Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Европа...?

Featured Replies

преди 17 часа, BANKATA написа:

Още чакам да ме опровергаеш че руснаците не са мърлячи като нация всичките.

Фронтменът на “Рамщайн”: Не се бъзикайте с Русия! Руснаците винаги са ни “разбивали”! Публикувано на 19.11.2019 в Свят     Певецът и автор на текстовете на легендарната немска рок банда “Рамщайн” Тил Линдеман, който е бивш професионален плувец на ГДР, си спомня в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung за любопитен случай от спортната си кариера, свързан с Русия. Журналистът на немското издание припомня на музиканта, че са искали да го изпратят на Олимпийските игри в Москва през 1980 г., но са го изключили от отбора на Европейското първенство в Рим заради контакти със Запада. Преди това Линдеман се е изправял срещу Владимир Салников, който след това в Москва преодолява дистанция от 1500 м за по-малко от 15 минути и завоюва първото място. “В Москва бях само на 17 години. Салников бе крал по онова време. Тогава никой не можеше да бие руснаците. Те тренираха във вода с температура +18-19 градуса по Целзий. Това са най-бруталните типове в света. Не чувстват болка, издържливи са, изключително душевни. В тях има много трагизъм и огромни сърца. Те винаги са ни “разбивали”. Не се бъзикайте с руснаците”, заяви Тил Линдеман, цитиран от RT. Russia Beyond

• Отговори 4,8k
  • Прегледи 249,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Представям на вниманието на четящите тук  https://epicenter.bg/article/Prof--D--Ludzhev--Liderstvoto-na-Evropa-e-v-upadak--Malokalibreni-polititsi-razmahvat-ruskata-zaplaha/404814/11/0 Проф. Луд

• "Администрацията на президента Доналд Тръмп заплаши да прекрати достъпа на Европейския съюз до американски втечнен природен газ (ВПГ), ако блокът не ратифицира търговското споразумение, договорено с п

Публикувани изображения

преди 7 часа, Гражданин написа:

Ти скрийншот нямаш, па в Русия си бил!

Патологичен лъжец! 

Как знаеш какво имам и какво нямам?

Защо ме наричаш "патологичен лъжец"?

преди 3 часа, gringos написа:

Фронтменът на “Рамщайн”: Не се бъзикайте с Русия! Руснаците винаги са ни “разбивали”! Публикувано на 19.11.2019 в Свят     Певецът и автор на текстовете на легендарната немска рок банда “Рамщайн” Тил Линдеман, който е бивш професионален плувец на ГДР, си спомня в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung за любопитен случай от спортната си кариера, свързан с Русия. Журналистът на немското издание припомня на музиканта, че са искали да го изпратят на Олимпийските игри в Москва през 1980 г., но са го изключили от отбора на Европейското първенство в Рим заради контакти със Запада. Преди това Линдеман се е изправял срещу Владимир Салников, който след това в Москва преодолява дистанция от 1500 м за по-малко от 15 минути и завоюва първото място. “В Москва бях само на 17 години. Салников бе крал по онова време. Тогава никой не можеше да бие руснаците. Те тренираха във вода с температура +18-19 градуса по Целзий. Това са най-бруталните типове в света. Не чувстват болка, издържливи са, изключително душевни. В тях има много трагизъм и огромни сърца. Те винаги са ни “разбивали”. Не се бъзикайте с руснаците”, заяви Тил Линдеман, цитиран от RT. Russia Beyond

Не е нужно да му обясняваш каквото и да е. Този човек е от хората, които просто отхвърлят всичко, което противоречи на техните фалшиви вярвания и виждания. Тъй като той иска да вярва, че хората в Русия са "изпаднали", той ще отрича всичко, което противоречи на твърдението, че хората в Русия на "изпаднали".

Русофобията е виждане, основано предимно на анти-социалистическа пропаганда, която се състои от неразумни твърдения, налагани срещу здравия разум, защитавани срещу всякакви противоречиви доказателства.

Колкото и да обясняваш, те няма да спрат да отричат това, което обясняваш.

преди 8 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Как знаеш какво имам и какво нямам?

Защо ме наричаш "патологичен лъжец"?

Защото си такъв! Цяла седмица ти искам скрийншота, който твърдиш, че си направил, а ти не го даваш! Тоест не си писал до никакво DW! Тоест аз няма защо да вярвам на ЛЪЖЕЦ!

