Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

Кристалина спешно ще дава 8 - ама това са пари за семки.

пп

Косе - как е кратунко перемогата ? Върви ли ?

И козяци - не намесвайте Иран. Той има ракети да убоде достатъчно силно.

на 19.11.2024 г. в 6:38, nikolov2020 написа:

Косьо срещу Кристалина Георгиева :)

Велик сблъсък с най-голямата руска пропагандистка :)

НЕ знам защо ама на нея и вярвам повече - ПАРИ НЯМА, а Украйна ще рухне финансово някъде в средата на 2025.

IMG_20241119_062258_473.jpg

Объркан съм, бабо Пенке :)

Ти сега още ли и вярваш? Не съм ли ти казал да вярваш на мен. То за Иран за чалмите ли ще викаш?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, kosyo написа:

То за Иран за чалмите ли ще викаш?

Щом е против САЩ ще викам и за Русия даже.

Велев

китайските снимки на Израел след бомберото гледа ли ги :)

Нека се пробват беееее. Чакаме с нетърпение.

току-що, В. Велев написа:

Щом е против САЩ ще викам и за Русия даже.

За тебе знам колко си заблуден и вярваш на всичко в нета. Убеден съм че Недодялко ще напише пост за това :). НАТОВСКИТЕ генерали кога ще ги бесят? Знам че е трудно за тебе 

преди 20 минути, kosyo написа:

НАТОВСКИТЕ генерали кога ще ги бесят?

Няма да могат да ги обесят защото руснаците ги бомбандираха и не могат да ги намерят още :)

преди 23 минути, kiro 2025 написа:

Велев

китайските снимки на Израел след бомберото гледа ли ги :)

Нека се пробват беееее. Чакаме с нетърпение.

Израелците и американците си карат като едно време и не се съобразяват с новите реалности. И затова няма да разберат даже откъде им е дошло.

Натовците на летище София са се отразили чудесно на настроението на населението.

Косе, ако решиш да се дървиш публично - ще изядеш един бой :)

пп

ефекта на изборите ще е чудесен

преди 3 минути, kiro 2025 написа:

Натовците на летище София са се отразили чудесно на настроението на населението.

Косе, ако решиш да се дървиш публично - ще изядеш един бой :)

пп

ефекта на изборите ще е чудесен

Сега цените на жилищата около Софийското летище ще паднат наполовина :) А може и безплатно :) :)

преди 1 минута, В. Велев написа:

Сега цените на жилищата около Софийското летище ще паднат наполовина :) А може и безплатно :) :)

Те самолетите няма да са вечно там.

Ха

ако пуцат то ще е и по още две писти

Главнотоме че осезаемо и реално сме с двата крака в играта :)

Не могат да мрънкат глупости.

пп

и това не е национално летище. Да го затворят по поръчка на посолството - ебати :)

Белгиец - трай там. Бенелюкс няма да яде ракети - ама прошляци като нас - що да не ни изпраскат

току-що, Белгиеца написа:

Те самолетите няма да са вечно там.

Може и да са вечно. Щом ставаме преден фронт и ще борим руснаците...

преди 58 минути, В. Велев написа:

Няма да могат да ги обесят защото руснаците ги бомбандираха и не могат да ги намерят още :)

на 6.05.2022 г. в 19:27, Гост написа:

Канадский генерал Тревор Кадиер арестован при побеге с завода «Азовсталь»

Канадский генерал Тревор Кадиер арестован при побеге с завода «Азовсталь»

Канадский генерал Тревор Кадиер

фото: i0.wp.com

Мариуполь / AbsolutTV.ru / Новости / Канадский генерал Тревор Кадиер был арестован при попытке побега с «Азовстали». Эти непроверенные данные сообщил телеграмм-канал Политика и КонZпирология.

В СМИ и соцсетях сообщаются данные о том, что генерал руководил биолабораторией № 1, в которой также работали 18 человек, они изучали смертельно опасные вирусы - биологическое оружие.

Также в интернете появилась информация о том, что генерал Тревор Кадиера уже доставили в Москву, там все обстоятельства будут изучены, а затем его ждет суд.

Пользователи соцсетей предложили в качестве наказания генерала испытать на нем новые медицинские препараты.

Ранее появлялась информация о том, что на территории завода Азовсталь есть генерал-наемник, который находится на постоянной связи с президентом Украины Владимиром Зеленским.

Е как бре, да напомня и за малкото термоядрено устройво, ако случайно си забравил? И него ли го избомбиха?

@glen чак и началник щаба на НАТО залови :) то сега  се чудя кой ще води в Иран.

Ако трябва да  ти припомня и една твоя мисъл която съм си отбелязал? Че освен да ви напомням какво сте написали друго не ми остава :)

Няма по-големи ливади от вас, знаете го това нали?

