Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

🤣🤣🤣

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, attj написа:

ЕС нямат военни възможности да спорят с Руската федерация.    Много бързо могат да бъдат превърнати в разтопено радиоактивно стъкло.  Оглупяването трябва да спре.   Фалит и капитулация са неизбежни за режима в Киев.

Хуйлото плаши гаргите!

Всичко е изтарашено в ядрената система на москалия по времето на Елцин.....

.И споделено между партньорите на НАТО!

преди 1 час, alvion2 написа:

То и България щеше да остана Задунайская,ако не бяха лошите западняци,дали са им срок 9 месеца и да се омитат от Родината! Но робите си остават роби.....и досега!!

Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.

Брей, не спря да лъжеш и мажеш бе! Кой направи България най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция и с най-висока престъпност? Кой унищожи земеделието ни, заводите ни, електронната ни промишленост, армията ни, здравеопазването ни, качественото образование и прочее ....кажи кой??????? Това е твоят прехвален запад, който ограби държавата ни с непрестанни глоби и измислени наказания, с мръсните си директиви като световно правителство. Простащината със зелените сделки, спирането на енерго блоковете ни към АЕЦ-ца. Откраднаха ни и златния резерв, съхранявали то в Англия?!? ....Защо, при нас не е ли сигурно? . Само че по лесно могат да ни изнудват и дори да не ни го върнат и да го откраднат, както искат да направят с руските активи. Крадат ни златото, копаят го българи, а го прибират канадци. Сега ще ни направят зависими с еврото и ще ни дават колкото решат. Защо не оставиха лева за вътрешно обръщение при търговията? Не те знам на колко години си, но си с промит мозък и въобще не знаеш какъв беше животът преди демонокрацията. Я, попитай някого от хората живели по времето през 50-90-те. Питай ги каква беше цената на тока-2стотинки.        каква беше цената на водата - 3 стотинки, бензин обикновен 16 стотинки за литър, бензин супер 98 октана беше 25 стотинки. Хлябът добруджа беше 13 стотинки, а белият хляб най-скъпия беше 25 стотинки.  Попитай ги имаше ли тогава хора ровещи по кофите за боклук и умиращи от глад? Ромите бяха ли безработни и крадяха ли както крадат сега? Благодарение на запада днес сме на това дередже. Искаха да ни унищожат и успяха. Сам казваш, че в България има най-голям брой русофили на глава от населението! Сигурно защото българите много мразели руснаците, които ни напичаха братушки. Надеждата на над 80% от българите е в Русия. Пак ще ни освободи от модерното робство на запада, въпреки че правителството направи много гадости по заповед на Брюксел.

преди 24 минути, herkules2 написа:

Крадат ни златото, копаят го българи, а го прибират канадци. Сега ще ни направят зависими с еврото и ще ни дават колкото решат. Защо не оставиха лева за вътрешно обръщение при търговията? Не те знам на колко години си, но си с промит мозък и въобще не знаеш какъв беше животът преди демонокрацията. Я, попитай някого от хората живели по времето през 50-90-те. Питай ги каква беше цената на тока-2стотинки.        каква беше цената на водата - 3 стотинки, бензин обикновен 16 стотинки за литър, бензин супер 98 октана беше 25 стотинки. Хлябът добруджа беше 13 стотинки, а белият хляб най-скъпия беше 25 стотинки.  Попитай ги имаше ли тогава хора ровещи по кофите за боклук и умиращи от глад?

Кога успя да изплискаш легена? В клиниката още ли ви карат да повтаряте до припадък тези изтъркани лозунги-фейкомети?

:newspaper:

преди 32 минути, herkules2 написа:

Кой направи България най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция и с най-висока престъпност? Кой унищожи земеделието ни, заводите ни, електронната ни промишленост, армията ни, здравеопазването ни, качественото образование и прочее ....кажи кой???????

Успокой се. Ще ти се спукат жилите от нерви. Не прехвърляй личните ти проблеми като общи. Ако си с "вързани ръце" и нищо не умееш, а социалистическото ти образование не отговаря на днешните изисквания, не можеш да виниш всички за твоите несгоди.

Вината е в такива като теб. Без амбиции, свикнали друг да мисли, че ако си напрегнат мозъка може да им прилошее. Цял живот готованци, а сега му виновни другите.

преди 13 минути, БаалБек написа:

Кога успя да изплискаш легена? В клиниката още ли ви карат да повтаряте до припадък тези изтъркани лозунги-фейкомети?

