Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В нормата ли са тези температури?!

Featured Replies

току-що, plamen_petrov_80 написа:

И сигурно ще видиш около v0,8. Знаеш защо.

Изкажи се защо, но все пак искам да видя.

• Отговори 175
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

• Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

• Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Публикувани изображения

току-що, ДзВяРа! написа:

Изкажи се защо, но все пак искам да видя.

Защото ще ти покаже снимка в не натоварен на 100% процесор - това което теб те интересува реално.

Аз помолих учтиво, все пак за да съдействаме със помощ, съвет, трябва и на нас да съдействат!

Може и стойностите да напише, без снимки акому е проблем.

току-що, ДзВяРа! написа:

Аз помолих учтиво, все пак за да съдействаме със помощ, съвет, трябва и на нас да съдействат!

Трябва е добра дума.

Може да ползва 7-zip, при Инструменти > Статистика - може добре да уплътни 8-те нишки.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Трябва е добра дума.

Може да ползва 7-zip, при Инструменти > Статистика - може добре да уплътни 8-те нишки.

Да си поговорим между нас, аз не виждам все още проблем!

Процесора при ехтремен товар може и 110 грагуса да вдигне, това не би трябвало да е проблем, студения охладител ще свали тези градуси.

Дори и при температура от 110 градуса, този процесор трябва да продължи да работи нормално.

Не знам, нещо не контактува добре със охладителя, или наистина БИОС подава висок волтаж.

Малко ли процесори клоквахме, доста ми вдигахме волтажа едно време.

преди 1 час, Raze написа:

mb_manual_ga-b75m-hd3_e.pdf (gigabyte.com)
Успех!

Като си тъп, поне си замълчи и не го показвай публично!

Като си тъп викаш ама да не би да цитираш себеси случайно ?

cpu core current limit тази настройка му беше на ауто оставена сигурно знаеш за какво е господин умнико или да те светна? С въпросната настройка се вдига и намалява производителноста на ауто му държи 100% товар и честота 3.88гхз а на по ниска стойност пада товара и честота а с тях и температурите.

• Автор
преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Да си поговорим между нас, аз не виждам все още проблем!

Процесора при ехтремен товар може и 110 грагуса да вдигне, това не би трябвало да е проблем, студения охладител ще свали тези градуси.

Дори и при температура от 110 градуса, този процесор трябва да продължи да работи нормално.

Не знам, нещо не контактува добре със охладителя, или наистина БИОС подава висок волтаж.

Малко ли процесори клоквахме, доста ми вдигахме волтажа едно време.

Пак натиснах това реши проблема леле :D

Утре ще пусна да рендва нещо и в 10-15 Мин ще снимам с тая програмка която каза и ще дам данните.

Мисля, че ляга идеално, понеже отзад свалих и другия капак и се виждат и на 4те дупки белите забити крачета...

преди 4 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Пак натиснах това реши проблема леле :D

Утре ще пусна да рендва нещо и в 10-15 Мин ще снимам с тая програмка която каза и ще дам данните.

Мисля, че ляга идеално, понеже отзад свалих и другия капак и се виждат и на 4те дупки белите забити крачета...

Един съвет ще ти дам, когато слагаш охладителя върху процесора, преди това го почисти със спирт, почисити и капачката на процесора. След това намажи си пръста със термопастата, ако е в бурканче, бръкни и съвсем леко я размажи върху пръста си, след това намажи,  същото се отнася и за спринцовка. След това размажи пръста върху охладителя, след това и върху капачката на поставения процесор в слота.  Много тънко мазане, когато поставиш охладителя върху процесора, завърти леко на-ляво, на-дясно като натискаш охладителя, ти ще усетиш пастата, след това закопчай четирите крачета! Трябва да усетиш контакта между двете повърхности, и слоя трябва да е много тънък, не трябва да има въздушни мехурчета, това е целта. Не нужно да сложиш много паста, и след като поставиш охладителя, тя да излезе отстрани и да омаже платката.

А с intel XTU какво стана? С него трябва да имаш такава опция като в клипа, пробвай намаляване и след това тест дали ще е стабилен процесора, ако е - продължаваш, докато намериш минималната стойност, при която ще е стабилен. След това можеш да си запишеш настройката и да я изпълняваш при всяко зареждане на системата.

• Автор
на 23.04.2022 г. в 9:56, Raze написа:

А с intel XTU какво стана? С него трябва да имаш такава опция като в клипа, пробвай намаляване и след това тест дали ще е стабилен процесора, ако е - продължаваш, докато намериш минималната стойност, при която ще е стабилен. След това можеш да си запишеш настройката и да я изпълняваш при всяко зареждане на системата.

Здравейте форум. Има новости към случая. Извинявам се, но поради празниците и задълженията нямах много време.

Направо съм отчаян. 

