Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

По време на вечерното изявление на Зелю нещо му изхвърча от носа :)

Дезертьорите в ВСУ вече са станали повече от действащата армия.

Тръмп каза : Отстъпката на Русия е спирането на окупирането на още територии.

А гейсащтрололинката Косьо обяснява какви бодри успехи има Мядар :)

Стената от дрони не се състоя Косе - и никакви запалвания на къщи и трафопостове няма да помогнат.

Отбор Козяк - колкото повече пляскате толкова по сте смешни.

пп

Украйна победи - в интернет - убедително :) Ако се съди от фейс атаката тия дни…перемогата е там

преди 4 часа, nnnkjkklllk; написа:

Нещо те засегнах ли? Сам пускаш инфо как те преследва кола на Карлуково, а после другите са ти виновни. Явно тази кола е имало защо да те преследва...

ВИДЕО: Безпилотна машина "Protector" по време на тест - Ukrainian Armor.

Украйна произвежда все повече безпилотни оръжия, за да държи войските си далеч от фронтовата линия.
Безпилотната система „Протектор“, е оборудвана с 12,7-милиметров боен модул „Таврия“, който позволява поразяване на наземни и въздушни цели без риск за човешки животи.

ВИДЕО: Украински дрон удари руски войници, скрити в тръба. Батальон „Небесна Кара“, 54-та механ. бригада. Сиверска посока. 24.11.2025

ВИДЕО: Украинското подразделение "Аквила", удря руски войници, позиции и техника в Курското и Северно-Слобожанското направление. 24.11.2025 г.

ВИДЕО: Украинска 155-та механизирана бригада, унищожи руски танкове, леки превозни средства и позиции в сектора Покровск. 21-23.11.2025 г.

ВИДЕО: Украинският легион „Север“ от 44-та механ. бригада, унищожи руска пехота и бронирана техника. Посока Попов Яр - Константиновка. 24.11.2025 г.

571358489_2909073889280590_877867510715108987_n.jpg.0019fb6b60ed36718c5285bde7e85283.jpg

ВИДЕО: Украинската 60-та механ. бригада и 3-ти армейски корпус „Фатум“, удариха редица руски военни цели, личен състав, оръдия и електроника. 25.11.2025 г.

ВИДЕО: Украински екип на специалните сили, унищожава руски войници в близък бой. Посока Запорожие. Публикувано на 24.11.2025 г.

ВИДЕО: Оператори на тежки дронове от 63-та механ. бригада са унищожили 50 руски войници. Посока Лиман, публикувано на 24.11.2025 г.

ВИДЕО: Руската противовъздушна отбрана яростно се опитва да парира украинската атака в Краснодарския край.

- Руснаците преживяват Багдад 20 години по-късно.
...
- Зенитният огън на Багдад беше далеч по-малко случаен и опасен за наземните войски, отколкото това, което правят тези идиоти.
...
- По какво изобщо стрелят?
...
- Нали са противовъздушни, значи, стрелят по въздуха!
...
- В Ирак, на това му казват „сватбено тържество“. biggrin.gif
...
- Олицетворение на „трябва да разрушим града, за да го спасим“.
...
- Гледката   напомни на нещо като това: ВИДЕО biggrin.gif

------

Седмичен боен отчет на украинските сили за безпилотни системи. Публикувано на 24.11.2025 г.

240533784_Untitled.png.png.c9c0422a65ca52b118a5a814b0d872e4.png

media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%

Нещо се чува, че Украйна е приела някакъв вариант на американското предложение за мир. Имало да се доуточнят някакви дреболии, но като цяло били съгласни.

Само дето изглежда, че най-бруталните клаузи са били премахнати (останали са 19 от 28, а териториалните промени щели да се уточняват допълнително) и макар, че това би било лош мир за Украйна в никой случай не може да се тълкува като руска победа.

Което означава, че Путин почти със сигурност не може да си позволи да го приеме и войната ще продължи още малко, а ватнишките "аргументи" как украинците искали война ще увиснат във въздуха и тръмпанарите трудно ще могат да да обяснят едно евентуално спиране на помощите за Украйна.

Май "многоходовия" пак сам се прецака.

Тръмп е ясен. От него истинска помощ не може да се очаква, трябва да се радваме, че не пречи. Защото ако спре да продава оръжие и отмени дори и част от санкциите може да стане много лошо, а само до преди ден-два това изглеждаше възможно. Колкото до няколкото месеца и следващото "предложение", ще видим. Може да се окаже, че зимата е била много по-тежка за Русия отколкото за Украйна...
Все пак трябва да бъдем реалисти, Украйна ще загуби територии в тази война.

