Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

ИЗВЪНРЕДНО:
‼️🇺🇲🇷🇺 "Всички американци трябва спешно да напуснат Русия: тези, които остават, трябва да направят завещание и да избягват социалните медии", — цитира Fox News Държавния департамент на САЩ.
‼️🇷🇺Русия подготвя мащабна провокация с човешки жертви по-близо до 6-7 януари, за да обвини Украйна и да провали преговорите, — SZRU.
ℹ️Целта може да бъде емблематична структура или друг символичен обект в Русия или на окупирани територии, уточниха те.

Изглежда като фейк,но не е и за първи път!

605825133_849786707692472_9084149120611838054_n.jpg.9a500310e7f58ad2da9f69a9986ab6a9.jpg275132738_10225940936086442_7927380987668157778_n.jpg.1d747caa29a670261a44f33fc9ce1da2.jpg571139468_852010234153427_4830158269617829133_n.jpg.8c5bb7d4a76414b89d25e7f7bc080182.jpg
  • Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

„Трудната истина за Украйна : Западните лидери са в капана на дълбоко погрешно схващане или умишлена измама относно реалната ситуация на място. Военните тенденции са ясни: Украйна загуби тази война и нищо  няма да промени този болезнен резултат, но политическите елити още отказват да признаят това, което вече е очевидно“.

По мнението на експерти, ако Киев не се съгласи на мирно уреждане, конфликтът след не много време ще приключи „по естествен път“, тоест с „пълна военна победа за Русия“.    ЕС не може да промени това.     Бандеровците да бяха първо разделили държавата и после да се дърпат към Полша,  ЕС и НАТО.     Сега вече няма да им оставят шанс за подобна възможност.    Напразно и още умират.  Отделно възниква нов актуален въпрос - дали съседите им от Унгария, Словакия,  Полша и Чехия въобще ги искат в ЕС ???  Не им е нужна война с Руската федерация.   И никакви бандеровци не са им притрябвали.  

преди 1 час, Topor написа:

Желязната воля на Русия ще превърне следващите дванадесет месеца в най-тежкото изпитание в историята на съвременна Украйна и на останалите укропитеци които с пот на челото ще се опитат да защитят всяка една опорка, но уви всичко ще се сгромоляса.

Нали @kosyo, @БаалБек, @miro20, @Alvion и още някоя друга маймуна с изпържен мозък, която не съм споменал, стягайте се, че лавината идва.

https://ria.ru/20220225/granitsy-1775013936.html

"Пушилин анонсировал выход войск ДНР и ЛНР на границы областей

Глава ДНР Пушилин: до выхода войск ДНР и ЛНР на границы областей остались считанные дни"

Знам , бре човек ама  чакам вече 4-та година да стигнат до границите републиките за след няколко дни ;). Предполагам че им пречат храстите и на тях за осъществят този велик преход!

За Косьо е нормално да загинат 4-5 милиона души и накрая пак да не съществува превратаджийския режим в Киев ??? 

току-що, attj написа:

За Косьо е нормално да загинат 4-5 милиона души и накрая пак да не съществува превратаджийския режим в Киев ??? 

Няма страшно - до няколко дни са на границите на републиките :) . Ти не вярваш ли на Пушилин сега? Ей да не те хване да те набие сега Маруся че не вярваш на локалния бос,а?  Само има леко задръстване на завоя на изхода от Донбас , ама като излязат от там -помни ми думата, НАТО ще направи спешна поръчка на памперси. Само защото си ми приятел ще ти открехна чудо оръжието което са подготвили

При наличие на достатъчно сено спукана им е работата на англо-саксонците. Намира ли те се малко между другото -за правилната кауза ще е знаеш ;)

Цитат

Новината за убийството на Денис Капустин била инсценирана от украинците. Какви хора само защитават... Не знаех кой е до момента, в който не съобщиха, че е убит от дрон и представиха част от биографията му. Че той е чиста проба нацист, определян като един от най-опасните хора в Европа с подобни виждания... Та такива ли са защитниците на Украйна, защо украинците му пазят гърба, защото се бие за тях? Нямат ли достойнство?
Денис е в близки връзки с  части от батальона "Азов". Прекрасни, достойни хора, защитаващи Украйна.
 И руските приказки, че са нацисти се оказаха верни.

