но не и идентична. След убийството на Чарли Кърк заявих, че страната вече е в тиха гражданска война. Доналд Тръмп изпрати военни части в градовете, управлявани от демократите. Официалният мотив – битовата престъпност. Истинската причина – да предотврати провокации срещу федералната власт и да ликвидира местните клетки на демократите преди изборите за Конгреса.

Скоро след това президентът премина към нов етап. В Куантико, пред почти всички висши генерали и адмирали, Тръмп заяви: армията трябва да бъде "основна част" от съпротивата срещу "инвазия отвътре". Той дори предложи американските мегаполиси – Сан Франциско, Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис – да бъдат използвани като тренировъчни площадки за армията. Това е исторически прецедент.

Общият знаменател
И в Европа, и в Америка елитът води война на собствена територия. Разликата е само в целите. В Европа либералите се опитват да запазят властта си срещу набиращите сила консерватори. В Америка Тръмп води битка, за да елиминира шансовете на демократите за политическа реабилитация.
Но истинските трусове тепърва предстоят. Това, което виждаме днес, е само подготовка за много по-мащабни вътрешни сътресения – и в обществата, и в политическите системи.

Хайде посмали малко пропагандата :) война ще има и мисля че е време да се подготвите . Ама не с първа конна армия този път, че ставате за смях вече.

И виждам баба Пенка се набира край тъча... Очаквам с нетърпение да изригне с УМ ;)

Оставям ви този линк да се посмеете в петъчния ден!

Смешко Христо Грозев отново е във вихъра си и сипе нови "прогнози" за края на Путин и Русия. 

Всеки пациент в Карлуково би му завидял за неизчерпаемите фантасмагории!

Да знаете, че Грозев има "приятели" сред най-близкото обкръжение на Путин, които редовно му снасят "информация"! 🤡🤡🤡

https://faktor.bg/hristo-grozev-v-kremal-stava-neshto-putin-sam-priblijava-kraq-na-celiq-rejim

преди 12 минути, attj написа:

Вземете се разбере с "шведа" дали или няма да има война, че ми омръзна да се подигравам. Ама се запасете с неща за всеки случай. Аз залагам на патроните ;) най-лесно конвертируемата валута са.

Заради бандеровците войната в Украйна си е реална.

Вземете си патрони, да не кажете че съм предупредил. Човек с патрони бие човек с мазе пълно с храна- стара поговорка е това. 

G2Vqi4LWUAAqZeB?format=jpg&name=900x900

преди 1 час, Flashback написа:

Оставям ви този линк да се посмеете в петъчния ден!

Смешко Христо Грозев отново е във вихъра си и сипе нови "прогнози" за края на Путин и Русия. 

Всеки пациент в Карлуково би му завидял за неизчерпаемите фантасмагории!

Да знаете, че Грозев има "приятели" сред най-близкото обкръжение на Путин, които редовно му снасят "информация"! 🤡🤡🤡

https://faktor.bg/hristo-grozev-v-kremal-stava-neshto-putin-sam-priblijava-kraq-na-celiq-rejim

...тоа боклук е от фаворитите на либерастката сган,прогонена от щатите в европа...

преди 4 часа, Мери) написа:

вече  все повече хора започват да разбират че българските политици  се държат   от сащ и цру  чрез офшорните зони

и ще кажат това което им се каже да кажат

световната банка участва в наркотрафика и го защитава

причината е че  се дава  хляб и зрелище на народа

световното правителство и кукловоди имат интерес да има наркотици те работят против инфлацията и дават работа на милиционерите

така наречените криптовалути също се държат  от цру

банките много лесно да резнат крилцата на биткойнажиите ако искат  но не искат

криптовалутите също работят  притив инфлацията

ганчо налива  кеш в крипто иначе ще трябва да купи олио с тия пари и да стане  дефицит и бой за олио ако нямаше криптовалути 

същата работа и с имотния балон

изчислих че една  чисто нова къща 100кв м  излиза 50 хил лв  а те я продават  за   1 милион 

и банкерчетата потриват мазни ръчички

ако някой изтегли кледит само лихвата е 200к

преди 5 минути, Banesc написа:

изчислих че една  чисто нова къща 100кв м  излиза 50 хил лв 

Многи си тъп, ама ти това си го знаеш, де. За 50к лв, не можеш един гараж за 2 коли да направиш.

По време на Курската операция са загинали поне 60 срочници по данни от открити източници. Половината в първата седмица , още толкова са в неизвестност.

https://storage.googleapis.com/istories/news/2025/10/03/v-rezultate-operatsii-vsu-v-kurskoi-oblasti-pogibli-kak-minimum-60-soldat-srochnikov/index.html

преди 12 минути, teo-glavata написа:

Многи си тъп, ама ти това си го знаеш, де. За 50к лв, не можеш един гараж за 2 коли да направиш.

аз как съм си направил или е зрителна измама 

неква психодесна 

преди 1 минута, kiro 2025 написа:

Косе

плякаш ли ? Плякай но помни - идват Геранките :)

на 26.09.2023 г. в 12:27, kirko12 написа:

Ползата от вас посерковци е колкото от едноклетъчните

негодни сте дори за фураж

Ръмжете СЛАВА УКРАИНА - остават ви няколко месеца

Останките от една велика цивилизация 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.