Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разработчик от Майкрософт: Уиндоус е по-бавен от Линукс

Featured Replies

преди 1 минута, Валсо написа:

Не знаеш какво е Keyboard Editor ли? Ей т'ва е:

ej0xEDz.png

Ти не можеш ли да си направиш настройките на клавиатурата в самата игра?

преди 1 минута, jhoro написа:

И за какъв ти е?

За игрите най-вероятно.

Всички тръгват под Линукс и имат настройки на клавиатурата.

• Автор
преди 50 минути, дръндю написа:

с коя съвместимост ги пускаш?

Тези, които са за ДХ12 - без съвместимост. Старите заглавия със съответните им съвместимости за 7 и XP. И найш кое е смешно? В линукс виното съм го настроил на съвместимост за "Линдолс 10" и дори и старите игри си тръгват без проблем, а нейтив под линдолс 10 - таратанци. :D 

6YbsYAM.png

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Ти не можеш ли да си направиш настройките на клавиатурата в самата игра?

Не. Това не е игра, а софтуер за програмиране на специалните копчета, каквито само тази и още една клавиатура на Корсар имат, но тази на Корсар е бедна - има едва 6 такива клавиша. Само този софтуер може да ги програмира. Пробвал съм и с тууловете под линукс - също не става. С този софтуер ако в играта имаш комбинация от (примерно) Left Shift + Right Alt + Numpad /, задаваш тази комбинация на някой G-клавиш и не се налага да правиш шпагати с пръстите, за да си натиснеш комбинацията.

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

За игрите най-вероятно.

Всички тръгват под Линукс и имат настройки на клавиатурата.

1. Игри не играя - затова не ги мисля тези наща така.
  2. Когато съм играл - не е било със стандартна клавиатура. Има си съответната периферия.
преди 10 минути, Валсо написа:

Тези, които са за ДХ12 - без съвместимост. Старите заглавия със съответните им съвместимости за 7 и XP. И найш кое е смешно? В линукс виното съм го настроил на съвместимост за "Линдолс 10" и дори и старите игри си тръгват без проблем, а нейтив под линдолс 10 - таратанци. :D 

6YbsYAM.png

Не. Това не е игра, а софтуер за програмиране на специалните копчета, каквито само тази и още една клавиатура на Корсар имат, но тази на Корсар е бедна - има едва 6 такива клавиша. Само този софтуер може да ги програмира. Пробвал съм и с тууловете под линукс - също не става. С този софтуер ако в играта имаш комбинация от (примерно) Left Shift + Right Alt + Numpad /, задаваш тази комбинация на някой G-клавиш и не се налага да правиш шпагати с пръстите, за да си натиснеш комбинацията.

А пробвал ли си да ги стартираш под Уин ХП? Връщаш ме десет години назад. Пак ли е същото. Аз съм играл и Ъндърграунд 2 и Принца на персия и Кънтър Страйк и други под Линукс, но след като си направя настройките, всичко си е наред. Може би Марката на клавиатурата има електроника, не знам.

Направи настройките на WINE на Win XP и стартирай играта.

• Автор
преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

А пробвал ли си да ги стартираш под Уин ХП? Връщаш ме десет години назад. Пак ли е същото. Аз съм играл и Ъндърграунд 2 и Принца на персия и Кънтър Страйк и други под Линукс, но след като си направя настройките, всичко си е наред. Може би Марката на клавиатурата има електроника, не знам.

Направи настройките на WINE на Win XP.

Май ти се спи и те мързи да четеш, а? :D Не видя ли, че писах, че под линукс в режим за Линдолс 10* тръгват без проблем, докато в нейтив 10-ка с режим за XP пак не тръгват? :D

* Знам, че се пише "Уиндоус", но маса "гениален" и "грамотен" народ го пишат "линдолс" и затова и аз го пиша така. :D 

Лягам си! Утре ще пиша.

преди 1 час, Валсо написа:

за "Линдолс 10" и дори и старите игри си тръгват без проблем, а нейтив под линдолс 10 - таратанци. :D 

на голяма част от старите игри им трябва NET Framework 3.5
в орязаните десетки, които са за игри, се инсталира по подразбиране
ама при редовните версии, има го във флашката, ама не се инсталира по подразбиране
инсталира се по този начин

Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:E:\sources\sxs /LimitAccess 

където Е: ти е флашката
а ако си загубил инсталационната флашка, търсиш в нета и инсталираш

• Автор
преди 52 минути, дръндю написа:

на голяма част от старите игри им трябва NET Framework 3.5
в орязаните десетки, които са за игри, се инсталира по подразбиране
ама при редовните версии, има го във флашката, ама не се инсталира по подразбиране
инсталира се по този начин

Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:E:\sources\sxs /LimitAccess 

където Е: ти е флашката
а ако си загубил инсталационната флашка, търсиш в нета и инсталираш

Виж какво съм писал по-горе - всичкото що е dotnet и допълнителен софтуер към играта съм го инсталирал. От времето, когато бях Уиндоус юзър, имам останали инсталатори на всичкия дот нет от 3.0 насам, вкл. и 4.8.1 и по стар навик от 7-цата ги инсталирах всичките, за да няма нещо, което да не тръгне. Поне в 7-цата това вършеше идеална работа. Чак след това пристъпих към занимаване с игрите.

