Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на касетофон sony с компютър

Featured Replies

Здравейте имам този стар касетофон sony неможах да открия линк за модела и затова копнах модела само sony  model no cfs-w350s  . Въпроса ми е може ли да се свърже това чудо с компютъра и да изкарам звук от него. На задния панел няма чинчове само щипки за колоните има. На предния панел има една зелена буксичка на която пише phones.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Въпроса ми е може ли да се свърже това чудо с компютъра и да изкарам звук от него.

Този първобитен аналогов касетофон,не може да се свърже в компютър. Ако беше  дек,с аудио изходи,можеше, но през аналогово-цифров  конвертор.

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Този първобитен аналогов касетофон,не може да се свърже в компютър. Ако беше  дек,с аудио изходи,можеше, но през аналогово-цифров  конвертор.

Мерси за бързия отговор щото и аз се съмнявам много да може да се свърже та ми беше интересно ако можеше да се свърже да опитам

преди 21 минути, vlado1985 написа:

Мерси за бързия отговор щото и аз се съмнявам много да може да се свърже та ми беше интересно ако можеше да се свърже да опитам

Тук се явява въпроса,с каква цел искаше да направиш тази връзка?Да си направиш аудио запис на музика,в цифров файл за съхранение в компютъра или за да „оправиш“ качеството на звука като мине през компютъра?

преди 41 минути, vlado1985 написа:

Здравейте имам този стар касетофон sony неможах да открия линк за модела и затова копнах модела само sony  model no cfs-w350s  . Въпроса ми е може ли да се свърже това чудо с компютъра и да изкарам звук от него. На задния панел няма чинчове само щипки за колоните има. На предния панел има една зелена буксичка на която пише phones.

Заповядай!

sony_cfs-w350s_cfs-w370s_ver.1.1.pdf

• Автор
преди 28 минути, Димитър 59 написа:

Тук се явява въпроса,с каква цел искаше да направиш тази връзка?Да си направиш аудио запис на музика,в цифров файл за съхранение в компютъра или за да „оправиш“ качеството на звука като мине през компютъра?

Исках да го вържа временно да свири докато си оправя една друга стара уредба на която ще и сменявам стъпалото и едно реле което даде фира

преди 23 минути, Kolev72 написа:

Мерси чичо Коле

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Първобитен друг път, машинката си е супер.

Това с надписа phones ти е изход за слушалки което означава че можеш да го свържеш към компютър

преди 4 часа, rostislaf написа:

Това с надписа phones ти е изход за слушалки което означава че можеш да го свържеш към компютър

Това, което ще се случи при свързване през изхода за слушалки, е да се занесе звук от касетофона към компютъра (потенциално може да стане към line in на звуковата карта). Ако правилно разбирам, човекът иска точно обратното - звукът от компютъра да свири през касетофона. При отсъствие на вход изглежда единственият вариант е с такава касетка като показаното по-горе, като дори в този случай може да има проблеми, понеже трябва да се прекара кабел от касетката до звуковата карта на компютъра, и може да има проблем със затварянето на вратичката на отделението за касетката (нормално това е предвидено за автокасетофони, където в 99% от случаите единият край остава отворен).

преди 1 час, killchain написа:

Това, което ще се случи при свързване през изхода за слушалки, е да се занесе звук от касетофона към компютъра (потенциално може да стане към line in на звуковата карта). Ако правилно разбирам, човекът иска точно обратното - звукът от компютъра да свири през касетофона. При отсъствие на вход изглежда единственият вариант е с такава касетка като показаното по-горе, като дори в този случай може да има проблеми, понеже трябва да се прекара кабел от касетката до звуковата карта на компютъра, и може да има проблем със затварянето на вратичката на отделението за касетката (нормално това е предвидено за автокасетофони, където в 99% от случаите единият край остава отворен).

Да, грешката е моя

Ако имаш около теб някой който е наясно какво прави и е на ти с тази техника, може да вземе сигнал от крайното стъпало (ако е възможно щото не става при всички), запойва ти две подходящи жички и два чинча камбанки женски, и отвън на кутията някъде си ги закрепваш и имаш линеен вход.

На мен това са ми го правили преди на няколко касетофона и звука е кристално чист ако е направено качествено всичко и както трябва.

Аз имам долу на първия етаж, едно такова Хитачи

Vintage-Hitachi-Trk-3D5E-3D-Super-Woofer

и го свързвам със стария компютър с ето такъв кабел.

https://www.jarcomputers.com/Kabel-2-chincha-kym-35mm-3m_prod_CAVAVNONAME2TO353M.html

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

преди 3 часа, killchain написа:

Браво!   :yanim:
Поне един, който чете и мисли!

току-що, grizly написа:

Ако имаш около теб някой който е наясно какво прави и е на ти с тази техника, може да вземе сигнал от крайното стъпало (ако е възможно щото не става при всички), запойва ти две подходящи жички и два чинча камбанки женски, и отвън на кутията някъде си ги закрепваш и имаш линеен вход.

