Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко богата страна е Китай и с каква политика го постига?

Sliderum2

Препоръчан отговор

преди 4 минути, Banesc написа:

до някъде ще се стигне до равновесие

до някъде няма

защото ще се изсекат горите за отопление

за да се отоплява всяка къща  по единчно

и ще се върнат въглищата 

равновесието минава през геноцид

ако искаш  ще се обзаложим

градовете ще опустеят

ще останат пенсионери и държавни служители по блоковете 

даже е възможно да спрат пенсиите и да се мине към гарантиран базов доход който да покрива 6 филии хляб на ден и 5 литра вода 

Няма какво да се обзалагам. Аз съм от село, родителите ми са там и знам какво е. Да не говорим, че постоянно имат нужда да и се помага. А навремето за гледане на животни и събиране на храна, както и гледане на овошки няма и да коментирам какво наказание и дране беше. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ти сериозно ли вярваш, че нашето замърсяване ще направи повратна точка?! Това са уникални глупости с цел да се сее страх паника или да се извличат облаги. Да човек руши и замърсява, но това е откакто е на тази планета и е просто детска играчка. 

Ако изригне обаче Йелоустоун ще ни заличи, няма дори да ни върне и в каменната ера.

Колкото до връщането на село, това са приказки на идиоти, които не са виждали село, а просто са гледали как се живее там.

Има със сигурност такава граница, която е с определени стойности. Дали ще успеем да я достигнем и кога, зависи какви са стойностите и колко се "стараем" да замърсяваме. Мисля, че подценяваш възможностите на расата ни в това отношение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

А навремето за гледане на животни и събиране на храна, както и гледане на овошки няма и да коментирам какво наказание и дране беше. 

сега ще е същото защото няма да има по-добра алтернатива 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Аз съм от село, родителите ми са там и знам какво е. Да не говорим, че постоянно имат нужда да и се помага.

хората от село не си правят никакви  удбоства  и сгоди  за да си повишат КПД-то 

сега хората в града са умни и ще направят  иновации на село така че  с малко труд да постигат  10 пъти повече отколто са постигали селяните в миналото 

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Ако изригне обаче Йелоустоун ще ни заличи, няма дори да ни върне и в каменната ера.

иелолстоун е измишльотина като ковида

ако изригне ще  опушляви за 1-2 дена и вятъра и дъжда ще разнесат  прахта 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Banesc написа:

сега ще е същото защото няма да има по-добра алтернатива 

хората от село не си правят никакви  удбоства  и сгоди  за да си повишат КПД-то 

сега хората в града са умни и ще направят  иновации на село така че  с малко труд да постигат  10 пъти повече отколто са постигали селяните в миналото 

иелолстоун е измишльотина като ковида

ако изригне ще  опушляви за 1-2 дена и вятъра и дъжда ще разнесат  прахта 

Три поколения не знаят какво е трева на село и няма как да се върнат. А ако се върнат ще умрат, защото не знаят какво да правят!

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Има със сигурност такава граница, която е с определени стойности. Дали ще успеем да я достигнем и кога, зависи какви са стойностите и колко се "стараем" да замърсяваме. Мисля, че подценяваш възможностите на расата ни в това отношение.

Расата ни в момента продължава да е тъпа, защото въпреки постиженията, които имаме винаги ги ползваме за унищожаване и война. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Три поколения не знаят какво е трева на село и няма как да се върнат. А ако се върнат ще умрат, защото не знаят какво да правят!

не ги подценявай

може да не знаят да си вържат връзките

но

все нещо ще измислят 

или ще видят нещо от някой или ще питат

а и са нарупали мазниники с които могат да изкарат поне 5 години само на вода 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Banesc написа:

не ги подценявай

може да не знаят да си вържат връзките

но

все нещо ще измислят 

или ще видят нещо от някой или ще питат

а и са нарупали мазниники с които могат да изкапт поне 5 години само на вода 

Да ги подценявам. Аз знам, че ще умрат. Ако искаш можем да си направим един експеримент с теб. Избери няколко младока. Ела с мен на село и ще ги прекарам през доматите. До 10 минути всички ще са с алергия. А ако ги вкарам в курника при кокошките само за 1 минута ще се самоубият от миризмата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Расата ни в момента продължава да е тъпа, защото въпреки постиженията, които имаме винаги ги ползваме за унищожаване и война. 

