Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В нормата ли са тези температури?!

Featured Replies

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би аз не виждам или нищо не разбирам от модерно изкуство ...

Кутията изглежда като след час по трудово обучение в 1-ви клас.

Кое вградено видео?

Нямаш идея на колко диска съм правил формат на ниско ниво - обаче 65-70 да не говорим за 80 градуса температура на диск не съм имал!

Да прав си за кутията но това е успяло да направи момчето а за вграденото видео ами то си го има

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75M-D3H-rev-10/sp#sp

• Отговори 175
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Гледал ли си как се прави екстремен клок? Говоря за онзи с течния азот - е там не вдигат ли напрежението, а да кажеш нещо за температурите?

• Провери дали охладителя е прилепнал плътно към процесора и дали има изобщо някаква сложена термопаста

• Какъвто и охладител да сложиш няма да се промени нищо. Докато не си нагласиш както трябва напрежението няма да има промяна.

Публикувани изображения

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Да прав си за кутията но това е успяло да направи момчето а за вграденото видео ами то си го има

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B75M-D3H-rev-10/sp#sp

Този компонент който си цитирал, можеш ли да ми покажеш физически къде се намира въпросното вградено видео? А то ползва ли се?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Този компонент който си цитирал, можеш ли да ми покажеш физически къде се намира въпросното вградено видео? А то ползва ли се?

Този компонент както казваш ами то си пише в сайта да ли има или няма и ползва се не ползва вгаденото видео то пак си загрява

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Този компонент както казваш ами то си пише в сайта да ли има или няма и ползва се не ползва вгаденото видео то пак си загрява

Покажи ми къде го пише и ми покажи на снимката къде се намира точно!

С какво предлагаш да го хлади това вградено видео?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Покажи ми къде го пише и ми покажи на снимката къде се намира точно!

С какво предлагаш да го хлади това вградено видео?

Не погледна ли линка а ми задаваш 2 път същия въпрос ?

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Не погледна ли линка а ми задаваш 2 път същия въпрос ?

Обоснови тезата си, вече два пъти те питам!

Искам го черно на бяло тук и показано от теб, разяснено като за идиот като мен.

Обоснови тезата си, вече два пъти те питам!

Искам го черно на бяло тук и показано от теб, разяснено като за идиот като мен.

2 пъти ти отговорих и съм ти дал линк а ти да ли си го погледнал или не и напразно ми задаваш един същи въпрос твоя работа. 

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/64030/intel-b75-express-chipset.html Поне за чипсета прочети 

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Вече нищо не можеш да направиш по тази кутия за да изглежда по-добре ...

Какво имаш зад лицевия панел на кутията?

Защо двата диска са един до друг и не може ли да се разделят?

Един диск вдига температури когато се ползва интензивно - системния диск добре, но другия от какво ще загрява толкова много, че за два диска да ти трябват две 12 см. перки?

Страничния капак ... какво да каже за него, само хубаво или нищо ...

Дисковете са един до друг, защото така позволява кутията. Разликата в температурата им е 4-5 градуса, но като са близо един до друг сигурно стават по-гопли..

Страничния капак е "модерен" :D уникален!!! Лепен с капчица, боядисан със спрей и картон (нямах тиксо под ръка, а не ми се чакаше) и като го избърсах, заради петна гледай кво стана :D

received_2246908125482367.jpeg

received_296110052728038.jpeg

received_675971963676708.jpeg

received_1189782368518393.jpeg

received_1050990235493933.jpeg

received_486854343176136.jpeg

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Всичко това което си направил е красиво, но не е ефективно!

Щом ти харесва е добре, но ако говорим за температура и трябва да сравняваме със това което производителя е направил, НЕ! :nono:

Иначе и на мен ми харесва визията и светещите вентилатори.

И този диск който си го поставил най-отдолу на кутията, там температурата е най-ниска не знам дали има подлажка, но ще е добре да сложиш една подложка под диска.

Няма нищо под диска. Каква подложка?!

преди 2 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Дисковете са един до друг, защото така позволява кутията.

Със сигурност единия диск можеше да се постави под оптиката.

Как гледаш в монитора в дясно - тези диоди на перките не ти ли вадят очите?

• Автор
преди 1 час, vlado1985 написа:

Хубав вид си дал на кутията. Но тези температури пак са високи макар че още не са паднали големите жеги, за вграденото видео ако искаш да му смъкнеш температурите. Можеш да му сложиш едно вентилаторче да духа и също така ако не му е сменяна пастата да я смениш. А за хардовете не мисля че вентилатора ще окаже кой знае какво влияние в живота на дисковете по скоро ще смъкне малко температурите. Аз имам един стар хард 80гб на който съм му правил 2 формата на ниско ниво заради лоши сектори та харда ми държи температури 65-70 стигал е и до 80 градуса и още си работи

Това са температурите след 5-6 Мин рендване. Към стаята с компютъра не пече слънце, хладна е. Не вярвам да има голяма разлика.

received_966896820636831.jpeg

преди 7 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Няма нищо под диска. Каква подложка?!

