Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Мда, явно ще трябва да се оцвети най-важното...

Важното е че не искаш да кажеш какво стана с това дето си го твърдял през 2024. И НАТО не се е разширило, защото другаря Poo-tin  не дава.

Тъпите ти опити да избягаш от това е направо жалко и единствено мога да ти се присмивам и да ти го цитирам отново. 

Както неведнъж съм казвал - нищо не става от вас и хич не обичате да ви се цитират полюциите от преди време а аз не знам защо много обичам да го правя . Вижда се колко се начетени и познавате винаги ;)

Другари, на оръжие !!! Пак са били по дебелите червени линии и новата ядрена доктрина!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Според оценките на The Economist, Украйна ще се нуждае от около 390 милиарда долара за бюджетна подкрепа и военна помощ в периода от 2026 до 2029 година. От тази сума около 50 милиарда долара годишно са необходими за покриване на бюджетния дефицит на Киев.         ВСУ обаче едва ли ще издържат дотогава.

преди 3 минути, kosyo написа:

Важното е че не искаш да кажеш какво стана с това дето си го твърдял през 2024.

Важното е, че на въпрос не се отговаря с въпрос. Вероятно в Карлуково измежду Батман и Спагетеното чудовище, може така да правите, ама дискусия се провежда чрез въпроси и отговори, а не чрез въпроси и въпроси. Отговори ми и ще ти се отговори. Не се тревожи, толкова ниска топка си ми, че няма и къде. На едно равнище си с оня турски шофьор на ТИР, дето акъла му опира до използването на Chat GPT и влизането от всевъзможни акаунти.

преди 5 минути, kosyo написа:

Тъпите ти опити да избягаш от това е направо жалко и единствено мога да ти се присмивам и да ти го цитирам отново. 

Правилно, да. Ти се присмиваш на мен, а не ние на теб.

Вижда се колко се начетени и познавате винаги

Е, вижда се, да. Ние не обичаме, да гледаме откъснати ръце и да се възбуждаме от тия неща.

преди 3 минути, communismatic написа:

Важното е, че на въпрос не се отговаря с въпрос. Вероятно в Карлуково измежду Батман и Спагетеното чудовище, може така да правите, ама дискусия се провежда чрез въпроси и отговори, а не чрез въпроси и въпроси. Отговори ми и ще ти се отговори. Не се тревожи, толкова ниска топка си ми, че няма и къде. На едно равнище си с оня турски шофьор на ТИР, дето акъла му опира до използването на Chat GPT и влизането от всевъзможни акаунти.

Правилно, да. Ти се присмиваш на мен, а не ние на теб.

Е, вижда се, да. Ние не обичаме, да гледаме откъснати ръце и да се възбуждаме от тия неща.

на 14.11.2024 г. в 18:07, communismatic написа:

2/ Разширяването на границите на НАТО: Все пак това е нещо, което Путин няма как да допусне. Самата организация е създадена на антируска основа, а освен това... нека бъдем честни, тя е тотално лицемерна и е най-обикновен политически и военен инструмент на САЩ. 

Тоеа е защото особено умните тролове бягат от това изречение и не знаят защо НАТО се е разширило без да даде другаря Poo-tin, защо същите този другар вика няма страшно да има една НАТОВСКА база насред руZия и дори се натиска да влезе в нея , въпреки че тя е на антируска основа.

Сега знам че аз съм виновен за това че си ги напусал това , а сега бягаш от това ;)  хайде донажи сега колко си умен и пробвай пак да се хванеш за друго изречение. Знам че си способен да кажеш " тука всички са леш, аз съм най-умен" , " велик пост" , "ха-ха-ха" . Всичко това за защото не ти е изгодно .

Хайде, изненадай ме :)

Стига бре хора, защо чупите хубавите антени? 

@kiro 2025 колоната вече е излязла от другата страна !