Останалото, което пишеш по май адрес са глупости, защото те дразня тъй като си идеологически сразен и пребиваването ти във форума под този псевдоним е компроменитрано благодарение на моето присъствие. Всеки път излизам със солидни аргументи, а тази седмица те уличих и като лъжец!

току-що, Гражданин написа:

Защото си такъв! Цяла седмица ти искам скрийншота, който твърдиш, че си направил, а ти не го даваш! Тоест не си писал до никакво DW! Тоест аз няма защо да вярвам на ЛЪЖЕЦ!

Останалото, което пишеш по май адрес са глупости, защото те дразня тъй като си идеологически сразен и пребиваването ти във форума под този псевдоним е компроменитрано благодарение на моето присъствие. Всеки път излизам със солидни аргументи, а тази седмица те уличих и като лъжец!

Това, което написа, не е вярно. Вчера ти обясних защо няма смисъл да лъжа. Не помниш ли, че ти обясних колко е лесно да слнопровя една снимка на имейл, ако поискам?

Както вече многократно ти обясних, снимката ще я пуска точно в този отговор, за който е предназначена.

"Идеологически сразен" ли съм? Кога си ме "сразил идеологически"?

преди 2 минути, Гражданин написа:

Всеки път излизам със солидни аргументи, а тази седмица те уличих и като лъжец!

Не може да излезе от капана, в който сам се постави. Но така е, като не мисли самостоятелно.

току-що, БаалБек написа:

Не може да излезе от капана, в който сам се постави. Но така е, като не мисли самостоятелно.

В какъв капан съм се поставил?

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Това, което написа, не е вярно. Вчера ти обясних защо няма смисъл да лъжа. Не помниш ли, че ти обясних колко е лесно да слнопровя една снимка на имейл, ако поискам?

Както вече многократно ти обясних, снимката ще я пуска точно в този отговор, за който е предназначена.

"Идеологически сразен" ли съм? Кога си ме "сразил идеологически"?

Защото имаш време да манипулираш изображението, затова ти я исках снимката! А ти се правиш на шматка!

Аз нямам никакво задължение към теб да те чакам да си подготвиш скрийншота. Беше много лесно да прекратиш спора, ако наистина имаше готов неподправен скрийншот! Сега думата ти няма да тежи срещу моята. 1:0 за мен!

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В какъв капан съм се поставил?

ОБЯСНИТЕЛЕН :angry:

преди 28 минути, БаалБек написа:

ОБЯСНИТЕЛЕН /cdn-cgi/mirage/bb4e395d80c627b643a57a5bf9d8c6aac65f70762be4c0fe6acc1e55099e2009/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_angry.gif

В никакъв капан не съм. Това, че не инвестирам цялото си време, да отговарям на някакъв човек, който постоянно пише неща, опитвайки да играе ролята на анти-под, това не означава, че съм в "капан".

Не е казано, че трябва да пиша отговорите бързо и наведнъж. Отговорът, който пиша, го пиша бавно и на части - няколко части на ден пиша. Нямам желание да сефокусирам и обсебвам, да инвестирам цялото си време и внимание в това да пиша отговори на въпросния потребител.

преди 24 минути, Coco1 написа:

Защо си трол-фейкомет 

Защо ме наричаш "трол-фейкомет"?

преди 11 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Да, и в Русия съм бил.

къде си прекарал повече време

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

къде си прекарал повече време

Дали съм бил повече време в Русия отколкото в България и САЩ ли? Не, не съм. В САЩ имам общо 8 месеца прекарани, а в Русия - 9. Останалите години/десетилетия съм ги прекарал в България.

Аз в САЩ и Русия съм бил предимно по работа, а не да живея или работя там.

преди 19 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Дали съм бил повече време в Русия отколкото в България и САЩ ли? Не, не съм. В САЩ имам общо 8 месеца прекарани, а в Русия - 9. Останалите години/десетилетия съм ги прекарал в България.

какво си правил в САЩ и в Русия

преди 19 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защо от Мосейково никога не са те пускали 

преди 23 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Значи в Русия си бил по работа, но не говориш руски? Цитат от теб:  

преди 20 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Успешно успях да разбера какво пише на етикета, въпреки че не говоря руски.

Какво са те пуснали да работиш в Русия без да им говориш езика?

преди 30 минути, Sliderum2 написа:

Протести има и във Великобритания, заради ниското заплащане на медицинските работници.

Има протести и във Франция, където Макрон предложи закон, който да вдигне пенсионната възраст, да може хората да се експлоатират по-дълго.

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Протести има и във Великобритания, заради ниското заплащане на медицинските работници.

