Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой процесор от тези двата е по-мощен е бърз?

Featured Replies

Искам да купя лаптоп, който да използвам за дейности, които не изискват голяма изчислителна мощност. Преценил съм, че 'entry-level' процесори ще свършат работа. Имам списък с най-различни лаптопи, които имат един от следните процесори:

1. Intel Celeron N4020
  2. Intel Celeron N4120

Въпроса е кой от тези двата процесора е най-мощен и бърз, кой от двата е по-добрия?

• Автор
преди 23 минути, killchain написа:

N4120 е четириядрен, така че въпреки малко по-ниската пикова честота, в повечето неща ще се справя по-добре.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/compare.html?productIds=197310,197309

N4120 може да достигне максимално 2.80Ghz, а другия - 2.60Ghz. Това не прави ли първия процесор по-добър от втория, или това не е от значение?

N4120 в кои неща е по-добър от N4020? N4020 в кои неща е по-добър от N4120?

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

не стават и двата

лаптопите са мъртво родена  технология като смартфоните и таблетите 

Знам, че не са мощни и не стават за задачи, изискващи голяма изчислителна мощност. Но са достатъчно добри за нещата, които искам да правя. Лаптопа ми е необходим за офис работа, с която всеки процесор може да се справи. И все пак, предпочитам по-добрия от двата.

n4020 е по-калпавия процесор. Иначе при тия лаптопи е икономисано от абсолютно всичко, не само от процесора и често не могат да си изкарат и гаранцията без да почне да се троши корпуса, и изненада - гаранцията не покрива механични счупвания.

преди 8 часа, FatMan9 написа:

N4120 може да достигне максимално 2.80Ghz, а другия - 2.60Ghz. Това не прави ли първия процесор по-добър от втория, или това не е от значение?

N4120 в кои неща е по-добър от N4020? N4020 в кои неща е по-добър от N4120?

Прочети ми пак предното мнение. Четириядреният е с по-ниска пикова честота.

на въпроса - n4020 , ама бягай далече от celeron . търси нещо минимум intel i3-11..

на 10.06.2022 г. в 1:06, Banesc написа:

не стават и двата

лаптопите са мъртво родена  технология като смартфоните и таблетите 

Да, само дето аз например след малко се качвам на самолета и вземам с мен това

nmMKRyx.jpg

a не това...

7hPCT4a.jpg

Да не говорим, че лаптопа ми е и чуствително по-бърз от деска.

Всеки влак си има пътници, човека може да му трябва да си го носи с него и да си чете лекциите примерно или да си работи с офис където и да отиде.

• Автор
преди 2 часа, Tommygun написа:

nmMKRyx.jpg

a не това...

7hPCT4a.jpg

Всеки влак си има пътници, човека може да му трябва да си го носи с него и да си чете лекциите примерно или да си работи с офис където и да отиде.

Той искаше да каже, че лаптопите по принцип не могат да се сравняват с десктопи. По принцип, най-добрия десктоп е по-добър от най-добрия лаптоп.

преди 19 часа, JKirilov написа:

Наистина е по добрият да само където едвам едвам е издут и при най малкия напън се оаква:lol6:

• Автор
преди 3 минути, vlado1985 написа:

Наистина е по добрият да само където едвам едвам е издут и при най малкия напън се оаква:lol6:

Какво имаш предвид под "най малкия напън"? Аз имам лаптопи и компютри с най-слабите процесори в света, ама операционните системи си вървят гладко, без лаг.

преди 6 минути, FatMan9 написа:

Какво имаш предвид под "най малкия напън"? Аз имам лаптопи и компютри с най-слабите процесори в света, ама операционните системи си вървят гладко, без лаг.

Под най малкия напън разбирай натоварване а приложенията вече са доста капризни към ресурси а за един хром само който товари толкова много не ми се мисли просто

преди 6 часа, Tommygun написа:

nmMKRyx.jpg

a не това...

7hPCT4a.jpg

В самолета не е ли забранено да се ползват лаптоци 

преди 6 часа, Tommygun написа:

човека може да му трябва да си го носи с него и да си чете лекциите примерно

няма смисъл от четене  на лекции чавек трябва да има пипе  и мозъчето да му  щрака

преди 1 час, Banesc написа:

В самолета не е ли забранено да се ползват лаптоци 

Можеш да си ползваш каквото искаш. Само искат телефоните да са в самолетен режим, но реално никой не ходи да гледа на всеки телефона, а и не е доказано, че техниката пречи с нещо на самолетите. Ако беше така, щеше да е много лесно да се свали самолет.

преди 22 часа, FatMan9 написа:

Той искаше да каже, че лаптопите по принцип не могат да се сравняват с десктопи. По принцип, най-добрия десктоп е по-добър от най-добрия лаптоп.

По принцип да, но де факто последните години с цените на графичните карти не е точно така. Имам приятел който си купи миналата година лаптоп с процесор 5600H и карта лаптоп 3060 на цената на тогава една обикновенна десктоп 3060. Която е да, по-бърза, но в единия случай имаш 12-нишков процесор,карта напълно достатъчна за дисплея ,16гб рам, 500гб ссд и екран а в другия само една карта...

Аз лично останах замислех, колко бързо моя лаптоп тренира мрежи с процесора и картата едновременно. Това за 1000 евро и 2 кила не е никак зле. Вярно е че бръмчи и грее,но няма как човек да има всичко пък и евтино.

преди 19 часа, Banesc написа:

няма смисъл от четене  на лекции чавек трябва да има пипе  и мозъчето да му  щрака

За съжаление това не е точно така. Когато имаш само пипе и ти щрака, но нямаш дипломата, повечето врати не ти ги отварят, за да може да се докажеш и останеш. И това ти го говоря от опит, след като 20 години само с пипе стигнах до едно ниво(нелошо но все пак подпрях тавана в сферата си) и вече трябва и тапия, за да мога да си реализирам опита за грубо 2-3 пъти повече пари...Жалко е, но така работи днешния свят и изключенията само потвърждават правилото.

на 10.06.2022 г. в 1:24, FatMan9 написа:

Искам да купя лаптоп, който да използвам за дейности, които не изискват голяма изчислителна мощност.

Вземи този реновиран с 1г. гаранция, вместо новите боклуци към които си се насочил!

• Автор
преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Вземи този реновиран с 1г. гаранция, вместо новите боклуци към които си се насочил!

Не. Гаранцията е прекалено малка и дизайна не ми харесва. Също така, аз неща втора употреба никога не купувам.

преди 9 минути, FatMan9 написа:

Не. Гаранцията е прекалено малка и дизайна не ми харесва. Също така, аз неща втора употреба никога не купувам.

Мазния пак си показа характера!

Моля ви се помогнете ми да избера и след предложения кое е добро и си заслужава, Мазния се изказва:

-Нищо не разбирате аз съм си наумил нещо и ще го направя въпреки че не е правилно.

Ами как някой да ти помогне изобщо след като и лекарите не могат?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.