Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 25 минути, В. Велев написа:

Показах го.

но те продължават да НЕ ходят в Русия😁

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, morandis написа:

spacer.pngspacer.png

Не, че ситуацията е по-различна от другата страна. 😢

Супер

ще заминат за Джърмани да им помогнем с зелената енергия.  Майната му - важното е да сме здрави.

Руснаците синхронно поставят знамена из Покровск.

Дрони да ги свалят не се наблюдават което значи че са изритани на достатъчно разстояние от града.

Боксували руснаците … кога Укрия ще влезе в едно руско село - да речем в Белгородска околия ?
пп

това което ми топли сърцето е липсата на точец в Киев, Лвов и Иваномфранковск.

Блогерките там заговориха за мир.

Мисля си че 18$ на ден (с контрол) не е много

Кафеджийката при мене изкарва повече

преди 12 часа, "Саша" написа:

Не мисля така, защото първите, които ще понесат отговорност се тези, които не са отишли да помогнат на орките. Ти си един от тях. 

Разбрахме че не ти е силна страна войната в Украйна, поради липсата на осведоменост, а с пропаганда единствено не става. 

Информирай се, отиди, разгледай и обърни особено внимание на спиращите от западната помощ гробища в Украйна.

Опасно е да си украински патриот в интерес на САЩ.

Военни командири докладваха на руския президент Владимир Путин, че руските сили са превзели фронтовите украински градове Покровск и Волчанск, и че напредват по други направления в Украйна, предаде Ройтерс.

преди 11 часа, Без умствен капацитет написа:

но те продължават да НЕ ходят в Русия😁

След войната всички отиваме в Русия. И тебе ще те вземем.

Заплашена ли е Русия от етническо напрежение след края на войната?

Русия води война не само срещу Украйна, но и срещу част от собственото си население. В авангарда на „месомелачката“ на руския президент Владимир Путин — мрачната метафора за отношението на Русия към собствените ѝ войници като изразходваеми човешки вълни — стоят различни етнически малцинства от най-бедните региони на страната. 

Русия, подобно на Съветския съюз и Царската империя преди него, е империя — политическа система с доминиращ етнически център и подчинени етнически периферии, които са били покорени и колонизирани. Историята на империите учи на две неща: първо — че всички империи рано или късно падат, и второ — че съвременните империи са особено крехки, защото трябва да се справят с разрушителните сили на национализма и глобализацията. 

Когато колонизирани народи се мобилизират срещу имперския център, това обикновено е следствие от системен упадък, а не негова причина. Когато дестабилизиращи политически и икономически условия създадат възможности за национална или етническа мобилизация, тези групи често успяват да използват нестабилността за постигане на независимост. 

Режимът в Киев ако не капитулира - казаците скоро пак ще дойдат в земите на ляхите и хохлите.   Католическият Запад как би реагирал тогава?   Урсула уж говореше за мир чрез сила...

За да е ясно: нищо от това не означава, че Русия е обречена да се разпадне утре. Но колкото по-дълго продължават невъзможната за спечелване война, отслабващата икономика и недоволството в периферията, толкова по-голяма е вероятността централната власт да изгуби контрол. С други думи — вероятността от разпад нараства с всяка година, в която Путин остава на власт.

преди 5 минути, БаалБек написа:

Русия води война не само срещу Украйна, но и срещу 

цялото НАТО,и разните му там урсули,мурсули,каяци и другите идиоти,които са захлебили от цялата далавера...

преди 4 часа, kiro 2025 написа:

Супер

ще заминат за Джърмани да им помогнем с зелената енергия.  Майната му - важното е да сме здрави.

Руснаците синхронно поставят знамена из Покровск.

Дрони да ги свалят не се наблюдават което значи че са изритани на достатъчно разстояние от града.

Боксували руснаците … кога Укрия ще влезе в едно руско село - да речем в Белгородска околия ?
пп

това което ми топли сърцето е липсата на точец в Киев, Лвов и Иваномфранковск.

Блогерките там заговориха за мир.

Тошев, това, че липсата на точец в Украйна ти топли сърцето, изобщо не говори добре за тебе. 😢

преди 49 минути, asp1re написа:

Разбрахме че не ти е силна страна войната в Украйна, поради липсата на осведоменост, а с пропаганда единствено не става. 

Информирай се, отиди, разгледай и обърни особено внимание на спиращите от западната помощ гробища в Украйна.

Опасно е да си украински патриот в интерес на САЩ.

Ти си ходил в Русия и си разгледал, нали? Кога смяташ да се местиш там, Тошев? 🙄

току-що, В. Велев написа:

След войната всички отиваме в Русия. И тебе ще те вземем.

