Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Между другото, нещо става и в град Северск (над 10 000 души), руснаците за нула време стигнаха до центъра на града...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Между другото, нещо става и в град Северск (над 10 000 души), руснаците за нула време стигнаха до центъра на града...

КАК УКРАЙНА МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ПО ВРЕМЕ НА ТРЪМПОВОИ "БАНИНА" С ПРЕГОВОРИ
Докато хората в Украйна, Европа и САЩ искрено питат:
"Абе, там нещо се решава?.. Може би има напредък? Мир? . . - Да. »
На практика е съвсем различно нещо.
Това, което виждате, не е мирен процес.
Това е законното оцеляване на Доналд Тръмп, който беше в капан и сега принуден да изтегли "мирът", иначе той ще бъде разглобен от болтовете в Конгреса.
1. 🌀 Как Путин въвлече Тръмп в правния капан
Има два американски закона, които Тръмп трябва да се страхува повече от Путин:
❗️ Logan Act
Забранява частни лица да преговарят с чужди правителства.
❗️КААЦА
Забранява на всеки от американската страна да помага на Русия за заобикалянето на санкциите или да провежда "дипломация в
А сега главното:
Whitkoff + Kushnir в Москва = чисто, предно нарушение на закона Logan.
Тръмп ги "изпрати" там = нарушение на CAATSA.
Толкова е токсично, че Конгресът може да започне разследване в рамките на един ден след официалния провал на преговорите.
Путин знае това.
Тръмп сега е в собствената си правна клетка.
⚡️Силни, кратки изказвания на лидерите на Украйна, Обединеното кралство, Франция и Германия в Лондон:
НАКРАТКО: Мерц: „Идващите дни могат да бъдат решаващи за всички нас. Съдбата на тази страна е съдбата на Европа. Никой не трябва да се съмнява в нашата подкрепа за Украйна. И това е, зад което стоим твърдо. Скептичен съм относно някои от детайлите, които виждаме в документите, идващи от американска страна.“ Макрон: „Мисля, че имаме много козове в ръцете си.“ Зеленски: „Нашият екип се върна и мисля, че те ще ни информират за последните разговори с американците и след разговорите на американците с руснаците.“ Стармър: „Ако има да има прекратяване на огъня, то трябва да бъде справедливо и трайно прекратяване на огъня. Въпросите относно Украйна са за Украйна.“
Министър-председател на Обединеното кралство Киър Стармър: „Но принципите остават, принципите, по които работим от много, много дълго време, а именно, че ние стоим до Украйна, и ако има да има прекратяване на огъня, то трябва да бъде справедливо и трайно прекратяване на огъня. И затова е толкова важно, че ние многократно излагаме напред принципа, че въпросите относно Украйна са за Украйна. И ние стоим тук, за да ви подкрепим в конфликта и да ви подкрепим в преговорите и да се уверим, че това ще бъде справедливо и трайно уреждане, ако можем да стигнем дотам. Добре дошли сте за нашите дискусии.“
Президент на Украйна Зеленски: „Благодаря Ви много, Киър. Благодаря Ви за организирането на тази среща. Благодаря Ви, приятели, Еманюел и Фридрих, и благодаря за нашата съвместна среща. Мисля, че сега е много важно да организираме такава среща и да обсъдим много чувствителни въпроси относно тези разговори, които имахме, в Съединените щати и между нас. Нашият екип се върна и мисля, че те ще ни информират за последните разговори с американците и след разговорите на американците с руснаците. Мисля, че има много, което трябва да обсъдим и за което да говорим. Така че има много неща, които са много важни за днес. Мисля, че единството между Европа и Украйна, а също и единството между Европа, Украйна и САЩ. Има някои неща, които не можем да управляваме без американците, неща, които не можем да управляваме без Европа, и затова трябва да вземем някои важни решения.“
Президент на Франция Еманюел Макрон: „И благодаря, Володимир, че си с нас. Винаги си добре дошъл. Във Франция мисля, че всички подкрепяме Украйна и всички подкрепяме мира. И мирните преговори, за да има устойчив, стабилен мир. И мисля, че имаме много козове в ръцете си. Финансирането и качеството на оборудването и програмите за обучение на Украйна, фактът, че Украйна се съпротивлява в тази война, и фактът, че руската икономика започва да страда, особено след нашите последни санкции и санкциите на САЩ. И сега мисля, че основният въпрос е сближаването между нашите общи позиции, на европейците и украинците, и САЩ, за да финализираме тези мирни преговори и да преминем към нова фаза при възможно най-добрите условия за Украйна, за европейците и за нашата колективна сигурност.“
Канцлер на Германия Фридрих Мерц: „Изключително ценя това, че имаме възможността да се видим с Вас, Володимир, заедно с Еманюел, и да поговорим за идващите дни, защото това може да бъде решаващо време за всички нас. Опитваме се да продължим нашата подкрепа за Украйна, както знаете. От друга страна, виждаме тези разговори и преговори в Москва и в САЩ. Очаквам с нетърпение да чуя от Вас какъв може да бъде резултатът от тези разговори. И ние все още и ще останем твърдо зад Украйна и ще оказваме подкрепа на Вашата страна, защото всички знаем, че съдбата на тази страна е съдбата на Европа. Така че това е причината да сме тук, опитвайки се да разберем какво можем да направим. И никой не трябва да се съмнява в нашата подкрепа за Украйна. И това е, зад което стоим твърдо. И резултатът е отворен. Скептичен съм относно някои от детайлите, които виждаме в документите, идващи от американска страна, но трябва да поговорим за това. Ето защо сме тук.“