Да, но в тази тема става въпрос за Китай, които от доста време насам не са воювали. Не, че нямат такива случаи в миналото. Тук обаче това не е темата за дискусия, дали и какво е ставало преди 50+ години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Да, но в тази тема става въпрос за Китай, които от доста време насам не са воювали. Не, че нямат такива случаи в миналото. Тук обаче това не е темата за дискусия, дали и какво е ставало преди 50+ години.

Китай както и Индия се развиват много добре. А политиката е ясна - Диктатура. И това е начинът. Демокрацията вече се видя каква помия е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Да ги подценявам. Аз знам, че ще умрат. Ако искаш можем да си направим един експеримент с теб. Избери няколко младока. Ела с мен на село и ще ги прекарам през доматите. До 10 минути всички ще са с алергия. А ако ги вкарам в курника при кокошките само за 1 минута ще се самоубият от миризмата.

те кокошките верно гадно миришат

а доматите  и картофите са отровни

индианците  не са ги яли

само царевица са яли

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Китай както и Индия се развиват много добре. А политиката е ясна - Диктатура. И това е начинът. Демокрацията вече се видя каква помия е.

не се развиват добре

пренаселени са

трябва да си намалят населението до 100 милиона

иначе ще стане канибализъм 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Banesc написа:

те кокошките верно гадно миришат

а доматите  и картофите са отровни

индианците  не са ги яли

само царевица са яли

не се развиват добре

пренаселени са

трябва да си намалят населението до 100 милиона

иначе ще стане канибализъм 

Ето, че и ти не знаеш. Не миришат кокошките, а техните изпражнения. Доматите не са отровни. Просто днешната младеж е изнежена. Само да се докоснат до листата на домата и са направили алергия. За царевицата пък няма и да говоря. Там нещата са още по-страшни. Представи си го това обаче всеки ден и ще разбереш, защо няма как да се върнат на село.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Ето, че и ти не знаеш. Не миришат кокошките, а техните изпражнения. Доматите не са отровни. Просто днешната младеж е изнежена. Само да се докоснат до листата на домата и са направили алергия. За царевицата пък няма и да говоря. Там нещата са още по-страшни. Представи си го това обаче всеки ден и ще разбереш, защо няма как да се върнат на село.

https://www.google.com/search?q=миграция+към+село+2020г&oq=миграция+към+село+2020г&aqs=chrome..69i57j33i10i160l3.30701j0j7&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, absurt написа:

Заеви ги ти тия статистики. Това не е вярно и можеш ако искаш да го проверим начаса. В тая глупост се включва богаташи, дето са си купили къщи на село или вили и плащат на хора да им ги поддържат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Заеви ги ти тия статистики. Това не е вярно и можеш ако искаш да го проверим начаса. В тая глупост се включва богаташи, дето са си купили къщи на село или вили и плащат на хора да им ги поддържат.

Забравяш откъде тръгна разговора- въпрос на принуда от страна на "статуквото". Пандемията беше първия опит и доста млади семейства се преселиха, за да не седят децата им, а и те, като затворници. Колкото и да не вярваш на статистиките, в тях влизат само тези, които са взели временно пребиваване в съответното село. А, за да го направят, значи са отишли да живеят там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, absurt написа:

Забравяш откъде тръгна разговора- въпрос на принуда от страна на "статуквото". Пандемията беше първия опит и доста млади семейства се преселиха, за да не седят децата им, а и те, като затворници. Колкото и да не вярваш на статистиките, в тях влизат само тези, които са взели временно пребиваване в съответното село. А, за да го направят, значи са отишли да живеят там.

Знам откъде е тръгнала темата. От следене не можеш да се спасиш, това са просто идиотщини. Преди техническата революция не е имало шанс, а за сега няма и да говорим. И НЕ НЕВЯРВАМ на статистиката, защото не е вярна. Това е лъжа. Всичките клипчета дето ги показват за млади на село са лъжа. Аз съм живял на село до 30 годишна възраст и знам какво дране  и убийство е. Така че мога само да се смея. Но ако искаш ела можеш да се убедиш сам какво представлява селото. Ще те закарам на моето и ще снимаме как прекарах един ден на село. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Знам откъде е тръгнала темата. От следене не можеш да се спасиш, това са просто идиотщини. Преди техническата революция не е имало шанс, а за сега няма и да говорим. И НЕ НЕВЯРВАМ на статистиката, защото не е вярна. Това е лъжа. Всичките клипчета дето ги показват за млади на село са лъжа. Аз съм живял на село до 30 годишна възраст и знам какво дране  и убийство е. Така че мога само да се смея. Но ако искаш ела можеш да се убедиш сам какво представлява селото. Ще те закарам на моето и ще снимаме как прекарах един ден на село. 