Ще си сипя ;) Давам ти сламка че виждам имаш желание

Русия е изправена пред тиха икономическа катастрофа, която може да осакати както военната ѝ машина, така и вътрешната стабилност.
Огромната железопътна система на страната – дълго време смятана за гръбнак на военната логистика и индустрия – се дави под изумителните 50 милиарда долара дълг. С влакове, блокирани в Сибир, и парализирани транспортни линии, до 700 000 железопътни работници сега са изправени пред масови съкращения, което подхранва нарастващия гняв и оказва огромен натиск върху Кремъл.
В отчаян ход Москва бърза да продаде близо половината от Федералните транспортни компании на изключително ниски цени, разкривайки дълбоко вкорененото упадък в руската железопътна система.
Това не е просто икономически проблем – това е стратегически колапс. Проблемите с транспорта на боеприпаси, прекъсванията на веригата за доставки и способността на Путин да поддържа продължителна война повдигат въпроси без отговор.
За първи път от десетилетия руската железопътна транспортна империя се пропуква под натиска на икономическата криза , причинена от войната.

преди 4 минути, kosyo написа:

Тоеа е защото особено умните тролове бягат от това изречение и не знаят защо НАТО се е разширило без да даде другаря Poo-tin, защо същите този другар вика няма страшно да има една НАТОВСКА база насред руZия и дори се натиска да влезе в нея , въпреки че тя е на антируска основа.

Мда, явно тая година няма да имам удоволствието, да чета обясненията на един умнокрасив болен тип.

Сега знам че аз съм виновен за това че си ги напусал това , а сега бягаш от това

Аз не мисля, че си виновен ти, по-скоро родителите ти са виновни. Брат със сестра... не дават добър резултат.

Както и да е, позабавлявах се с акъла ти. Приятен ден...

Изненадващо за мнозина, Европа, която традиционно следва курса на Вашингтон, този път прояви неочаквана и враждебна опозиция. От 27 държави-членки на ЕС, само Унгария и България се присъединиха към инициативата на Тръмп за нов "Съвет за мир". Лидерите на водещите европейски сили – Германия, Франция и Италия – не само отказаха участие, но и подложиха структурата на унищожителна критика.     „Атлантическата солидарност“ официално остава в историята, отстъпвайки място на бруталните отношения между господар и подчинени. При подобно развитие е логично всички да забравят за проблемите на режима в Киев.   Просенето на Зеленски вече е на приключване.

преди 2 минути, communismatic написа:

Мда, явно тая година няма да имам удоволствието, да чета обясненията на един умнокрасив болен тип.

Аз не мисля, че си виновен ти, по-скоро родителите ти са виновни. Брат със сестра... не дават добър резултат.

Както и да е, позабавлявах се с акъла ти. Приятен ден...

Е няма ли да кажеш другаря Poo-tin как не даде НАТО да се разшири?

На това антируZко НАТО , дето той искаше  база на руZка територия ? Същото към което се навираше да се присъедини?

Разочароваш ме направо. Поне едно "ха-ха" не заслужаваме ли, или колко да кажеш пак колко си умен, в сравнение с нас? 

Човек сега вече  няма да повярваш ама ми стана. Спокойно не е от това, че не струваш , ами от една подборка от летища от миналата година. Това е направо погром...това кинжалоносители, това хеликоптери, су-та, му-та.. Всичко има , дори и перки за радост на баба Пенка :)

преди 2 минути, kosyo написа:

Е няма ли да кажеш другаря Poo-tin как не даде НАТО да се разшири?

Аз съм обяснил, обясних и как се провежда дискусия поначало. Когато се поства един пост (оня дето го копира), та е хубаво, да се чете от горе до долу, а не само отделни пасажи. На това не са ли ви учили в Карлуково или? Та... смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Няма да те гавря много, обещавам.

преди 14 минути, communismatic написа:

Аз съм обяснил, обясних и как се провежда дискусия поначало. Когато се поства един пост (оня дето го копира), та е хубаво, да се чете от горе до долу, а не само отделни пасажи. На това не са ли ви учили в Карлуково или? Та... смяташ ли, да ми отговориш на въпроса? Няма да те гавря много, обещавам.

Обясни че другаря Poo-tin  нямало да даде да се разшири НАТО, а те го прецакаха и го разшириха .. сега се питам само как така като е антируско той иска база и иска да се присъедини към него.

