Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разработчик от Майкрософт: Уиндоус е по-бавен от Линукс

Featured Replies

I'm a developer in Windows and contribute to the NT kernel. (Proof: the SHA1 hash of revision #102 of [Edit: filename redacted] is [Edit: hash redacted].) I'm posting through Tor for obvious reasons. Windows is indeed slower than other operating systems in many scenarios, and the gap is worsening. The cause of the problem is social. There's almost none of the improvement for its own sake, for the sake of glory, that you see in the Linux world.

See, component owners are generally openly hostile to outside patches: if you're a dev, accepting an outside patch makes your lead angry (due to the need to maintain this patch and to justify in in shiproom the unplanned design change), makes test angry (because test is on the hook for making sure the change doesn't break anything, and you just made work for them), (...) There's also little incentive to create changes in the first place. On linux-kernel, if you improve the performance of directory traversal by a consistent 5%, you're praised and thanked. Here, if you do that and you're not on the object manager team, then even if you do get your code past the Ob owners and into the tree, your own management doesn't care.

(подробности в линка долу)

С други думи - Майкрософт така са се ояли с пари, че яко ги мързи (направо се чудя как дишат изобщо - не ги ли мързи?), защото бързината не им носи пари. А явно и секюритито не им носи пари и затова не го барат.

http://blog.zorinaq.com/i-contribute-to-the-windows-kernel-we-are-slower-than-other-oper/

Това е така, от както тия спряха поддръжката на ХР!

Сега гонят Линукс. Имат предимство със няколко софтуера, иначе куцат.

• Автор
току-що, ДзВяРа! написа:

Това е така, от както тия спряха поддръжката на ХР!

Сега гонят Линукс. Имат предимство със няколко софтуера, иначе куцат.

Те самите преди време си казаха, че основните доходи им идват от Азуре услугите, докато Уиндоус Десктоп им носи едва 4% от общите годишни приходи. Затова и им се чудя защо изобщо се занимават да разработват Уиндоуса. Да вземат да го зарежат и да впрегнат тези човешки ресурси в облачните системи.

И какво искаш да направим? Linux е безплатен (с изключение на някои дистрибуции), който иска да го ползва, никой не те задължава да ползваш windows. А и поста ти е като фалшивите новини - нито си дал официален източник, нито в кое, къде и как е по-бавен и на какъв хардуер, както и за коя версия и билд на windows става въпрос. Как искаш някой да ти приеме насериозно измислената новина? При мен, с windows 10 последен релийз и обновления, всичко си работи нормално, в предвид, че не ползвам антивирусна, defender съм го деактивирал и последната ми инсталация е от края на 2018 година!! Постоянно инсталирам и деинсталирам приложения и игри, кракнати и оригинални, за момента никакви проблеми. Всичко си работи според спецификациите.

Ами аз моите Линукси ги търкалям на мехачнични дискове и си работят прилично

• Автор

Прав беше @NEVADA, че бозаджиите имат дефицит на умствени възможности - изобщо не си разбрал за какво става въпрос... :D

Аз пък нямам друга ОС освен Линукс, само една ми е. И това е от над десет години вече. И никога не бих направил грешката да сменя Линукс със каквато и да е друга ОС!

преди 48 минути, Валсо написа:
Цитат

блогът на mrb

"Аз допринасям за ядрото на Windows. Ние сме по-бавни от другите операционни системи. Ето защо."

От Марк Беванд 

10 май 2013 г

Ключови думи: прозорци на производителност

10 май 2013 г

олеле бошкей

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Аз пък нямам друга ОС освен Линукс, само една ми е. И това е от над десет години вече. И никога не бих направил грешката да сменя Линукс със каквато и да е друга ОС!

Що бе - трябва разнообразие!

Луд ... на шарено се радва!

преди 3 минути, jhoro написа:

Що бе - трябва разнообразие!

Луд ... на шарено се радва!

Имам доказателство, кога започнах! И то тук във форума. Мога да потърся ама не е важно.:D

преди 9 минути, Валсо написа:

Прав беше @NEVADA, че бозаджиите имат дефицит на умствени възможности - изобщо не си разбрал за какво става въпрос... :D

Аз чакам отговор на горното ми запитване. Дай сравнение на нещо с нещо, за да ни убедиш!

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Имам доказателство, кога започнах! И то тук във форума. Мога да потърся ама не е важно.

Ами докажи де? Аз просто искам доказателство на твърдението на автора, нищо повече! Все още чакам официален източник например или някакво официално сравнение.

