Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 8 минути, БаалБек написа:

Има. Например ТУК :hush:

Офф, тия нали са свободни да се откажат от британско поданство и да дойдат да живеят в страна от есср? Не съм чул на границите на есср  да се стреля...все още...без необходимост де. То май и в митовете как се е стреляло по нашите граници навремето, няма такива в които някой да е стрелял ей така щото го е присърбяло, или поне не съм чел досега. Може да се пробваш да изфантазираш в тази посока някоя страшна граничарска история от соца. Кой знае, може след време да я вкарат в учебниците по история като исторически факт: "Стара соц баба си спомня". Хи-хи-хи.

• Отговори 5,6k
  • Прегледи 269,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

world-map-us-mb_aa4.jpg.9509eebda00059870ef92bc7c6a45fc5.jpg.b140f1c35be1d8361b678dc1aed37d2b.jpg

Малиййй, какво правят тези катили и в средата на Гренландия, бе?? Какви са им стратегическите интереси там??

преди 7 часа, БаалБек написа:

Тези протести се финансират от плутократичната вирхушса на ЕС. Ако не ми вярваш, прави политиците, партиите, и организациите, които подкрепят и насърчават протестите. Следвай парите, виж кой ги финансира и ще разбереш истината.

Трудно ли ти е да извършиш анализ, вместо да следваш някакво повърхностно мнение, което си чул по новините, финансирани от D.C.

Протестите там се агитират от същите глобалистки елементи, които агитираха и протестите срещу ГЕРБ, и агитират останалите бунтове и протести по света.

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Офф, тия нали са свободни да се откажат от британско поданство и да дойдат да живеят в страна от есср? Не съм чул на границите на есср  да се стреля...все още...без необходимост де. То май и в митовете как се е стреляло по нашите граници навремето, няма такива в които някой да е стрелял ей така щото го е присърбяло, или поне не съм чел досега. Може да се пробваш да изфантазираш в тази посока някоя страшна граничарска история от соца. Кой знае, може след време да я вкарат в учебниците по история като исторически факт: "Стара соц баба си спомня". Хи-хи-хи.

Протестите са изкуствени и политически, не искрени и осъзнати. Ако попитаме протестиращите защо искат в ЕС, ще могат да ти отговорят точно толкова колкото тези, които протестираха срещу "шкафчето с еврото и пистолета" можаха да дадат отговор, какъвто и да е той.

преди 7 часа, БаалБек написа:

Защо харесваш постовете на моите критици, които пускат фалшива информация, но никога не харесваш моите постове, които съдържат факти и достоверни анализи?

Примерно, защо не хареса горния ми пост?

преди 5 минути, FatMan9 написа:

Протестите там се агитират от същите глобалистки елементи, които агитираха и протестите срещу ГЕРБ, и агитират останалите бунтове и протести по света.

Протестите са изкуствени и политически, не искрени и осъзнати. Ако попитаме протестиращите защо искат в ЕС, ще могат да ти отговорят точно толкова колкото тези, които протестираха срещу "шкафчето с еврото и пистолета" можаха да дадат отговор, какъвто и да е той.

от мен имаш мерси, че обясни на бай миро, на кого слугуват герб. 👌

преди 21 минути, insec написа:

от мен имаш мерси, че обясни на бай миро, на кого слугуват герб. 👌

В случая на ГЕРБ се извърши просто смяна - да станат едните, че да седнат другите.

Не само ГЕРБ искат да крадат, нали. Тяхната схема за кражби включваше частни строителни фирми за пране на пари, и строене на магистрати, ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите...

Тъй като протестите бяха отдавна, вече не помня детайли. Но това, което със сигурност знам, е че Демократична България и някои от оснталанште от коалицията, включително и Манолова, са обвързани с грантове, НПО-та и фондации, които са чуждестранни, предимно американски, принадлежащи към Wall Street. Примери за това са Отворено Общество и Америка за България.

преди 1 минута, FatMan9 написа:

....

да не те похвали човек - тъкмо си рекох, че си гласоподавател на герб. Та я кажи за кои гласуваш?

