Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно агресията на пътя

Featured Replies

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Каруците или така наречените превозни средства задвижвани от животинска сила, няма да ги премахнат те също са участници от движението и имат право по ЗАКОН да се движат по Републиканската пътна мрежа. Както и всякаква селскостопанска техника, трактори, комбайни и ремаркета теглени от косачки за трева. Обаче трябва да са регистрирани във КАТ!

Но нямат нужната скорост. И не е ли забранено, че карат с толкова малка скорост? Все пак не са като обикновенните превозни средства с много коне. Голяма и много конски сили.

• Отговори 63
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Ще ти носим цигари ...

• Емил Костов
    Емил Костов

Агресията, глупостта и катастрофите ги има навсякъде. Стига ръси глупости. 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ама той трябва и да те бие че пресичаш неправилно.  Аз ако съм ще те бия, особено в натоварено движение. Аз не ми се мисли ако тръгнеш да пресичаш неправилно и засечеш натоварен 20 тонен камион, който

току-що, АСПЕКТ написа:

Но нямат нужната скорост. И не е ли забранено, че карат с толкова малка скорост?

:nono:

Забранено е по магистралите, никъде другаде, поправете ме ако в центъра на София не са сложили знаци за забрана на каруци и селскостопанска техника!

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

:nono:

Забранено е по магистралите, никъде другаде, поправете ме ако в центъра на София не са сложили знаци за забрана на каруци и селскостопанска техника!

То и закрила на животните трябва да се сезира. В тия жеги и мизерии да мъчат горкото животно.

Те също са участници от движението!

току-що, ДзВяРа! написа:

Те също са участници от движението!

Горките животни. 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

То и закрила на животните трябва да се сезира. В тия жеги и мизерии да мъчат горкото животно.

Има така наречените каруци теглени от волове, коне, катъри, магарета.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Тука става тъмница вече. Страшно е! Не започвай тая тема! 

току-що, Емил Костов написа:

Тука става тъмница вече. Страшно е! Не започвай тая тема! 

Дори и във АНГЛИЯ няма такава забрана!

Междуселските пътища са включени във Републиканската пътна мрежа, кой ще ти забрани да отидеш до съседното село и да натовариш строителни материали примерно? Има много стари хора които нямат образувание дори за шофьорска книжка да не говорим.

преди 4 часа, Христофор_първи написа:

Добър вечер форум, 

Особенно в България агресията на пътя стана ежедневие и неизменна част от новинарската емисия в 19:00 по Нова. Агресия има и в западна европа. Нека разгледаме няколко казуса. Спомняте ли си боят на оковръстното, четири момчета в черно охрана на ,,Ториното,, набиват с метални палки един лекоатлет и жена му. И цяла България аууу тези лоши момчета охранители на наркодилъри набиват едно семейство и жена му. В крайна сметка се оказва, че лекоатлета и жена му се движили в крайна лява лента, и след премигване с дълги светлини на кортежа зад тях, те не са искали да се се престроят в дясно, после са хвърляли и шишета с минерална вода по момчетата. Накрая заслужено са изяли боя. После най- тежките присъди бля бля бля бандити, престъпници.

Преди години имаше един случей във Враца, заради един клаксон и едно счупено огледало, един 17 годишен пубертет трениращ карате се взима за Жан Клод Ван Дам вади бокс и скача на бой на двама големи мъже, което си е опит за убийство. Бокса може да бъде смъртоносен. Те му отнемат бокса и почват да го бият. Все пак не забравяйте, че хората колкото и да сме цивилизовани, животинските инстикти в нас винаги ще си останат. Когато някой те заплашва със смърт, нормално е да отвърнеш със същото. Който нож вади от нож умира. Който бокс вади от бокс умора. Правилата на кармата бате. Дечкото почива, и ауууу големите лоши батковци отнели един млад живот. Е ми бате като се правиш на мъжкар, трябва да можеш да си носиш и последствията. Всъщност се оказва, че реално в тия случеи жертвата не е жертва, а агресор. А агресора не е агресор, а жертва. Аз сега също чакам да ме окаушат. Днес отивам да си взема от любимата китайска храна, имах наскоро други проблеми, бях кълбо от нерви. Имаше задръстване на един светофар, от друга улица без предимство излизаха други коли, пуснах една от тях, но следващата реших да не я пусна и затворих пътя, обаче тя даде ляв мигач и се оказа, че тя искала да просто да премине пред мен и да тръгне в другата посока. Аз не можех да дам на зад и направих жест с ръка с, който се извиних. Беше някаква 50 годишна дебелана  зад волана със злобна  муцуна. И започна нещо да крещи и да ме нарежда и ми посочи два средни пръста. Мореее като ми спря тока и ми пречерня. Дръпнах ръчната и ударих аварийни. Като излезнах и обелих очи, оная се уплаши и драсна обаче аз тръгнах да я гоня и тя се наби в една междинна част на кръстовището и ни напред ни назад. Исках да я изкарам обаче тя се заключи. И като почнах токати, балтии и колена по шофьроската врата и прозорец. Направих няколко вдлъбнатини във вратата обаче оная не излиза. Видях, че няма да стане работата и се върнах към мойта кола да взема щанга да и разбия прозореца да я изкарам, обаче където беше заседнала кръстовището се освободи и оная драсна с мръсна газ. Беше пълно с хора и всичко живо гледаше екшъна, може и да ме заснел някой и да ме окаушат тая вечер.  За мен случея е ясен. Каквото се повикало такова се обадило. Обаче законово как седят нещата?