:yanim::yanim::yanim:

преди 1 час, БаалБек написа:

Дали ти и такива като теб не сте с изпържени мозъци биомаса? Европейското мислене ни отличава нас (европейците) от вас, които сте с фашистко мислене!

Ако това ниво на агресия е европейското ти мислене, значи цивилизационният ни избор доста се е объркал.

преди 1 час, kaldata1 написа:

Неминуемо в следващите 12 месеца ще бъде завладяно цялото землище на Мирноград, както и три външни клозета в Мало Новостароселенка, стратегическото село, след което пътя към Варшава е открит. 

Териториалните победи на РФ са без аналог в световната история. Има-няма 5 месеца и 10 000 трупа на къща. 

Гледам, че си специалист по външни клозети – явно там ти е силата, а не в геополитиката. Докато иронизираш, реалността на терен не работи за твоя полза, пич.

преди 1 час, kosyo написа:

Няма страшно

Нима можеш да покажеш толкова много некролози?   Време е вече за некролог на режима в Киев.   Без пари едва ли и една година ще издържат.     100 милиарда с просене  как се събират???

току-що, attj написа:

Нима можеш да покажеш толкова много некролози?   Време е вече за некролог на режима в Киев.   Без пари едва ли и една година ще издържат.     100 милиарда с просене  как се събират???

Няма смисъл - Пушилин нали ти показах какво каза - до няколко дена всичко е приключило всичко :) е сега че го е казал 2022 - ти му вярваш нали? Ако не му вярваш, да ти припомня и ти какво беше обещал преди доста време ?

Нищо не става от вас и ми харесва защото знам че го знаете . Мога да ви се подигравам колкото си искам само с такива цитати, но най вече искам баба Пенка да каже какво и се падна от баницата с късмети. Дали не е нова кристална топка или инструкция за старата? @kiro 2025 човек не ме дръж в напрежение и сподели, моля те

на 7.12.2023 г. в 16:18, attj написа:

Май не разбираш.    До няколко седмици свършват парите, провизиите и оръжията на остатъка от милионната армия.     Не се ли сещаш какво ще настъпи???  Руснаците няма нужда да атакуват- само трябва да изчакат.   Военното противопоставяне е на приключване.  ВСУ неминуемо ще се разбунтуват.

преди 3 минути, kosyo написа:

Няма смисъл - Пушилин нали ти показах какво каза - до няколко дена всичко е приключило всичко :) е сега че го е казал 2022 - ти му вярваш нали? Ако не му вярваш, да ти припомня и ти какво беше обещал преди доста време ?

Нищо не става от вас и ми харесва защото знам че го знаете . Мога да ви се подигравам колкото си искам само с такива цитати, но най вече искам баба Пенка да каже какво и се падна от баницата с късмети. Дали не е нова кристална топка или инструкция за старата? @kiro 2025 човек не ме дръж в напрежение и сподели, моля те

Ако съдехме за изхода на войните по първоначалните цитати, Наполеон щеше да пие чай в Москва, а Хитлер щеше да има парад на Червения площад. Русия има навика да загрява бавно, но да завършва там, където тя реши. Смей се сега малоумен троле, но аз ще те чакам за финала да те гледам тогава как се гърчиш с твоята "2022".

току-що, Topor написа:

Ако съдехме за изхода на войните по първоначалните цитати, Наполеон щеше да пие чай в Москва, а Хитлер щеше да има парад на Червения площад. Русия има навика да загрява бавно, но да завършва там, където тя реши. Смей се сега малоумен троле, но аз ще те чакам за финала да те гледам тогава как се гърчиш с твоята "2022".

Знам и затова ти цитирах Пушилин, ама ти сега не смееш да му противоречиш на него нали :)

Кажи сега че аз съм хакнал риа.ру да я напиша тая статия. Признавам си - аз бях и не само РИА, и още бая сайтове хакнах да я публикувам и там. 

Ей най-после  всички от лудницата се появиха :) това ме прави толкова щастлив.

Голяма е тая стена ,ей

Стига бре,  Буданов да не е приел от тоалетната да води кабинета, да го бяха уцелили по-добре, докато беше вътре. Толкова хубава работа вършеше двойника му. Всеки знае че оригинала загина в подводния бункер :)

преди 6 минути, kosyo написа:

Знам и затова ти цитирах Пушилин, ама ти сега не смееш да му противоречиш на него нали :)

Кажи сега че аз съм хакнал риа.ру да я напиша тая статия. Признавам си - аз бях и не само РИА, и още бая сайтове хакнах да я публикувам и там. 

