Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, "Саша" написа:

Не се правя, жестоко грешиш. Не е необходимо да се правя на нещо, което не съм или съм. Чат бота не ме интересува, той е за тези, които страдат от липса на знания, мнение и не са способни да съчинат въображението си. Те ползват ИИ, при мен това не е необходимо, аз не страдам от липса на аргументи. 

Ти страдаш от нещо много по лошо, а това е заблуда и изпържен мозък от пропаганда. И тези които поставят аргументите си неминуемо неоспорими от вас стават черни, стават незнаещи и в същото време използващи ИИ.

А аз какъв проблем имам, че такива като теб още с отварянето на очичките сутрин Путин и тези които го защитават са ви виновни за всичко. 

Лекувайте се бе хора, здравната каса е безплатна.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Topor написа:

Ти страдаш от нещо много по лошо, а това е заблуда и изпържен мозък от пропаганда. И тези които поставят аргументите си неминуемо неоспорими от вас стават черни, стават незнаещи и в същото време използващи ИИ.

А аз какъв проблем имам, че такива като теб още с отварянето на очичките сутрин Путин и тези които го защитават са ви виновни за всичко. 

Лекувайте се бе хора, здравната каса е безплатна.

Ехаа, екстра оценка, която е базирана на въображението ви.... 🤭 няма как да не попитам, къде в цитирания то вас коментар споменавам Путин? 😆

До кога с проекцията? 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

току-що, "Саша" написа:

Ехаа, екста оценка, която е базирана на въображението ви.... 🤭 няма как да не попитам, къде в цитирания то вас коментар споменавам Путин? 😆

Няма как да продължим темата която ти сам реши да затвориш и да влезеш в друга, и на @БаалБек му казах, научете се дори да не ви изнася, да се държите достойно и да приемете, че има неща които някои хора може да разбират повече от вас, не е нито срамно, нито някой ще ви се подиграва. 

Срамно е това, че се налага на потребител от форума да му се обяснява като малко дете закон който е напълно на основата на морален принцип.

На тази групичка, която аз вече заключих, че вие сте просто от планетата на маймуните, не може да ви се обясни нищо по никакъв нормален начин, защото отново казвам вие не мислите бързо. 

Друг е въпроса, че ако отговорът на събеседникът ви не ви допада и току виж няма какво да кажете в своя защита веднага отивате към план Б - Ти използваш ИИ и така нататък за да избегнем конкретния провал.

Така няма да се случат нещата.

преди 1 минута, Topor написа:

Няма как да продължим темата която ти сам реши да затвориш и да влезеш в друга, и на @БаалБек му казах, научете се дори да не ви изнася, да се държите достойно и да приемете, че има неща които някои хора може да разбират повече от вас, не е нито срамно, нито някой ще ви се подиграва. 

Срамно е това, че се налага на потребител от форума да му се обяснява като малко дете закон който е напълно на основата на морален принцип.

На тази групичка, която аз вече заключих, че вие сте просто от планетата на маймуните, не може да ви се обясни нищо по никакъв нормален начин, защото отново казвам вие не мислите бързо. 

Друг е въпроса, че ако отговорът на събеседникът ви не ви допада и току виж няма какво да кажете в своя защита веднага отивате към план Б - Ти използваш ИИ и така нататък за да избегнем конкретния провал.

Така няма да се случат нещата.

Не позна. Не венъж съм казвал, че имам имунитет, тоест имунизиран съм срещу пропаганда и не ползвам ИИ поради простата причина, която вие никога няма да осъзнаете, че имам ЕИ! :grimace: Моят ЕИ е много по..... от вашият ИИ. От там идва разликата и ФАКТА, че резултата е 1873 : 0 за мен, да на нула.... толкова за вашия глупав, тъп и повтарящ едно и също ИИ. Една от фразите му е "да ти го моделирам ли с пластелин"  ...... АХАХАХАХАХААААААА.... Няма как да не ви се смея на подобни изрази, копирани то chat GPT. :lol6: Аре лека. :bedtime2:

току-що, "Саша" написа:

Не позна. Не венъж съм казвал, че имам имунитет, тоест имунизиран съм срещу пропаганда и не ползвам ИИ поради простата причина, която вие никога няма да осъзнаете, че имам ЕИ! :grimace: Моят ЕИ е много по..... от вашият ИИ. От там идва разликата и ФАКТА, че резултата е 1873 : 0 за мен, да на нула.... толкова за вашия глупав, тъп и повтарящ едно и също ИИ. Една от фразите му е "да ти го моделирам ли с пластелин"  ...... АХАХАХАХАХААААААА.... Няма как да не ви се смея на подобни изрази, копирани то chat GPT. :lol6: Аре лека. :bedtime2:

Мисля че бях изчерпателен в предните си постове към теб, не очаквам да разбереш и ред от написаното, повечето разбират защо.