:newspaper:

Легена го изплискваш винаги ти. От страни изглеждаш толкова жалка, че няма на къде. Аз съм живял по онова време и говоря само истината. Знам, че не ти се вярва за цените на изброените от мен неща, но това можеш да го повериш, като попиташ някой живял тогава. Въглища /български брикет/ струваха 26 лв. за тон, а донбаските /яйцата/ бяха 28 лв. за тон. Лично аз съм ги купувал от топливо. Билетчето за градския транспорт струваше 3 стотинки, после стана 6 стотинки с двоен автобус Икарус, 5 или 6 години преди демокрацията.

Богаташчетата в Москва и Краснодар нещо имали проблеми с поршетата си!!!

Цитат

В Русия стотици собственици на Porsche са отчаяни: колите им внезапно спират да стартират. Умишлено блокирани ли са от сателит? В Русия е настъпила мащабна повреда при автомобилите на Porsche: колите не могат да бъдат стартирани. Няколкостотин автомобила очевидно са засегнати – особено в Москва, Краснодар и други градове. Това беше съобщено, наред с други, от портала "autonews.ru", позовавайки се на засегнатите шофьори и руския "Porsche Macan Club".

Porsche-Fahrer verzweifeln in Russland: Autos starten nicht mehr

Изтекли са разговор между Мерц, Макрон, Стуб, в който коментират, че на сащ не може да се вярва вече. Потвърждават, че няма да отстъпят територии и нищо за Европа без Европа.

Европейският съюз настоява руският президент путин да носи отговорност във всяко мирно споразумение за военни престъпления, извършени от руските войски.
ЕС работи с други международни партньори за създаване на специален трибунал за преследване на руските лидери за нахлуването в Украйна.
Противно на позицията на ЕС, администрацията на Тръмп прояви малък интерес към съдебни дела срещу путин. Напротив, тя предлага росия да се интегрира в световната икономика.
Висш служител на Европейския съюз издаде строго предупреждение за евентуално мирно споразумение за конфликта в Украйна, съобщава Politico. Путин трябва да отговаря за военни престъпления, извършени от руските войски. Майкъл Макграт, еврокомисар по правосъдието и демокрацията, подчерта, че прекратяването на огъня не трябва да бъде за сметка на правосъдието за действията на росия....

594442958_881028597918257_6985303751298967238_n.jpg.6ca9af471f27748b42dea2ba54b9604d.jpg

Значи Доналд Тръмп се е объркал и по погрешка е подписал указ за нов противоракетен купол - само за САЩ.   Сега НАТО и китайските хиперзвукови ракети не могат да прехващат.    Докараха се до догонващи новобранци. 

преди 41 минути, herkules2 написа:

Легена го изплискваш винаги ти. От страни изглеждаш толкова жалка, че няма на къде. Аз съм живял по онова време и говоря само истината. Знам, че не ти се вярва за цените на изброените от мен неща, но това можеш да го повериш, като попиташ някой живял тогава. Въглища /български брикет/ струваха 26 лв. за тон, а донбаските /яйцата/ бяха 28 лв. за тон. Лично аз съм ги купувал от топливо. Билетчето за градския транспорт струваше 3 стотинки, после стана 6 стотинки с двоен автобус Икарус, 5 или 6 години преди демокрацията.

Komuneta,wa[iqt komunizym ne izkara i edno stoletie i se razpadna ot samo sebe si! 

Това,означава че той е абсолютно погрешен и не отговаря на човешката природа! Писан от малоумници,налаган с диктатура и убийства,вече е отречен....Такива глупаци обаче,си вярват-в какво и те не знаят!!

524195738_745362711523768_4436279842638717970_n.jpg.44cbf83ac7333428fc91a892709c77a0.jpg

преди 3 часа, attj написа:

Защото през 19-ти век Украйна е била  губерния в Руската империя.    Ленин ги е превърнал в УССР едва  след ВОСР на болшевиките.   После Сталин е добавил още 5 области с ляхи и с хохли.   Голяма Украйна  е съветско недомислено творение - както би казал комсомолецът Кокич. Пак са го баннали.   

Чат джи пи ти не е съгласен с теб. 😉

Украйна в Руската империя (18–19 век)

• През 18–19 век днешните украински земи не са били една „Украинска губерния“, а няколко различни губернии на Руската империя — Киевска, Харковска, Подолска, Волинска, Полтавска, Херсонска, Таврическа и др.

• Тоест административно Украйна не е съществувала като единна единица в империята, но украински народ и украински земи съществуват исторически (включително традициите на казаците, Малоруската идентичност и др.).

2. Националното възраждане

През 19 век съществува активно украинско национално движение – Шевченко, Костомаров, Драгоманов. Така че идеята за Украйна не е „измислена от Ленин“.

3. След революцията през 1917 г.

• 1917–1920: На територията на Украйна кратко съществуват Украинска народна република, Хетманатът, Директорията – т.е. редица украински държави, които не са болшевишки, и се борят за независимост.