Ей най-после  всички от лудницата се появиха :) това ме прави толкова щастлив.

Голяма е тая стена ,ей

Стига бре,  Буданов да не е приел от тоалетната да води кабинета, да го бяха уцелили по-добре, докато беше вътре. Толкова хубава работа вършеше двойника му. Всеки знае че оригинала загина в подводния бункер :)

Да де ама фокусирай се върху съществения въпрос мани ги тия глупости дето по цял ден ги споделяш и са ти изпили и последната мозъчна клетка, нещата не са ОК за Украйна Косьо, разбери го.... И ти си от страната на потъващия кораб с цялата оная шайка амсалаци като тебе, чака ви голям шанс да си забравите паролите на акаунтите точно сега.

Некро ще те скапя  :)

Та Купянската гора била превзета от Колумбиици и бразилци.

Какво стана с огнено носните патриоти дето щяха да размятат вата до Ялта ?

Определено трябва пак да задвижа некролозите на латиноси - има трупясване в тоя контингент.

IMG_1457.jpeg

преди 2 минути, Topor написа:

Да де ама фокусирай се върху съществения въпрос мани ги тия глупости дето по цял ден ги споделяш и са ти изпили и последната мозъчна клетка, нещата не са ОК за Украйна Косьо, разбери го.... И ти си от страната на потъващия кораб с цялата оная шайка амсалаци като тебе, чака ви голям шанс да си забравите паролите на акаунтите точно сега.

Фокусирай се върху казаното от Пушилин, не остана време - само няколко дена още  и край ;) ако искаш да ти го преведа. И той като тебе обещава добре, е ти сега той преди 4 години , ти сега ама сте сигурни че скоро всичко ще приключи.

преди 6 минути, kiro 2025 написа:

Некро ще те скапя  :)

Та Купянската гора била превзета от Колумбиици и бразилци.

Какво стана с огнено носните патриоти дето щяха да размятат вата до Ялта ?

Определено трябва пак да задвижа некролозите на латиноси - има трупясване в тоя контингент.

IMG_1457.jpeg

на 12.08.2024 г. в 11:57, nikolov2020 написа:

Плана е да ви стопят лагерите до нова година

Няма кой да плаща 5 милиарда $ на месец 

Всички е ТОЧНО по ПЛАНА!

Важното е да са живи и здрави!

преди 9 минути, kosyo написа:

Фокусирай се върху казаното от Пушилин, не остана време - само няколко дена още  и край ;) ако искаш да ти го преведа. И той като тебе обещава добре, е ти сега той преди 4 години , ти сега ама сте сигурни че скоро всичко ще приключи.

Всички е ТОЧНО по ПЛАНА!

Важното е да са живи и здрави!

Аз ти го давам като съвет просто да си забравиш паролата, защото иначе ще бъдеш обект на много тежки подигравки, както искаш го възприемай 

току-що, Topor написа:

Аз ти го давам като съвет просто да си забравиш паролата, защото иначе ще бъдеш обект на много тежки подигравки, както искаш го възприемай 

@kiro 2025 били обяснил какво се случи предния път с тия скрити закани , че съм забравил? 

Слушай сега да ти обясня -ако не е кефя има опция за блокиране . В горния ъгъл се намира , използвай я сега да не се ядосваш ;)

Чеп за зеле не става от вас и всички много добре го знаете. Аз и затова ви се подигравам постоянно.

" НЕ НА НАСИЛИЕТО!!!"

Не на насилието и към танковете!

Цитат
Искам омразата към Русия да не е по-голяма от любовта към истината. Това искам.
Затворниците, които коментираш са хора с присъди, явно използвани за пушечно месо. Украинците защитават отявлени нацисти и вие, които мразите руснаците се извращавате от собствената си омраза и от 10 кладенеца вода ще донесете, за да го отречете, а когато не можете да го отречете ще го изопачите.
Путин използва затворници, които са осъдени, пращайки ги на почти сигурна гибел.
Украинците защитават и уважават хора, които са отявлени нацисти. Денис и други в батальона "Азов"... Разликата във връзките е огромна. Но понеже всички мразим Путин - да отричаме гадостта на украинците.
На тях им е позволено всичко, те са жертвите!!! Край на историята.
Съжалявам за това, че им се случва тази война, но имат много мърша във високите си нива.
Нацистка гнус, корупция и гадост. Не харесвам Путин, но не харесвам и тях. Пожелавам мир, но няма да кажа на черното бяло.