преди 8 часа, dimy написа:

world-map-us-mb_aa4.jpg.9509eebda00059870ef92bc7c6a45fc5.jpg.b140f1c35be1d8361b678dc1aed37d2b.jpg

Малиййй, какво правят тези катили и в средата на Гренландия, бе?? Какви са им стратегическите интереси там??

Това са окупационни бази - подчиняване на целия свят, всички държави по света. Целта на базите е да се използват, ако някоя държава се разбунтува. Ако държавите не се бунтуват и се подчиняват, няма да има бомбардировки. Инвазии има само когато някоя държава се бунтува и някой лидер не иска да слуша господарите на света - тогава се случват и политически убийства, което е и документирано.

преди 2 часа, insec написа:

да не те похвали човек - тъкмо си рекох, че си гласоподавател на герб. Та я кажи за кои гласуваш?

Аз никога не бих гласувал за ГЕРБ. ГЕРБ са корумпирана, популистка, чуждопоклонническа партия. Аз за никоя партия не съм гласувал, тъй като няма смисъл - резултатите са решени преди да се гласува.

преди 1 час, FatMan9 написа:

Аз за никоя партия не съм гласувал, тъй като няма смисъл .....

защо ли негласуващите все ви тегли към руZката пропаганда. 😉 Какво не им харесваш например на възраждане? - искат да излизаме от ЕС и НАТО, искат да връщат концлагерите и задължителната военна служба, искат да се прегърнем с руZия, изобщо искат все неща, които и ти тиражираш.

На възраждане не ми харесва неадекватният им лидер типично копие на Болен Лидеров .И тази партийка след 2 3 избори бързи ще залезе .

преди 47 минути, insec написа:

защо ли негласуващите все ви тегли към руZката пропаганда. 😉 Какво не им харесваш например на възраждане? - искат да излизаме от ЕС и НАТО, искат да връщат концлагерите и задължителната военна служба, искат да се прегърнем с руZия, изобщо искат все неща, които и ти тиражираш.

Нямам нищо против ПП Възраждане. Обаче ти не знаеш как работи политиката в Колониална Булгаристания, където властват глобалисти и ДПС, които на наследниците на онези, които слагаха бомби във вагони с деца и бременни жени.

Ако се върне суверена на България и бъде избрани политици и партии, които да работят за България, не против България, ще последва инвазия от страна на САЩ за сваляне на режима. Ако не се стигне до толкова сериозно нещо, ще има финансиране на бунтове и налагане на безброй санкции, които да ни съсипят.

Така става в държавите, които съм наблюдавал. Китай и Иран са последните примери. Други примери са всички останали държави, където САЩ направиха десетилетна инвазия и избиха лидери като Гадафи, които искаха да създадат обединени нации и да върнат Gold Dinar към валутите на държавите. Та инвазията беше извършена под претекст хуманитарни причини: https://www.pambazuka.org/pan-africanism/let’s-never-forget-why-muammar-gaddafi-was-killed

Наистина няма измъкване от хватката на Чичо Сам.

преди 49 минути, adersa написа:

На възраждане не ми харесва неадекватният им лидер типично копие на Болен Лидеров .И тази партийка след 2 3 избори бързи ще залезе .

И защо да е неадекватен лидера на Възраждане?

И защо не харесваш Волен Сидеров? Нали той се бореше срещу разграбването на България. Тук се вижда как иска възмездие за чуждопоклонника Иван Костов, който играеше заедно със Сорос: https://www.vbox7.com/play:61492ffde6

преди 5 минути, FatMan9 написа:

....

тука добре си се досетил, че с възраждане на чело в политиката, такъв бой ще ядете всички утайки, че България ще ви отеснее. Щото макар и по неправилен начин, все пак Витков каза правилното нещо - позволявате да си развявате байраците, щото не ви набихме навремето. Ала румънците екзекутираха един боклук и 30 години по- късно вече са с няколко обиколки пред нас.

