Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Вчера в. "Файненшъл Таймс" съобщи, че ЕЦБ отказва да гарантира заем на стойност 140 млрд. евро за Украйна, като по този начин нанесе тежък удар на плана на ЕС за отпускане на "репарационен заем", подкрепен от замразените руски активи.

ЕЦБ посочва в заключенията си, че предложението на Европейската комисия нарушава правомощията ѝ, което допълнително затруднява Брюксел да получи огромния заем в замяна на руските банкови активи, замразени в белгийския депозитар за ценни книжа "Юроклиър".

"Съюзниците от НАТО са се ангажирали да изпратят нови доставки на американски оръжия в Украйна по инициативата PURL. Съюзниците обаче трябва да увеличат още повече потока от оборудване", заяви генералният секретар на НАТО Марк Рюте, цитиран от "Юроактив".     Според ръководителя на НАТО съюзниците трябва да увеличат прите  до 50 милиарда долара за цялата 2026 г., с което месечните ангажименти ще надхвърлят 4 милиарда долара на месец.   Тези пари са си недостатъчни за режима в Киев и не всички страни-членки в ЕС са склонни да плащат.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Мери) написа:

Тошев, ти си неуморим. 😁 Сега и като Херкулес ли  се изживяваш?  ;)

Хей, аз съм си с този ник във всички форуми! Тошев ти изкара кирливите ризи и сега място не можеш да си намериш. А, Херкулес ми е прякор още от ученическите ми години в средния курс. 

Ако бях Бог, бих ти изпълнила и тази мечта. Мери Попинз е вълшебница и е обичала да радва децата с чудеса. 😁

На бодлива крава Господ рога не дава. Гейщината е твоя мечта, а Сорос ти е кумир. От всички извращения най-много мразя феминизма и ако имах вълшебна пръчка бих ликвидирал всички гейове и лесбийки. Как пък не се намери някой, който да гръмне този изрод Сорос? Той навреди на целия свят, явно е протеже на сатаната.

Хубаво е, че не ти решаваш кой да диша и кой не. :) 

Аз може и да не решавам кой да диша и кой не, но знам че Путин ще реши този въпрос в скоро време. Тези, които са дишали безплатно въздух на руската земя-Украйна и са тормозили руснаци, ще спрат да дишат завинаги. Бог забавя но не забравя!

Руският президент Владимир Путин ще диктува условията за мирно споразумение с Украйна, тъй като въоръжените сили на Русия печелят на фронта. Европа няма реалистичен алтернативен план, нито може да си позволи да подкрепя продължаващата война в Украйна, пише британският журналист Оуен Матюс в статия за вестник The Telegraph.

току-що, herkules2 написа:

Хей, аз съм си с този ник във всички форуми! Тошев ти изкара кирливите ризи и сега място не можеш да си намериш. А, Херкулес ми е прякор още от ученическите ми години в средния курс. 

Е аз пък съм с този ник в този форум и нямам никакви други никове тук. Затова пък ти , Тошев, се вихриш с хиляда и един профила. Жал ми е за теб. 😥

На бодлива крава Господ рога не дава. Гейщината е твоя мечта, а Сорос ти е кумир. От всички извращения най-много мразя феминизма и ако имах вълшебна пръчка бих ликвидирал всички гейове и лесбийки. Как пък не се намери някой, който да гръмне този изрод Сорос? Той навреди на целия свят, явно е протеже на сатаната.

Ако аз бях Бог, щях да ти дам рога, за да видя как ще действаш. ;) 

Щом искаш обкръжение от гейове и лесбийки бих ти го дала, за да видя докъде ще те докара твоята мечта. 🙄 

Всеки има право на мечти, ти също Тошев. ;)

Аз може и да не решавам кой да диша и кой не, но знам че Путин ще реши този въпрос в скоро време. Тези, които са дишали безплатно въздух на руската земя-Украйна и са тормозили руснаци, ще спрат да дишат завинаги. Бог забавя но не забравя!