Към този час (петък, 20 февруари 2026 г.) информацията е официално потвърдена:
1. С-130 „Херкулес“ в София
на летище „Васил Левски“ кацна поредният американски военно-транспортер С-130 Hercules, пристигащ директно от базата Рамщайн в Германия.
Машината: Това е „работното конче“ на американската армия. Той не просто носи карго, а е предназначен за десант на войски и техника в неподготвени и враждебни райони.
Контекстът:
Той се присъедини към вече паркираните 7 цистерни KC-135, трите С-17 и няколкото Boeing 747.
2. Защо Херкулес е важен за нашия „пулс“?
Ако цистерните са „горивото“ за въздушен удар, то Херкулес е сигнал за сухопътна или специална операция.
Тези самолети могат да кацат на пръст, чакъл и пясък.
Появата им в София точно днес подсказва, че САЩ не се готвят само за бомбардировки отвисоко, а за прехвърляне на части за бързо реагиране или специални сили, които да действат на терен.
3. Реакцията на Иран (Внимание!)
След днешното кацане на Херкулес в София, от Техеран дойде смразяващо предупреждение:
„Всяка държава, която предоставя територията си за подкрепа на агресия срещу Иран, ще се счита за легитимна цел.“
Това директно поставя България в „окото на бурята“.
Докато нашето Министерство на отбраната продължава да твърди, че това е „учение за бдителност“, реалността на пистата в София говори за финална подготовка преди 21-ви февруари.
4. заключение
„самолета на Страшния съд“ Русия в Техеран и „Херкулес“ в София, ние наредихме пъзела:
САЩ (в София): Гориво (KC-135) + Транспорт за спецчасти (C-130).
Русия (в Техеран): Въздушен щаб и командване (Ту-214ПУ).
Това вече не е учение, . Това е шахматна подредба на фигурите часове преди крайния срок.
Изкушавам се, да кажа бог да ни е на помощ.
Но на глупаци като нас, едва ли някой помага.

***********************************************************************************

Какво точно кацна в Техеран?
Не е класическият Ил-80 (който е на базата на Ил-86), а неговият по-модерен и по-опасен събрат – Ту-214ПУ (Airborne Command Post).
Полет RSD420: Този самолет е кацнал на летище „Имам Хомейни“ в Техеран преди броени дни (16–17 февруари).
Защо е „Страшен съд“? Това не е обикновен пътнически самолет. Той е мобилен команден център, оборудван със свръхсекретни комуникации, които работят дори при ядрен взрив.
Той позволява на висшето командване да управлява войските и да изстрелва ракети директно от въздуха.
Сигналът: Защо е там?
Присъствието на такъв тип машина в Техеран, точно докато в София са американските цистерни, е директен сигнал към Тръмп.
Координация: Русия изпраща „въздушен щаб“ в Иран, което означава, че руските генерали вероятно вече помагат на иранците да координират защитата си срещу евентуалния удар на 21-ви февруари.
Това е начин Путин да каже: „Ние сме тук и виждаме всичко“. Този самолет може да предава информация от руските сателити директно към иранските ПВО системи в реално време.
Руският „въздушен мост“
Освен „самолета на Страшния съд“, в последните часове са засечени поне пет транспортни Ил-76, които са разтоварили карго в Техеран.
Предполага се, че това са части за системи за радиоелектронна борба (РЕБ), които да „заслепят“ американските радари.
Русия не просто наблюдава, тя физически е вкарала „мозъка“ на своята военна машина в Техеран.
Докато американските самолети в София са „мускулите“ (горивото), руският Ту-214ПУ в Техеран е „нервната система“.
преди 11 минути, kiro 2025 написа:

Марш бе келеш.

на 8.11.2024 г. в 22:32, Киро Н. написа:

къш пиле2 проклето. Функцията ви приключи.

IMG_20241106_141035_820.jpg

Ей Кире , хайде да ни ти припомням и на тебе ,а? Знаеш колко ги обичам тия цитати,а? Както казах тотални ливади сте...  Но ми харесвате-винаги сте налични за още от същото . 

преди 4 минути, kosyo написа:

Ей Кире , хайде да ни ти припомням и на тебе ,а? Знаеш колко ги обичам тия цитати,а? Както казах тотални ливади сте...  Но ми харесвате-винаги сте налични за още от същото . 

Много си изнервен напоследък :)

Дано да живееш близо до летището...

Руснаците може и да ни съжалят, но аятолаха въобще не му дреме за София, а камо ли за някакво летище.

преди 14 минути, NewRedDragon написа:

Той, марш-а почна! Първо техеран, после масква и ако остане време и софия

Аятоласите ще клекнат, няма къде да ходят. Техеран е на воден режим от една година.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Много си изнервен напоследък :)

Дано да живееш близо до летището...

Руснаците може и да ни съжалят, но аятолаха въобще не му дреме за София, а камо ли за някакво летище.

Ми не знам човек това малко термоядрено устройство от АЗОВСТАЛ дето го намери там още ми се губи. Пък както казах намерихте и началник щаба на НАТО там. Продължавам да се чудя кой ще води в Иран?

Извън шегата , смятам че ти и @glen сте най-наивните тук :). Направо се заливам от смях какво сте писали....

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Аятоласите ще клекнат, няма къде да ходят. Техеран е на воден режим от една година.

Иска ти се, ама няма да стане тоя път. Русия и Китай са решили да покажат тоя път на САЩ кой командва вече.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Иска ти се, ама няма да стане тоя път. Русия и Китай са решили да покажат тоя път на САЩ кой командва вече.

С този страшния самолет ли? Единствения? Ти верно вярваш ли си или се правиш на глупав само ? Мисля че е време @attj  да е включи със хиперзвука :) Трябва забавата да е пълна днес. Между временно пурвите осколки от ЕДИНСТВЕНОТО в света ешалонирано ПВО вече паднаха ...в руZия

преди 8 минути, В. Велев написа:

Е, да, китайската армия тамън в момента е най-боеспособна. 😃

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.