Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 17 минути, Flashback написа:

Говори се за специален представител, който ще води диалог с Русия от името на Европейския съюз по украинския конфликт. Инициативата се промотира от френския президент Макрон и италианския премиер Мелони, призоваващи за отваряне на комуникационни канали с Москва на фона на стагнацията на преговорите, чиито посредник са САЩ.

Я, колко по различно звучи така: Европейските правителства оказват натиск върху ЕС да назначи преговарящ, който да представлява интересите им за Украйна, опасявайки се, че Съединените щати ще сключат сделка с Русия зад гърба им.

EU-putin.png

Флашче, я кажи - в евро ли ти платиха да напишеш фейка или още си на рубли?

:newspaper:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Как си представяте Путин въобще да преговаря със съюзници на режима в Киев?   

преди 21 минути, БаалБек написа:

Флашче, я кажи - в евро ли ти платиха да напишеш фейка или още си на рубли?

Проста жено, жалка си с тези нагли проекции!

Ти си тази, която ежедневно и ежечасно пълни всички теми във форума с долнопробна пробита пропаганда!

И както се потвърждава за пореден път - четенето с разбиране е мисия невъзможна за теб!

Как пък всички зРадници все едно с конкурс са ви избирали, иначе нямам обяснение защо всички сте с IQ, колкото са градусите при стайна температура. 

преди 1 час, attj написа:

Твърдиш,  че пан Зеленски    (с възгледите си за конфедерация с Полша)  е президент на Новорусия и на Крим?   Никога там  не биха гласували за подобен човек.      Той не им е държавен глава и няма как да бъде.    

Държавата Новорусия съществува единствено и само в твоята глава или евентуално в руската пропаганда, с която не съм запозната и  която ти толкова усилено разпространяваш в този форум. ;)

Няма как Зеленски да бъде избран в измислена от тебе държава и да бъде държавен глава на измислена от теб държава, това не е съвместимо с логиката, просто. Как ги изфантазирате тези глупости, само вие копейките си знаете. 🙄

преди 23 минути, attj написа:

Как си представяте Путин въобще да преговаря със съюзници на режима в Киев?   

Сега като се замислих задължително трябва да имаме "преговарящ" от името на ЕС. В крайна сметка, когато дойде моментът за подписване на капитулацията - Европа също трябва да си понесе срама и унижението, като подстрекател и спонсор на загубената прокси война.

преди 16 минути, Flashback написа:

Фактът, че от брюкселската менажерия не могат да изпратят най-висшия си представител по външните работи, а именно балтийската русофобска идиотка Кая Калас, ви казва всичко, което трябва да знаете за този жалък Европейски съюз.

Жалък, жалък, ама не щеш да го напуснеш и да се заселиш в Евразийския съюз. :wink12:

преди 3 минути, attj написа:

Нищо не ти се разбира.    Как очакваш в Казахстан и в Гърция да са доволни при такива безразборни грешки?   Кой ще сложи ядрен заряд на дрон - та той може да гръмне не където трябва.   Тази материя не е за фен на некролози.

Доказано ли е вече, че е бил украински дронът? Аз бях останала с впечатлението, че никой не е поел отговорност, което означава, че националността на въпросния дрон може да е противоположна на украинската. ;)

току-що, Flashback написа:

Сега като се замислих задължително трябва да имаме "преговарящ" от името на ЕС. В крайна сметка, когато дойде моментът за подписване на капитулацията - Европа също трябва да си понесе срама и унижението, като подстрекател и спонсор на загубената прокси война.

Ще бъде интересно, когато дойде капитулацията, как точно вие копейките ще си понесете срама. :wink12:

преди 8 минути, Мери) написа:

Ще бъде интересно, когато дойде капитулацията, как точно вие копейките ще си понесете срама.

Я пак?! Чия капитулация?! Като гледам в тая тема какво текучество на акаунти и никове върви от вашата групичка, става ясно колко ще ви лесно да се изхлузите като п**дня в джамия. Срама е ясен за кого ще е! 

току-що, Joss Bomon написа:

Я пак?! Чия капитулация?! Като гледам в тая тема какво текучество на акаунти и никове върви от вашата групичка, става ясно колко ще ви лесно да се изхлузите като п**дня в джамия. Срама е ясен за кого ще е! 