Всички ще спрем да дишаме иден ден завинаги, знам, че кощунствена ти изглежда тази мисъл, но това е истината. И след като това стане лично ще се изправиш пред Бог, за да му кажеш кой искаш да диша и кой не, пък Той /не Путин/ ще реши дали да се съобрази с волята ти или напротив. 😁

Ако Русия иска да възстанови в някаква форма бившия Съветски съюз, защо не предприема подобни действия срещу такива бивши съветски републики, като Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Таджикистан, Молдова, Грузия и Армения, а е избрала такава корава цел като Украйна?                 Войната не започна през 2022 г., тя започна през 2014 г. Това е войната в Донбас и накрая Русия се намеси, за да защити рускоезичните общности.    

Джон Миършаймър, виден американски политолог, професор в Чикагския университет пише:

„Войната в Украйна беше провокирана от Запада и особено от САЩ. Основната причина за конфликта беше решението на НАТО да включи Украйна в алианса - нещо, което практически всички руски лидери възприемаха като екзистенциална заплаха, която трябва да бъде елиминирана.

Всички са били наяно , че членството на Украйна в НАТО е "емоционален и невралгичен проблем" за Русия... Същото се отнася и до самата Украйна, където е възможно да се стигне до вътрешна гражданска война, поради нежеланието на руското население там за присъединяване към НАТО, и това да принуди Русия да се намеси“.

преди 28 минути, Мери) написа:

Е аз пък съм с този ник в този форум и нямам никакви други никове тук.

Ъхъм, така е нямаш други никове тук... активирани от лаптопа в ляво. Имаш обаче един активиран от лаптопа в дясно и един от настолния комп:

1003.png.7f5b713de88163a4e3bc9ababee95b3a.png

1001.png.ab11c55265441fa189840b83ab6fa1c0.png

Историята на форума рядко се е сблъсквала с толкоз тъпо парче, дето самó да си сере у гащурите :giggle1:

И за да е още по-смешно, чак си изтри и поста с излагацията, без да се сетиш че аз вече съм те цитирал и колкото и да триеш, от моят пост нищо не можеш да махнеш   :laughing5:

току-що, ivottoshev написа:

Ъхъм, така е нямаш други никове тук... активирани от лаптопа в ляво. Имаш обаче един активиран от лаптопа в дясно и един от настолния комп:

1003.png.7f5b713de88163a4e3bc9ababee95b3a.png

1001.png.ab11c55265441fa189840b83ab6fa1c0.png

Историята на форума рядко се е сблъсквала с толкоз тъпо парче, дето самó да си сере у гащурите :giggle1:

И за да е още по-смешно, чак си изтри и поста с излагацията, без да се сетиш че аз вече съм те цитирал и колкото и да триеш, от моят пост нищо не можеш да махнеш   :laughing5:

Тошев, официално те уведомявам, че си докладван за разпространяване на неистини по мой адрес. Извинявам се на всички, които нарекох с твоя ник, знам, че вероятно са се почувствали обидени от това, че ги сравних с теб, но според мен са си заслужили, след като се включваха в простиите, които пишеше  по мой адрес и ги подкрепяха. Оттук нататък те блокирам и с теб повече няма да разговарям, защото прекали. Отсега нататък всеки, който си позволи да разпространява измислици по мой адрес, ще бъде докладван и блокиран от мен. 

преди 16 минути, Мери) написа:

Оттук нататък те блокирам и с теб повече няма да разговарям

Мдаааа, не си първият насран от мен трол, който заема позата на щраус :laughing5:

пп: Апропо, само от този профил ли ще ме блокираш, или и от другите :giggle1:

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Мдаааа, не си първият насран от мен трол, който заема позата на щраус :laughing5:

пп: Апропо, само от този профил ли ще ме блокираш, или и от другите :giggle1:

Голям кеф им е да си слагат женски имена - Мери, Саша...

преди 26 минути, Мери) написа:

Тошев, официално те уведомявам, че си докладван за разпространяване на неистини по мой адрес.

Този доклад по коя точка от правилата е? :D

Не за друго, ама ако има такава точка, бая хора (включително и ти) трябваше отдавна да са с вечен бан :)

току-що, В. Велев написа:

Голям кеф им е да си слагат женски имена - Мери, Саша...

Ти също си докладван и успешно пратен от мен   да правиш компания на Тошев и на Конумизматик във фризера. 😁 

Белгийците демонстрират здрав разум:

Белгийският премиер Барт де Вевер: "Кой наистина вярва, че Русия ще бъде победена в Украйна? Това е фантазия, чиста илюзия!"

