Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 29 минути, maxthon написа:

Който не знае как се добива петрола сорта Уралс може да говори за продажба на загуба и всякакви подобни приказки за фалит, разпад и т.н.

преди 6 минути, maxthon написа:

то средна цена като цяло е доста трудна за смятане. Блубмърг няма как да знаят на какви цени са международните сделки. Може да се досетиш, че са търговска тайна.

току-що, maxthon написа:

Веднъж патистанска делегация беше в Москва, сега ще има обратно посещение. Явно ще се случи нещо.

• Отговори 5,7k
  • Прегледи 269,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

• Дизайна на новите евро банкноти:

Публикувани изображения

преди 2 минути, БаалБек написа:

Но ти си ги разкрил и си направил фундаментални умозаключения...

Аз нямам никакви твърдения относно цената. Възможно е по някаква случйност Блумбърг да са познали, но вероятността за това е ниска.

преди 5 минути, maxthon написа:

Понеже таз вече е модерно да се пускат данни от Блумбърг ето малко пресни данни за морския транспорт. Както се вижда след първоначалния период на напасване той се връща към обичайните си нива. Ще видим тепърва дали той ще се запази или ще има движение надолу или нагоре. И докато количествата са по-лесни за преброяване (следене на морски трафик и капацитети на танкери), то средна цена като цяло е доста трудна за смятане. Блубмърг няма как да знаят на какви цени са международните сделки. Може да се досетиш, че са търговска тайна. Изгода на Индия и Китай? След като продължават да купуват, изгода явно има и за двете страни по сделките.

photo_2023-01-17_21-56-36.jpg

Можем да се досетим и, че е на значително по-ниска цена, отколкото ние купувахме. Можем и да се досетим, че след като Европа не купува, единственият клиент остава Азия. Можем и да се досетим, какво се случва, когато си зависим от само един пазар. Можем и да се досетим, че и за $1 да продаваш, пак ще се съгласиш, защото другият ти избор е да си държиш петрола и да получиш $0 :hush:

Харесват ми усилията, които влагаш за да се правиш на анализатор. Дано си успял да ги убедиш (Господарите си) и да си вземеш копейките...

преди 2 минути, БаалБек написа:

Само не успях да разбера каква беше целта на тези цитирания. В единия случай говоря за начина на добиване на Уралс, което рефлектира върху себестойност. В другия случай става дума за продажната му цена извън пределите на Русия, която няма как да знаем поради изброени вече причини. Количества (приблизителни) да, но цената е трудна за установяване. Ще си проличи по изпълнение на бюджета на Руската федерация.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Можем и да се досетим

Колкото и да се пъниш да се сетиш няма да ти се получи.

преди 2 минути, maxthon написа:

Само не успях да разбера каква беше целта на тези цитирания. В единия случай говоря за начина на добиване на Уралс, което рефлектира върху себестойност. В другия случай става дума за продажната му цена извън пределите на Русия, която няма как да знаем поради изброени вече причини. Количества (приблизителни) да, но цената е трудна за установяване. Ще си проличи по изпълнение на бюджета на Руската федерация.

Какво се опитваш да ме убедиш?

преди 4 минути, maxthon написа:

Колкото и да се пъниш да се сетиш няма да ти се получи.

Като ти видях прогнозите за газта, извини ме, че не ти вярвам на фантасмагориите за нефта :hush:

преди 14 минути, maxthon написа:

И ние едно време бяхме производител с няколко кладенеца в Добруджанско. Но все пак зависи и какви ти са нуждите. Веднъж пакистанска делегация беше в Москва, сега ще има обратно посещение. Явно ще се случи нещо. Китай купуват от където може, колкото може. Те са черна дупка за черно злато. Всъщност купуват и от Иран и Саудитска Арабия, а последните вече заявиха, че приемат плащания и във валута различна от американски долар. Последно време започнаха да купуват и други сортове по-тежък нефт от Русия от Арктика. Там как се ходи? Е хората в момента сглабят втория реактор на поредния атомен ледоход.

пакистан потреблява около 25 млн. барела петрол, от които 80% са му внос. Това е по-малко от Италия. ЕС потреблява 320-350 млн.

преди 6 минути, БаалБек написа:

Какво се опитваш да ме убедиш?

И аз това питам за предните ти цитирания?

преди 1 минута, BANKATA написа:

пакистан потреблява около 25 млн. барела петрол, от които 80% са му внос. Това е по-малко от Италия. ЕС потреблява 320-350 млн.

Е кой ти говори само за Пакистан.... Видя ли на снимката, че пише Азия.... Европа замести Русия. Чудесно и Русия замести Европа. Сега само чакаме Китай да стартира на бързи обороти и да видим до колко може да се покачи цената на нефта. Увеличение на добив от страна на ОПЕК+ ще има само при нужда на Китай.