Има протести и във Франция, където Макрон предложи закон, който да вдигне пенсионната възраст, да може хората да се експлоатират по-дълго.

Защо като всеки рашистки фейк бот завиждаш на западния свят

преди 16 минути, Coco1 написа:

Защо като всеки рашистки фейк бот завиждаш на западния свят

Защо ме наричаш "рашистки фейк бот"?

преди 11 минути, Coco1 написа:

Бот-фейкомет, какво те питах 

Кога ще отговориш на въпроса, който ти зададох? Въпросът е: Защо ми наричаш "бот-фейкомет"?

преди 13 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Кога ще отговориш на въпроса, който ти зададох? Въпросът е: Защо ми наричаш "бот-фейкомет"?

Бот-фейкомет рестартирай Елбруса, задал съм въпрос 

Отговорил ли си ми ?

преди 6 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Проектира себе си върху твоя образ. Иска му се да имаше достатъчно акъл и капацитет за съставяне на такива анализи. Докато той може само да аналближи.

Неолибералните пропагандисти и последователите им твърдят, че няма покачване на цените на енергията, заради провалените санкции на Колективния Запад срещу Русия.

Първоначално имаше покачване на цените в Европа, но в момента цените не растат силно. Не растат силно, защото проблема се прикрива с вземане на кредити и субсидии, да може енергията да се продава по-евтино; подаряват пари на производителите за енергия, да може производителите да не надуват крайната цена.

Парите, които се подаряват, идват от джоба на данъкоплатците.

Парите, които се дават, като кредити, ще трябва да се връщат от джоба на данъкоплатците.

Първоначалните поскъпвания на цените на енергията се пратиха от джоба на данъкоплатците.

С други думи, поскъпване, инфлация имаше, има и ще продължава да има, без значение колко яростно фалшивите и платени медии, журналисти, икономисти и проверители на факти твърдят, че не е имало, няма и няма да има.

Факт е, че каквито и "мерки" да се вземат, нещата умишлено така се правят, че в крайна сметка да бъдат финансово ограбени данъкоплатците.

Ето малко повече информация по този въпрос:

Автоматичен превод на български език:

"Европейските нации са разделили близо € 800 милиарда ( $ 855 милиарда ) относно мерките за подкрепа, тъй като регионът продължава да се тресе от покачващите се разходите за енергия, изследователи от базирания в Брюксел мозъчен тръст Bruegel казаха в понеделник.

Анализаторите призоваха правителствата да бъдат по-целенасочени в разходите си, насочени към субсидиране на сметки за домакинства и предприятия, пред дивите колебания в цените на газа и електроенергията през последната година.

Държавите-членки на ЕС досега са отделили € 681 милиарда за разходи за енергия от септември 2021 г., според изследователите от Bruegel. Междувременно Обединеното кралство и Норвегия са определили еквивалента съответно на € 103 милиарда и € 8.1 милиарда.

Общият размер на € 792 милиарда бележи близо € 86 милиарда увеличение на разходите след последната оценка на Bruegel, публикувана през ноември. Мозъчният тръст приписва тласък на продължаващата необходимост на региона да се насочи към по-скъпи доставки през зимата, след като повечето държави от ЕС решиха да спрат да внасят газ от Русия.

Съобщава се, че Германия оглави схемата на разходите, като отпусна около € 270 милиарда, докато Великобритания, Италия и Франция – следващата най-висока –, всяка от които изразходва почти € 150 милиарда. Повечето държави от ЕС похарчиха част от това. Люксембург, Дания и Германия бяха най-големите харчи на глава от населението.

Актуализацията на разходите за енергия идва, когато държавите-членки на ЕС обсъждат предложения за облекчаване на правилата за държавна помощ за проекти за зелени технологии, тъй като регионът се стреми да се конкурира със субсидиите в САЩ и Китай.

мозъчният тръст предупреди, че по-голямата част от подкрепата досега не е била насочена и призова правителствата да променят подхода си. Анализаторите казаха, че динамиката е необходима за промяна, тъй като страните изчерпват фискалното пространство, за да поддържат такова широко финансиране.

“Вместо мерки за потискане на цените, които са фактически субсидии за изкопаеми горива, сега правителствата трябва да насърчават повече политики за подпомагане на доходите, насочени към най-ниските два квинтила на разпределението на доходите и към стратегическите сектори на икономиката, ” според анализатора на Bruegel Джовани Сгаравати.

Източник: https://www.rt.com/business/571396-eu-spending-energy-crisis-bruegel/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.