На мен това са ми го правили преди на няколко касетофона и звука е кристално чист ако е направено качествено всичко и както трябва.

Да вземе сигнал ОТ крайното стъпало или вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона?

преди 34 минути, jhoro написа:

Да вземе сигнал ОТ крайното стъпало или вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона?

Аз лично не разбирам, за това и съм ги водил моите по-майстори те да се оправят с тия работи.

До колкото си спомням са ми обяснявали че се взима сигнал от крайното стъпало.

току-що, grizly написа:

Аз лично не разбирам, за това и съм ги водил моите по-майстори те да се оправят с тия работи.

До колкото си спомням са ми обяснявали че се взима сигнал от крайното стъпало.

То и аз в момента не съм експерт, но от спомени ...

Взимаш сигнал от компа - дали от крайното стъпало или от предусилвателя - според случая.
После го вкараш в касетофона - между неговия предусилвател и неговото крайно стъпало. Там, където се събират сигналите от радиото и касетната част
По същия начин работи един „чист“ усилвател с външен източник на сигнал.

Пп. Когато прочетох само заглавието - „Свързване на касетофон с компютър“ - и си спомних, как едно време записвахме програми на касетки!

току-що, grizly написа:

Само в момента ли:ohmy:?!

Значи ти предстои да ставаш такъв явно...

Не - стар съм, за да ставам тепърва!

преди 41 минути, jhoro написа:

как едно време записвахме програми на касетки!

Това няма да го забравя никога - на Правец 8Д!!!

И чакахме по-цели часове да се прочете играта без грешки и нормално от касетката и най-накрая да зареди!!!

Ех спомени спомени...

• Автор
преди 2 часа, grizly написа:

Абе то и аз мога да си сложа чинчове ама нещо на последък много взе да ме домързява

""Да вземе сигнал ОТ крайното стъпало или вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона?""

вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона !

преди 48 минути, Kolev72 написа:

""Да вземе сигнал ОТ крайното стъпало или вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона?""

вкара сигнал ПРЕДИ крайното стъпало на касетофона !

Колев - какви са тези „специални ефекти“? Не си интересен, пък и трудно се чете!

В крайна сметка - какво каза?

Цитирай - да се знае, на кого говориш!

преди 37 минути, jhoro написа:

Колев - какви са тези „специални ефекти“? Не си интересен, пък и трудно се чете!

В крайна сметка - какво каза?

Цитирай - да се знае, на кого говориш!

Никой не те кара да четеш там, където си гола вода! Има си подфоруми за теб, но не са тези!

1. Винаги съм ти казвал, че там дето не разбираш, не трябва да вземаш участие.

2.Няма никакви "специални ефекти" в поста ми.

3 Понеже си налучкал отговора, съм цитирал твое изречение в частта си, как трябва да се направи .

4. Имаш ли други въпроси? Ако да, задавай ги щото не ти прилича на "английската диплома" да питаш за елементарни неща и да се тупаш по гърдите като всезнайко!

5.Отговорил съм на питащият.

преди 5 минути, Kolev72 написа:

Никой не те кара да четеш там, където си гола вода! Има си подфоруми за теб, но не са тези!

1. Винаги съм ти казвал, че там дето не разбираш, не трябва да вземаш участие.

2.Няма никакви "специални ефекти" в поста ми.

3 Понеже си налучкал отговора, съм цитирал твое изречение в частта си, как трябва да се направи .

4. Имаш ли други въпроси? Ако да, задавай ги щото не ти прилича на "английската диплома" да питаш за елементарни неща и да се тупаш по гърдите като всезнайко!

5.Отговорил съм на питащият.

Стефчо - или ти се спи, или си изкукуригал! Старост - нерадост!

1. Нямаш право да казваш - кой къде да пише! Нито да даваш измислени оценки - кой от какво разбира.
  2. Има - и шрифта, и фона ...
  3. Цитирал си, ама некадърно! Има си бутон „Цитирай“! Не съм го налучкал - доста време съм се занимавал с радиоелектроника, ама беше ...

Хайде - пий си аповете и гушкай бабата!

преди 4 минути, jhoro написа:

Стефчо - или ти се спи, или си изкукуригал! Старост - нерадост!

1. Нямаш право да казваш - кой къде да пише! Нито да даваш измислени оценки - кой от какво разбира.
  2. Има - и шрифта, и фона ...
  3. Цитирал си, ама некадърно! Има си бутон „Цитирай“! Не съм го налучкал - доста време съм се занимавал с радиоелектроника, ама беше ...

Хайде - пий си аповете и гушкай бабата!

Отговорил съм ти. Не си ти човека да ме учиш как се цитира и пише във форум. Аз xапове все още не употребявам, докато ти си пълна пиянка! Кое не ти е ясно?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.