Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В нормата ли са тези температури?!

Featured Replies

преди 1 минута, Raze написа:

Примерно тук е направено сравнение на стоков охладител срещу aftermarket, разликата в някои случаи може да мине 20+ градуса по целзий: How Much Better Are Aftermarket CPU Coolers Than Intel’s Stock Coolers? (howtogeek.com)

processor_chart.png?trim=1,1&bg-color=00

Реклама!

• Отговори 175
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

• Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

• Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Публикувани изображения

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Говоря глупости така ли ? Дори и водно да сложи разликата в температурите няма да бъде много голяма и плюс това до колкото разбирам автора си държи машината с затворени капаци. Вчера мисля че беше ми зададе въпрос да ли да запуши дупките на капака ами ако направи тази глупост да запуши дупките на капака и както е затворен компа смятай вътре каква сауна ще стане

Аз не разбирам защо водите този спор .  Разбира се , че с качествен охладител ще има подобрение на температурите . Това е относително и има много фактори .... Какъв хардуер се ползва , каква е дъната платка , модел на  процесора , поставен охладител , кутия , въздушен поток в тази кутия , брой поставени вентилатори   ( вкарващи , извеждащи  ) горещ въздух , модел на графичната карта , нейната консумация и температури .   :cool:

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Аз че съм с такъв дърт процесор атлон 64х2 който е толкова дърт ми държи супер ниски температури на 100% товар най много е стигал 50 градуса а този процесор на автора е 4 ядрен и какви температури лепи от ряз

Интересно, след като имаш такъв 'богат' опит с процесори и охладители през годините, защо изобщо си правиш труда да пишеш глупости във форума?

Хайде малко ти помисли какво пишеш щото започна вече много да пишеш глупости. Правиш ли разлика между напрежение и температура? нали ако е по високо напрежението ще вдига естествено по високи температури

И това каква връзка има с предното ти безсмислено писане?

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да, говориш глупости!

Ако генерираната топлина е константа - тоест процесора на питащия, а променяш охладителя с неговия капацитет на топлоотдаване - ще ти се запаси температурата - така ли?

Това е тествано милиони пъти преди да продадът процесора!

Интересно, след като имаш такъв 'богат' опит с процесори и охладители през годините, защо изобщо си правиш труда да пишеш глупости във форума?

Аз не пиша глупости в форума този който пише глупостите си ти а за да нямам проблеми с температурите сигурно съм си играл с напрежението на процесора а пак ти си вярвай и гледай някакви сравнения без да си пипал и променял нещо

преди 2 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Аз не разбирам защо водите този спор .  Разбира се , че с качествен охладител ще има подобрение на температурите . Това е относително и има много фактори .... Какъв хардуер се ползва , каква е дъната платка , модел на  процесора , поставен охладител , кутия , въздушен поток в тази кутия , брой поставени вентилатори   ( вкарващи , извеждащи  ) горещ въздух , модел на графичната карта , нейната консумация и температури .   :cool:

И аз това се питам. Има разлика, но тя не е кой знае колко голяма, разбира се че един модифициран и качествен охладител е по-ефективен от стоковия. Но той ще е полезен при овърклок на процесора, при нормални настройки няма да има нито нужда от такъв, нито ефект от него. Изхарчени пари на вятъра.

Автора има друг проблем!

Аз клоня към префлашване на БИОС със най-новата версия!

Смяна на охладителя с по-добър със сигурност ще реши проблема, дори и да е от сравнително евтините решения. Старите стокови охладители на интел са боклуци, особено като става въпрос за по-мощни процесори. I7 2600 е с TDP 95 W, което не е малко и това е без турбо честотата, където със сигурност минава 110+ вата.

Intel® Core™ i7-2600 Processor

Това нещо няма как да се охлажда нормално с миниатюрните стокови интелски охладители.

• Автор
преди 27 минути, ДзВяРа! написа:

Не знам със какво толкова го товариш този процесор, но не е нормално да загрява толкова много. Охладителя нема значение какъв е, тия от завода мислиш ли, че не са го тествали със стоковия охладител колко загрява? Не би трябвало да има какъвто и да е проблем.

