Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за конфигурация

Featured Replies

Игрите обичат повече памет на по-висока честота:

DDR4 2666 vs 3200 vs 3600 vs 3733 MHz | I5 12600K | 1080P, 1440P & 4K Benchmarks

DDR4 3200 MHz CL16 е приблизително равна, като латентност на DDR4 3600 MHz CL18.

Но, както ти казаха трябва видеокартата да е от по високия клас за да се усети по голяма разлика в fps.

• Автор
преди 1 минута, Mr. ?? написа:

DDR4 2666 vs 3200 vs 3600 vs 3733 MHz | I5 12600K | 1080P, 1440P & 4K Benchmarks

DDR4 3200 MHz CL16 е приблизително равна, като латентност на DD4 3600 MHz CL18.

Но, както ти казаха трябва видеокартата да е от по високия клас за да се усети по голяма разлика в fps.

Ами тогава поръчвам тази конфигурация от по-горния ми пост
Дънна платка MSI Pro B660-A DDR4 7D59-001R от Vario.bg
Процесор Intel Core i5-12600K 6C+4c/16T 3.70-4.90GHz BX8071512600K от Vario.bg
Памет Corsair Vengeance RGB PRO SL Black DIMM Kit 16GB CMH16GX4M2Z3600C18 от Vario.bg
SSD Silicon Power P34A80 256GB SP256GBP34A80M28 от Vario.bg - имам вече 1ТБ SSD, това 256 ще е само за ОС
Захранване Seasonic G12 GC 750W G12-GC-750 от Vario.bg

Гледах ревюта на Noctuata 12s и 14s разлика 2-3 градуса и при сток и клокнат процесор. Така, че мисля да дръпна от цената още с 12S серията.
И последно, какво ти е мението за този процесор от Емаг, който гаранцията му е 24 месеца и фирмата е в Париж и някакъв офис също в Букурещ? 50 лева е надолу от тукащните.
Процесор Intel® Core™ i5-12600K Alder Lake, 3.7GHz, 20MB, Socket 1700 - eMAG.bg

преди 19 минути, Атанас Славов написа:

тогава поръчвам тази конфигурация от по-горния ми пост

Не ти препоръчвам рам памет с такива тайминги . Най-добре се ориентирай към предложените по-горе  16- 16-16 ..... и честота 3600  Mhz .

• Автор
преди 10 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Не ти препоръчвам рам памет с такива тайминги . Най-добре се ориентирай към предложените по-горе  16- 16-16 ..... и честота 3600  Mhz .

Може ли нещо примерно тогава, което да е 2х8 3600мхц и RGB
Упс, извинявай не видях препоръката ти за по-горе :)

П.С. Всъщност не успявам да намеря такава с 16-16-16... и все пак, ако не успея си оставам на горната памет, мисля че няма да усетя разликата, тъй като не съм запален геймър, аи нямам времето толкова да играя, а просто от време на време. Целта ми е един готин ъпгрейд на вече 9-10 годишната ми ситема, която до ден днешен не е дала фира за секунда. Така, че и тази да избута толкова :D 

преди 3 часа, Атанас Славов написа:

Може ли нещо примерно тогава, което да е 2х8 3600мхц и RGB
Упс, извинявай не видях препоръката ти за по-горе :)

П.С. Всъщност не успявам да намеря такава с 16-16-16... и все пак, ако не успея си оставам на горната памет, мисля че няма да усетя разликата, тъй като не съм запален геймър, аи нямам времето толкова да играя, а просто от време на време. Целта ми е един готин ъпгрейд на вече 9-10 годишната ми ситема, която до ден днешен не е дала фира за секунда. Така, че и тази да избута толкова :D

Намират се, но цената отива доста нагоре и според мен не си заслужава особено.

https://www.emag.bg/pamet-corsair-vengeance-rgb-pro-16gb-ddr4-3600mhz-cl16-dual-channel-kit-cmw16gx4m2d3600c16/pd/D8HDHDMBM/

• Решение

RAM чипове със много стегнати таймини са са b-die (16 16 16 ..) чипове на Samsung:

И са скъпи по принцип. Но, ако първото число е CL16, пак не са лоши.

Там производителите на чиповете са Micron или SK hynix

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.