Срамът при всички случаи ще бъде за вас, дори и Русия да спечели тази война, победата й ще бъде пирова и срамна, дори и Украйна да загуби тази война, аз няма да се срамувам, защото съм на страната на справедливостта. Ако спечели несправедливостта за това всички, които я подкрепят трябва да се срамуват.Една пирова, несправедлива  победа не е основание за гордост, украинците няма да се сдадат дори и след една евентуална капитулация на  Укайна, но това вие не можете да го проумеете, защото робът няма как да разбере свободния човек. 😥

За да се хареса на Мери,  донските и запорожските казаци трябва да станат бандеровци и да поискат да са в конфедерация с Полша.     Обаче след Наполеон те са владяли над 100 години  цялото Кралство Полша - заедно с цялата Малорусия.

Мери 

кокошко, 2 милиона свободни са избягали от мобилизация , 250000 са дезертирали

Украйна е дупка, и до края ще е такава. До няколко месеца ще я приключат

преди 27 минути, Мери) написа:

Срамът при всички случаи ще бъде за вас, дори и Русия да спечели тази война, победата й ще бъде пирова и срамна, дори и Украйна да загуби тази война, аз няма да се срамувам, защото съм на страната на справедливостта. Ако спечели несправедливостта за това всички, които я подкрепят трябва да се срамуват.Една пирова, несправедлива  победа не е основание за гордост, украинците няма да се сдадат дори и след една евентуална капитулация на  Укайна, но това вие не можете да го проумеете, защото робът няма как да разбере свободния човек. 😥

Мъчителните неуспешни ти опити да стъкмиш някакво  мнение без обосновка неизбежно те прави неадекватна. Украйна отдавна е икономически труп, вързана за системи към парите на ЕС и военните доставки от САЩ. Огромен корупционен скандал, който намества висшето политическо ръководство на страната, начело със Зеленски. Избягалият негов министър разказа пред сенатска комисия за милиони  долари отклонени към офшорки в Кипър и Сейшелите. Мадам Зеленска била капризна и взискателна клиентка и три пъти връщала обувки на стойност 198 000- евро на бранда Лобутен да бъдат доукрасявани с полускъпоценни камъни. Това по изкаването на висш мениджър на бранда обслужващ ВИП клиенти , пред пресата. Докато ловят мъжете като кучета по улиците и ги пращат в месомелачката  на безмислената война,децата на  наркомана комик са на сигурно място в Англия. Зеления неудачник е подписал досега кредитни договори за над 10 милиарда долара, подари на американски фирми добива на редкоземни елементи. Милионите емигрирали декларират ,че никога няма да се завърнат в Украйна.....каква " мълчалива победа"виждаш в това? Виртуални полюции и видения на  безмозъчна шматка.  Тръмп и Путин си разпределиха света още в Аляска. За идиотите останаха протоколните приказки и "закани", Путин си трае за Венецуела срещу това Тръмп да си трае за Украйна. Държавната Дума прокара гласуване за преструктуриране на военната операция във война. Украйна мобилизира вече и деца на 16-17 години, а Русия още не е обявила пълна военна мобилизация. Дебилите политици в ЕС ви превръщат в безкрайни донори на една финансова дупка на име Украйна, а след време, ако изчерпите търпението на Путин и в пушечно месо. Хващам бас за 5 000 евро,че синовете на фон дер Лайнян няма да отидат на фронта. Междувременно като една от най-бедните страни в ЕС, станахте гарант за разпределената ви 1,5 милиарда долара помощ за Украйна. Разпредели на глава от населението и виж колко се пада на теб да плащаш за "справедливостта" Докато смяташ вземи да отговориш на въпроса-кои украински градове са основани от руснаци- жокер и отговор в едно-ВСИЧКИ!

преди 1 час, Мери) написа:

Доказано ли е вече, че е бил украински дронът? Аз бях останала с впечатлението, че никой не е поел отговорност, което означава, че националността на въпросния дрон може да е противоположна на украинската. ;)

Руснаците да правят поразии на Гърция и на Казахстан?   След като само с няколко ракетни удара могат всичко да приключат...     Още жалят Малорусия.   Очевидно е.      Ама не е и за Мери.   Може да пестят ракетите си   за спонсорите от Европа.   

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Миро, виж какво ми пише по въпроса един авер.         

Към днешна дата, 14 януари 2026 г., информацията за използването на системата „Орешник“ срещу стратегически обекти в Украйна е обект на засилено внимание, тъй като това оръжие се използва само за цели с изключителна важност.

Има потвърдени данни за удар по масивен инфраструктурен обект в Западна Украйна (района на Стрий, Лвовска област), където се намира едно от най-големите подземни газохранилища в Европа (Билче-Волицко-Ухерското).