Защо след войната, отидете сега, разгледайте, вижте от първа ръка как стоят нещата, не отлагайте за утре това, което може да свършите днес. 

преди 9 минути, Мери) написа:

Защо след войната, отидете сега, разгледайте, вижте от първа ръка как стоят нещата, не отлагайте за утре това, което може да свършите днес. 

Мери, усмихни се малко. И тебе ще те вземем. Да разгледаш Сибир :)

преди 34 минути, "Саша" написа:

Не знам кой на чия страна е, но аз не съм на ничия страна. 

Не съм на ничия страна е кодовото название за страхливец, който повтаря западната пропаганда, без да поема риск. Аз поне имам смелостта да заявя позицията си, за разлика от теб.

Така да го наречем твоята неутралност е страхлива подкрепа за Запада, но не се притеснявай ти специално ще бъдеш запомнен като поддръжник на провала. ;)

преди 13 минути, Мери) написа:

😢

Ти си ходил в Русия и си разгледал, нали? Кога смяташ да се местиш там, Тошев? 🙄

Колега, време е да спреш да търсиш Тошев в моите съобщения и да го потърсиш в собствения си живот, не усещаш ли че започваш да се излагаш всеки един акаунт да го смяташ за "Тошев"? 

току-що, asp1re написа:

Колега, време е да спреш да търсиш Тошев в моите съобщения и да го потърсиш в собствения си живот, не усещаш ли че започваш да се излагаш всеки един акаунт да го смяташ за "Тошев"? 

В моя живот няма такива същества като , теб Тошев, и слава Богу! :) Не ти е комфортно да те разобличават, нали?  А, когато разправяше, че е тираджия, на човек, който влудяваше  шофьорите в Америка с  бавното си каране на места, където е забранено изпреварването, нямаше никакви проблеми, нали? 🙄 Радвам се, че мислиш, че мога да шофирам професионално, но, за мое съжаление в реалната действителност това не отговаря на истината. 😕 

Западът трябва да се подготви за смъртта на Путин

За това предупреждава Джон Кенеди, директор на изследванията в европейското подразделение на Rand Corporation, в анализ, публикуван наскоро на уебсайта на американския мозъчен тръст

преди 35 минути, "Саша" написа:

Това, че изразявам мнение по темите не означава, че съм страхлив. За пропагандата отговорих вече. Някой дали ще ме помни или не, си е негова работа. 

Разбира се, че не си страхлив, просто си практичен лицемер. Ти сам си затвори темата за пропагандата, защото нямаш аргументи срещу нея. 

Жив и здрав!

преди 1 час, БаалБек написа:

За да е ясно: нищо от това не означава, че Русия е обречена да се разпадне утре. Но колкото по-дълго продължават невъзможната за спечелване война, отслабващата икономика и недоволството в периферията, толкова по-голяма е вероятността централната власт да изгуби контрол. С други думи — вероятността от разпад нараства с всяка година, в която Путин остава на власт.

Не зная защо това ми прилича на халюцинации на Урсула и на Кая в Еврокомисията.

преди 25 минути, Мери) написа:

В моя живот няма такива същества като , теб Тошев, и слава Богу! :) Не ти е комфортно да те разобличават, нали?  А, когато разправяше, че е тираджия, на човек, който влудяваше  шофьорите в Америка с  бавното си каране на места, където е забранено изпреварването, нямаше никакви проблеми, нали? 🙄 Радвам се, че мислиш, че мога да шофирам професионално, но, за мое съжаление в реалната действителност това не отговаря на истината. 😕 

Ти имаш изявен проблем с друг потребител, който те посочи за турчин тираджия, теб неминуемо те хваща яд заради това нещо и сега за теб всеки е въпросния Тошев. 

Проблемът ти не е, че аз съм Тошев, а че ти не можеш да спреш да го виждаш навсякъде. 

преди 26 минути, Мери) написа:

В моя живот няма такива същества

В твоят живот няма много реални същества. Има три-четири устройства, от които да влизат едновременно във форума всичките ти активни към момента профили + един ТИР, с който си изкарваш прехраната. Това е, друго нямаш :(

току-що, asp1re написа:

Ти имаш изявен проблем с друг потребител, който те посочи за турчин тираджия, теб неминуемо те хваща яд заради това нещо и сега за теб всеки е въпросния Тошев. 

Проблемът ти не е, че аз съм Тошев, а че ти не можеш да спреш да го виждаш навсякъде. 

Аз нямам проблем, забавлявам се, Тошев. :) Въпреки че на моменти ми става малко тъжно за теб. 😥 Абсурдността на цялата ситуация е потресаваща. 🙄

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.