Купих един евтин охладител, като помислих, че всичко ще се оправи, но уви.. същите температури в натоварено състояние, а в ненатоварено от 40 на 33 градуса на процесора.

ID-COOLING DK03I-RGB

За охладителя съм си виновен аз. Не ми се даваха повече пари след покупката на компютъра.

Само да добавя, че температурите, когато натоварвам целия компютър с гпу и всичко друго е една, и по-ниска на процесора, когато го натоварвам само него. Ако има някакво значение. Качвам снимка стрес тест аид64.

received_1178239782947258.jpeg

received_410181070542158.jpeg

Нищо им няма на температурите, стига си се шашкал! Тоя комп за работа ли го взе или да го човъркаш? По тоя път до две седмици ще го строшиш, гаранция!

Аз виждам значително спадане на температурите, в първия си пост на картинката температурите са 87 градуса, а на горната снимка виждам 71 градуса максимум, което е доста ниска температура за процесор под товар.

И защо си ми цитирал поста, като нищо не си направил с въпросния софтуер, поне не виждам някъде да си писал за това?!?

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

Аз виждам значително спадане на температурите, в първия си пост на картинката температурите са 87 градуса, а на горната снимка виждам 71 градуса максимум, което е доста ниска температура за процесор под товар.

И защо си ми цитирал поста, като нищо не си направил с въпросния софтуер, поне не виждам някъде да си писал за това?!?

Щях да пробвам софтуера, но покрай празниците бях много зает.

Това исках да кажа, че и с двата охладителя, разлика няма. Разликата се получава когато в стрес теста натоваря само процесора или и процесора и всичко останало памет гпу хард диск и т.т.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Нищо им няма на температурите, стига си се шашкал! Тоя комп за работа ли го взе или да го човъркаш? По тоя път до две седмици ще го строшиш, гаранция!

Повече няма да свалям и монтирам каквото и да е. Последната ми задача е да измайсторя закрепването на вентилаторите отпред на кутията, понеже няма поставки как да ги закрепя. А отзад вече има 90мм вентилатор.

преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

И защо не попита преди да купиш?

Колко беше разликата до първия охладител с тръби?

Бих дал и повече пари, ако знаех че ще има разлика. Видях ги тия с тръбите, но техния вентилатор е насочен към ДВД записвачката, а пък аз си отразях страничния капак и сложих стъкло и е по-красиви да гледа към мен. След няколко дни ще кача снимки :D

преди 21 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Щях да пробвам софтуера, но покрай празниците бях много зает.

Това исках да кажа, че и с двата охладителя, разлика няма. Разликата се получава когато в стрес теста натоваря само процесора или и процесора и всичко останало памет гпу хард диск и т.т.

И със нов охладител няма да има кой знае каква разлика защо не спреш турбо боста и да го оставиш на базовата честота само ? така поне ще паднат температурите

преди 4 часа, Cvetanov Posveteniat написа:

Температурите под товар са важни, в покой няма смисъл да ги гледаш, освен ако не са критични.

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Температурите под товар са важни, в покой няма смисъл да ги гледаш, освен ако не са критични.

Не става въпрос ,а температурите в покой.

Когато на стрес тест дам д натовари само процесора, температурата е една, но когато в стрес теста посоча да натовари всичко, температурата на процесора е значително по-голяма. Това нормално ли е?

Не те знам кои тестове точно пускаш и как, но най-добре гледай температурите при работата, която вършиш с компютъра какви са. Тестовете са нереално натоварване и са направени за екстремален тест на хардуера. Тези, които си показал последно, са нормални и дори ниски, както ти казах вече.

преди 3 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

120 мм ще сложа отпред, кутията е стара и не позволява по-голям вентилатор за отзад.

Я покажи една снимка на задната страна със сложена линийка на отворите.

на 23.04.2022 г. в 0:28, ДзВяРа! написа:

Животът на произволен компонент се скъсява значително при високи температури. Над 90C процесорът влиза в thermal throttling режим, с цел защита от фатално прегряване. В този режим производителността на процесора е ограничена значително. При въздушно охлаждане температурата на охлаждания обект не може да е по-ниска от температурата на въздуха, преминаващ през охладителя. По-големите охладители обаче по-ефективно разсейват топлината и по принцип охлаждащите радиатори се изчисляват за определена разсейвана под формата на топлина мощност. Освен това по-големите радиатори имат по-голям топлинен капацитет, което означава че промени в отдаваната от процесора топлина поради кратковременни скокове на натоварването се отразяват значително по-малко на средната и моментна температура на процесора. 
По принцип дъната на Gigabyte не са от най-добрите, но капацитетът на боксовия охладител е твърде скромен за 4 ядрен процесор и подобни температури не са неочаквани.
Освен това щипките на тези охладители при монтаж трябва да се вкарат в отворите на дънната платка, след това да се завъртят и натиснат надолу, докато щракнат.
Трябва да се чуе слабо, но отчетливо щракване.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.