преди 10 часа, FatMan9 написа:

И защо не харесваш Волен Сидеров? Нали той се бореше срещу разграбването на България. Тук се вижда как иска възмездие за чуждопоклонника Иван Костов, който играеше заедно със Сорос: https://www.vbox7.com/play:61492ffde6

видях ме го как се бори с разграбването като скача  на бой по улиците на млади хора . Костадинов очаквам и той да прави същото , който не му е удобен добре започна като изгони журналистите скоро да очакваме в новата му кампания да скача на бой на млади хора .

преди 1 час, adersa написа:

видях ме го как се бори с разграбването като скача  на бой по улиците на млади хора . Костадинов очаквам и той да прави същото , който не му е удобен добре започна като изгони журналистите скоро да очакваме в новата му кампания да скача на бой на млади хора .

Журналята са най-долната гмеж, а ти говориш за тях като за свещени крави.

Не са свещени крави, а са тъпи пуйки и много одобрявам този подход да се гонят като крастави кучета от брифинги-мрифинги.

Белият дом също не пуска кой да е от журналята да освещава събития от там. Имат си една пачка одобрени медии и други не могат и да мечтаят да стъпят. А на одобрените се казва какво и как да пишат, и те слушкат.

Тръмп също изгони или поне не допусна двама-трима боклука от големи медии – и много одобрявам!

преди 7 часа, adersa написа:

.....да скача на бой на млади хора .

силно се съмнявам - във партията на Волен си имаше едри фигури, за това си позволяваше и такива неща. Но Копейката е клоун и, ако се опита да скача на бой, най- много да си изяде шамарите: пак.

преди 18 часа, FatMan9 написа:

Обаче ти не знаеш как работи политиката

И защо не харесваш Волен Сидеров?

като ти гледам идеалите - ти знаеш:D

x221023174934-800x451.jpg.pagespeed_ic.tRBk2AcMNT.webp.ab536f329f394a5d818579290f3bcfac.webp

Западът твърде рано погребва енергийната мощ на Русия

/Поглед.инфо/ Международната икономическа агенция (МАЕ), която отразява гледната точка на колективния Запад, прогнозира огромни загуби за Русия от разкъсването на енергийните връзки с Европа. Според шефа на МАЕ дори Китай няма да спаси страната ни от тези загуби. Струва ли си обаче да се вярва на тези апокалиптични прогнози и къде Русия ще може да продава енергийните си ресурси?

„Европа е най-големият енергиен пазар за Русия, много важен и надежден клиент. Русия загуби този клиент и със сигурност го загуби завинаги“, каза Фатих Бирол, ръководител на Международната енергийна агенция. Според него Русия търпи големи загуби поради спада на доставките за Европа и "това е само началото". Русия ще търси нови клиенти, но ще се сблъска с логистични и икономически проблеми и ще отнеме 10 години, докато Русия пренасочи доставките към Китай, добави Бирол.

Всъщност тази апокалиптична картина е далеч от реалността. Русия все още не е загубила европейския пазар на петрол и газ, а и никак не е сигурно дали ще го загуби завинаги . Никой не може да даде отговор точно сега, включително експертите от индустрията в чужбина.

Да започнем с това, че руският петрол продължава да се изнася за Европа. САЩ въведоха петролното ембарго още през пролетта, а в ЕС то ще заработи едва след месец и половина.

Що се отнася до руския газ, износът му за ЕС също не е паднал до нула. През Украйна продължава транзит на руски газ. Въпреки че обемите са намалени два пъти и половина: вместо 109 милиона кубически метра на ден, предписани в договора от 2019 г., през украинската ГТС преминават 42. Защото Украйна отказа да изпомпва газ през станцията Суджа и остави в експлоатация само “Сохрановка”.

Гърция, Унгария, Сърбия и Румъния продължават да получават руски газ по второто разклонение на "Турски поток". България, през която се транзитира газът, формално отказа да плаща доставките на “Газпром”, но купува газ от съседите си и всъщност това е същият руски газ, отбелязва Станислав Митрахович, водещ експерт във Фонда за национална енергийна сигурност.