Важното е сигурността и бъдещето ѝ да бъдат осигурени. Това го играха с Финландия през 1940, всички знаем резултатите. Финландия оцеля и днес е просперираща страна, а кочината си е все същата.

преди 15 минути, nnnkjkklllk; написа:

Нужник, мани тея алабализми. Кàжи к'во стана с оня Ситроен на Карлуково, дето те е прследвал. Успяха ли да те заловят?

Тръмп се отметна за крайния срок към Украйна за мирния му план.    Запитан дали Украйна може да бъде принудена да отстъпи прекалено много територия, Тръмп заяви, че Русия може да спечели територия в следващите месеци, независимо от всичко.

преди 9 часа, kosyo написа:

Какво стана с тая сделка ? Минаха ли корабчета или жалката , отчаяна и отричаща тролка удари пирона в ковчега? Знам че днес след epic fail- а на любимото ти ПВО не ти харесвам , ама аз ти казах че съм съгласен с тебе че като нанася повече щети отколкото ползи по-добре да го няма ;).

Знаеш колко те уважавам и как обичам да се подигравам с твойте учудващи способности да не познаваш , нали? 

Каквото стана с "Бунта на Пригожин е с цел да атакува от Беларус".

Каквото стана с Тексаската Народна Република.

Каквото стана с "немците ще си ядат хамстерите".

Каквото стана с "в Швейцария се влиза в затвора ако си пуснеш парното".

Каквото стана с обсадата на Харков.

Каквото стана с десанта на Одеса.

Каквото стана със Сармат-ите.

Каквото стана с "като падне Бахмут, пътя към Киев е открит".

За време, в което приключват Първата Световна Война и източният фронт на Втората Световна Война, "втората армия в света" се мъчи за едни 60 хил.кв.км., при нечувани от тези войни човешки жертви и загуба на оръжия в Европа. 

Вата, как е мирния план, а?

Зеленски накара Агент Краснов да си завре мирния план в гхъзъ, аз ви казах, написаното стои !!!

Не може мир с руснак. Руснака, като го видиш да се дави, натисни му главата с ботуша !!!

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Зеленски накара Агент Краснов да си завре мирния план в гхъзъ, аз ви казах, написаното стои !!!

Не може мир с руснак. Руснака, като го видиш да се дави, натисни му главата с ботуша !!!

И аз така си мисля. Никакъв мир с Русия. Украйна да воюва до последния войник. Да мобилизират и жените. Така ще деморализират руска армия. Като започнат да изнасилват пленинете украинки, ще ги ударят с дронове тези изнасилвачи както са със свалени гащи... За украинките ще пишат, че са  геройски загинали с вдигнати крака защитавайки родината, а за ония мерзавци, че са умрели правейки си кефа...

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

И аз така си мисля.

Явно мисленето не ти се отдава. Мисля ти бях писал да не ме цитираш, щот си тъп. Бе ти не можеш да различиш сарказъм от прав текст.

Русия нахлу, значи Русия е за война. Украйна не иска руска територия, а да си освободи своята по конституция и съгласно законите на международното право.

Това, че плана е наречен план за мир, не означава, че е план за мир. Това е план за капитулация на Украйна.

Русия ще ми предлага план за мир. Ми да се изтеглят и ето им мир.

Като толкова много искат мир, що я започнаха тази война.

Вие ватенките сте умопомрачително прости. Аз не веднъж съм ви казвал, че сте прости. Написаното стои !!!

преди 47 минути, Реджеп Иведик написа:

Чий е Бахмут, а? А? Ами Мариупол??? Ами Долна Чернибелимишовгоровка? 

Тая работа си е поне за два Парада на Победата на Червеният площад.

https://www.google.com/maps/@55.7687142,49.1665587,3a,35.1y,322.61h,97.11t/data=!3m7!1e1!3m5!1sQyYvBtVvVo6JcwPLjLP6HQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-7.105004630262542%26panoid%3DQyYvBtVvVo6JcwPLjLP6HQ%26yaw%3D322.6111685504339!7i13312!8i6656?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEyMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Може пък с парите да пооправят и тая кална точка в Казан, макар че работата е по-скоро за събаряне на всичко, като гледам.

преди 50 минути, kiro 2025 написа:

Козяк 

победи ми дайте - не ровене в архива

Нещо май се притесняваш от "архива". Що? Нали не искаш да кажеш, че 4 години ежедневно сте бълвали глупости и лъжи? 

Що за мъж не си застава зад думите, пък били те и от предни месеци и години?