преди 8 часа, Валсо написа:

Основната ми ОС за всичко е Арч. Уиндоуса го държа, защото от A4Tech са олиго-френи и не искат да пуснат Oscar Keyboard Editor-а за линукс.

Вчера сложих 10-ка на мястото на 7-цата, просто за да видя как е прехвалената 10-ка (след като я подобрих с Ultimate Windows Tweak Tool). Една от разликите между 10-ка и 11-ка е, че в 10-ката можеш да си инсталираш каквото поискаш без ограничения, докато в 11-ката само реве за това, че не си админ, а с "run като админ" пак ду'аш супата и не можеш да инсталираш нищо. :D 

В 10-ката нещата се инсталират, обаче не тръгват! 😆😆
Forza Horizon 4, на която играх в продължение на над 6 чàса на олекотената 10-ка (Win 10 AMELIORATED), не щя да тръгне на чистата 10-ка. Затова пробвах други игри, които имам на харда, за да видя дали те ще тръгнат и... хoй, те също не тръгнаха*.
Forza Horizon 3 - не тръгна.
Hitman III - не тръгна.
Titan Quest AE от Стийм (оригинална, а не кракната) - първо не тръгна, а втория път директно крашна и се затвори, щом натиснах escape, за да спра интро видеото.
Euro Truck 2 - не тръгна.
NFS U2 - не тръгна.
Flatout 2 - не тръгна.
При това съм инсталирал за всичките игри съответните дотнетове, VC++ redistributables, директ хиксове, PhysX и каквото още се сетиш, което върви като допълнителен софтуер към игрите. С изключение на двете Форци и Хитмен 3 (защото са ДХ12), всичко останало пали от раз и хвърчи в Уиндоус 7 и в линукс... Да си я ползват със здраве 10-ката!
Смешното е, че всичко изброено под линукс (без Форца 4 - тя реално погледнато тръгва под линукс, но е с бъгнато меню, така че я броя за нетръгнала), тръгва без никакъв проблем! 😆😆😆😆😆😆

* 'не тръгна' да се разбира "кликам на иконата, онова синкявото до курсора се врътка няколко секунди, след което изчезва и играта не тръгва".

Нали си чувал - 'на кривата ракета космоса и пречи'? При мен пък няма нещо, което да не е тръгнало на windows 10. Инсталацията ми е от края на 2018 година, от тогава само се ъпдейтва, сменял съм дъно и процесори, диск, без да преинсталирам, все още всичко си работи перфектно. Антивирусна нямам, defender съм го деактивирал, инсталирам и деинсталирам много често всякакви игри и приложения, кракнати и оригинални. Специално за forza horizon мисля, че имаше по-нова версия, иначе старата кракната искаше специфична по-стара версия на windows 10. А и едва ли някоя от игрите си купил оригинална. Още си чакам сравненията и да обясниш смисъла на темата си, но се правиш на глух петел!

преди 10 часа, Валсо написа:

В 10-ката нещата се инсталират, обаче не тръгват! 😆😆

А при мен как всички работят? Списъка ми с игри е огромен и имам някои и от тези които си посочил и нямат проблеми. На крива ракета космоса и пречи. Поредната тролска тема на един "bait"-ър. Не се напъвай, не вървиш. Имам игри от края на 80-те и началото на 90-те. И емулаторите не са само за Linux. Dosbox и подобните си вървят и на Win. Щом си цъкам на Dune 2, Ur-Quan и т.н. няма какво да говоря повече.

Някои от игрите за да работят освен съвместимост и другите файлове искат да се поставят в изключенията на DEP за да стартират.