-------------------

Много филми гледаш, бе.

Ти да не си другият профил на буут ликъра?

Защо стилът на писане ми прилича на неговия?

За случаят във Враца си в грешка. Двамата братя, по известни като "поничките" не са БИли малкия каратист с бокса. Само слезли от колата и го хванали за да го озаптят, и да не буйства. Обаче от напрежението, и от адреналина, малкия бияч изведнъж припаднал, свлякъл на земята и умрял. После се оказа, че май имал вроден дефект, и от стреса сърцето му не издържало на напрежението.

В последствие помня, че двамата братя с огромни усилия едвам се оттърваха за да не ги натикат в затвора и да лежат заради малкия гангстер, който се правел на Рамбо и искал да пребива хората по колите...

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Горките животни. 

То по твоята логика би следвало да съжаляваме всички колоездачи. И те също са част от движението както и каруците и тракторите. След като са участници от движението и не нарушават закона и се съобразяват със пътните знаци и маркировка, всички останали участници са длъжни да се съобразяват със тях! Такъв е правилника за движение.

Абе кво ви обеснявам все едно не знаете.

преди 2 часа, Христофор_първи написа:

В Германия е като в България, когато светне зелено за пешеходци светва зелено и за автомобилисти.

Баце, тук с патрул от2-2 и първа, си цар! Даже и абутирентите ти викат еалла

преди 9 часа, gagodrago написа:

-------------------

Много филми гледаш, бе.

Ти да не си другият профил на буут ликъра?

Май некой много ви е влезнал на вътре……… виртуално……;)  Спри белото, че прекаленото му употреба води до параноя.

преди 9 часа, gagodrago написа:

За случаят във Враца си в грешка. Двамата братя, по известни като "поничките" не са БИли малкия каратист с бокса. Само слезли от колата и го хванали за да го озаптят, и да не буйства. Обаче от напрежението, и от адреналина, малкия бияч изведнъж припаднал, свлякъл на земята и умрял. После се оказа, че май имал вроден дефект, и от стреса сърцето му не издържало на напрежението.

В последствие помня, че двамата братя с огромни усилия едвам се оттърваха за да не ги натикат в затвора и да лежат заради малкия гангстер, който се правел на Рамбо и искал да пребива хората по колите...

Факт е, че малкия не загина от боя, а от проблеми със сърцето. Но имаше снимки как го налагат малкия. Плюс, което е перфектно познавам манталитета на северозапада, имам роднини там. И съм убеден, че ако скочиш с бокс на такива двама като ,,поничките,, няма  да те хванат и само да те успокояват. Те ще те успокоят, ама малко по-силово. Но по-важното е нагласата на обществото, която винаги оправдава действията на ,,жертвата,, , която всъщност се оказва агресор. Аз още в началото на случея напълно оправдах действието на ,,поничките,, И като цяло на хора, които са били провокирани със потъпкване на достойнството им, или с вид физическа сила. Ако има повече толеранс и  респект на пътя няма да се стига до такива неща.

От днес в София влиза в сила забраната за движение на каруци

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци

Ето я и цялата новина от 01.06.2022г.

https://nova.bg/news/view/2022/06/01/370754/от-днес-в-софия-влиза-в-сила-забраната-за-движение-на-каруци/

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

От днес в София влиза в сила забраната за движение на каруци

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци

Ето я и цялата новина от 01.06.2022г.

https://nova.bg/news/view/2022/06/01/370754/от-днес-в-софия-влиза-в-сила-забраната-за-движение-на-каруци/

Супер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.