преди 42 минути, maxthon написа:

И аз това питам за предните ти цитирания?

Е кой ти говори само за Пакистан.... Видя ли на снимката, че пише Азия.... Европа замести Русия. Чудесно и Русия замести Европа. Сега само чакаме Китай да стартира на бързи обороти и да видим до колко може да се покачи цената на нефта. Увеличение на добив от страна на ОПЕК+ ще има само при нужда на Китай.

Тук си прав, в момента Китай диктува пазара на петрол, лилипутун не може да направи нищо колкото и да се опитва.

А щом мислиш че танкери могат да заместят тръби....продъкжавай да мислиш.

На Китай му трябват евтини суровини и платежни пазари.

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Изненадан ли си, че всичко това съществува, а ти дори не си подозирал? Сигурно се чувстваш като астро-биолог, който току-що е открил извънземен живот. Толкова си изненадан, че нямаш думи

Иненадан съм и искренно удивен че има алтернатива на интелигентния извънземен живот в лицето на идиоти  комсомолци промити мозъци като теб.

Стигнах до извода че извънземния разум като видял коунетата итакива като теб ... и ..  сие казал " на тази планета няма разумен живот" ... и са се изнесли...

:) 

Та... малко по сериозно по темата за суровинния провален рашистки шантаж , и как санкциите удрят наистина съществено :

Цитат

Крупнейшая отрасль обрабатывающей промышленности России, на которую приходится 15% всего промпроизводства в стране, оказалась на грани краха.

Нефтеперерабатывающие заводы, где трудоустроены 120 тысяч россиян, готовятся к сокращению производства на 15% из-за европейского эмбарго, вступающего в силу в феврале, сообщил Reuters высокопоставленный источник, знакомый с планами властей.

Санкции в отношении нефтепродуктов, которые Россия традиционно вывозила в Европу, окажут куда большее влияние, чем эмбарго на нефть, говорит источник Reuters. Собрать для них «теневой флот» танкеров едва ли получится: партии дизеля и бензина, как правило, меньше, чем у сырой нефти, и чтобы тайно возить их в Азию, потребуется куда больше судов.

По данным МЭА, Россия в среднем экспортировала в 2022 году около 1,2 млн баррелей нефтепродуктов в сутки. Закрытый европейский рынок обрушит объемы в 5 раз — уже к концу I квартала без покупателей останется около миллиона баррелей ежесуточного экспорта, оценивает аналитик БКС Рональд Смит.

Производить нефтепродукты «на склад» Россия не сможет: в стране просто нет хранилищ, куда можно было бы залить непроданное. Один из вариантов — экспортировать больше непереработанной нефти, пишет Reuters. Но как это сделать, остается загадкой: даже текущие объемы — 3-4 млн баррелей в день — нефтяники удерживают ценой огромных скидок, предлагая баррели за полцены.

Освен сурова нефт, рашистите съкращават и преработващите мощности поради липса на логистика и пазари.

дори "сивия експорт" не може да компенсира  рестрикциите.

Та... Европа ли загива ? :) 

преди 1 час, BANKATA написа:

Супер. И това ще замести европейският пазар ?!

не

преди 7 минути, miro20 написа:

дори "сивия експорт" не може да компенсира  рестрикциите.

Ройтерс ли ще ни го каже това? Е само като прочета за повече кораби и ми става ясно. И тези не са чували за Северен морски път. Тоз аналитик да отиде и да се разбере с Блумбърг за количествата петрол на ден и как върви скрития износ, че гледам нещо не е познал. Да не говорим, че в момента Малайзия изнася двойно по-големи количества нефт от това, което произвежда, а имат все пак и местно потребление.

преди 3 часа, PigMan9 написа:

Не разбираш санкциите. Санкциите нямат морална стойност, както ти си мислиш, а имат икономическа стойност. Целта на санкциите е увеличаване на цената на руските суровини, за да може да се свие руския пазарен дял в Европа, за да може САЩ да увеличат своя пазарен дял - това е ПОКАЗАНО и ДОКАЗАНО от случващите се политически процеси и произлизащото от тях. Примерно, показано и доказано е, че САЩ и прокситата им в момента продават по-големи количества суровини в Европа.

Такова нещо, като "шантаж", няма. Има пазари, на които се продават неща. Това е. Ако даден ресурс не може да се продаде на Пазар-1, той ще се продаде на Пазар-2. Ако Европа не купува, някой друг ще купува. Престани да опитваш да създадеш впечатлението, че Европа и САЩ са всичко, което съществува, и ако те не купуват, няма кой да купува. Нали знаеш, че отвъд Европа и САЩ има още свят? И нали знаеш, че Европа пак си купува от Русия, но през посредници.