преди 1 час, Raze написа:

Нали си чувал - 'на кривата ракета космоса и пречи'? При мен пък няма нещо, което да не е тръгнало на windows 10. Инсталацията ми е от края на 2018 година, от тогава само се ъпдейтва, сменял съм дъно и процесори, диск, без да преинсталирам, все още всичко си работи перфектно. Антивирусна нямам, defender съм го деактивирал, инсталирам и деинсталирам много често всякакви игри и приложения, кракнати и оригинални. Специално за forza horizon мисля, че имаше по-нова версия, иначе старата кракната искаше специфична по-стара версия на windows 10. А и едва ли някоя от игрите си купил оригинална. Още си чакам сравненията и да обясниш смисъла на темата си, но се правиш на глух петел!

Моята е дори от 01.01.2015-та, прехвърлена и клонирана после на няколко различни диска и после дори обновена до 10 от 8.1. И да, тези няколко диска са били сложени на няколко различни машини (като съм сменям конфигурацията през годините) и въпреки различния харудер DAL.DLL си се справя повече от добре в разпознаването и ползването му. Върви все едно е инсталиран вчера начисто. Без никакви грешки в EventViewer-a и без проблеми със стабилността от каквото и да е естество.

• Автор

Айде като сте такива професори и двамата, да ми обясните как така всичко тръгва в 7-ца (и в линукс), но не и в 10-ка?

Омазал си си инсталацията - ти сам написа, че си правил някакви модификации. Инсталирай си чист windows 10 от сайта на Microsoft, сложи нужните драйвери от сайта на производителя на хардуера, който ползваш, последните драйвери за видеокартата и софтуера, който върви към игрите - оригиналните си го инсталират сами, на кракнатите понякога го слагат в папката на играта - visual C дистрибуции и така нататък. Не е ясно и с какъв хардуер разполагаш.

преди 20 минути, Валсо написа:

Айде като сте такива професори и двамата, да ми обясните как така всичко тръгва в 7-ца (и в линукс), но не и в 10-ка?

Задклавиатурното устройство.

преди 12 часа, Валсо написа:

Прав беше @NEVADA, че бозаджиите имат дефицит на умствени възможности - изобщо не си разбрал за какво става въпрос... :D

Написаното, както и повечето други неща, не отговарят на истината. Подобно изопачаване е недопустимо. Ето истината:

221.png

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Омазал си си инсталацията - ти сам написа, че си правил някакви модификации. Инсталирай си чист windows 10 от сайта на Microsoft, сложи нужните драйвери от сайта на производителя на хардуера, който ползваш, последните драйвери за видеокартата и софтуера, който върви към игрите - оригиналните си го инсталират сами, на кракнатите понякога го слагат в папката на играта - visual C дистрибуции и така нататък. Не е ясно и с какъв хардуер разполагаш.

Единствената модификация беше да спра телеметрията, която краде лични данни и ги праща на микромеките. Не ми се вярва в това да е причината, защото първата инсталация на чиста 10-ка от първото изтекло ИСО (онова, за което писаха различни сайтове и в което все още нямаше TPM) нямаше абсолютно никакви модификации и игрите пак не искаха да тръгват.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Задклавиатурното устройство.

Да, прав си. Задклавиатурно устройство, което "по цял ден пише заклинания в страшния черен прозорец" (думи на Бангиеца) и без проблем подкарва игри и програми под линукс, за които се твърди от всички, че нямат подкарване там (като например Фотошит 2019 или MAGIX Software), верно ще да е виновно, че линдолсът не си открива фреймуърковете. Явно не съм достатъчно тъп, за да работя с 10-ката. :D

преди 16 минути, Валсо написа:

Единствената модификация беше да спра телеметрията, която краде лични данни и ги праща на микромеките. Не ми се вярва в това да е причината, защото първата инсталация на чиста 10-ка от първото изтекло ИСО (онова, за което писаха различни сайтове и в което все още нямаше TPM) нямаше абсолютно никакви модификации и игрите пак не искаха да тръгват.

И те (микромеките) сигурно са умрели от кеф???

преди 13 минути, Валсо написа:

в което все още нямаше TPM

Десятка и ТРМ-за пръв път чувам.  Стига с тези игри, нямали да пораснете вече? Слушайте радио Коминтерна (пардон, БНР) или гледайте КГБ-тв (пардон, БТВ) , там се вихрят едни игри, не ви трябва никаква ОС.

преди 20 минути, Валсо написа:

Да, прав си. Задклавиатурно устройство, което "по цял ден пише заклинания в страшния черен прозорец" (думи на Бангиеца) и без проблем подкарва игри и програми под линукс, за които се твърди от всички, че нямат подкарване там (като например Фотошит 2019 или MAGIX Software), верно ще да е виновно, че линдолсът не си открива фреймуърковете. Явно не съм достатъчно тъп, за да работя с 10-ката. :D

Що ли ние тъпите нямаме проблеми с нея, а ти острия имаш. Ами дерзай,

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.