Nnnk трололинке копирай от БГмама 

там 4 пловдивчанки перфектно защитават украинската кочина

И то без пари.

пп

тука най големите кухари са ни разпределили

26a1.pngСилни, кратки изказвания на лидерите на Украйна, Обединеното кралство, Франция и Германия в Лондон: НАКРАТКО: Мерц: „Идващите дни могат да бъдат решаващи за всички нас. Съдбата на тази страна е съдбата на Европа. Никой не трябва да се съмнява в нашата подкрепа за Украйна. И това е, зад което стоим твърдо. Скептичен съм относно някои от детайлите, които виждаме в документите, идващи от американска страна.“ Макрон: „Мисля, че имаме много козове в ръцете си.“ Зеленски: „Нашият екип се върна и мисля, че те ще ни информират за последните разговори с американците и след разговорите на американците с руснаците.“ Стармър: „Ако има да има прекратяване на огъня, то трябва да бъде справедливо и трайно прекратяване на огъня. Въпросите относно Украйна са за Украйна.“ Министър-председател на Обединеното кралство Киър Стармър: „Но принципите остават, принципите, по които работим от много, много дълго време, а именно, че ние стоим до Украйна, и ако има да има прекратяване на огъня, то трябва да бъде справедливо и трайно прекратяване на огъня. И затова е толкова важно, че ние многократно излагаме напред принципа, че въпросите относно Украйна са за Украйна. И ние стоим тук, за да ви подкрепим в конфликта и да ви подкрепим в преговорите и да се уверим, че това ще бъде справедливо и трайно уреждане, ако можем да стигнем дотам. Добре дошли сте за нашите дискусии.“ Президент на Украйна Зеленски: „Благодаря Ви много, Киър. Благодаря Ви за организирането на тази среща. Благодаря Ви, приятели, Еманюел и Фридрих, и благодаря за нашата съвместна среща. Мисля, че сега е много важно да организираме такава среща и да обсъдим много чувствителни въпроси относно тези разговори, които имахме, в Съединените щати и между нас. Нашият екип се върна и мисля, че те ще ни информират за последните разговори с американците и след разговорите на американците с руснаците. Мисля, че има много, което трябва да обсъдим и за което да говорим. Така че има много неща, които са много важни за днес. Мисля, че единството между Европа и Украйна, а също и единството между Европа, Украйна и САЩ. Има някои неща, които не можем да управляваме без американците, неща, които не можем да управляваме без Европа, и затова трябва да вземем някои важни решения.“ Президент на Франция Еманюел Макрон: „И благодаря, Володимир, че си с нас. Винаги си добре дошъл. Във Франция мисля, че всички подкрепяме Украйна и всички подкрепяме мира. И мирните преговори, за да има устойчив, стабилен мир. И мисля, че имаме много козове в ръцете си. Финансирането и качеството на оборудването и програмите за обучение на Украйна, фактът, че Украйна се съпротивлява в тази война, и фактът, че руската икономика започва да страда, особено след нашите последни санкции и санкциите на САЩ. И сега мисля, че основният въпрос е сближаването между нашите общи позиции, на европейците и украинците, и САЩ, за да финализираме тези мирни преговори и да преминем към нова фаза при възможно най-добрите условия за Украйна, за европейците и за нашата колективна сигурност.“ Канцлер на Германия Фридрих Мерц: „Изключително ценя това, че имаме възможността да се видим с Вас, Володимир, заедно с Еманюел, и да поговорим за идващите дни, защото това може да бъде решаващо време за всички нас. Опитваме се да продължим нашата подкрепа за Украйна, както знаете. От друга страна, виждаме тези разговори и преговори в Москва и в САЩ. Очаквам с нетърпение да чуя от Вас какъв може да бъде резултатът от тези разговори. И ние все още и ще останем твърдо зад Украйна и ще оказваме подкрепа на Вашата страна, защото всички знаем, че съдбата на тази страна е съдбата на Европа. Така че това е причината да сме тук, опитвайки се да разберем какво можем да направим. И никой не трябва да се съмнява в нашата подкрепа за Украйна. И това е, зад което стоим твърдо. И резултатът е отворен. Скептичен съм относно някои от детайлите, които виждаме в документите, идващи от американска страна, но трябва да поговорим за това. Ето защо сме тук.“
Имай в предвид, че това са и най-непопулярните в момента управници в Европа. И все пак напиращи нещата да се случат по "техния" начин въпреки "високото" одобрение сред населението на тези три държави. Сякаш великият Доньо Донев тях е показал едно време с най-голямото си творение.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

