Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 минути, Мери) написа:

Много неща не трябваше да се случват, аз например мислех, че в 21 век война да избухне  в Европа е немислимо, уви Русия нападна Украйна, изпотроши жилищата на рускоезичните и нерускоезичните  украинци, остави ги без ток, изби един куп рускоезични и нерускоезични украинци, отвлече украински деца и т.н. и т.н. Всичко това можеше да не се случи, ако Русия беше устояла на изкушението да нападне Украйна и да си я върне със сила. Уви, принудена е била от ... желанието си да държи Украйна в ролята на протекторат /васал, зависима страна/. 😥

Дзверо то и никоя майка в Ирак не искаше да загуби детето си заради един петрол ама на краваря не му пукаше особено за човешкия живот.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Topor написа:

Дзверо то и никоя майка в Ирак не искаше да загуби детето си заради един петрол ама на краваря не му пукаше особено за човешкия живот.

Женското Дзверо да прочете тази статия за жертвите в Ирак и да замълчи завинаги:

https://baricada.org/2023/03/23/iraq-usa-depleted-uranium-war/

преди 34 минути, Мери) написа:

Много неща не трябваше да се случват, аз например мислех, че в 21 век война да избухне  в Европа е немислимо, уви Русия нападна Украйна, изпотроши жилищата на рускоезичните и нерускоезичните  украинци, остави ги без ток, изби един куп рускоезични и нерускоезични украинци, отвлече украински деца и т.н. и т.н. Всичко това можеше да не се случи, ако Русия беше устояла на изкушението да нападне Украйна и да си я върне със сила. Уви, принудена е била от ... желанието си да държи Украйна в ролята на протекторат /васал, зависима страна/. 😥

Майданът е връхлетял върху Антимайдана.   Католическите заблуди нямат свършване,  Новорусия си е руска земя         

на 12.01.2026 г. в 20:14, ivottoshev написа:

Гъъъъърч :lol6:

В момента? Не ставаше ли дума за предишните три зими? Защо тогава не бяхме на нула процента руска газ? Да не е защото иначе ЕС щеше да замръзне и да "яде хамстери"?

Защото щеше да е трудно оперативно минаването от една газ към друга, чакането за флотата с втечнен газ и нямаше време за подписване на нови договори, не защото руската газ е единствена и неповторима. 

Всички тези пречки бяха отстранени и днес вече Русия може или да си завре газта някъде в Сибира, или да го продава на Китай и Индия срещу жълти стотинки, снимки и ръкостискания. Така или иначе обаче Русия да беше спряла тотално експорта на газ към ЕС още зима 2022, щеше да има големи сътресения, но не "ядене на хамстери".

Нито една държава в света няма монопол върху ресурсите, необходими за оцеляването на друга. Изключение са само КНДР по време на гладни години (от Китай), джуджетата като Ватикана, Сан Марино и Сингапур и прочее.

Скечовете вече са си като за малоумници  католици     

преди 55 минути, Topor написа:

И руснаците решиха да отмъстят за Ирак на ... Украйна? 😀 Що не ходиха да нападнат САЩ, щом ще отмъщават за Ирак????

Или украинците имаха наглостта да седят върху руските въглища? 😃

току-що, kaldata1 написа:

И руснаците решиха да отмъстят за Ирак на ... Украйна? 😀 Що не ходиха да нападнат САЩ, щом ще отмъщават за Ирак????

Или украинците имаха наглостта да седят върху руските въглища? 😃

Контекста не е отмъщение, Русия си пази границите докато САЩ нахлуха и убиваха с лъжлив мотив. 

Просто дзверо гастролираше как 21 век... Русия, война, убийства, разрушения... Ама все Русия гледате, това че САЩ побърка десетки страни и народи никой не го вижда, фашисти с мозъчета на пиленца имате вие.

на 12.01.2026 г. в 16:53, communismatic написа:

Ти що си мислиш, че Борел би казал нещо подобно? Да тръгнем от там... Щото "дискусията" с теб направо вече придобива трагикомични измерения.

https://geopolitique.eu/en/2024/01/03/europe-between-two-wars/

Tия факти са факти единствено и само за теб, а ти си тотално некомпетентен и несъстоятелен човек. СВО-то не е абсолютно никакъв провал за Русия. Четвърта година карат с хора на договор срещу държава, която е под тотална мобилизация и която е всячески подпомагана от Запада. В градове като Москва, Ростов, Санкт Петербург и прочее... абсолютно никой няма представа, че държавата му е във война. Това провал ли е? Русия издържа и на санкции и на каквото се сетиш още. ЕС е в абсолютна зависимост спрямо РФ и това се вижда и за хора, които са с два пръста чело. За да заобикалят санкциите от Брюксел страните-членки се съгласяват, да купуват руски газ и петрол от страни-посредници с надценка. Докато РФ, дето е с над 17 000 санкции произвежда повече боеприпаси, дронове и прочее, отколкото цялото жалко НАТО сумарно. Еб*си санкциите, а? Санкциониращите компании като Кока-Кола, Коне, Континентъл, Бриджстоун, Старбъкс и прочее се изнесоха от РФ, а техните заводи руснаците направо си ги приватизираха. Кока-Кола вече е Добрая Кола, Старбъкс е Старкофи, Континентъл е Кордиън Калуга и прочее. В завода на Рено руснаците сглобяват вече Москвич.