• Болшевиките създават Украинска ССР (УССР) през 1919 г. главно за да легитимират съветската власт там.

4. Териториални промени при СССР

• При Сталин действително има промени, но не "пет области" наведнъж:

• 1939–1945: след пакта Молотов–Рибентроп и после след войната — присъединени Западна Украйна, Галиция, Волин и др.

• 1954: Крим е прехвърлен от РСФСР към УССР (решение на Хрушчов, не на Сталин).

Това са участъци със смесено население, включително украинци, поляци ("лях" е пренебрежително), руснаци и други.

✔️ Извод

• Украйна не е изцяло „съветско творение“, въпреки че границите ѝ са оформени в голяма степен в съветския период.

• Украинската идентичност, език и държавност имат историческа основа много преди Ленин и болшевиките.

• СССР оформя териториите, но не измисля украинската нация.

Ако искаш, мога да ти дам по-подробна хронология по години или карта с различните исторически периоди.

И защо Ленин толкова се е боял от казаците - та нарочно ги е разделил в Русия и в Украйна?   Застрашавали са младата съветска власт.

преди 1 час, attj написа:

Степан Бандера е известен терорист с две смъртни присъди - полска и руска.    Дори Хитлер го е държал затворен като концлагерист - за да не му създава проблеми с непредвидени нацтерористични мероприятия.    Украинецът Хрушчов е разпоредил на КГБ да изпълнят смъртната присъда.     После е амнистирал живите бандеровци и много от тях станали членове на КПСС - заради лични интереси и облаги.   

Кой точно съветски съд е издал присъдата? Можеш ли да посочиш номера на преписката, имената на съдебните заседатели и т.н. факти, които биха потвърдили, че на Стефан Бандера са му издали присъда, защото аз знам, че е бил убит без съд и присъда. 

чат джи пи ти: 

„Руска смъртна присъда“ – НЕВЯРНО

• СССР никога не е издавал официална смъртна присъда за Бандера преди 1959 г.

• КГБ го убива в Мюнхен през 1959 г. без съд, без присъда, по разпореждане отгоре (по-късно се смята, че Берия и Шелепин са участвали в одобрението, не Хрушчов лично)."

преди 4 часа, alvion2 написа:

Каква кола и уреди  имаш,москалски ли?

Примерно в компа, телефона, колата ти и тн., и тн., има части които са произведени от руски суровини и/или са произведени с помощта на руски енергоносители? 

Сега е редно да ги изхвърлиш, нали :giggle1:

Не вярвах, че брюкселските имбецили вече могат да ме изненадат с нещо, но явно жестоко съм ги подценил!

Mежду 5-7 ноември в Страсбург се е провел "Световен форум за демокрация 2025".

Европа е решила да "назначи" британския гражданин Владимир Кара-Мурза за президент на Русия (в изгнание). 🤡🤡🤡

Руснаците в Русия сигурно хал-хабер си нямат, че вече си имат нов президент. 🤣🤣🤣

Компания му правят и двама президенти на фалшиви държави - на частично признатото Косово и на китайската провинция Тайван.

Цялата тази шарада е платена с нашите данъци!

Дебилы, блядь!

G7KlhLKXEAA-I-4?format=jpg&name=900x900

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Примерно в компа, телефона, колата ти и тн., и тн., има части които са произведени от руски суровини и/или са произведени с помощта на руски енергоносители? 

Сега е редно да ги изхвърлиш, нали :giggle1:

Ще трябва да си купят дървено сметало и да започнат да се придвижват с пещерен кон, ама дано не се окаже че подковите му са от руско желязо, че тогава не знам какво ще правят.

Ако искате да се посмеете, изгледайте и прочетете коментарите под това видео:

🤣🤣🤣

ЕС използва практически всички средства, с които разполага, включително откровени заплахи, изнудване и фалшиви новини. "Този случай, в който разбирането за присъщите недостатъци на фундаментално погрешната стратегия, която русофобското крило е наложило на целия ЕС, граничи с политическа лудост. Желанието да се навреди на Русия засенчва буквално всичко“, отбеляза официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова.

преди 46 минути, Мери) написа:

Кой точно съветски съд е издал присъдата? Можеш ли да посочиш номера на преписката, имената на съдебните заседатели и т.н. факти, които биха потвърдили, че на Стефан Бандера са му издали присъда, защото аз знам, че е бил убит без съд и присъда. 

През есента на 1949 г. Върховният съд на Съветския съюз на закрито заседание осъжда Степан Бандера на смърт.   Публикувано е и в България.   Свързано е с борбата с така наречените горяни.