1873:0 - това са числа само в твоята глава, и си мислиш че си надхитрил и надприказвал всеки в този форум и ти си най отгоре, истината е, че просто на повечето хора не им се занимава с такъв човек като теб, бавноразвиващ се. Сам да си говориш, по-голям резултат ще имаш.

Не си ми интересен, пожелавам ти лек път до Карлуково, мисля че там наистина ще ти помогнат и ще се съгласят най-накрая с теб по всички теми които спориш тук с другите потребители. Успех!

току-що, Topor написа:

Мисля че бях изчерпателен в предните си постове към теб, не очаквам да разбереш и ред от написаното, повечето разбират защо.

1873:0 - това са числа само в твоята глава, и си мислиш че си надхитрил и надприказвал всеки в този форум и ти си най отгоре, истината е, че просто на повечето хора не им се занимава с такъв човек като теб, бавноразвиващ се. Сам да си говориш, по-голям резултат ще имаш.

Не си ми интересен, пожелавам ти лек път до Карлуково, мисля че там наистина ще ти помогнат и ще се съгласят най-накрая с теб по всички теми които спориш тук с другите потребители. Успех!

Това число е ФАКТ, който chat GPT няма как да знае за него. ѝкакто и за въпросите, на които не можете да ми отговорите! 🤭 Лично аз ги съченявам, по такъв начин, че ИИ да не може да отрече. Пробвах с измисления чат да ми съчени такива въпроси на които да се затрудни да отговори и познай? Провали се! Когато аз ги съченя, ИИ ще не ще, признава, че съм прав. :grimace:

•  
  •  
  •  

еню във Facebook

• Току-що сеизмичен политически шок удари Москва - идва от един от бившите висши командири на Путин.
    В анонсирано публично изявление генерал-полковник в оставка Владимир Чиркин, някога сред най-високите лидери на сухопътните сили на Русия, отприщи зашеметяващ укор на кампанията на Кремъл за Украйна. Говорейки с безпрецедентна откровеност, Чиркин твърди, че инвазията е „обречена от първия ден“, позовавайки се на стратегически грешки, лошо планиране и пълно неразбиране на военната устойчивост на Украйна. ⚡🇷🇺
    Анализаторите казват, че забележките са едно от най-експлозивните предателства досега от собственото руско военно заведение - рядък момент, в който награден вътрешен човек открито оспорва разказа на Путин за войната.
    Откровението сега се разпространява бързо в световните медии, предизвиквайки интензивен дебат за това какво означава то за вътрешното единство на Русия и бъдещето на конфликта.
    👉 Това ли е началото на военен бунт вътре в Русия?
  •  
  • maxresdefault.jpg&fb_obo=1&utld=ytimg.co
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

•  
  •  
  •  
  •  
  •  

•   

Володимир Зеленський  ·

Последване
2 ч ·

В момента започваме нова дипломатическа седмица - ще има консултации с европейските лидери. Преди всичко, проблемите със сигурността, подкрепата за нашата устойчивост и пакети за подкрепа за нашата отбрана. Преди всичко ПВО и дългосрочно финансиране за Украйна. Разбира се, ще обсъждаме споделена визия и общи позиции в преговорите.
През последните дни представители на Украйна проведоха съществени дискусии с пратениците на президента на САЩ - а сега секретарят на СНБО Рустем Умеров и началникът на Генералния щаб Andrii Hnatov са на път за Европа. Очаквам от тях подробна информация за всичко казано на американските пратеници в Москва и за нюансите, които американците са готови да променят в преговорите с нас и с руснаците.
Вчера разговаряхме със Steven Witkoff и Jared Kushner – благодарим ви за готовността да работим заедно 24/7. Американските пратеници са наясно с основните позиции на Украйна и разговорът беше конструктивен, макар и не лесен. Продължаваме работата си. Някои въпроси могат да се обсъждат само лично: Умеров и Хнатов ще ме информират, а аз ще говоря и с европейските лидери - насрочени сме срещи в Лондон и Брюксел.

Украински журналисти откриха дъщерята на Владимир Путин по улиците на Париж.