Няма значение каква ще е и от какъв материал, просто подложи нещо отдолу. Подложка за мишка, тези попивателните кухненски гъби, може и картон да изрежеш от някоя кутия.

• Автор
преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Със сигурност единия диск можеше да се постави под оптиката.

Как гледаш в монитора в дясно - тези диоди на перките не ти ли вадят очите?

Не светят чак толкова силно.

Има място под записвачката, но е само за 1 и няма да мога да включа двата диска.

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Вече нищо не можеш да направиш по тази кутия за да изглежда по-добре ...

Какво имаш зад лицевия панел на кутията?

За тия пари толкоз :D

received_322453229992407.jpeg

преди 11 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Има място под записвачката, но е само за 1 и няма да мога да включа двата диска.

Един горе, един долу. Не разбирам защо трябва да са хем един до друг, хем не толкова близо, а реално ако имаш една перка между тях няма как да се топлят един друг.

Имал си толкова много опции да направиш нещата по-добре, но минало свършено време ...

Аз чакам човека с вграденото видео да излезе от банята за да ми обясни как стават нещата с вграденото видео, малкото вентилаторче и т.н.

• Автор
преди 15 минути, plamen_petrov_80 написа:

Един горе, един долу. Не разбирам защо трябва да са хем един до друг, хем не толкова близо, а реално ако имаш една перка между тях няма как да се топлят един друг.

Имал си толкова много опции да направиш нещата по-добре, но минало свършено време ...

Аз чакам човека с вграденото видео да излезе от банята за да ми обясни как стават нещата с вграденото видео, малкото вентилаторче и т.н.

Пробвах, но не ми стига сата кабела. Трябва да купя преходник от молекс към сата, както съм направил със записвачката...

• Автор

Ox ..

тогава едното HDD над, а другото под оптиката ...

Караш ме да мисля и да се ориентирвам по снимка в 23:17 ч.

Лека вечер и благодаря :)

преди 1 минута, Cvetanov Posveteniat написа:

Лека, но ме сън няма да ме хване докато не разбера за малкото вентилаторче което трябва да сложиш върху вграденото си видео ...

А ти трябваше първо да направиш няколко снимка на празната разглобена кутия и да попиташ за съвети, още преди да купиш охлаждането на процесора. Ама следващия път ще е.

преди 3 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Аз така и не видях при толкова много изписани страници да има проблем със температурите ти?

Нито преди, нито след това което направи.

преди 50 минути, Cvetanov Posveteniat написа:

Това са температурите след 5-6 Мин рендване. Към стаята с компютъра не пече слънце, хладна е. Не вярвам да има голяма разлика.

Покажи температурите по врем на рендеринга или най-добре отчетените максимални с hwinfo сензорите например. Като намалее натоварването върху хардуера, температурите могат за по-малко от секунда да паднат с над 10 градуса!

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Аз така и не видях при толкова много изписани страници да има проблем със температурите ти?

Това май го писах няколко страници назад, но не виждам файда, спама продължава...

Най-вече за 'след'.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Покажи температурите по врем на рендеринга или най-добре отчетените максимални с hwinfo сензорите например. Като намалее натоварването върху хардуера, температурите могат за по-малко от секунда да паднат с над 10 градуса!

Това май го писах няколко страници назад, но не виждам файда, спама продължава...

Значи няма паника всички изглежда наред.

Това е снимка след 5-6 Мин. Рендване, без да спра рендването, то може да продължи и час, ако не го спра- направих тест.

Явно и програмите ми не са от най-тежките. Ползвам sony vegas, filmora, powerdirector.

received_966896820636831.jpeg

преди 10 минути, ДзВяРа! написа:

Успокояваш ме :)

Всичко това което го прави автора на темата е не ефективно, не искам да коментирам светещия вентилатор който е върху процесора! Пълен абсурд, никой не знае количеството въздушна маса която задвижва.

Един пример ще дам, аз в момента съм шофьор на товарен автомобил, и когато съм натоварен със 40 тона и започна да изкачвам някой проход, планина, камиона загравя до 110 градуса. Включва се виското "перката", и започва да охлажда, когато спадне темп. на 100 градуса изключва перката и след това пак вдига и така този двигател вече е изминал един милион и двеста хиляди километра и все още му няма абсолутно нищо. Някои хора като автора на темата не могат да разберат, че това е нормално и, че така трябва. Някои части загряват, но затова са им поставили охладители и вентилатори. И какво автора го интересува кое колко загрява?

Нещо се втриса май, не може да приеме, че някои компоненти си променят температурата?

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Защото всичко си му беше ОК, но няма да го напиша пети път!

Една кутия на старо за 20 кинта...

• Автор
преди 6 часа, JKirilov написа:

Защото всичко си му беше ОК, но няма да го напиша пети път!

Една кутия на старо за 20 кинта...

Не е проблем и нова кутия да купя. Малко ме е шубе, понеже не съм сменял абсолютно всичко да не прецакан нещо...

To пък голяма философия. Половин час внимателна работа и готово. Слагаш хардовете през един, въпреки че е по-добре единия отвън с кутия, защо трябва да се върти непрекъснато?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.