Още от както намерих това се зачудих, но утре като луд ще търся тия настройки за тока :D

Stock.png

преди 1 минута, Cvetanov Posveteniat написа:

Още от както намерих това се зачудих, но утре като луд ще търся тия настройки за тока :D

На това орязано дъно забрави да има подобни настройки, единствено дъната с 'Z' чипсет имат такива опции. Шанса ти е със софтуера, за който съм ти дал връзка по-горе, но най-добре си вземи някое читаво охлаждане.

преди 23 минути, vlado1985 написа:

Хайде малко ти помисли какво пишеш щото започна вече много да пишеш глупости. Правиш ли разлика между напрежение и температура? нали ако е по високо напрежението ще вдига естествено по високи температури

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

А ти въобще правиш ли някаква разлика между охлаждане с азот въздушно охлаждане и водно охлаждане ? айде малко се вземи сериозно и мисли а не да ми се правиш на професор на 2 ракии и половина

Процесора не е за стоково охлаждане и си иска отделно, има много такива теми в гугъл по различните форуми. Ето и тест на стоковия охладите от youtube:

току-що, vlado1985 написа:

А ти въобще правиш ли някаква разлика между охлаждане с азот въздушно охлаждане и водно охлаждане ? айде малко се вземи сериозно и мисли а не да ми се правиш на професор на 2 ракии и половина

Ето, отново говориш глупости - аз алкохол не пия!

Аз правя разлика между много неща, но ти изобщо не вдяваш, от това което говориш.

Можеш ли да гарантираш, че точно неговата бройка процесор може да работи на щатните честоти при намалено напрежение? И намалено точно колко?

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

На това орязано дъно забрави да има подобни настройки, единствено дъната с 'Z' чипсет имат такива опции. Шанса ти е със софтуера, за който съм ти дал връзка по-горе, но най-добре си вземи някое читаво охлаждане.

Може ли да ми обясниш как да си търся охладител, понеже по сокета явно не става. Стария ми компютър е с i7 2100 същия сокет, но пробвах да разменя охладителите и не става. Как да си търся охладител, който ще падне при мен?

преди 2 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

i7 2100

няма. Иначе, това си е стандартен сокет от преди 11+ години - LGA1155 и за него общо-взето всеки охладител ще стане.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Ето, отново говориш глупости - аз алкохол не пия!

Аз правя разлика между много неща, но ти изобщо не вдяваш, от това което говориш.

Можеш ли да гарантираш, че точно неговата бройка процесор може да работи на щатните честоти при намалено напрежение? И намалено точно колко?

Пламен пиеш не пиеш не ме вълнува това. Да мога да гарантирам че с правилно зададените настройки за напрежението температурите коренно ще се оправят.

А с този си пост имам чувството че хвалиш пак 14 годишния си лаптоп който никога не е бил отварян за профилактика никога не му е сменяно паста и тем подобни

• Автор
току-що, Raze написа:

няма. Иначе, това си е стандартен сокет от преди 11+ години - LGA1155 и за него общо-взето всеки охладител ще стане.

I3 2100 извинявам се.. 

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Пламен пиеш не пиеш не ме вълнува това. Да мога да гарантирам че с правилно зададените настройки за напрежението температурите коренно ще се оправят.

На това дъно ако успееш да промениш волтажа ще си супермен!

• Автор

Всеки, но от старата машина не стана..

Интересно

току-що, Cvetanov Posveteniat написа:

Всеки, но от старата машина не стана..

Интересно

Дай точен модел на старата машина и на охладителя. Ако са някакви маркови изпълнения е нормално да не стане.

Към автора на темата: Инсталирай програмата CPU-Z и дай скриншотове при идле и при товар. Това ще сложи край на всички спорове!

9hk3dl77PnbWzR44.jpg

Защо не погледнеш ръководството за дъното ?

mb_manual_ga-b75m-hd3_e.pdf (gigabyte.com)
Успех!

Като си тъп, поне си замълчи и не го показвай публично!

Искам да видя волтажа на процесора, за това искам и снимки от програмата.

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

Искам да видя волтажа на процесора, за това искам и снимки от програмата.

И сигурно ще видиш около v0,8. Знаеш защо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.