И още:

Белгия отново отхвърля кражбата на руските активи, съобщи Bloomberg.

"Текстът за кражбата, който Европейската комисия ще представи днес, не отговаря задоволително на нашите опасения. Неприемливо е да се крадат и пилеят чужди пари и да ни оставят сами да поемем рисковете. Вратите ни винаги са били и остават отворени за диалог, но ни тревожи чувството, че не сме били чути. Нашите опасения се игнорират. Белгия категорично отказва сама да плаща последствията от тази кражба на суверенни чужди активи", заяви министърът на външните работи Максим Прево.

Вместо това той призова ЕС да вземе заем, за да обезпечи заема за Украйна.

Ако Европа изведнъж поиска да започне война с нас и я започне", каза Путин, тогава тя ще приключи толкова бързо за Европа, че няма да има с кого да преговаря в Европа. Путин използва руската дума за "война".
Той също така предположи, че войната в Украйна не е пълномащабна война и че Русия действа по "хирургически" начин, който няма да се повтори при пряка конфронтация с европейските сили.
....

Той обвини европейските сили, че възпрепятстват опитите на президента на САЩ Доналд Тръмп да прекрати войната в Украйна, като представят предложения, за които знаят, че ще бъдат "абсолютно неприемливи" за Москва, за да могат след това да обвинят Русия, че не иска мир.

Клоунът надмина себе си. Май туко що аргументите за обща европейска армия се увеличиха и военните бюджети в Европа нараснаха още. След като съживи НАТО от "мозъчна смърт" е на път да направи Европа освен икономическа, така и военна суперсила, както и да увеличи интеграцията допълнително. Истински многоходов майстор!

Светът вече е матиран, но само той не   знае...

430915725_301253406089049_6284469187315644988_n.jpg.0e1ad6b858ba1d12c0642d23a6680005.jpg

Путин, който щял да си постигне с военни средства, но постига основно тероризъм над цивилното население, Зеленски не е обещавал да прегазят Русия за останалите почитатели на ватата другаде.

Няма такова нещо като "великият Запад", Европа не е една държава, а САЩ очевадно излязоха от уравнението и това някак не доведе до... ми за три дни на Берлин.

Няма такова нещо като 10% вина, понеже игнорираха протестите на Русия. Русия има имперски амбиции и самочувствие на велика сила, към днешна дата основаващо се само и единствено на ядрена мощ и възможност безопасно да убиват населението на Украйна, знаейки, че Украйна не може и няма да бомбардира безцелно цивилни в Русия. НАТО винаги е бил просто претекст, извинение, нищо по-различно от опорките с нацистите, с "рускоговорящите", които според Русия са руснаци, макар всички да знаят, че т.нар. етническо руско население и в най-гъстонаселените с такива части на Украйна не е било над 35%, т.е. малцинство (и ако въобще приемем, че може да си етнически руснак или да си от руска националност, за което самите руснаци дори нямат термин . По същият начин са ползвали и конфликта в Косово, ако щеш, за да оправдаят свои безумия.

Защо не идат да се пъчат за разширението на НАТО с Швеция и Финландия? То целият руски исторически ревизионизъм стъпва върху прежде шведски земи, между другото. Колко хубаво би било да я няма тая Швеция. Ама е в НАТО и, напук на размерите си, за капак и произвежда повече и по-модерно оръжие от РФ (може би не ракети, но и това ще се промени, дори самата Украйна рано или късно ще започне да произвежда повече, пък тя и без тях успя да нокаутира огромен дял от производството на основния ресурс на Русия).

"Неразширяването на НАТО", което винаги се е тълкувало, като че Украйна ей сега влиза в НАТО и там ще разположат щитове или ядрено оръжие, насочено срещу Русия. Не мога да си представя по-върховни глупости по темата, но пък съм ги чел нееднократно, та - а) щит се появи в Румъния чак след като Русия предизвика гражданска война в Украйна, и то 2 години по-късно, когато конфликтът беше поизстинал. В Полша Aegis работи от... 2024 година, 2 години след началото на войната. Ядрено оръжие никой не си е и помислял да разполага на източния фланг, при все, че Русия не просто остава, а се превърна в топ заплаха за Европа, далеч по-голяма от заплахата от времето на Студената война.