Виж, не мисля да се конфронтирам. Имам лично впечатление. На село е същото като в града- едни живеят "по градски" с направени бани и тоалетни, други не. Почти всички, не говоря за пенсионерите на доизживяване, са си стегнали къщите и са със съвременни дограми. Правят локално парно кой- както реши и каквито възможности има. И не, не са останали само на това, което произведат. Работят от разстояние. От друга страна, начина по който отглеждат зеленчуците, както и кокошките е съвсем различен и няма тези курници с кокошинки и миризми. Децата им растат на село и за тях това е нормалното обкръжение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, absurt написа:

Виж, не мисля да се конфронтирам. Имам лично впечатление. На село е същото като в града- едни живеят "по градски" с направени бани и тоалетни, други не. Почти всички, не говоря за пенсионерите на доизживяване, са си стегнали къщите и са със съвременни дограми. Правят локално парно кой- както реши и каквито възможности има. И не, не са останали само на това, което произведат. Работят от разстояние. От друга страна, начина по който отглеждат зеленчуците, както и кокошките е съвсем различен и няма тези курници с кокошинки и миризми. Децата им растат на село и за тях това е нормалното обкръжение.

Това не е живот на село, за който се говори! Но дори и така направено пак ще се сблъскаш с проблемите на село, като вода, ток, снабдяване, необитаеми къщи, гризачи, кражби. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

На Индия темповете са по-слаби, имат си някои неща, които ги спъват. Може и да им мине най-накрая системата на кастите, лошо образование за не малка част от населението именно заради кастите, лошата хигиена, доста мързеливи някои от религиозните прослойки и други неща и в сравнение с Китай е наистина пренаселена. Сходно, ако не и по-голямо население, в тая страна дори не знам дали успяват да се преброят както трябва, на по-малка площ от Китай. 

П.П. Ае, Костов! Сега, разбирам да си в някое наистина забутано и запуснато и обезлюдено село, да имаш такова мнение, ама стига си преувеличавал и заблуждавал за общият случай!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Това не е живот на село, за който се говори! Но дори и така направено пак ще се сблъскаш с проблемите на село, като вода, ток, снабдяване, необитаеми къщи, гризачи, кражби. 

Ами, избираш село, което има вода и ток. Гризачи? Не си виждал Люлинските и Младостките плъхове, затова се плашиш. Снабдяването- ходят 2 пъти в месеца в някоя от веригите в града, купуват базисните неща и така. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа. На мен ми прави впечатление, че доста хора, расли на село без никакви удобства и успели да избягат в града, изпитват тих ужас при мисълта да се върнат. Докато градските чада, решили да отидат на село, носят в себе си градското разбиране за начина, по който да устроят живота си. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, absurt написа:

Ами, избираш село, което има вода и ток. Гризачи? Не си виждал Люлинските и Младостките плъхове, затова се плашиш. Снабдяването- ходят 2 пъти в месеца в някоя от веригите в града, купуват базисните неща и така. Всичко е въпрос на вътрешна нагласа. На мен ми прави впечатление, че доста хора, расли на село без никакви удобства и успели да избягат в града, изпитват тих ужас при мисълта да се върнат. Докато градските чада, решили да отидат на село, носят в себе си градското разбиране за начина, по който да устроят живота си. 

:lol6::beer:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубави новина, лошото е че Китай навлиза в стракотна дългова криза, като ипотечната криза в САЩ през 2007 изглежда като пред нея изглежда направо смешна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, ined написа:

Хубави новина, лошото е че Китай навлиза в стракотна дългова криза, като ипотечната криза в САЩ през 2007 изглежда като пред нея изглежда направо смешна.

Ммм, фейк. Китай наистина в момента изпитва известни икономически затруднения и няма да постигне обичайният висок растеж. Толкова по въпроса.

Цитат

КВАНТОВ САТЕЛИТ

Китайски микро-нано квантов спътник навлезе в планираната си орбита и вече работи, каза в четвъртък Университетът за наука и технологии на Китай, един от неговите разработчици.

Сателитът с ниска орбита е проектиран да провежда експерименти с квантово разпределение на ключове в реално време между сателита и наземната станция и да извършва техническа проверка. Той беше изстрелян от върха на ракета-носител Lijian-1 от центъра за изстрелване.

източник: китайска информационна агенция с превод през гугъл инструмента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...