Вече показа колко си умен, остана само ХА-ХА-ХА това и колко е тъп форума.

Ето това видео вече ме надърви

Единственото в света ешалонирано ПВО пак е спало :) ей да не задействате сега новата ядрена доктрина. Не са хубави тия работи..

Съединените щати нямат никакво намерение да воюват с Русия в името на една „европейска Украйна“. Докато продават оръжие на европейците, американците всъщност подготвят почвата за прекратяване на конфликта при условие на реална неутрализация на Киев. Това е сценарий, който ужасява както екипа на Зеленски, така и брюкселската бюрокрация.                 Тръмп вече даде да се разбере: Европа трябва сама да се грижи за Украйна, да осигурява парите и гаранциите за сигурност. Ако Брюксел не може да се справи, Вашингтон ще преговаря директно с Москва, оставяйки европейците пред свършен факт.                     Генералният секретар на НАТО, Марк Рюте, наскоро заяви директно, че без непрекъснат поток от американско оръжие, Украйна не може да бъде „задържана“. Тази реторика обаче прикрива много по-дълбок проблем: европейските елити се опитват да постигнат невъзможното – да превърнат Украйна в част от ЕС, докато САЩ, под ръководството на Доналд Тръмп, преформатират изцяло трансатлантическите отношения.

преди 19 часа, Мечо Хубавеца написа:

Чакам

Тебе кой те брои за човек ?

И модераторите да не ме банват, щото тоя явно не брои цяла нация за хора !!!

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

И модераторите да не ме банват

Как да не те банват? По заслуги с перманентен ли?

преди 38 минути, kosyo написа:

Вече показа колко си умен, остана само ХА-ХА-ХА това и колко е тъп форума.

Форума не е тъп, други хора са тъпи. ;) 

преди 38 минути, kosyo написа:

Обясни че другаря Poo-tin  нямало да даде да се разшири НАТО, а те го прецакаха и го разшириха .. сега се питам само как така като е антируско той иска база и иска да се присъедини към него.

Не, бе... НЕтъпият. Не съм обяснил това. Написах ти, че един пост се чете от горе до долу, а не само отделни пасажи. Това по повод, тия дето не били ТЪПИ. А знаем, че ти изобщо не си от тях. :) 

Козяци загубихте каузата вече.

Косе, 

Абе какво се хвалиш с вече минали неща - тука гледай некрофил.

Поотин изрази недоумение защо след като укрите искат въздушно примирие пускат дрони :)

Голяма сеч ще има тия дни - чак поляците се стреснаха

Определението “олигавен имбецил” страхотно подхожда за титуляра на отбора

IMG_1623.jpeg

РАЗВРЪЗКАТА НАБЛИЖАВА?
В Украйна е обявен "червен режим" за готовност от удар на "Орешник", важи за следващите 48 часа, съобщават военни телеграм-канали. Ракетата ще бъде изстреляна от полигона в Капустин Яр.
Русия готви най-мощния обстрел на Киев от началото на войната.
Очакват се атаки и по Лвовска и Житомировска област.
Нападението ще протече на две вълни.
Първата цел е Киев.
Втората - пълно унищожение на газовата и енергийна инфраструктура на запад.
Буди безпокойство количеството крилати ракети, предвидени за удара, твърдят от украинското разузнаване.
Междувременно украински депутат от Радата обяви, че Тръмп е дал ултиматум на Украйна да сключи примирие до началото на май. Това съвпада с други информации, според които Путин символно е решил на отбележи на 9 май победата в две войни - Втората световна и войната срещу Четвъртия райх на Брюксел, Берлин, Лондон и Париж.
Капитулацията на Зеленски автоматично означава капитулация на наднационалните елити на Сорос, олицетворявани от неговата секретарка Урсула фон дер Лайен, ЕНП и Демократическата партия на САЩ.

No photo description available.

Ще им спрат тока на укрите :)

Някак си щели да преживеят - по добре така - каза една патка канадка.

Нашия канадец слава богу го разкараха.

пп

ех каква веселба ще е с видео по старлинк. Ще захранвам Косето с месеци :)

Най смешното са плясканията за перемога на Косьо! Великан !