Има и доставки на руски газ за Латвия, която попълва своето подземно газово хранилище в Инкукалнс, което доставя газ на други балтийски страни и Финландия, добавя той. И накрая, Русия продължава да доставя своя ВПГ в Европа.

„Друго е, че доставките на руски газ могат да спрат всеки момент. Ние сме в ситуация на развиваща се криза. Нито един човек в света не знае със сигурност какво ще се случи с енергийния сектор в близко бъдеще“, казва Митрахович.

Има много сценарии за развитие на ситуацията. „Фактът, че Путин обяви необходимостта от създаване на газов хъб в Турция, може да се тълкува като опит на Русия да продължи да се бори за европейския газов пазар. Но за да се осъществи този план е необходимо съгласието на купувача. Засега на ниво ЕС не виждам нито един официален представител, с изключение на унгарския премиер Орбан, който да говори за желанието да се купува руски газ. Позицията им обаче може да се промени. Дали Европа ще купува руски газ или не зависи от това дали Русия ще постигне военен успех в Украйна. Или решението за връщане на руски газ в Европа може да бъде взето, след като Европа премине с мъки през отоплителния сезон 2022-2023 г.“, казва Митрахович. Колко проблемен ще бъде отоплителният сезон зависи от много фактори, включително от времето. Колкото по-студена е зимата, толкова по-висока ще бъде цената на газа.

Друга променлива, важна за ЕС тази зима, е политиката на Китай. Ако Пекин се откаже от политиката на „нулева ковид“ и спре блокирането, тогава той ще започне да тегли повече ВПГ от пазара, което означава още по-голям физически недостиг на газ за Европа.

Колкото по-голямо е нивото на стрес, преживяно от европейската икономика, толкова по-вероятно е възстановяването на газовите отношения с Русия. „Това, което Международната енергийна агенция казва, е идеологически наратив, който е необходим, за да се поддържа увереността на Запада в правилността на избрания от него курс на действие“, каза Митрахович.

Разбира се, ще има проблеми с пренасочването на руските доставки на петрол и газ към други пазари, включително поради санкционен натиск. Това е повлияно от ограниченията във финансовите изчисления и ограниченията върху застраховането на корабите, както и плановете на Запада да въведе таван на цените на петрола и газа от Русия. С тавана на цените обаче не върви особено добре.

„В момента се правят изчисления за това колко танкера ще са необходими за пренасочване на петролните потоци, как ще работят, какъв вид сенчест флот от танкери може да се използва. Но мисля, че ще успеем да пренасочим към две трети от обемите петрол от европейските към други пазари. И това вече се случва. И тогава ще е необходимо да развием собствен корабостроене и застрахователен бизнес“, казва Митрахович.

Що се отнася до газа, Русия трябва бързо да подпише договор с Китай за доставка на гориво по газопровода „Силата на Сибир-2“, за да започне изграждането на този газопровод. Изграждането може да отнеме до три години. Това ще позволи незабавно пренасочване на 55 милиарда кубически метра годишно - около една трета от обема, който "Газпром" доставяше в Европа. Освен това имаме нужда от национален проект за създаване на собствени ВПГ технологии за мащабно втечняване, които могат да бъдат създадени в рамките на петгодишен хоризонт, казва експертът. Изграждането на ВПГ терминали с помощта на новата технология все пак ще отнеме време.

Друг начин е да се развие търсенето на газ в Русия. Това може да стане чрез развитието на пазара на газови моторни горива, което може да осигури допълнително търсене на 10 милиарда кубически метра газ. Можете също така да създадете химически и металургични предприятия. Да се произвеждат още повече азотни торове, където газът се използва като суровина, защото нарастването на населението на света увеличава търсенето на торове.

Всички тези мерки могат да позволят на Русия да намери купувач за около две трети от обема газ, изнесен за Европа. И това е сценарий, който не отчита плана за пренасочване на 55 милиарда кубически метра през новите тръби на "Турски поток".