преди 7 минути, attj написа:

ЕС използва практически всички средства, с които разполага, включително откровени заплахи, изнудване и фалшиви новини. "Този случай, в който разбирането за присъщите недостатъци на фундаментално погрешната стратегия, която русофобското крило е наложило на целия ЕС, граничи с политическа лудост. Желанието да се навреди на Русия засенчва буквално всичко“, отбеляза официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова.

През есента на 1949 г. Върховният съд на Съветския съюз на закрито заседание осъжда Степан Бандера на смърт.   Публикувано е и в България.   Свързано е с борбата с така наречените горяни.

ЕЖК......от пазара

преди 2 минути, alvion2 написа:

ЕЖК......от пазара

Вестник „Работническо дело“ е български вестник, орган на ЦК на БКП.  В същия тогава пишат за важността за елиминиране на горяните - във връзка със задачите на диктатурата на пролетариата.  Хрушчов в УССР решил да ги амнистира.  

С огромен кеф ще подчертая че личностите които са нанесли гигантска вреда в Русия падат от видоките етажи.

Все пак смъртното наказание там е забранено и трябва по някакъв начин справедливостта да тържествува.

Другия вариант е американския. Анонимен стрелец, някъде от тълпата - и хоп в главата

преди 13 минути, attj написа:

Вестник „Работническо дело“ е български вестник, орган на ЦК на БКП.  В същия тогава пишат за важността за елиминиране на горяните - във връзка със задачите на диктатурата на пролетариата.  Хрушчов в УССР решил да ги амнистира.  

Какво Раб.дело и горяни питат те,отговаряш с доказателства,макар и фалшиви, точно,точно  И какво стана с Русь и Гогол,виждаш ли се колко си можеш,какво се чудя,комуне.....?

преди 4 минути, alvion2 написа:

Какво Раб.дело и горяни питат те,отговаряш с доказателства,макар и фалшиви, точно,точно  И какво стана с Русь и Гогол,виждаш ли се колко си можеш,какво се чудя,комуне.....?

Двамата ми дядовци в предния век са били фенове на немския националсоциализъм на Хитлер.    Казваха,  че е сгрешил да напада своя съюзник СССР.    Можели са заедно да спечелят световната война.    Комуноид е Кокич - пак са го баннали.  

Я се припознай ти в кой отбор си......

1.Като таксиметров шофьор контактувам със страшно много украинци от всички прослойки и съм видял и чул какво ли не. Що се отнася до по горния клип със насилственото събиране на войници от улицата - да точно така се случва, казвам го защото съм пускал подобни клипове на украинци идващи от там и те ми потвърдиха тази практика.

2.Лъжеш! И аз имам контакт с достатъчно украинци от Кийв и Житомир. И аз съм говорил с тях. Жените и децата на две семейства живяха над година в мой свободен апартамент. Ходих до Сучеава - Чернивци да ги забирам с още 1 кола. За малко да се наложи да влезнем в Украйна заради опашката. Като чуждестранни номера щяха да ни пуснат най-отпред на връщане, за това, не друго. Както казах, само жени, деца и един мъж, възрастен и сакат. Това, че едва ли не масово са напускали мъже е лъжа! Видях опашката с очите си. Едната от жените не можа да дойде, понеже е доктор, не я пуснаха. Това с насилственото набиране от улиците е лъжа! Да, има случаи на прибиране от улицата, оправдани единични случаи с конкретна причина. Моите хора дадоха две жертви, единия 21 годишен. Побеснявам когато чета неумелите опити на хора които обвиняват всеки друг но не и себе си, за неуспешната си реализация, и съответно се припознават и подкрепят убийци, изнасилвачи, изобщо престъпници, изметта на планетата, да ми вменяват откровенни лъжи! Северното миризливо блато така се простреля в крака с тази война, че поколения ще страдат, без значение дали ще успеят да отхапят територия. Превърнаха Европа в откровен враг за тях. Накараха я да почне ударно да се въоръжава. Вкараха скандинавието(може би най-големия производител на оръжие наблизо) в НАТО, успяха да направят един сравнително близък до тях народ, в противник който поколения ще изпитва бясна омраза. Превърнаха се в пария на дипломацията със съюзници като Бурунди, Лесото, Никарагуа, и още няколко подобни КОЛОСА. Причиниха премахването на пацифистките клаузи в конституциите на Германия и Япония. Все гросмайсторски ходове, не в 3д, ами в 15д шах(със самоматиране). Предизвикват отвращение когато оркски тьотки се появят в Европа. Подозирам, че скоро ще ги изметат, и няма да могат да си скитат както до сега. Свидетел съм и на това, даже съм и участник в една случка във Флоренция. Позеленяха като им казах, че оркското им ломотене ми причинява мигрена. Обаче в родната ми държава, все още има толкова много хора с откровен дефицит на нормални човешки ценности, че ми се гади!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.