преди 4 часа, communismatic написа:

Баси болният тип, продължава да поства всякакви тъпотии. Руснак да не го е слагал на въображаемата ти съпруга, че толкова ги мразиш? 

Първо да поясня: Мирчолина не веднъж е изтъквал че е прекарал доста време в СССР. Защо ги мрази ли? Ми заради това:

на 31.08.2025 г. в 17:15, ivottoshev написа:

Омразата на Мирчолина към руснаците не е на политическа основа. Тя е свързана с някой дървосекач в Коми. Само не знам дали е защото въпросният здравеняк е искал да го оножда, или пък е защото не е искал да оножда нашенската 120килограмова свиня. Може би е второто :speak:

Зеленски: При никакви обстоятелства няма да предадем Донбас на Русия .   Значи ще воюват и ще умират - докато напълно ги изгонят от всички области на Новорусия.      И тогава няма гаранции,  че руснаците ще се спрат.  Може и да продължат.  В Москва не се интересуват от мненията в Киев за Донбас или за АЕЦ Запорожие.

преди 1 час, communismatic написа:

Форума не е тъп, други хора са тъпи. ;) 

Не, бе... НЕтъпият. Не съм обяснил това. Написах ти, че един пост се чете от горе до долу, а не само отделни пасажи. Това по повод, тия дето не били ТЪПИ. А знаем, че ти изобщо не си от тях. :) 

Така де кое точно не съм прочел правилно? Че другаря Poo-tin не позволил НАТО да се разшири ама то се разширило без да го питат. Или че въпреки че НАТО било антируско, той се навира в него и иска да има НАТОВСКА база в руZия?

Тоя човек акъл има ли или просто не смогва да ти навакса с писаниците от 2024? Да знам -ти си най-умния , ама запецваш като всичкото друго умници тук на стари изказвания :). От акъл ще да е... Или чакай може би според тебе те още не са се разширили ,а?

Очаквам с нетърпение следващия опит да избягаш от темата  и пак аз да съм виновен, че не ти изнася да разясниш това противоречие в изказванията ти с реалността... Направо тръпна в очакване :)

Героят на обяд 

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Козяци загубихте каузата вече.

Косе, 

Абе какво се хвалиш с вече минали неща - тука гледай некрофил.

Поотин изрази недоумение защо след като укрите искат въздушно примирие пускат дрони :)

Голяма сеч ще има тия дни - чак поляците се стреснаха

Определението “олигавен имбецил” страхотно подхожда за титуляра на отбора

IMG_1623.jpeg

на 8.11.2024 г. в 22:12, Киро Н. написа:

Косе следиш ли Мъск ?

Скоро ще ви спре Старлинк-а 

Ще останеш без перемога

Ей какво времена бяха... Баба Пенка ако е забравила да ти припомня- на тая възраст вече се случва често :)

Косеее

пляскай пляскай :)

пп

та къде е перемогата ?

Взехте ли Суджа ? Или Купянск ? Абе Покровск ?

преди 3 минути, kiro 2025 написа:

Косеее

пляскай пляскай :)

пп

та къде е перемогата ?

Взехте ли Суджа ? Или Купянск ? Абе Покровск ?

Продължат да няма сигнал от Старлинка и перки - на пук на баба Пенка ТОТАЛНО китайско ембарго

Възпитаника на московските гей-клубове, минал спецподготовка през еврогейските центрове във Воронеж Луганск, Новоросийск, Екатеринбург, Нижни Новгород и Минск го били погребали жив след срещата му с ГОЛЕМИЯ размер помощ от Червения кръст 

Явно го е сполетяла съдбата на един бурят ли беше  - възкръснал е :)

Дори ако Тръмп се съгласи на нова  подкрепа на САЩ за режима в Киев, малко неща биха му  попречили да наруши обещанието си в случай на руска атака.   Той може лесно да обяви споразумението за невалидно, повтаряйки честото си твърдение, че " Украйна носи отговорност за провокирането на руската агресия“.     Някои хора в Европа вече считат Тръмп за човек с психични отклонения.   В ЕС много хора са като вцепенени от непредсказуемостта на президента на САЩ.  

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.