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Украйна не иска руска територия, а да си освободи своята по конституция и съгласно законите на международното право.

Украйна реши да наруши записаното в Декларацията си за независимост че ще е неутрална, следователно не държи особено много на основните си закони.

Такъв режим е престъпен, а според Международното право, всяка по-силна държава има право да наказва режими за които реши че са престъпни. Справка: Милошевич, Кадафи, Садам

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Повечето донски и запорожски казаци са избягали да се спасяват от бандеровците в Руската федерация.   Тези 7-8 милиона предишни украинци очевидно искат да се завърнат по родните си места.    Пак нищо не си разбрал - питай украинката от Черноморск. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

как е мирния план, а?

Не следиш събитията.    Украинският президент иска да обсъжда  в Белия дом  променения  американски план за прекратяване на войната, като запазва курс към НАТО и ЕС.   Значи на този евреин още му се воюва.     Не са привършили войниците във ВСУ.   Тръмп едва ли ще го покани във Вашингтон.

Явно мисленето не ти се отдава. Мисля ти бях писал да не ме цитираш, щот си тъп. Бе ти не можеш да различиш сарказъм от прав текст.

Русия нахлу, значи Русия е за война. Украйна не иска руска територия, а да си освободи своята по конституция и съгласно законите на международното право.

Това, че плана е наречен план за мир, не означава, че е план за мир. Това е план за капитулация на Украйна.

Като толкова много искат мир, що я започнаха тази война.

Вие ватенките сте умопомрачително прости. Аз не веднъж съм ви казвал, че сте прости. Написаното стои !!!

Така е. Тъп съм и затова искам с твоя помощ да се заостря Реджепе. Искам и аз малко да стана за смях, да разбера какво е. Хайде сега ти острият ми покажи къде ти е сарказъма в цитираното по-рано от мен.                                                    Реджепе, знам че няма да ме разбереш, но ще го напиша, слабите правят това, което ги принудят силните, независимо дали са прави или не. 

Американският вестник "Вашингтон Пост" пише, че външната политика на Тръмп е неконвенционална, но също така става "предсказуемо непредсказуема". Според изданието той поставя смели срокове, заема преди това немислими позиции и си оставя отворени възможности.

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Украйна реши да наруши записаното в Декларацията си за независимост че ще е неутрална, следователно не държи особено много на основните си закони.

Такъв режим е престъпен, а според Международното право, всяка по-силна държава има право да наказва режими за които реши че са престъпни. Справка: Милошевич, Кадафи, Садам

Откога декларациите станаха закони...Напиши, не си спазиха обещаното в декларацията...             Туй официално го няма, но да, така е прието от край време. Напиши такава е практиката в международните отношения.

Нагледно диагнозата "Синдром на патологичното фантазиране".

Украйна се е съгласила да намали армията си до 800 000 души, реално ВСУ сега са под 700 000,  според признание на Зеленски.   Лошото е,  че продължават да намаляват.   Евреинът не цени техния живот.   Иначе щеше да си е изпълнил предизборните обещания от 2019 година.   Не са го избирали за държавен глава за да ги води към колективна смърт  !

преди 43 минути, Flashback написа:

Нагледно диагнозата "Синдром на патологичното фантазиране".

А какво лошо има в мира? 

преди 13 часа, Мери) написа:

Не може да се каже, че това, с което сте напълнили памперсите си  са "ценности". 😥

- Георги, защо си без домашно?
- Госпожо, вчера кака се ожени!
- Не ме интересува кака ти! Двойка!
- Димитре, ти защо си без домашно?
- Госпожо, вчера тате се върна от чужбина!
- Не ме занимавай с баща си! Двойка!
- Иванчо, ти защо си без домашно?
- Госпожо, вчера бате го пуснаха от пандиза! Обаче, каза, че ако някой го ядоса - като нищо пак ще влезе!
- Не ме заплашвай с батко си! Шестица!

Ама как хубаво ти се получи...Тъпунгерите в ООкрайна си мислеха,че Русия ще им търпи номерата,щото имат батко НАТО...И какво стана-хем сополивия яде бой,хем баткото..и като разбраха ,че с мечка дренки не се яде ревнаха за мирно споразумение..даже няколко извадиха...щото ,както са я подкарали  може и на тяхна територия да ядът бой,не само в ООкрайна...А пък нашите идиоти побързаха да свалят знамената и сега се чудят накъде да си завъртят задниците...въпреки ,че все е тая...станаха за смях...

Тагаренко наляво и надясно не е спрял да говори,  че ние сме щели да бъдем следващите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.