Това не е вярно! Сто процента е била в покрайнините на Мухонасранск, да проверява как продължава газифицирането и асфалтирането на малкото останали територии, без инфраструктура. На тази високо развита и технологично доминираща империя...

vova_d.png.ade96632e6e0f839699228269a38875c.png

преди 9 часа, Мери) написа:

Еми да, ама Роузи никой не иска да я слуша във Великобритания: https://www.pravda.com.ua/rus/news/2025/12/05/8010437/, защото само тя горката там подкрепя Путин: https://fakti.bg/world/1017025-britancite-vijdat-donald-tramp-kato-prechka-za-mira-v-ukraina 😁

https://dnes.dir.bg/na-fokus/sandi-tayms-putin-vyarva-che-pecheli-voynata-si-sreshtu-zapada-mozhe-bi-e-prav

Гледам идиотските постове са взели връх

Междувременно Тръмп каза публично че Зеленски не е чел преработения проект за мир и продължава да развива безмислена дейност.

Тоест или подписвай или с европейските приятелчета се оправяй както можеш.

пп

В Лондон заявиха че ще изкара месец два максимум

Добро утро, второстепенна тълпа, спонсори на тероризма, попове-амбреажи и бъдеща радиоактивна пепел от ядрените опити!

Героят на сутринта 

Възпитаника на московските гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск май няма да намери брат си

https://x.com/666_mancer/status/1997924150078505117?s=20

Но ще открие ГОЛЕМИЯ размер помощ от Червения кръст.

Естествено, че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго, спирането на Старлинка, гъстата мъгла, хапчетата на баба Пенка, западната преса и много други фактори и тази сутрин няма бодра дробонарезка 

Владимир Путин също като Зеленски  отхвърли мирното предложение на пратениците на Тръмп за прекратяване на войната в Украйна, убеден, че Западът е толкова слаб, че той може да постигне много по-голям успех. Миналата седмица той открито заяви, че Русия е готова да води война, ако Европа иска това. Фактически Путин има предвид, че всеки претекст, който руската пропагандна машина може да представи като провокация, ще се превърне в повод за военни действия извън Украйна.   Няма предвид да се изпраща руска армия.     Хиперзвуковите ракети още са непрехващаеми за НАТО.   

преди 12 часа, Topor написа:

Ти понеже се пишеш явно за умно момче, ако утре се скараш със съседа си това дава ли право на банката, където държиш спестяванията си, да каже, че ти си лош човек и си го заслужи, затова ще ползват лихвите от твоите пари, за да платят на съседа ти?

Ами мислете малко преди да пишете глупости бе хора, нещата са много простички, разберете че в стремежа си да защитите ЕС и урсулщината противоречите на прости морални неща от закона...

Може ако спора е за имот например и се установи че съседът го е придобил незаконно съобразно от теб. После го е продал и внесъл парите в банката.

Новата стратегия на САЩ шокира Европа: Русия вече не е „враг“, а партньор за стратегическа стабилност.                Foreign Policy направо написаха , че след публикуването на NSS е ясно, че Европа „сега е изправена пред двама противника: Русия от изток и Съединените щати от запад“.                Администрацията на Тръмп веднага беше обвинена, че новата Стратегия за национална сигурност на САЩ, подобно на по-ранния 28-точков мирен план на Тръмп за Украйна, е „написана в Кремъл“.                Washington Post  обяви, че „Съединените щати са предали предишната си позиция и са приели руската стратегическа визия за света“, докато Intellinews заяви, че „много точки (от стратегията – бел. ред.) подозрително съвпадат с опорни точки, редовно изказвани от Кремъл“.                                                                                                                                               Това  са  здрав разум и отражение на реалността.   Тръмп очевидно търси  сговор както с Русия, така и с Китай , докато останалият свят, включително Европа, се оказва в ролята на  периферия в световното развитие.   Президентът на САЩ се стреми да няма нова световна война.  От тази гледна точка е логично режимът в Киев да бъде изоставен и забравен.   

преди 12 часа, Flashback написа:

Пак не позна!

Защото когато Русия осъди Euroclear да ѝ върне парите, а това е 100% сигурно, то Белгия и Euroclear ще платят масрафа, а Урсулите и Зельо ще са окралите парите. 

Белгия не е глупава и не иска сама да плаща сметката!

Четеш като дявола евангелието😃

преди 5 минути, attj написа:

Новата стратегия на САЩ шокира Европа: Русия вече не е „враг“, а партньор за стратегическа стабилност.                Foreign Policy направо написаха , че след публикуването на NSS е ясно, че Европа „сега е изправена пред двама противника: Русия от изток и Съединените щати от запад“.                Администрацията на Тръмп веднага беше обвинена, че новата Стратегия за национална сигурност на САЩ, подобно на по-ранния 28-точков мирен план на Тръмп за Украйна, е „написана в Кремъл“.                Washington Post  обяви, че „Съединените щати са предали предишната си позиция и са приели руската стратегическа визия за света“, докато Intellinews заяви, че „много точки (от стратегията – бел. ред.) подозрително съвпадат с опорни точки, редовно изказвани от Кремъл“.                                                                                                                                               Това  са  здрав разум и отражение на реалността.   Тръмп очевидно търси  сговор както с Русия, така и с Китай , докато останалият свят, включително Европа, се оказва в ролята на  периферия в световното развитие.   Президентът на САЩ се стреми да няма нова световна война.  От тази гледна точка е логично режимът в Киев да бъде изоставен и забравен.   