Да, но за съжаление доста хора подкрепят нацистите. Главно защото ги подкрепят и САЩ, И ЕС. Другото нещо е, че взеха да ги представят за много обикновени хора.  В същото време се мълчи колко от тези "обикновени хора", са избивали невинни евреи, както и селяни и граждани в ЕС. Още помня поредицата на "Виасат Хистори" - "Домашни видеоклипове от Нацистка Германия" и интервюто с внука на Хелмут Махемер. Самият Хелмут Махемер е лекар, изпратен на фронта, който е снимал с домашната си видеокамера, включително...............как един негов колега войник подпалва с факел покрив на селска руска къща.  Търсих и не можах да открия видеоархеива на Хелмут Махемер, за да го изгледам целия. Тогава се бях запалила по търсене и гледане на домашните архиви на нацистите. Изгледах от исторически интерес и клюкарско любопитство тези на Ева Браун, както и повечето от филма. Не успях да намеря нищо за видеото на Хелмут Махемер, нито за цветните видеокадри от парада в Дрезден, нито от бомбардировките в Хамбург. Забравила съм немския и трудно се оправям с търсачката тук. 

Но, от това видео много ме заболя. Някои живот са си живеели, докато невинни хора са се криели и страдали. 

https://archiv-akh.de/filme?searchterm=Berlin zoo

Директен линк към видеото не може да се даде.  Търсете видеото на Hans Burscher.

Това са те нацистите - живеят си тихо, кротко и спокойно в техния си райх, докато в същото време невинни хора са бели изпращани на сигурна смърт в концентрационните лагери. Евреи, комунисти, социалисти, демократи, либерали, хора с увреждания................

Страшно много ме е яд, че си нямам домашна видеокамера с която така да си снимам живота и да им показвам на укронацистите как си живея. И не само на тях, но и на всички, които не харесват хората с увреждания, българите и славяните. Би било яко да им създам кисело настроение. 

Докато в този момент някъде в измислената Укрия падат бомби, аз си пия сока от прясно изцедени моркови + ябълка. И съм си се изтегнала удобно в геймърския стол. А укрите се крият като плъхове в метрото. Яко, особено като се сетя кой заплашваше руснаците, че цели да бъдат под земята.

giphy.gif

преди 1 минута, kosyo написа:

@kiro 2025 били обяснил какво се случи предния път с тия скрити закани , че съм забравил? 

Слушай сега да ти обясня -ако не е кефя има опция за блокиране . В горния ъгъл се намира , използвай я сега да не се ядосваш ;)

Чеп за зеле не става от вас и всички много добре го знаете. Аз и затова ви се подигравам постоянно.

" НЕ НА НАСИЛИЕТО!!!"

Не на насилието и към танковете!

За да те заплашвам, трябва да те възприемам като заплаха. А предния път и двамата видяхме, че това не е така. Просто ти казвам как стоят нещата. И защо да те блокирам, като с нетърпение чакам гастролирането ти когато Укрия капитулира.. Защо не помниш думите на Тръмп, че нямате карти? Какво се опитваш да промениш, за какво се бориш, Укрия изчезва разбери го вече..

преди 2 минути, Topor написа:

За да те заплашвам, трябва да те възприемам като заплаха. А предния път и двамата видяхме, че това не е така. Просто ти казвам как стоят нещата. И защо да те блокирам, като с нетърпение чакам гастролирането ти когато Укрия капитулира.. Защо не помниш думите на Тръмп, че нямате карти? Какво се опитваш да промениш, за какво се бориш, Укрия изчезва разбери го вече..

Не каза нищо за думите на Пушилин. Виж сега не съм аз проблема, а тъпите казаци дето не смогват да ви спазят графика на обещанията ;). Що не се сърдиш на тях?

току-що, kosyo написа:

Не каза нищо за думите на Пушилин. Виж сега не съм аз проблема, а тъпите казаци дето не смогват да ви спазят графика на обещанията ;). Що не се сърдиш на тях?