на 7.12.2025 г. в 15:43, Мечо Хубавеца написа:

Управлявани сме от идиоти

Ми що ги избирате, а не гласувате за царя ?

Нищо, че е ватен. Като го турим за цар и ще му се отворят очите какво представлява рашистката зараза. 

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това са подробности. Нищо не написа, шеста точка ще остсне ли, защото тя най-много ме интересува. :)

Да остане, ама да платиш данъци за нея, щото ...нали се сещаш :D

преди 29 минути, maxthon написа:

Имай в предвид, че това са и най-непопулярните в момента управници в Европа.

Абе за касапина Путлер, ако има демократични и свободни избори, и майка му не би гласувала, вие сте се загрижили за популярността на европейските управници.

Абе за касапина Путлер, ако има демократични и свободни избори, и майка му не би гласувала, вие сте се загрижили за популярността на европейските управници.
Е след като живеем в "западното" общество за чия популярност трябва да сме загрижени?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

May be an image of text

Москалите,целия свят видя как лъжат масово, за всичко, по всяко време. Техния живот минава в лъжа. Автоматичния им отговор на какъвто и да е зададен въпрос, е лъжа. Добър ден да ти кажат, внимателно се огледай светло ли е изобщо. При украинците може и да има пропаганда, естествено, но казват истината.

588760665_122157352004799194_7587056477934236353_n.thumb.jpg.4f965a022e3d0c53eeee272778590926.jpg592012120_2305376539944622_9087562857370288052_n.jpg.9c6ef82d5befcd95a0ed700ab5aab3b1.jpg

Защо Тръмп сега влачи това "издъняване" без край
Защото официален провал на преговорите = автоматично стартиране на разследвания в САЩ.
За Тръмп това е:
Поемане на клетва в конгреса,
отваряне на документи,
разпитайте Уиткоф,
почивката на кампанията,
политически скандал,
и преките рискове от престъпления.
За да НЕ се случи това, той:
➡️ имитира дипломацията
➡️ търговия с "впечатления"
➡️ изглежда "процесът тече"
➡️ избягва една дума: "провал".
Докато процесът е "продължи", няма да има разследване.
3. 🌀 Затова НЕ е мирен процес - спасява собствената си кожа
Всички тези "те чувстваха... " Може би... да видим... " - не за света.
Това е опитът на Тръмп да не сяда.
Дори американските дипломати вече го получават.
Путин е още повече.
4. 🌀 В Украйна хората продължават да си мислят, че "текат преговори"
Всъщност:
Тръмп няма карти.
Путин няма какво да предложи.
Да се капитулира Украйна не може

587116738_872771672077283_8352215496204998691_n.jpg.4f85ad59d1d1d9817ec040b2347b82fe.jpg

Според съвременните сващания ядрените държави не могат да загубят война.    Незнайно защо ЕС дразнят РФ,  които имат най-много ядрени бойни глави.     Ядрените Франция и Великобритания едва ли въобще  биха воювали за Киев,  Талин,  Кишинев и т. н.     Няма нужда да се изсилват - щом се чувстват като недосегаеми.   Реално обаче съвсем не са недосегаеми.   Незащитената Европа следва да се съобразява.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ми що ги избирате, а не гласувате за царя ?

Нищо, че е ватен. Като го турим за цар и ще му се отворят очите какво представлява рашистката зараза. 

Аз гласувах за него и сега е в НС. Очаквам да му свалят имунитета.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Да остане, ама да платиш данъци за нея, щото ...нали се сещаш :D

Съгласен. 

преди 1 час, attj написа:

Според съвременните сващания ядрените държави не могат да загубят война.    Незнайно защо ЕС дразнят РФ,  които имат най-много ядрени бойни глави.     Ядрените Франция и Великобритания едва ли въобще  биха воювали за Киев,  Талин,  Кишинев и т. н.     Няма нужда да се изсилват - щом се чувстват като недосегаеми.   Реално обаче съвсем не са недосегаеми.   Незащитената Европа следва да се съобразява.