Вината на "запада"-Трябваше още през 2014 да прегазят руските военни части в Източна Украйна, като отвържат ръцете на украинската армия, докато европейците "мироопазват". Малко въздушна помощ и цялото това нещо щеше да е история на неуспешен сепаратизъм и провал за Русия, вместо практически успех да предизвикат война.

586873049_2960416280815466_6734767199245728893_n.jpg.35c07d1d4d186880dd96aacb33a1e9b9.jpg

Приятелче

Разбрахме че долнопробната литература ( наречена политпросвета) ти е слабост.

Не забравяй обаче че Путин победи.  

преди 44 минути, Мери) написа:

Ти също си докладван и успешно пратен от мен   да правиш компания на Тошев и на Конумизматик във фризера. 😁 

Не се притеснявай - и аз те докладвах.

Е аз пък съм с този ник в този форум и нямам никакви други никове тук. Затова пък ти , Тошев, се вихриш с хиляда и един профила. Жал ми е за теб. 😥

Дали си с този ник в този форум е доста съмнително, щом Тошев те подозира значи че не ти е чиста работата. Колкото до мен, имам вече 9 забрани с предупреждения и все по точка 2:12. Дори и подписът ми беше "Жените съществуват единствено за продължението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение" - Артур Шопенхауер! А, този мой подпис е във всички форуми, в които участвам. Жалък си ти, щом мислиш че имам хиляда и един профила.

Ако аз бях Бог, щях да ти дам рога, за да видя как ще действаш. ;) 

Щом искаш обкръжение от гейове и лесбийки бих ти го дала, за да видя докъде ще те докара твоята мечта. 🙄 

Всеки има право на мечти, ти също Тошев. ;)

Не ми трябват рога, доста съм физически силен, не се е родила още тази, която да е по-силна от мен. Гейове и лесбийки ще се находят по голяма нужда, ако посмеят да ми посегнат по някакъв начин. А, ти дали си гей или лесбийка само ти си знаеш, както казваш и ти имаш право на мечти, но ще си останеш само с мечтите!

Всички ще спрем да дишаме иден ден завинаги, знам, че кощунствена ти изглежда тази мисъл, но това е истината. И след като това стане лично ще се изправиш пред Бог, за да му кажеш кой искаш да диша и кой не, пък Той /не Путин/ ще реши дали да се съобрази с волята ти или напротив. 😁

Това, че ще спрем да дишаме някой ден е неизбежно, по важно е, да спрат да дишат незабавно тези, които искат да ограбят руските ресурси, само че Русия не си ги дава и прекъсва дишането на извергите нечовешки англо-сакси. Не съм убеден, че Господ съществува, до сега не съм видял нещо да е направил за човеците. Занимавам се с техника-електроника и вярвам на физичните закони, ти си вярвай, че Господ ще ме съди, а и дори и да го има, нищо лошо не съм сторил никому. Съществуването на Бога обаче не може да се докаже или опровергае.  

Следите ли опорките на козяците ?

Култови играчи има в тая област

Дали си с този ник в този форум е доста съмнително, щом Тошев те подозира значи че не ти е чиста работата. 

Ето това съм написала на администраторите: 

"Велев, въпреки че направих забележка на Тошев, продължи да ме нарича мъж, Херкулес също, това е отвратително - да се разпространяват неверни неща за мен, за Саша и т.н. Саша сложи снимка на компютърните си устойства той на мен ги приписва и всички му пригласят. Правете каквото искате, аз така и така съм го блокирала, ако трябва всички, които ми говорят глупости ще блокирам, но няма да позволя да ме наричат "тираджия""

Хиркулесе, теб също те изпращам да правиш компания на Конумизматик, Тошев и Велев, оттук нататък всеки съмняващ се ще бъде изпращан там. Който се съмнява, да си запази съмненията за себе си. 

ПП: И само да поясня - нямам нищо против тираджиите, за мен това са хора с професия, която заслужава уважение, защото много от стоките, които вие си купувате са налични благодарение на техния нелек  труд,  но да се твърди, че аз съм такава, не отговаря на истината. 

Атидже е в Европа и Ви приканва да спрете да оспамвате темата.  Стига сте се докладвали взаимно.   Режимът в Киев агонизира - не могат да му осигурят нужните пари.   САЩ финансово  вече  ги изоставиха.   

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.