Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Другари, не се занимавайте с мен, ами кажете как след 2 ще отбележите същия брой дни като WW2? Къде ще е парада на победата - в Киев или в Берлин? Ще има ли танкове или само ЕДИН Т-34 ще пуснат както беше на по-предния парад? 

Предполагам че ако няма парад пак аз ще съм виновен? Не бъркам нали?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 часа, attj написа:

Нима Китай с  Индия, с Турция и много други не са в подкрепа на Руската федерация?   В Европа пак са неадекватни.  Те и САЩ не слушат.   Какви са тези кредити за Киев до 2034 година???  

Трудно е да се каже кой кого подкрепя. Например Китай се възползва от уязвимото положение, в което се намира Русия заради войната, която поведе, нищо чудно и Индия да прави същото. 🙄

преди 17 минути, kaldata1 написа:

Е да де. Мнението ми е, че това поведение (без да съм уточнявал от кой тип геополитическа ориентация специфично) ми "чупи главата". 

И определено мисля, че е написано доста ясно. Тъй като обаче явно четенето с разбиране не е националния спорт, потвърждавам писмено, че към грешните прогнози на потребител kosyo се отнасям по същият начин, както към грешните прогнози на всеки от мурзилажа. 

Така по-добре ли е или искаш декларация пред нотариус с анекс - списък на всички потребители във форума с чавка срещу тях? 

За два дни три пъти ти задавах този въпрос. Защо чак сега реши да отговориш на него - това ще си остане загадка за мен.

Сетих се :doh: Отговорът дойде, чак когато ти казах че съм познал как ще реагираш. Един вид - да ми натриеш носа. :laughing5:

Мммм

Изказванията за бункера на Зеленски който е лесна цел за Орешник страхотно освежиха сутрешните новини.

След това се включи Дугин че трябва жестоко наказание.

Сбига иска сесия на ООН за масиран терористичен акт (за Газа май имаше)

Весело , особено когато трол от местно значение пуска някакви тъпотии актуални за 2023.

Пп

Косе абе имаше един Мядар и неговия министър ? Какво става с тия персонажи - трепат ли селяни в Белгород?

5407045414428544683.jpg

Мммм
  Изказванията за бункера на Зеленски който е лесна цел за Орешник страхотно освежиха сутрешните новини.
  Весело , особено когато трол от местно значение пуска някакви тъпотии актуални за 2023.
Пп
 Косе абе имаше един Мядар и неговия министър ? Какво става с тия персонажи - трепат ли селяни в Белгород?
5407045414428544683.jpg.f7d4ae34587a736a90921e8186f2556e.jpg
Е какво толкова е станало. Руснаците напълниха газовото хранилище. Но пък има и лек нюанс в това.

Sent from my 2211133G using Tapatalk

Антон Тодоров

Сякаш черна магия е паднала върху българското племе !!!

Ето пореден пример - анкета задава въпрос одобряват ли българите военната операция на САЩ във Венецуела. 65 % категорично НЕ Я ОДОБРЯВАТ. Забележете извадката - близо 5 хиляди души са гласували, това си е сериозна извадка, представителна!

Не одобряват "специална военна операция", при която няма убити стотици хиляди цивилни, няма унищожени хиляди села и стотици градове, няма обстрелване с ракети, дронове и планиращи бомби на болници, училища, театри, родилни домове, предприятия, енергийни съоръжения, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, летища, театри с надпис "Деца", няма сринати със земята цели квартали, а жителите им - убити, няма анексирана територия.
Няма НИЩО от онова злодейство, което близо 4 години рашистите начело с Путлер в Кремъл правят.

Но одобрението на българите за това нечувано от десетилетия военно престъпление на рашистите е долу-горе на тези нива - 60-65 %. Колкото е неодобрението им за операцията в Каракас. При която стотина американски командоси от Делта форс извършиха високоточна, хирургическа операция и ликвидираха около 80 охранители, пазещи в подземната част на военна база диктатора, неркотрафикант и любимец на световния терористичен интернационал Мадуро. А самият Мадуро вече е пред съда. Без НИКАКВИ поражения за цивилните венецуелци.

612450107_25752762627720105_5294748739373518189_n.jpg.9402e726b4af5ce33664fc22ca511aca.jpg

275132738_10225940936086442_7927380987668157778_n.jpg.1d747caa29a670261a44f33fc9ce1da2.jpg

преди 26 минути, ivottoshev написа:

За два дни три пъти ти задавах този въпрос. Защо чак сега реши да отговориш на него - това ще си остане загадка за мен.