На никой не се сърдя, сърдите се вие, защото нямате карти ..

Въпросът е още колко ще се държи режима в Киев?   ЕС дори заговориха за заеми до 2034 година.     Няма как да е толкова дълго. 

току-що, Topor написа:

На никой не се сърдя, сърдите се вие, защото нямате карти ..

Много умно... Аз пък бях питал кое разузнаване беше казало че тъпите казаци нямат никакъв шанс да си постигнат целите заради липса на хора и техника. Ти имаш ли отговор, ама след това за Пушилин че не знам ама мисля че бягаш от това какво е казал 2022 година. Така де какво съм хакнал аз на сайта на РИА.ру и не само ;)

Да си при припомним изминалата година докато се мъчим да оправдая Пушилин с мен ;)

Разбиха го това ПВО... Някой да е забравил да пусне безаналоговия РЕБ?

Ти ли беше пак или баба Пенка?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Да, но за съжаление доста хора подкрепят нацистите. Главно защото ги подкрепят и САЩ, И ЕС. Другото нещо е, че взеха да ги представят за много обикновени хора.  В същото време се мълчи колко от тези "обикновени хора", са избивали невинни евреи, както и селяни и граждани в ЕС. Още помня поредицата на "Виасат Хистори" - "Домашни видеоклипове от Нацистка Германия" и интервюто с внука на Хелмут Махемер. Самият Хелмут Махемер е лекар, изпратен на фронта, който е снимал с домашната си видеокамера, включително...............как един негов колега войник подпалва с факел покрив на селска руска къща.  Търсих и не можах да открия видеоархеива на Хелмут Махемер, за да го изгледам целия. Тогава се бях запалила по търсене и гледане на домашните архиви на нацистите. Изгледах от исторически интерес и клюкарско любопитство тези на Ева Браун, както и повечето от филма. Не успях да намеря нищо за видеото на Хелмут Махемер, нито за цветните видеокадри от парада в Дрезден, нито от бомбардировките в Хамбург. Забравила съм немския и трудно се оправям с търсачката тук. 

Но, от това видео много ме заболя. Някои живот са си живеели, докато невинни хора са се криели и страдали. 

https://archiv-akh.de/filme?searchterm=Berlin zoo

Директен линк към видеото не може да се даде.  Търсете видеото на Hans Burscher.

Това са те нацистите - живеят си тихо, кротко и спокойно в техния си райх, докато в същото време невинни хора са бели изпращани на сигурна смърт в концентрационните лагери. Евреи, комунисти, социалисти, демократи, либерали, хора с увреждания................

Страшно много ме е яд, че си нямам домашна видеокамера с която така да си снимам живота и да им показвам на укронацистите как си живея. И не само на тях, но и на всички, които не харесват хората с увреждания, българите и славяните. Би било яко да им създам кисело настроение. 

Докато в този момент някъде в измислената Укрия падат бомби, аз си пия сока от прясно изцедени моркови + ябълка. И съм си се изтегнала удобно в геймърския стол. А укрите се крият като плъхове в метрото. Яко, особено като се сетя кой заплашваше руснаците, че цели да бъдат под земята.

giphy.gif

Имаше един човек на име Симон Визентал, един от последните големи Човеци, които бяха посветили живота си в лов на нацисти и много умело е успявал да хване ключови персонажи от ВСВ. 

А за жената с железните подкови от лагерите чувала ли си? Особено голямо удоволствие и е доставяло да стъпква и убива малки деца с ботушите си, това е да си изрод. 

Това са те нацистите, и болката е там, че всички заблудени душички които викат за Зеленски и режима на Укрия викат точно за същите изроди, пагубно е и най-лошото е, че те не го осъзнават, защото мозъкът им е изпържен с пропаганда.

преди 6 минути, attj написа:

Въпросът е още колко ще се държи режима в Киев?   ЕС дори заговориха за заеми до 2034 година.     Няма как да е толкова дълго. 

на 7.12.2023 г. в 16:18, attj написа:

Май не разбираш.    До няколко седмици свършват парите, провизиите и оръжията на остатъка от милионната армия.     Не се ли сещаш какво ще настъпи???  Руснаците няма нужда да атакуват- само трябва да изчакат.   Военното противопоставяне е на приключване.  ВСУ неминуемо ще се разбунтуват.

Седмици , аз вярвам на Маруся :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.