Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно агресията на пътя

Featured Replies

В Берлин пред полицията, участъка, не мога да пресека, да отида на другата улица, даже, когато е зелено за пешеходците.

Агресивно каране, бързо.

• Отговори 63
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Ще ти носим цигари ...

• Емил Костов
    Емил Костов

Агресията, глупостта и катастрофите ги има навсякъде. Стига ръси глупости. 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ама той трябва и да те бие че пресичаш неправилно.  Аз ако съм ще те бия, особено в натоварено движение. Аз не ми се мисли ако тръгнеш да пресичаш неправилно и засечеш натоварен 20 тонен камион, който

току-що, АСПЕКТ написа:

В Берлин пред полицията не мога да пресекат даже, когато е зелено за пешеходците.

Mister Hrisi The First всичко може. Нищо не знаеш ти.

Ще дам и адрес.

Platz der Luftbrücke 6, 12101 Berlin.

Точно тук щяха да ме качат на капака. Като някой войник на бегом пресичам. Точно тук е и полицията.

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Хайде сега кажи и останалото.

Здраве:) И по-малко нерви.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

В Берлин пред полицията, участъка, не мога да пресека, да отида на другата улица, даже, когато е зелено за пешеходците.

Агресивно каране, бързо.

В Германия е като в България, когато светне зелено за пешеходци светва зелено и за автомобилисти.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

В Германия е като в България, когато светне зелено за пешеходци светва зелено и за автомобилисти.

Преди 10 години, преди 15 години, не беше така в Берлин. Пресичам си даже на Gasse, малките улички, даже не се оглеждам. Направо минавам. 

Колата ме чака. Търпеливо. Сега като стане зелено за пешеходците, направо ме е страх да стъпя. Или да пресека.

преди 4 часа, Христофор_първи написа:

Добър вечер форум, 

Особенно в България агресията на пътя стана ежедневие и неизменна част от новинарската емисия в 19:00 по Нова. Агресия има и в западна европа. Нека разгледаме няколко казуса. Спомняте ли си боят на оковръстното, четири момчета в черно охрана на ,,Ториното,, набиват с метални палки един лекоатлет и жена му. И цяла България аууу тези лоши момчета охранители на наркодилъри набиват едно семейство и жена му. В крайна сметка се оказва, че лекоатлета и жена му се движили в крайна лява лента, и след премигване с дълги светлини на кортежа зад тях, те не са искали да се се престроят в дясно, после са хвърляли и шишета с минерална вода по момчетата. Накрая заслужено са изяли боя. После най- тежките присъди бля бля бля бандити, престъпници. Преди години имаше един случей във Враца, заради един клаксон и едно счупено огледало, един 17 годишен пубертет трениращ карате се взима за Жан Клод Ван Дам вади бокс и скача на бой на двама големи мъже, което си е опит за убийство. Бокса може да бъде смъртоносен. Те му отнемат бокса и почват да го бият. Все пак не забравяйте, че хората колкото и да сме цивилизовани, животинските инстикти в нас винаги ще си останат. Когато някой те заплашва със смърт, нормално е да отвърнеш със същото. Който нож вади от нож умира. Който бокс вади от бокс умора. Правилата на кармата бате. Дечкото почива, и ауууу големите лоши батковци отнели един млад живот. Е ми бате като се правиш на мъжкар, трябва да можеш да си носиш и последствията. Всъщност се оказва, че реално в тия случеи жертвата не е жертва, а агресор. А агресора не е агресор, а жертва. Аз сега също чакам да ме окаушат. Днес отивам да си взема от любимата китайска храна, имах наскоро други проблеми, бях кълбо от нерви. Имаше задръстване на един светофар, от друга улица без предимство излизаха други коли, пуснах една от тях, но следващата реших да не я пусна и затворих пътя, обаче тя даде ляв мигач и се оказа, че тя искала да просто да премине пред мен и да тръгне в другата посока. Аз не можех да дам на зад и направих жест с ръка с, който се извиних. Беше някаква 50 годишна дебелана  зад волана със злобна  муцуна. И започна нещо да крещи и да ме нарежда и ми посочи два средни пръста. Мореее като ми спря тока и ми пречерня. Дръпнах ръчната и ударих аварийни. Като излезнах и обелих очи, оная се уплаши и драсна обаче аз тръгнах да я гоня и тя се наби в една междинна част на кръстовището и ни напред ни назад. Исках да я изкарам обаче тя се заключи. И като почнах токати, балтии и колена по шофьроската врата и прозорец. Направих няколко вдлъбнатини във вратата обаче оная не излиза. Видях, че няма да стане работата и се върнах към мойта кола да взема щанга да и разбия прозореца да я изкарам, обаче където беше заседнала кръстовището се освободи и оная драсна с мръсна газ. Беше пълно с хора и всичко живо гледаше екшъна, може и да ме заснел някой и да ме окаушат тая вечер.  За мен случея е ясен. Каквото се повикало такова се обадило. Обаче законово как седят нещата?