Германия били в "минимална рецесия"? Е, как? Нали уж нямало последствия? Сега пък икономическият шампион на ЕС е в "минимална рецесия"... Ти четеш ли си тъпотиите, дето ги пишеш през 10 минути? И никой не е казал, че ЕС ще "гладува" и "замръзва". Държа да подчертая, щото отново пишеш, колкото да не заспиш. И що изобщо трябва да сме нечия "колония", пак не става ясно, ама... кога ли постовете ти са имали някакъв смисъл.

Той още не е разбрал милия...

Опорката е хванала дикиш. Справка - kaldata1. И не е само той, мога и други примери от форума да дам.

То заместител винаги може да се намери, въпроса е, да излиза максимално изгодно за самата държава. Това се опитвам, да им го обясня на умнокрасивите тук, ама... голяма гредЪ. Веднага давам пример с американските танкери на Кирчо. Те ни излязоха направо през задните части.

В думите на Борел аз не виждам никакво "е*аване на мамата", а отбелязване на икономически спад. Нали ти казах - вместо 14 дни на Канарите нещастните шваби ще почиват 13 дни и 12 часа. Трагедия, ма то с тая рецесия 0.2% - такъв спад и мама.

Европа си има проблеми, но най-големият от тях съвсем не е икономиката. Интересното е, че руснаците ще настъпят същата мотика.

преди 1 минута, kaldata1 написа:

В думите на Борел аз не виждам никакво "е*аване на мамата", а отбелязване на икономически спад. Нали ти казах - вместо 14 дни на Канарите нещастните шваби ще почиват 13 дни и 12 часа. Трагедия, ма то с тая рецесия 0.2% - такъв спад и мама.

Европа си има проблеми, но най-големият от тях съвсем не е икономиката. Интересното е, че руснаците ще настъпят същата мотика.

И рецесията не е маловажен въпрос, но мен повече ме притеснява че швабите ги колят пришълците в метрото или на вурст-панаирите.

преди 5 минути, Topor написа:

Контекста не е отмъщение, Русия си пази границите докато САЩ нахлуха и убиваха с лъжлив мотив. 

Просто дзверо гастролираше как 21 век... Русия, война, убийства, разрушения... Ама все Русия гледате, това че САЩ побърка десетки страни и народи никой не го вижда, фашисти с мозъчета на пиленца имате вие.

Виждаме го, но ако ти изнасилиш дете, никой не те оправдава, само защото в квартала има и друг педофил, нали? 

Макар, че честно казано, не ми липсва нито Саддам Хюсеин, нито оня главорез, дето искаше да обеси българските лекари.

Виждаме го, но ако ти изнасилиш дете, никой не те оправдава, само защото в квартала има и друг педофил, нали? 

Макар, че честно казано, не ми липсва нито Саддам Хюсеин, нито оня главорез, дето искаше да обеси българските лекари.

И на мен не ми липсва Зеленски. Или Макрон. Или Мерц. А най-вече кака Урсула.

Оправдава ме.. ако в случая са изнасилвали детето ми с години както се случи с Русия и нацистите от Укрия дълго преди 2022. 

То утре и аятолаха няма да ти липсва, ама Иран ще е превърнат в полигон, ще са убити стотици хиляди невинни жертви, една страна ще бъде срината, а ти пак ще пееш песента за вината на Русия, нищо, знаем се.

току-що, Topor написа:

Оправдава ме.. ако в случая са изнасилвали детето ми с години както се случи с Русия и нацистите от Укрия дълго преди 2022. 

То утре и аятолаха няма да ти липсва, ама Иран ще е превърнат в полигон, ще са убити стотици хиляди невинни жертви, една страна ще бъде срината, а ти пак ще пееш песента за вината на Русия, нищо, знаем се.

О, значи си кандидат-педофил? 

Как ги предпочиташ - без зъби или с леко поникнали?

Това изречение казва за теб много повече, отколкото за мен. Гнусен си.

преди 2 минути, kaldata1 написа:

А ти явно си изпечен педофил, щом задаваш такива въпроси.

И в тоя форум ли си показа рогата?

току-що, Topor написа:

Това изречение казва за теб много повече, отколкото за мен. Гнусен си.

А ти оправдаваш педофилията. Не знам дали има нещо по-отвратително. Дори от русофил не очаквах нито такова дъно, нито такова признание.

