Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В нормата ли са тези температури?!

Featured Replies

преди 14 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Не ме пуска в биоса. Извадих батерията за 10 Мин, само че по време на изключен компютър и пак не ме пуска. Само черен екран дори уина не тръгва. Какво да правя всичко се прецаква .. :(

В най-близкия магазин за нов.

И един съвет ще ти дам, ако не искаш и новия  да умре по същия начин, не му вади частите!

• Отговори 175
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

• Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

• Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Публикувани изображения

преди 17 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Не ме пуска в биоса. Извадих батерията за 10 Мин, само че по време на изключен компютър и пак не ме пуска. Само черен екран дори уина не тръгва. Какво да правя всичко се прецаква .. :(

Провери си добре да ли всичко е свързано правилно. Няма логика да ти зареди ос нормално а да не те пуска в биос прочети с кой клавиш се влиза в биос може да е delete f1 f2

• Автор
преди 15 минути, vlado1985 написа:

Провери си добре да ли всичко е свързано правилно. Няма логика да ти зареди ос нормално а да не те пуска в биос прочети с кой клавиш се влиза в биос може да е delete f1 f2

Ето ги тези настройки, но са на ауто и не мога да ги мръдна по никакъв начин...

Моля те, обясни ми, как да си търся нов охладител :)

received_673139593744694.jpeg

преди 2 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Ето ги тези настройки, но са на ауто и не мога да ги мръдна по никакъв начин...

received_673139593744694.jpeg

Няма ли настройки за cpu ? трябва да имаш

преди 8 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Хайде сега погледни си ръководството за дъното и погледни къде трябва да цъкнеш за да си промениш напрежението на процесора

https://www.manualslib.com/manual/433146/Gigabyte-Ga-B75m-D3h.html?page=24#manual

• Автор
преди 40 минути, vlado1985 написа:

Няма ли настройки за cpu ? трябва да имаш

Хайде сега погледни си ръководството за дъното и погледни къде трябва да цъкнеш за да си промениш напрежението на процесора

https://www.manualslib.com/manual/433146/Gigabyte-Ga-B75m-D3h.html?page=24#manual

Извинявам се, че съм такъв лузър.

Намерих някакви настройки и промених от ауто на 80, но силно се съмнявам да съм уцелил :D

received_1398846170580637.jpeg

received_609291057357259.jpeg

.......

преди 29 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Извинявам се, че съм такъв лузър.

Намерих някакви настройки и промених от ауто на 80, но силно се съмнявам да съм уцелил :D

received_1398846170580637.jpeg

received_609291057357259.jpeg

А освен 80 и ауто друго има ли ?

Тествай при различни стойности и натоварване как ще е най-стабилен процесора и ще имаш ниски температури и добра производителност. Дали е добре или не, никой не може да ти гарантира, всичко си е индивидуално и зависи от силиконовата лотария.

• Автор
преди 3 минути, vlado1985 написа:

А освен 80 и ауто друго има ли ?

Не няма, мога да пиша от 0 до 97.

Сега температурите малко се смъкнаха, но явно процесора не работи на пълния си капацитет, нали? :D следя от диспейчър на задачите и не стига до 100 процента.

Може да тестваш с някоя и друга версия на cinebench и евентуално при различни игри какви ще са кадрите с различни настройки. От 1 път трудно ще стане да намериш оптималните стойности.

преди 5 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Не няма, мога да пиша от 0 до 97.

Сега температурите малко се смъкнаха, но явно процесора не работи на пълния си капацитет, нали? :D следя от диспейчър на задачите и не стига до 100 процента.

Търси vcore и намаляваш или увеличаваш напрежението на ядрото

https://www.manualslib.com/manual/433146/Gigabyte-Ga-B75m-D3h.html?page=25#manual

ако примерно на  vcore ти пише +0.4%+0.8%+0.12% тестваш на всички как ще се държи системата и да ли ще паднат или ще се вдигнат температурите по принцип на най малката стойност се стабилизират добре и температурите падат но си иска проба

Това го постави на AUTO и всичко ще си дойде на мястото, волтажа не се намалява от там.