Ето какво знаем за пораженията към този момент:

1. Естеството на удара с „Орешник“

„Орешник“ не е просто крилата ракета, а балистична система със среден обсег, чиито бойни глави се движат с хиперзвукова скорост.

• Кинетична енергия: Дори без ядрен заряд, самото удряне на блоковете със скорост над 10 Маха създава поражения, подобни на малко земетресение.

• Проникване: За разлика от стандартните ракети, бойните елементи на „Орешник“ са проектирани да проникват дълбоко в земята преди детонация. Това е критично при атака на подземни газохранилища, които се намират на стотици метри дълбочина.

2. Оценка на пораженията

Според предварителните доклади:

• Наземна инфраструктура: Компресорните станции, газоразпределителните възли и системите за управление на повърхността са напълно унищожени. Това прави извличането на газ от хранилището технически невъзможно за дълъг период от време.

• Подземни резервоари: Има данни за нарушаване на херметичността на някои от шахтите поради огромното налягане от удара. Ако са засегнати самите пластове, където се съхранява газът, това може да доведе до необратими загуби.

• Ефект върху Европа: Тъй като тези хранилища се използват и от европейски компании, ударът предизвика рязък скок на цените на газа на борсите в ЕС през последните 48 часа.

3. Психологическият и стратегическият аспект

Използването на „Орешник“ за такава цел е ясен сигнал:

• Демонстрация: Русия показва, че няма „недосегаеми“ обекти, дори и те да са дълбоко под земята или в най-западните части на страната.

• Енергиен колапс: Ударът идва в средата на зимата, когато зависимостта от тези резерви е най-голяма. Това засилва хаоса, за който говорехме – липсата на отопление и ток в тила е още един фактор, който тласка към дезертьорство и дестабилизация.

🧱 Сравнение на поразяващата мощ

Тип ракета Дълбочина на проникване Ефект върху бетон/скала
Кинжал Висока Локално разрушение на бункер
Орешник Екстремна Пълно срутване на подземни структури чрез ударна вълна

📝 Изводът:

Ударът по газохранилището с „Орешник“ е част от стратегията за „принуждаване към мир чрез разрушаване на ресурса“. Ако Украйна загуби възможността да балансира енергийната си система чрез газовите си запаси, съпротивата в градовете през останалата част от зимата ще стане практически невъзможна.                                  П.п. За да не ме обявиш, че съм рашист, ще напиша за пореден път, че Русия е агресор по международното право.

@communismatic сезирай се  за още един укронацист :)

преди 3 часа, Flashback написа:

Politico: ЕС обсъжда създаването на позиция "преговарящ с Путин"

Говори се за специален представител, който ще води диалог с Русия от името на Европейския съюз по украинския конфликт. Инициативата се промотира от френския президент Макрон и италианския премиер Мелони, призоваващи за отваряне на комуникационни канали с Москва на фона на стагнацията на преговорите, чиито посредник са САЩ.

В Брюксел се подчертава, че такъв представител ще отправя сигнали не само към Русия, но и към Вашингтон, тъй като някои въпроси пряко засягат сигурността на Европа. Като възможни кандидати неофициално се споменават италианският политик Марио Драги и финландският президент Стуб, но източници отбелязват, че обсъждането на личности за позицията все още е в ход.

Фактът, че от брюкселската менажерия не могат да изпратят най-висшия си представител по външните работи, а именно балтийската русофобска идиотка Кая Калас, ви казва всичко, което трябва да знаете за този жалък Европейски съюз.

Как започна и как върви:

2022 г. – нека нанесем стратегическо поражение на Русия
2025 г. – нека поне откраднем руските замразени активи
2026 г. – нека назначим преговарящ с Русия

Следва продължение...

:popcorn2:

Е аз си викам този сега ще покаже статията колко е зле да си приятел на другаря Poo-tin  тия дни и как ерата му изтича ама явно няма да е този път ;)

Между другото другари , вече залагате ли за Иран? Заводите за сникерси май са  задействани вече. Много искам да видя да видя как ще защитавате чалмите.

преди 49 минути, attj написа:

За да се хареса на Мери,  донските и запорожските казаци трябва да станат бандеровци и да поискат да са в конфедерация с Полша.     Обаче след Наполеон те са владяли над 100 години  цялото Кралство Полша - заедно с цялата Малорусия.