Какво стана с откраднатото име Русь,с Гоголя,толкоз ли си малоумен,копейка русоблизачка....Да беше млъкнал.а то само ломотиш едно и също....:beat:

преди 12 минути, alvion2 написа:

Какво стана с откраднатото име Русь,с Гоголя,толкоз ли си малоумен,копейка русоблизачка....Да беше млъкнал.а то само ломотиш едно и също....:beat:

Ми то ти си същия, цял ден пропаганда, да беше казал колко копейки ти се плащат да ти ги дадем та да освободиш темата от простотии

Кво? Руснаците са откраднали името "Русь" от Украйна? 😆😆😆

Този екземпляр надминава дори Кокич от Мосейково.

преди 5 часа, Flashback написа:

Един от главните подпалвачи на прокси войната в Украйна липсва в списъка, а именно Великобритания. 

А така, кажи го на Роузи, да си го запише със златни букви над леглото, за да може всяка сутрин, като става, да си го прочита и да не храни напразни  надежди, че Великобритания ще се "дистанцира". ;)

преди 1 час, attj написа:

Този екземпляр надминава дори Кокич от Мосейково.

Ама си неграмотник,не знаеш😁! А копейките са за вас,аз поллзвам юани....😁:no-no:

Русия....откъде е това име? Инфо!!

За България знам поне 2 теории римска и за волга-старите волжски българи....

преди 9 минути, alvion2 написа:

Ама си неграмотник,не знаеш😁! А копейките са за вас,аз поллзвам юани....😁:no-no:

Ние от десeтилетия ползваме долари и немски марки.  После свикнахме с Евро.     Какви са тези Юани?  КНР  ли ще ни ги наложат?   

преди 15 минути, Мери) написа:

А така, кажи го на Роузи, да си го запише със златни букви над леглото, за да може всяка сутрин, като става, да си го прочита и да не храни напразни  надежди, че Великобритания ще се "дистанцира". ;)

Великобритания просто е като сателит-спътник на САЩ.  

Руският писател, публицист и журналист Едуард Лимонов предсказа конфликта в Украйна още през 1992 г., цитирам неговата реч оттогава:

Другари! Руски народе! Днес искам да говоря за това, което боли всеки един от нас. За Украйна! За нашите руски братя, които бяха изоставени на произвола на съдбата. В момента отношенията между руснаци и украинци са повече или по-малко приятелски, но ситуацията се променя ежедневно. Емоциите са нажежени, национализмът в Украйна расте като плевел след дъжд. Никой не иска война, но тя ще дойде, ако седим безучастно! Вижте Югославия! Какво се случва там? Мирни сърби и хървати, кръвни братя, вчера пиеха ракия заедно, а днес си режат гърлата.

Вчера Сараево беше перла, а днес е в руини. Защо? Защото слабите лидери не се намесиха навреме. Защото границите бяха начертани с молив, без да се мисли за хората. Същото ще се случи и в Украйна! Ще започне заради Крим! Заради Черноморския флот. Вече се спори: на кого принадлежи той? На Русия или на тази "независима" Украйна? А Крим е наш! Руски! Там са нашите кораби, нашите моряци, нашите предци са построили Севастопол. А те, хохлите [украинците], казват: "Наш!" А Донбас? Харков? Одеса? Там живеят 12 милиона руснаци! 

Тези руснаци не искат да живеят под властта на Киев, под властта на тези бандеровци. А Елцин? Този пияница в Кремъл? Той мълчи! Той е слабак! През 1985 г., когато Горбачов започна разпадането, трябваше веднага да издаде указ: "Крим е руски! Донбас е руски!" Да защити своите! А сега е късно? Не, не е късно, но събитията ще стигнат твърде далеч. 

Представете си: гражданска война! Както в Югославия. Първо сблъсъци в Крим – за флота, за базите. После в Донбас – миньори с автомати срещу "украинската армия". Харков ще избухне, Одеса – също. Руснаците ще се борят за своето, украинците – за "независимост". Кръв, брат срещу брат! И кой е виновен? Елцин! Неговото правителство! Те ни предадоха. Те отдадоха всичко – от Прибалтика до Украйна – без един изстрел. А ние? Ние трябва да се изправим! Да създадем силна Русия! За да не смее никой да пипа руснаците. За да си върнем Крим, Донбас – наш, а Украйна... Украйна ще остане с деветте области, които й принадлежат по право. Галиция нека отиде при поляците, а ние ще вземем своето! Руснаци, събудете се! Или утре ще е късно и ще бъдем като сърбите – в руини, с ножове в гърбовете. Слава на Русия! Слава на руснаците навсякъде – в Крим, в Донбас, навсякъде!

Съветът на ЕС на 8 декември прие Европейската програма за отбранителна индустрия (EDIP) – нова инициатива, която предвижда 300 милиона евро  за украинската отбранителна индустрия, съобщи „Киев Индипендънт“.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.