Ако не ми вярваш, че Европа и САЩ НЕ представляват всичко, което съществува, че има още свят отвъд Европа и САЩ, погледни тази карта:

screenshot-353.png

Това е карта на света, miro20 :) 

Както можеш да видиш, има много свят, намиращ се отвъд Европа и САЩ. Но като продукт на евроатлантическата колониална пропаганда, ти вероятно не си информиран за съществуването на този свят. От младежките си години, вероятно, все слушаш за някаква си "международна общност", съставляваща "цивилизования свят", от който Русия не е част, нали така? Евроатлантическата колониална дерационализация представя "международната общност" по ето този начин:

image.png

Това "представяне" е грешно и лъжовно. Светът се състои от още територии, а не само тези територии, показани в горното изображение.

Изненадан ли си, че всичко това съществува, а ти дори не си подозирал? Сигурно се чувстваш като астро-биолог, който току-що е открил извънземен живот. Толкова си изненадан, че нямаш думи. Да се върнем на темата. Както можеш да видиш, отвъд пазарите на САЩ и Европа, съществуват още държави и още пазари. Ако САЩ и Европа не искат да купуват нещо от Русия, това нещо Русия ще продаде на други държави.

Както научи днес, Европа и САЩ не са единственото нещо, което съществува, и има още свят, хора, народи, държави, отвъд САЩ и Европа. :) Радвам се, че днес успях да те науча на всичко това. Сега, след като вече знаеш за съществуването на останалия свят, ще тръгнеш ли да го изучаваш?

Ако се интересуваш от другите пазари, на които Русия продава стоките си, прочети следните публикации:

Това е един от няколкото блога, които имам, служещи за избягване на цензурата и информиране на хората, които искат да знаят фактите. Но тъй като гледам, ти май не си наясно и със съществуването на останалите блогове... :laughing4:

Ако не бяха анексирали Крим нямаше да има основание и оправдание за санкции.

И престанете да бъркате санкции и ембарго. Русия все още изнася и получава стоки от Европа.

преди 13 минути, maxthon написа:

Ройтерс ли ще ни го каже това? Е само като прочета за повече кораби и ми става ясно. И тези не са чували за Северен морски път. Тоз аналитик да отиде и да се разбере с Блумбърг за количествата петрол на ден и как върви скрития износ, че гледам нещо не е познал. Да не говорим, че в момента Малайзия изнася двойно по-големи количества нефт от това, което произвежда, а имат все пак и местно потребление.

верно е че някои страни препродават - но пак руския петрол се продава за 40 долара

преди 24 минути, BANKATA написа:

А щом мислиш че танкери могат да заместят тръби....продъкжавай да мислиш.

Дружба транспортираше между 700хил. и 800хил. барела на ден. При морски транспорт от 3млн. барела на ден не е трудно да се намери как да се превозят и още и да се компенсира износа за Европа. Клиенти в Азия колкото си искаш. Морския транспорт показва признаци на съживяване и достигане на средните нива от миналата година и от тук какво следва предстои да видим. Прогнозата само за Китай за тази година е нужда от допълнителни 500 хил. барела на ден.

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

но пак руския петрол се продава за 40 долара

Руският петрол се продава на цени вписани в дългосрочните договори между страните. Ройтерс, Блумбърг да знаят какво пише там? Както обичаш да повтаряш - имат хубави кристални топки.

преди 10 часа, N1K17Y написа:

Поредният ти пример (то друго изобщо не пишеш всъщност), че взимаш един факт и си го интерпретираш, както ти изнася :) 

Ми аз това виждам. Джобчето ми вижда същото. Ти ако знаеш защо сега плащаме повече щом като цените са еднакви - можеш да споделиш отговора.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Ми аз това виждам. Джобчето ми вижда същото. Ти ако знаеш защо сега плащаме повече щом като цените са еднакви - можеш да споделиш отговора.

Газовият експерт поне от време на време вмъква и някоя истина и вече каза, имаме запаси още когато всички се подготвяха за зимата, че да не се сбъднат фантазиите на идола ти от Масква и беше по-скъпа. А за пореден път виждаме, че се случва точно това, което агентите на Шорош казвахме, ще отнеме време, но Европа ще се стабилизира и без божествената газ на Путлер. 

преди 18 часа, maxthon написа:

Руският петрол се продава на цени вписани в дългосрочните договори между страните. Ройтерс, Блумбърг да знаят какво пише там? Както обичаш да повтаряш - имат хубави кристални топки.

да бе другите страни са идиоти и не виждат какво става по света - и да има договор, то те не са с фиксирана цена, фиксирано е само количеството

преди 15 часа, ivottoshev написа:

плащаме и бомби, на това де дължи основно инфлацията

преди 22 часа, БаалБек написа:

Харесват ми усилията, които влагаш за да се правиш на анализатор. Дано си успял да ги убедиш (Господарите си) и да си вземеш копейките...