Това няма как да стане, донски и запорожки казаци вече отдавна не съществуват, а потомците им любимците ти ги  обстрелват,оставят ги  без ток, тези от тях, които са имали възможност отдавна са  емигрирали в Полша, в Румъния, в България и къде ли още не. 😥

преди 20 минути, kosyo написа:

@communismatic сезирай се  за още един укронацист :)

Хю Хефнър, още чакам, да си изпълниш заканата и да ме накараш, да съжалявам, че съм те подразнил. Само се опасявам... понеже капацитета ти е долу-горе колкото на тираджията, Пламен Умния и kaldata1... че единственото, което ще правиш е да ми причиниш спазъм на стомаха от хилене.

преди 44 минути, kiro 2025 написа:

Украйна е дупка, и до края ще е такава. До няколко месеца ще я приключат

Откакто съм в този форум, не сте спрели да се изживявате като пророци, сигурно е много вълнуващо, но пък, ако пророчествата ви не се сбъднат, както често става,  ставате за смях. :wink12:

преди 13 минути, attj написа:

Руснаците да правят поразии на Гърция и на Казахстан?   След като само с няколко ракетни удара могат всичко да приключат...     Още жалят Малорусия.   Очевидно е.      Ама не е и за Мери.   Може да пестят ракетите си   за спонсорите от Европа.   

Значи викаш, ако съседите ти дойдат, разрушат ти апартамента, присвоят си по-ценните неща от него, избият домашните ти любимци или не дай си боже близките ти, то те това го правят, защото те жалят? Потресена съм от начина, по който се опитваш да мислиш! 😥

преди 8 минути, Мери) написа:

Откакто съм в този форум, не сте спрели да се изживявате като пророци, сигурно е много вълнуващо, но пък, ако пророчествата ви не се сбъднат, както често става,  ставате за смях. 

Щото вашите пророчества се сбъднаха!

Какво стана с мантрата "ще нанесем стратегическо поражение на Русия и Украйна ще си върне границите от 1991 г.?"

Кое е по-вероятно да се случи, това горното в кавичките или капитулацията на Украйна, която отдавна е в режим на изкуственото дишане, за което състояние е валидно, че щом пациентът вече е изпаднал в мозъчна смърт, рано или късно идва моментът, когато поддържащата апаратура се спира?!

преди 15 минути, Мери) написа:

Значи викаш, ако съседите ти дойдат, разрушат ти апартамента, присвоят си по-ценните неща от него, избият домашните ти любимци или не дай си боже близките ти, то те това го правят, защото те жалят? Потресена съм от начина, по който се опитваш да мислиш! 😥

Дзверо, ако в продължение на осем години си тормозиш и пребиваш роднините, накрая идва ПОЛИЦИЯ а.к.а. ПУТИН, а не някакви си съседи! 

Полша току-що дръпна щепсела 🔥🇵🇱💥
С едно решаващо движение през нощта ВСИЧКИ руски транзитни коридори към Калининград - пътища, железопътни линии, всичко - бяха напълно затворени. Решаващият сухопътен мост на Москва? Отрязан. Отиде си. Без предупреждение, без милост 😱
Хиляди жители и руски сили сега гледат празни рафтове, вдигащи се до небето цените и нарастващото чувство за обсада. Това, което някога беше нечупливата Балтийска крепост на Путин и карта за изнудване срещу НАТО, изведнъж се оказа затворен остров без излаз на море
Синхронната блокада на Полша + Литва преобърна сценария - превръща Калининград от стратегическа заплаха в най-голямото главоболие на Москва за една нощ Това ли е момента, в който Русия започва да губи хватката си върху собствената си територия?
Напрежението е електрическо. Какво става, когато един ексклав свърши всичко?

587490761_122191951064570611_5970304676454101058_n.jpg.691314299034a6ef79622c754c97b44f.jpg612450107_25752762627720105_5294748739373518189_n.jpg.9402e726b4af5ce33664fc22ca511aca.jpgG9IJXPLWMAAKeDe.jpg.919e2b03c6631625c48d29ce26b45347.jpg
преди 11 минути, ivottoshev написа:

Дзверо, ако в продължение на осем години си тормозиш и пребиваш роднините, накрая идва ПОЛИЦИЯ а.к.а. ПУТИН, а не някакви си съседи! 

Стига, тираджията пише само от един акаунт, аз му вярвам... той никога не лъже. ;) 

преди 41 минути, communismatic написа:

Хю Хефнър, още чакам, да си изпълниш заканата и да ме накараш, да съжалявам, че съм те подразнил. Само се опасявам... понеже капацитета ти е долу-горе колкото на тираджията, Пламен Умния и kaldata1... че единственото, което ще правиш е да ми причиниш спазъм на стомаха от хилене.

Зарежи туя заяждания и кажи на човека че това само укронацистите го разпространяват, между другото и ти си в кюпа ако си забравил :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.