преди 3 минути, kaldata1 написа:

А ти оправдаваш педофилията. Не знам дали има нещо по-отвратително. Дори от русофил не очаквах нито такова дъно, нито такова признание.

Когато няма какво да кажеш повече по основната тема веднага прибягваш до най-гнусните възможни лъжи. Да измисляш такива обвинения само за да спечелиш спор, е истинското дъно. Жалък и гнусен човечец, отиди и се застреляй някъде, ще освободиш много хора от тъпотията си, глу*ак.

току-що, Topor написа:

Когато няма какво да кажеш повече по основната тема веднага прибягваш до най-гнусните възможни лъжи. Да измисляш такива обвинения само за да спечелиш спор, е истинското дъно. Жалък и гнусен човечец, отиди и се застреляй някъде, ще освободиш много хора от тъпотията си, глу*ак.

- Виждаме го, но ако ти изнасилиш дете, никой не те оправдава, само защото в квартала има и друг педофил, нали? 

- Оправдава ме.. ако в случая са изнасилвали детето ми с години както се случи с Русия и нацистите от Укрия дълго преди 2022. 

---

Няма "ако". Никога не посягаш сексуално на дете, при никакви обстоятелства!

преди 17 минути, kaldata1 написа:

А ти какво очакваш, да ти каже Борел? Я обясни, че да настане всеобщ смях...

току-що, communismatic написа:

А ти какво очакваш, да ти каже Борел? Я обясни, че да настане всеобщ смях...

Не знам - ти го цитираш, след което аз ти казвам "ами нищо особено не казва" и ти отговаряш с "Ами какво очакваш да каже?!?". Тогава защо го цитираш? 🙄

преди 2 минути, kaldata1 написа:

- Виждаме го, но ако ти изнасилиш дете, никой не те оправдава, само защото в квартала има и друг педофил, нали? 

- Оправдава ме.. ако в случая са изнасилвали детето ми с години както се случи с Русия и нацистите от Укрия дълго преди 2022. 

---

Няма "ако". Никога не посягаш сексуално на дете, при никакви обстоятелства!

Говоря за правото на защита на една страна спрямо своите граждани, които бяха убивани 8 години. Не вади думите ми от контекста на метафората, която сам започна, само защото нямаш реални аргументи.

Не знам - ти го цитираш, след което аз ти казвам "ами нищо особено не казва" и ти отговаряш с "Ами какво очакваш да каже?!?". Тогава защо го цитираш? 🙄

Да, де... аз го цитирам и много добре знам, какво казва. Естествено нищо общо с "никакви последствия", както твърдеше именно ти. После от "никакви последствия", изведнъж стана "минимални последствия". Та... Какво казва Борел? Щото според мен, самият той признава, че санкциите са се обърнали срещу европейските държави? Ти като безкрайно умен и интелигентен тип, как разчиташ написаното от точният цитат? Хубаво е тая година, да влезеш поне малко в час... Щото гаврата вече придобива нечувани размери.

току-що, Topor написа:

Говоря за правото на защита на една страна спрямо своите граждани, които бяха убивани 8 години. Не вади думите ми от контекста на метафората, която сам започна, само защото нямаш реални аргументи.

Първо, това със "злите укронацисти колеха мирните жители на Донецк" отдавна свърши. Някъде когато започна и ДНР и ЛНР се оказаха въоръжени колкото украинската армия. И колкото и да ви е промит мозъка с руска пропаганда, лъжи и глупости, дори те не успяха да измислят как така Донецк има тържества за Нова Година 2021 след 8 години укрогеноцид и украинска артилерия на 9 км от града. 

Второ, ако беше написал просто "Да, педофилията няма оправдание" щеше да е далеч по-лесно. Да разбирам, че не обичаш да чукаш деца все пак, а просто не си преценил думите си?

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, де... аз го цитирам и много добре знам, какво казва. Естествено нищо общо с "никакви последствия", както твърдеше именно ти. После от "никакви последствия", изведнъж стана "минимални последствия". Та... Какво казва Борел? Щото според мен, самият той признава, че санкциите са се обърнали срещу европейските държави? Ти като безкрайно умен и интелигентен тип, как разчиташ написаното от точният цитат? Хубаво е тая година, да влезеш поне малко в час... Щото гаврата вече придобива нечувани размери.

Както вече ти написах, нищо особено не разчитам от този цитат. Доколкото разбирам - и ти.

Не е тоя цитат този, който търсиш за спор с мен, пробвай с нещо друго. И да си прав, Борел, Урсула и Кая по гръб няма да паднат.

преди 21 минути, Topor написа:

ама Иран ще е превърнат в полигон, ще са убити стотици хиляди невинни жертви, една страна ще бъде срината, а ти пак ще пееш песента за вината на Русия

Русия няма вина. Виновни са фашисткото иранско население, което тормози законното избрано правителство на аятоласите. Сега е ред на Путин да помогне на иранските си другари и да им прати зелени човечета да се справят с това обезумяло фашистко население.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.