начи новината е съвсем прясна 
има няма девет години
"аз девет години
те чакам да пораснеш Айше, Айше
Айшееее ти стани ми жена
Айшеее ти ф катуня ела"

преди 8 минути, ДзВяРа! написа:

Аз имам 5 Линукса 3 на диска и още 2 два във ВМ дет викат цяло ято пингвини си имам

току-що, petie1 написа:

Аз имам 5 Линукса 3 на диска и още 2 два във ВМ дет викат цяло ято пингвини си имам

гущера къдей
или нещо се заблуждавам за "Кали"

На виртуалки аз мога до утре да инсталирам и 10+ линукс дистрибуции, дори и на дисковете, ако се заиграя, поне 3-4, но не е това въпроса. Не знам кое с кое да сравнявам, а автора и той не знае защо е пуснал темата, следа като не дава никаква информация..... Това ще си остане поредната безсмислена тема без отговор във форума.

преди 1 минута, дръндю написа:

гущера къдей
или нещо се заблуждавам за "Кали"

Кали нямам

преди 2 минути, petie1 написа:

Кали нямам

олелей, извинявай
аз толкова време ти викам гущер, па ти си бил крокодил

преди 10 минути, Raze написа:

Ами докажи де? Аз просто искам доказателство на твърдението на автора, нищо повече! Все още чакам официален източник например или някакво официално сравнение.

Ами горе долу от тогава, че и преди това! Виж датата и темата. Май имаше по-назад и със снимки които съществуват все още, незнайно как.

Или по-напред в темата, не ми се търси, но тогава много ги сменях различни дистра.

• Автор
преди 12 минути, ДзВяРа! написа:

Основната ми ОС за всичко е Арч. Уиндоуса го държа, защото от A4Tech са олиго-френи и не искат да пуснат Oscar Keyboard Editor-а за линукс.

Вчера сложих 10-ка на мястото на 7-цата, просто за да видя как е прехвалената 10-ка (след като я подобрих с Ultimate Windows Tweak Tool). Една от разликите между 10-ка и 11-ка е, че в 10-ката можеш да си инсталираш каквото поискаш без ограничения, докато в 11-ката само реве за това, че не си админ, а с "run като админ" пак ду'аш супата и не можеш да инсталираш нищо. :D 

В 10-ката нещата се инсталират, обаче не тръгват! 😆😆
Forza Horizon 4, на която играх в продължение на над 6 чàса на олекотената 10-ка (Win 10 AMELIORATED), не щя да тръгне на чистата 10-ка. Затова пробвах други игри, които имам на харда, за да видя дали те ще тръгнат и... хoй, те също не тръгнаха*.
Forza Horizon 3 - не тръгна.
Hitman III - не тръгна.
Titan Quest AE от Стийм (оригинална, а не кракната) - първо не тръгна, а втория път директно крашна и се затвори, щом натиснах escape, за да спра интро видеото.
Euro Truck 2 - не тръгна.
NFS U2 - не тръгна.
Flatout 2 - не тръгна.
При това съм инсталирал за всичките игри съответните дотнетове, VC++ redistributables, директ хиксове, PhysX и каквото още се сетиш, което върви като допълнителен софтуер към игрите. С изключение на двете Форци и Хитмен 3 (защото са ДХ12), всичко останало пали от раз и хвърчи в Уиндоус 7 и в линукс... Да си я ползват със здраве 10-ката!
Смешното е, че всичко изброено под линукс (без Форца 4 - тя реално погледнато тръгва под линукс, но е с бъгнато меню, така че я броя за нетръгнала), тръгва без никакъв проблем! 😆😆😆😆😆😆

* 'не тръгна' да се разбира "кликам на иконата, онова синкявото до курсора се врътка няколко секунди, след което изчезва и играта не тръгва".

преди 6 минути, дръндю написа:

олелей, извинявай
аз толкова време ти викам гущер, па ти си бил крокодил

Ами да имам си гущер а това на аватара ми дракончето на КДЕ а ето го и гущера

400px-OpenSUSE_Logo.svg.png?202105220536

преди 2 минути, Валсо написа:

В 10-ката нещата се инсталират, обаче не тръгват! 😆😆

с коя съвместимост ги пускаш?

преди 12 минути, Валсо написа:

Основната ми ОС за всичко е Арч. Уиндоуса го държа, защото от A4Tech са олиго-френи и не искат да пуснат Oscar Keyboard Editor-а за линукс.

Само това не разбрах - за кво ти е?

преди 3 минути, jhoro написа:

Само това не разбрах - за кво ти е?

И аз?

A4Tech са олиго-френи и не искат да пуснат Oscar Keyboard Editor-а за линукс?

• Автор
преди 35 минути, ДзВяРа! написа:

И аз?

A4Tech са олиго-френи и не искат да пуснат Oscar Keyboard Editor-а за линукс?

Не знаеш какво е Keyboard Editor ли? Ей т'ва е:

ej0xEDz.png

преди 1 минута, Валсо написа:

Не знаеш какво е Keyboard Editor ли? Ей т'ва е:

ej0xEDz.png

И за какъв ти е?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.