Изявлението на МАЕ, че Русия страда от загубата на европейския пазар, също е някак едностранчиво. По време на периода на турбуленция и преконфигуриране на установените връзки, разбира се, ще има загуби. Това обаче явно не е мащабът на загубите, на които Западът разчиташе. „Русия през последните месеци печели около 1 милиард евро на ден от износа на петрол и газ. Това е стабилна цифра от вече няколко месеца насам“, казва Митрахович.

Поне тази година Русия ще продължи да печели от нефт и газ. “Газпром” отчита рекордна печалба. Имаше спад в износа (“Газпром” изнася само 20% от миналогодишния обем), но той се компенсира от безпрецедентно покачване на цените.

Загубите на Русия от проблеми с износа на петрол тази година също са малки. На първо място, защото цените на петрола също остават високи. А износът на петрол носи на Русия четири пъти повече печалба от износа на газ.

Догодина ситуацията за петролните пазари ще е по-тежка. „Но дори най-скептичните експерти очакват спад в износа на руски петрол с не повече от 1-1,5 милиона барела на ден. На фона на прогнозите на същата МАЕ, която през април очакваше, че добивът на петрол в Русия ще спадне с една трета за един месец, настоящите прогнози са по-благоприятни за Русия“, заключва източникът.

Любопитно е, че МАЕ не споменава каква цена плащат купувачите на руски енергийни ресурси. Средно в Европейския съюз инфлацията се доближава до двуцифрена сума, а в Германия - най-голямата икономика в региона - тя стана двуцифрена за първи път от 70 години. Европейската индустрия изпитва огромни проблеми и прави планове за прехвърляне на производството в Съединените щати. А сметките за ток и парно изненадват дори заможните европейци.

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

Разбира се, че знам.

Като става въпрос за бъдещето и политика, аз съм песимист, не оптимист. Песимизма, не оптимизма се припокрива с реалността, политическите процеси и случващото се. Това означава, ме аз съм прав.

преди 46 минути, FatMan9 написа:

Разбира се, че знам.

Като става въпрос за бъдещето и политика, аз съм песимист, не оптимист. Песимизма, не оптимизма се припокрива с реалността, политическите процеси и случващото се. Това означава, ме аз съм прав.

точно обратното си, но явно не го осъзнаваш:D

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

Аз знам що не харесвам сидеров. Щото заради една история с уиски и нападната стюардеса. Поне като се прави на патриот, да се беше отрязал с ракия, с българска - домашно печена. А той уиски и кой знае какви дроги. Сидеров е агент внедрен и платен от краварите, да разбие уважението на българите към собствените ни традиции и към патриотизма.

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

точно обратното си, но явно не го осъзнаваш:D

Щом казваш...

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Аз знам що не харесвам сидеров. Щото заради една история със уиски и нападната стюардеса. Поне като се прави на патриот да се беше отрязал с ракия, с българска домашно печена. А той уиски и кой знае какви дроги. Сидеров е внедрен и платен от краварите, да разбие уважението към българските традиции и патриотизма.

Тоест, партия АТАКА е false flag, така ли?

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Щом казваш...

Тоест, партия АТАКА е false flag, така ли?

Беше използвана и злоупотребено с патриотичната идея, за да се настани американският агент сидеров на видима позиция, от където да я окаля с лични примери така, че много хора да видят и да се отвратят. В този смисъл отговорът, е да. Това не прави патриотизмът лош, нито хората на чийто гръб се издигна Сидеров. Бяха нужни няколко години за целта. Е, американците преследват дългосрочни и цели, нека не се лъжем че частния бизнес непременно иска да инвестира днес, а да спечели вчера. Има такива, които могат да чакат, когато се редят основите на печеленето на трилиони, а не краткосрочните "малки", милиарди.

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

....

пак ли хамериканците - че нещо липсва съществена разлика м/у всичките парадни патриоти и дъртия наркоман?

Германското правителство към дечицата: Станете джендърчета още преди пубертета

https://www.flagman.bg/article/278349

...убедихте ли се вече че либералите са за трепане и плитко заравяне?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.