Сетих се :doh: Отговорът дойде, чак когато ти казах че съм познал как ще реагираш. Един вид - да ми натриеш носа. :laughing5:

Защото не предполагах, че за "имам еди-какво-си отношение към еди-какво-си поведение" следва специфично да поясня, че не се отнася за някой конкретно, а по принцип. Мислех, че се подразбира. 

Надявам се сега да мирлясаш поне ти. 

преди 40 минути, Мери) написа:

Трудно е да се каже кой кого подкрепя. Например Китай се възползва от уязвимото положение, в което се намира Русия заради войната, която поведе, нищо чудно и Индия да прави същото. 🙄

Трогателна е надеждата на мурзилажа Китай и Индия да им спечелят Украйна, след като "Аляскенската Ялта" нещо нямаше много добър развой. 

Междувременно Си и Моди надъхват Вови да продължи с безумните камикадзе-атаки, докато Русия вече не почне да им ги подарява ресурсите, само и само да получи някоя картичка или червен килим, който да се отрази като" тясно сътрудничество" и "стратегическо партньорство".

БРИКС приключи, преди да е станал истинска организация. 

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Мммм

Пп

5407045414428544683.jpg

преди 47 минути, maxthon написа:

Е какво толкова е станало. Руснаците напълниха газовото хранилище. Но пък има и лек нюанс в това.

Sent from my 2211133G using Tapatalk

Другари, знам че е трудно да си спомните, ама само да попитам - това първия път ли ми е на това газохранилище? Трябва ли да цитирам някой да се сети или сина на Байдън пак плаче :)

Аз като ви разправям че само с тъпа пропаганда не става, вие не ми вярвате. Ще приема че плаче пак, защото знам че няма да може да отговорите - ще се усетите колко сте смешни и ставате за подигравки само.

Героят на обяд

Възпитаника на московските гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж, Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск се изповядва преди първата среща с ГОЛЕМИЯ размер помощ от Червения кръст 

Бодра дробонарезка в чест на баба Пенка и ТОТАЛНОТО китайско ембарго

Ммм

Тъпотии на килограми. Мери колкото повече твориш - толкова по си съмнителна.

Пп

Косе хрупай марули. И върти педалите.

преди 7 минути, kiro 2025 написа:

Косе хрупай марули

В не така де , кажи сега плаче ли още сина на Байдън за газохранилището. Знам че не го помните тия работи, ама да кажеш че беше преди точно 1 година , когато го взривиха цялото и започна да плаче човека. Сега за какво го бомбят пак? Да ти кажа ли кой беше човека който го твърдеше или ще се сетиш ;)

Да питаме @Topor ако трябва да помага, че гледам запецнайте пак в тъпата руZка пропаганда , искам да видя как ще излезе пак аз да съм клоун, затова че не помните какво сте написали преди 1 година и какво сте разрушили още тогава ? Да ми плаче човека сега пак - вие сърце нямате е направо...

P.S. не е хубава тая работа с това посолство в Киев, ще вземат да спретнат някой номер с петрола, а в тия дни това не е ОК.

Тъпите ти пляскания са досадни.

Пляс пляс педалите и продължавай в същия дух.

А твоите огненоносни създатели на опорки изтепаха рибата - плашат Путин :)

Най много селянин- рибар в Белгородска област да уцелят :)

Украйна поиска днес спешно свикване на Съвета за сигурност на ООН, след като военните ѝ съобщиха, че през нощта срещу петък Русия е нанесла удар по обект в Лвовска област с балистична ракета със среден обсег "Орешник", съобщиха днес украинските медии. Коалицията на желаещите получава реално предупреждение какво ги очаква.   Цяла Европа е беззащитна при  подобни ракетни удари.  

преди 6 минути, kiro 2025 написа:

Тъпите ти пляскания са досадни.

Пляс пляс педалите и продължавай в същия дух.

А твоите огненоносни създатели на опорки изтепаха рибата - плашат Путин :)

Най много селянин- рибар в Белгородска област да уцелят :)

Искаш да кажеш сега че първия път като го разрушиха преди една година и плака сина на Байдън не е трябвало да плаче и някой тука се е объркал. Малко ми е смешно да ти кажа това, аз толкова да вярвам на вас и сега пак трябва да ви се подигравам че вярвате безрезервно на всичките тъпотии в Чебурашка.нет-а? 