• Автор
преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Това го постави на AUTO и всичко ще си дойде на мястото, волтажа не се намалява от там.

Аз все още си мисля, че с един по-голям охладител се оправят нещата, щото тоя е стоков и е много тънък...

Утре ще търся настройките...

преди 2 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Аз все още си мисля, че с един по-голям охладител се оправят нещата, щото тоя е стоков и е много тънък...

Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Що говориш глупости?

Да вземе да го направи с водно тогава и да го свърже към топлофикация ...

преди 8 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Не знам със какво толкова го товариш този процесор, но не е нормално да загрява толкова много. Охладителя нема значение какъв е, тия от завода мислиш ли, че не са го тествали със стоковия охладител колко загрява? Не би трябвало да има какъвто и да е проблем.

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Викаш те охладителите, дето ги продават и са различни от стокови не вършат работа, всичко е измама нали? И няма да има разлика на който и да е процесор дали ще сложиш 1 мм ламаринка отгоре, 500 г медни тръби или водно охлаждане?

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Що говориш глупости?

Да вземе да го направи с водно тогава и да го свърже към топлофикация ...

Говоря глупости така ли ? Дори и водно да сложи разликата в температурите няма да бъде много голяма и плюс това до колкото разбирам автора си държи машината с затворени капаци. Вчера мисля че беше ми зададе въпрос да ли да запуши дупките на капака ами ако направи тази глупост да запуши дупките на капака и както е затворен компа смятай вътре каква сауна ще стане

преди 2 минути, Raze написа:

Викаш те охладителите, дето ги продават и са различни от стокови не вършат работа, всичко е измама нали? И няма да има разлика на който и да е процесор дали ще сложиш 1 мм ламаринка отгоре, 500 г медни тръби или водно охлаждане?

Теб поне те мислех че малко или много си в час и разбираш от процесори но с този си въпрос ми промени мнението. 

Въпроса не е към мен, но разликата е малка, няколко градуса, при овърклок има ефект. При нормална употреба е все тая!

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Говоря глупости така ли ? Дори и водно да сложи разликата в температурите няма да бъде много голяма и плюс това до колкото разбирам автора си държи машината с затворени капаци. Вчера мисля че беше ми зададе въпрос да ли да запуши дупките на капака ами ако направи тази глупост да запуши дупките на капака и както е затворен компа смятай вътре каква сауна ще стане

Теб поне те мислех че малко или много си в час и разбираш от процесори но с този си въпрос ми промени мнението. 

Хайде пак си прочети горния бисер, осмисли го и тогава пиши мнение кой от какво разбира!

току-що, vlado1985 написа:

Дори и водно да сложи разликата в температурите няма да бъде много голяма и плюс това до колкото разбирам автора си държи машината с затворени капаци.

Да, говориш глупости!

Ако генерираната топлина е константа - тоест процесора на питащия, а променяш охладителя с неговия капацитет на топлоотдаване - ще ти се запаси температурата - така ли?

Аз че съм с такъв дърт процесор атлон 64х2 който е толкова дърт ми държи супер ниски температури на 100% товар най много е стигал 50 градуса а този процесор на автора е 4 ядрен и какви температури лепи от ряз

Примерно тук е направено сравнение на стоков охладител срещу aftermarket, разликата в някои случаи може да мине 20+ градуса по целзий: How Much Better Are Aftermarket CPU Coolers Than Intel’s Stock Coolers? (howtogeek.com)

processor_chart.png?trim=1,1&bg-color=00

Хайде пак си прочети горния бисер, осмисли го и тогава пиши мнение кой от какво разбира!

Хайде малко ти помисли какво пишеш щото започна вече много да пишеш глупости. Правиш ли разлика между напрежение и температура? нали ако е по високо напрежението ще вдига естествено по високи температури

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.