Президента на САЩ е махленски далавераджия😁

преди 28 минути, Юзър написа:

Може ако спора е за имот например и се установи че съседът го е придобил незаконно съобразно от теб. После го е продал и внесъл парите в банката.

То винаги може АКО. Лошото е, че акото мирише.

преди 22 минути, Юзър написа:

Четеш като дявола евангелието😃

Президента на САЩ е махленски далавераджия😁

Бизнесмен и милиардер.     Не му е нужен свят,  който би се самоунищожил заради някакви продажни и корумпирани бандеровци.    Сега  по същество Доналд Тръмп е прав и дано съумее да омиротвори събитията.    Обаче и Зеленки не е съгласен.  Докато Путин би приел единствено някаква форма на капитулация на режима в Киев.

Тия дни руснаците ударили здраво по Одеса, която, както знаете, е много важен логистичен хъб за снабдяване на ВСУ с оръжие и боеприпаси.Тоест, е законна военна цел.В акваторията й се намирал турски кораб с втечнен газ.Пострадал е, но не сериозно, по- вероятно от парчета от ракета на украинското ПВО. Но тъй като е имало възможност все пак да гръмне, румънците са евакуирали три села...със съответния вой в медиите.Е, след два дни са върнали наплашените хора обратно...Е, хората псували, ама не всички...

Рютте, шефът на НАТО вдига страхотен скандал по медиите и обвинява РФ в нападение над страните от НАТО Румъния и Турция. Било "преминаване на червената линия.Сега ще видите вие"...Само дето Франция, Германия и Италия не са се присъединили към евроатлантическия му плам...То е и разбираемо...иначе щеше неминуемо да се опре до въпроса с атаката на СБУ срещу руските танкери в акваторията на Турция...

Руснаците спокойно са обяснили, че турският кораб е влязъл на свой риск в зоната на военни действия.

Турците само са изразили безпокойство и толкоз.

Путин обаче е казал, че това нападение е "само първи сигнал" и когато поискат, руснаците могат да унищожат цялата инфраструктура на този военен хъб...Одесата...Цялата и то веднага.

Следейки какво става от доста години намирам, че твърдото убеждение на Запада, че РФ, както в годините на Елцин и малко след него, ще преглътне всичко и няма да реагира, се оказа очевидно загубило актуалност. Оттук и очевидните им грешни ходове...резултатът от които вече силно се усеща навсякъде, вкл. в западна Европа.За Финландия и прибалтийските тигри, че и Полша, Чехия, Румъния и България не искам да говоря.На едно се надяваха/хме, друго получиха/хме.Да не говоря, че май още има да получаваме...благини,бе...какво друго?!

Това е видимия резултат вследствие на неоспоримия факт, че при лостовете на властта на Запад от доста време стоят май непълноценни в интелектуално отношение люде.Иначе как да си обясним например гръмогласното искане на Кая Калас да контролира руските въоръжени сили?! Ми, никАк.

Все пак НАТО си е голяма работа!  :giggle1: Ще ни пази! Не дай боже!

Хе хе, борците против политическата корупция които ореваха орталъка как слиипи Джо пробутал сина си в Украйна сега са по-тихи и от водата когато очеизвадно търгаша орангутан намърда зетчето си в мирния план за Украйна. Ама това не е мръсен бизнес а делово партньорство с външния кенеф заради мира Украйна за тяхна сметка, нали така плужеци кенефни?

https://www.moscowtimes.ru/2025/12/05/rossi...ugaliei-a182117

Нито една мурзилка не вярва че хуйлото иска реален мир, без унищожаване на украинското самосъзнание и нарушаване на десетина принципа от Устава на ООН, в угода на търсения от ООН за геноцид военене престъпник питун. Те прекрасно разбират, че всички тези номера са за да се разколебае решителността на Европа и да се отменят някои от санкциите на САЩ (на Лукойл вече му разрешиха да продължава да печели от над 2000 свои бензиностанции)

За голяма мъка на мекеретата, украинците не са мръднали и на милиметър от своите справедливи искания, а либерална Европа е настроена крайно критично към сепаративните сделки на двете хуйла - вашингтонското и московското

ПС. Украйна е държава основател на ООН. Може да е било с пропагандистка цел, но това е факт, който не трябва да се забравя.

YR96p.jpg.df78bcf77b4549a60c5ca1088d48622e.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.