Русия е нанесла удар с хиперзвукова ракета "Орешник" по най-голямото подземно газово хранилище в Украйна, разположено в западната Лвовска област. Според руски източници ракетата е изминала разстояние от около 1800 км, от района на Астрахан до Лвов, за приблизително 10 минути.  

преди 1 минута, attj написа:

Русия е нанесла удар с хиперзвукова ракета "Орешник" по най-голямото подземно газово хранилище в Украйна, разположено в западната Лвовска област. Според руски източници ракетата е изминала разстояние от около 1800 км, от района на Астрахан до Лвов, за приблизително 10 минути.  

Ето още един дето ще каже как така за 2-ри път го разрушават? Толкова ли мразят сина на Байдън?

Другари , ще помоля да си четете старите писаници, за да не ви се подигравам постоянно, че разрушаване подземно хранилище за 2 път.

преди 12 минути, kiro 2025 написа:

Брех. И туй е построено само с чипове от перални? Добре че санкциите работят и горките руснаци нямат достъп до по-сложните чипове, примерно от телевизори, че тогава какви чудеса щяха да са направили, ум да ти зайде. Тц,тц,тц...

на 15.01.2025 г. в 20:54, Т.Христов написа:

Русия изпари най-голямото подземно газово хранилище на Украйна до Лвов. Зеленски изпищя

Русия изпари най-голямото подземно газово хранилище на Украйна до Лвов. Зеленски изпищя: Русия извърши мащабна атака срещу енергийната инфраструктура и съоръжения за природен газ в Западна Украйна. Според източници, атаката е включвала над 40 ракети (крилати и балистични) и повече от 100 дрона камикадзе. Особено внимание привлича ударът по един от най-важните обекти на украинската енергийна система – подземното газохранилище в района на Лвов.

Атакуваното съоръжение: стратегически обект с огромен капацитет

Подземното газово хранилище край Лвов

Подземното газово хранилище край Лвов преди атаката

По информация от руската преса, една от целите на атаката е била Билче-Волицкото подземно газохранилище – най-големият обект от този тип в Украйна и един от най-големите в Европа. Капацитетът му от 17 милиарда кубически метра газ го прави ключов за енергийната сигурност не само на Украйна, но и на целия регион. Газохранилището играе важна роля за осигуряване на енергийни доставки през зимния сезон, както и за транзита на газ към Европа.

Според местни източници, ударът е довел до значителни щети върху инфраструктурата в района на град Стрий, област Лвов. Макар украинските власти все още да не са потвърдили официално, че Билче-Волицкото газохранилище е било засегнато, последствията от експлозиите в района подсказват за сериозен инцидент.

линк

Ето да не говоря празни приказки, ама не е само той да кажа.

преди 2 минути, kosyo написа:

Ето да не говоря празни приказки, ама не е само той да кажа.

Къде прочете сега дали са го улучили?     Пробват демострации на непрехващаема за ПВО ракета.

Пляс пляс педалите некрофил.

Чакаме твоите огненоносни създатели на опорки.

Засега плюят и искат мъст.

Най много да останат и без вода.

Другари , помогнете ми моля ви се - не разбирам кога са го изпарили? Сега или на 15.01.2025? Объркващо е с вашите твърдения и не мисля че си помагате ;) както казах има и други изказвания - потърсете ги че ми омръзна да ви показвам колко се оплитате в тъпата пропаганда.

Кое не е ясно- има 2 дати на изпаряване и не знам коя е правилната. Или искате да кажете че са го оправили и напълнили за 1 година?

Косе 

не се напъвай - ще скъсаш нещо.

Може само да ебаваме укрите - защото освен да думнат елхата в Белгород - друго нищо не могат.

Пп

а ти плякай, службата е тежка, но пък продължителна

преди 8 минути, kosyo написа:

Другари , помогнете ми моля ви се - не разбирам кога са го изпарили?

Вече никой не може да ти помогне.

Единствено мога да те използвам да намериш какво съм писал 2020 година март месец например.

Кая  Калас уточни, че използването на ракетата "Орешник" е "ясна ескалация срещу Украйна и целят да предупредят Европа и САЩ".  Тази ракета развива скорост от почти 14 000 км/час.   Ракетите на ПВО са няколкократно по-бавни и нямат шанс да я прехванат.   Липсва защита при такива ракетни удари.   Остава да се молят - дано не улучат целта.    Ами ако носи ядрен боен заряд   ???

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.