Но в България, признавам си. Отвратително поведение имат шофьорите. Карат насрещното, карат с бясна скорост, дупки по улиците, няма пътна маркировка. Псуват, бият се. Наркотици, алкохол. Ужас е.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Емо, прочети тази тема и ще разбереш от кога споря със него за правилата за движение!

току-що, АСПЕКТ написа:

Но в България, признавам си. Отвратително поведение имат шофьорите. Карат насрещното, дупки по улиците, няма пътна маркировка. Ужас е.

Не е само тук ужасът. Иди в Индия да видиш какво е. А ако сложиш пък един европеец дето е свикнал на гладко и на равни улици ще си направи харикири.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не е само тук ужасът. Иди в Индия да видиш какво е. А ако сложиш пък един европеец дето е свикнал на гладко и на равни улици ще си направи харикири.

Е, нали България се води европейска държава. Има пътен данък. Тия пари за какво и къде отиват.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Какво липсва?

Бих боднал някоя красива украинка след първата чаша. Много хубави тия украинки.

току-що, ДзВяРа! написа:

Емо, прочети тази тема и ще разбереш от кога споря със него за правилата за движение!

Не знам как си издържал толкоз. Нямам намерение да споря. Който иска да се беси си е негово желание. Просто дано не му се случва подобна ситуация от линка, който дадох с жертвите за село Староселци.Аз съм от там. В момента 3 семейства са в траур, че и са мои познати. Затова го и обидих и така лошо реагирах, макар че по принцип не бива да нарушавам правилата като модератор.

преди 10 минути, Христофор_първи написа:

И въпреки зеленото за автомобилите, ПЕШЕХОДЦИТЕ са винаги с предимство!

Който знае правилника за движение не е опасен за околните.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

В България пешеходна пътека е просто украса с нюанси на зебра за пътя. Нещо като покривка. Служи да е красиво на пътя.

bbc one zebra GIF by BBC

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Е, нали България се води европейска държава. Има пътен данък. Тия пари за какво и къде отиват.

Води се на книга. Знаеш това много добре :)

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

В България пешеходна пътека е просто украса с нюанси на зебра за пътя. Нещо като покривка.

Не е точно така. Започват да се съобразяват като вдигнаха глобите. Взеха да спират да ти кажа. Сега за другите градове не знам, но в Плевен почти нарушения за пешеходна пътека няма.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Води се на книга. Знаеш това много добре :)

Не е точно така. Започват да се съобразяват като вдигнаха глобите. Взеха да спират да ти кажа. Сега за другите градове не знам, но в Плевен почти нарушения за пешеходна пътека няма.

Каруците махнаха ли ги от българските пътища?

току-що, АСПЕКТ написа:

О не! Каруците си остават колкото и да се напъват от общините. Но поне в Плевен са няколко и не пречат на движението. Сега колко са легални е друга бира.

току-що, АСПЕКТ написа:

В България пешеходна пътека е просто украса с нюанси на зебра за пътя. Нещо като покривка.

Това не е вярно, аз лично винаги гледам да спра и да пропусна пешеходците, и много други вече започнаха да го правят! Постоянно съм на път и го виждам това нещо ех, вярно че има и такива които като видят че някой иска да пресече на пешеходна пътека дават газ за да минат преди пешеходеца. Но истината е че стават все по-малко тези които не дават предимство.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Това не е вярно, аз лично винаги гледам да спра и да пропусна пешеходците, и много други вече започнаха да го правят! Постоянно съм на път и го виждам това нещо ех, вярно че има и такива които като видят че някой иска да пресече на пешеходна пътека дават газ за да минат преди пешеходеца. Но истината е че стават все по-малко тези които не дават предимство.

Така е прав си. Даже и отворковците взеха да се съобразяват, защото иначе ако стане беля си хабят куршумите в полицията. 

преди 10 минути, Христофор_първи написа:

Бих боднал някоя красива украинка след първата чаша. Много хубави тия украинки.

Дори не е нужно да коментирам ...

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Всеки отговаря за себе си. Шофьора за него си, пешеходеца за него си. Колко от пешеходците знаят да пресичат? Когато тръгнах в първи клас, това ми беше от първите уроци. И до ден днешен го помня. Първо се оглеждам, уверявам се, че няма мпс, или наближаващото такова е в пълен покой, и след това пресичам. А не да си мисля, че като е зебра, аз като пешеходец мога веднага да пресеча, без да се уверя първо, че е безопасно.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Дори не е нужно да коментирам ...

Той да внимава как ги боде, че откакто дойдоха венерическите заболявания по черноморието скочиха три пъти. И това са официални данни.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Каруците или така наречените превозни средства задвижвани от животинска сила, няма да ги премахнат те също са участници от движението и имат право по ЗАКОН да се движат по Републиканската пътна мрежа. Както и всякаква селскостопанска техника, трактори, комбайни и ремаркета теглени от косачки за трева. Обаче трябва да са регистрирани във КАТ!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.