Кои са "господарите" му, според теб? Ако не можеш да докажеш, че има "господари", които му плащат, защо твърдиш, че има "господари", които му плащат? И ти ли си мислиш, че всеки, който не вярва на лъжите, илюзиите и измамите, идващи от евроатлантическата колониална пропаганда, е руски трол или бот?

main-qimg-402c4f6a487688fd90720ab3ae3f90

преди 21 часа, miro20 написа:

Иненадан съм и искренно удивен че има алтернатива на интелигентния извънземен живот в лицето на идиоти  комсомолци промити мозъци като теб.

Стигнах до извода че извънземния разум като видял коунетата итакива като теб ... и ..  сие казал " на тази планета няма разумен живот" ... и са се изнесли...

Защо ме нападаш, miro20? 🤣 Просто ти обясних, показах и доказах, че САЩ, Европа и несъществуващата "международна общност", не представляват цялата физическа реалност, тъй като има още много свят, който съществува. 🤭 Какъв ти е проблема, че ме нападаш с грубости и псевдо-обиди?

За тези, които искат да видят обяснението, на които miro20 отвръща с псевдо-обиди, могат да го видят тук:

преди 23 часа, maxthon написа:

Който не знае как се добива петрола сорта Уралс може да говори за продажба на загуба и всякакви подобни приказки за фалит, разпад и т.н. Хубаво четем за цена в Блумбърг, да бяха прочели и за количества. Тези дни вероятно и Пакистан ще се закачат на влака с руски петрол.

Целта им не е обективност. Тяхната цел е да цитират подбрани материали, намирани тук и там, до се създаде впечатлението, че Русия се разбраха. Това действие се нарича "cherry-pick".

Това с "разпадането" го срещаме от около 20 години, като лъжливите твърдения се усилиха от 2014г, както и станаха по-силни и шумни, като започна военната операция на Русия в украинското прокси на САЩ.

преди 21 часа, Без умствен капацитет написа:

верно е че някои страни препродават - но пак руския петрол се продава за 40 долара

Какво препродават? Имаш предвид, че Държава-Х купува нефт и природен газ от Русия, после го препродава, като нефт и газ от Държава-Х, като така се заобикалят санкциите, които казват, "Без руски нефт и природен газ", така ли?

Благодаря, че признаваш, че продажбите пак си вървят. 😉 Има хора, които отричат факта, че ЕС купува от Русия, но през посредници.

преди 40 минути, PigMan9 написа:

Какво препродават? Имаш предвид, че Държава-Х купува нефт и природен газ от Русия, после го препродава, като нефт и газ от Държава-Х, като така се заобикалят санкциите, които казват, "Без руски нефт и природен газ", така ли?

Благодаря, че признаваш, че продажбите пак си вървят. 😉 Има хора, които отричат факта, че ЕС купува от Русия, но през посредници.

преди 21 часа, Без умствен капацитет написа:

верно е че някои страни препродават -- но пак руския петрол се продава за 40 долара 113610936_.png.e24432a36526548f629944c010d628e4.png

всичко е за сметка на Русия:D

преди 48 минути, Coco1 написа:
преди 55 минути, PigMan9 написа:

Просто

Защо всичко ти е просто

Просто е тъп.:)   Но за сметкана това упорит да си повтаря фейковете и глупостите :) 

преди 7 часа, miro20 написа:

Просто е тъп.:)   Но за сметкана това упорит да си повтаря фейковете и глупостите :) 

Не, не съм тъп. Фактът, че си стигнал дотам, че да цитираш @Coco1, който не прави друго, освен да цитира по една или две думи извън контекста, и да пише напълно безсмислени коментари, показва, че просто нямаш какво да кажеш и отново отчаяно се хващаш, като удавник за сламка, за псевдо-обида или безсмислица, която уж ме оспорва. Отново ти благодаря, че доказваш, че аз съм прав. 🤗 Липсата ти на смислени отговори е доказателство за очевидното. 🤭

За какви "глупости" и "фейкомети" говориш? 🤣 Покажи кое е "глупост" и "фейкомет". Многократно съм те призовавал да покажеш кое е глупост и фейкомет, но ти така и не показа кое е глупост и фейкомет. 

Какъв ти е проблема? Не разбирам защо тръгна да говориш безсмислици и да ме нападаш... аз просто ти показах урок по география, доказващ, че САЩ, ЕС и несъществуващата "международна общност" не са целия свят, че отвъд тези 3 неща има и още свят. Нещо нередно ли направих, като показах този урок по география?

преди 1 час, Филипов написа:

:Dзагива - само дето искаш всичко което копуваш да е по европейски стандарти:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.