Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между два климатика.

Featured Replies

Кой от двата климатика ще препоръчате?

https://www.technomarket.bg/air-conditioners/fujitsu-asyg12kgtb-aoyg12kgca-a-a-09182730

https://www.technomarket.bg/air-conditioners/hitachi-rak-35rxe-rac-35wxe-a-a-09183352

Аз лично взех Fujitsu - ASYG 12 LМCE като се чудех преди 4 месеца.  Бях се замислил и за Fujitsu - ASYG 12 KGTB, но реших, че чак клас A+++ не ми е нужен, защото ще се изплати след 10 години (ако сваля с по 10 лв. месечната сметка спрямо този, който бях избрал). Засега съм доволен от избора си. Работи добре и тихо. Беше се появило едно тракане и идваха техниците и се оказа несмазана втулка (явно при монтажа не я бяха смазали добре) и засега други проблеми да чукна на дърво не съм забелязал.

Забележката ми е, че вече така ги правят, че няма табло с информация на климатика (спрямо стария ми HiSense), което лично за мен е недостатък и неудобство, но явно го жертват в името на "красотата". И на дистанционното няма термотатчик да покаже дали е достигнал температурата. Проблема го заобиколих като използвам дистанционното на стария и вече изхвърлен HiSense (за да не купувам нов термометър) и работи добре. Показва точно като се достигне температурата.

Това го споделям като обикновен потребител без да имам претенциите, че разбирам от климатици. ;)

• Автор
преди 35 минути, Aleksandars написа:

Без да има конкретна информация за помещението и неговите условия, няма как да се даде точен отговор...

Стаята е около 20 квадрата, с южно изложение, блока е саниран.И 9-ка ще върши работа, ама 12-ките са по-евтини.Въпроса го поставих от името на сестра ми.Консултирах се и с познат дето си вади хляба с климатична техника.И той препоръча първия.По негови думи в момента на пазара с добро качество са Фуджицу, Митсубиши и Грее.Искам да събера повече информация, че да не съм виновен след това!

преди 51 минути, JKirilov написа:

Че те нямат нищо общо? Как точно ги избра?

След като бюджетът е толкова висок - подов Дайкин или поне Гре!

Не ги избирам аз!И защо нямат нищо общо?

преди 16 минути, ivan_pop написа:

Стаята е около 20 квадрата, с южно изложение, блока е саниран.И 9-ка ще върши работа, ама 12-ките са по-евтини.Въпроса го поставих от името на сестра ми.Консултирах се и с познат дето си вади хляба с климатична техника.И той препоръча първия.По негови думи в момента на пазара с добро качество са Фуджицу, Митсубиши и Грее.Искам да събера повече информация, че да не съм виновен след това!

Не ги избирам аз!И защо нямат нищо общо?

и двата са еднакви - втория е по тих, фуджито има ужасен дефрост - ако се спи в стаята ако се спи не взимай фуджито

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

и двата са еднакви - втория е по тих, фуджито има ужасен дефрост - ако се спи в стаята ако се спи не взимай фуджито

Няма такова нещо. И в предната тема го каза това, аз такова не съм забелязал. Слага се на тих режим перката и не го чувам като спя, а аз спя доста леко и лесно се будя.

Единствено се чува малко фреона при изравняване на налягането, но то при повечето модели се чува.

преди 19 минути, ivan_pop написа:

Стаята е около 20 квадрата, с южно изложение, блока е саниран.И 9-ка ще върши работа, ама 12-ките са по-евтини.

И аз съм го сложил в стая 20-тина квадрата южно изложение между другото. Дори още не съм санирал. Мисля през лятото да е. Затова го сложих на по-дълга стойка за да не пречи на санирането и да не се налага да се сваля външното тяло. Сложих му и тава + тръбичка за отводняване да не мрънкат съседите под мен. Както се казва, мира да има.

според мен да си вземе - Panasonic CS-Z35XKEW/CU-Z35XKE ETHEREA 2021

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Няма такова нещо.

твоя модел може да не е така, но които познавам и имат (няколко човека) казват че е дразнещ шума им

За посоченото помещение, нито една от двете машини не е подходяща. А това да се вземе по-голяма машина защото е по-евтина = пълна глупост. Може да посъветвате сестра си да помисли върху следните предложения:

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium

Hitachi RAK-25RXЕ/RAC-25WXЕ Akebono

Panasonic CS-Z25XKEW~CU-Z25XKE Etherea

Fuji Electric RSG09KGTB~ROG09KGCA Luxury series

• Автор
преди 11 минути, Aleksandars написа:

За посоченото помещение, нито една от двете машини не е подходяща. А това да се вземе по-голяма машина защото е по-евтина = пълна глупост. Може да посъветвате сестра си да помисли върху следните предложения:

Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium

Hitachi RAK-25RXЕ/RAC-25WXЕ Akebono

Panasonic CS-Z25XKEW~CU-Z25XKE Etherea

Fuji Electric RSG09KGTB~ROG09KGCA Luxury series

И каква е причината да не стават?

Консултирах се вече с двама климатични майстори и те казват, че е по-добре да е по-мощен климатика ако се ползва за отопление.

А освен това казват, че от изброените Хитачи и Панасоник са некачествени.

Ти от каква позиция го даваш този съвет?

преди 2 часа, ivan_pop написа:

И каква е причината да не стават?

Идеята е, че някакво преоразмеряване е допустимо, но не трябва да се достига до ситуации, в които климатика започва да работи в on/off режим.Хайде понякога може да се случи, но въпроса е  да не се окаже, че климатика в повечето време работи в такъв режим.  

Това би се получило при прекалено презапасяване.

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Ти от каква позиция го даваш този съвет?

Сашо е дългогодишен колега и има повече от достатъчен опит.

Моят отговор касае единствено качеството на машините.

• Автор
преди 1 час, badr написа:

Идеята е, че някакво преоразмеряване е допустимо, но не трябва да се достига до ситуации, в които климатика започва да работи в on/off режим.

on/off на кое?

На климатизатора....А това безусловно да повярвате, че дадени марки са некачествени...няма да коментирам. Но все пак, избора си е Ваш...

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

• Автор

И в тази тема някой написа че една марка има проблем с електрониката.А няма как качеството на всички марки да е на едно ниво.Не си вадя хляба с климатици и затова се допитвам до мнения на различни хора.Наясно съм, че всяко мнение е субективно.

Подов Daikin за 2500 лв няма как да се закупи....За качеството на подовите Gree-та бих поспорил.... А колко моето мнение е субективно....Моделите които Ви написах, ги предлагам на база опит, сервиз и т.н. Точно с KG съм имал повече дертове, отколкото с други машини. И особено, ако заложите на 12-ка в това помещение. А ако пък изберете и магазина от който са линковете....мъка...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.