Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще се случи, случва , ако България излезе от Европейски Съюз ?

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, FatMan9 написа:

Всеки, който твърди, че в ЕС е по-добре отколкото да не сме в ЕС, трябва да обясни защо така смята. Защо е по-добре за България да е в ЕС, а не извън ЕС?

Защо е добре да получаваме санкции без причина?

Защо е добре да ни налагат политики и идеологии, които ни нараняват?

Най-лесно е да погледнеш другите държави в ЕС /по-старите членки/ как живеят или пък да попиташ тези българи , които работят там!

• Отговори 188
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

• skalata_73
    skalata_73

Олеле, отидоха иляда страници. Сега пишещите в темите за короната, правителството  и за войната ще станат разногледи.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Калта дойде с демокрацията - преди това имаше чисто нов асвалт по който карахме ролкови кънки. Сега остана част от чакъла и тук там асвалт. Бензиностанции винаги си е имало достатъчно, а газовите дойд

Публикувани изображения

преди 5 часа, FatMan9 написа:

Сега на 6.22.2022 в 02:42, аз прекратявам взаимоотношенията си с теб за неопределен срок от време.

И часовник ли имаш 

преди 37 минути, FatMan9 написа:

трябва да обясни защо така смята. 

Мазния не е съгласен.

преди 25 минути, JohnTRIVOLTA написа:

по-старите членки

Според мен първо да се запознае с историята -> Европейски съюз – Уикипедия (wikipedia.org)

Без да се знае, че ЕС произлиза от Европейската общност за мирно използване на ресурсите с цел успоредно развитие и на икономиката и на социалността сред европейските нации, то не ще се разбере защо Европа не би следвало да е против Русия, защото и тя има участие в Европа. 

С налагането на санкции на Русия, то ЕС става зависима икономически от икономиките на други континенти. 

Малко разум ако имат управниците из ЕС, то ще схванат, че трябва да се излезе от НАТО и да се мисли за друг вид самозащита и че Русия не е враг. Да, ама не ... 

Та, ако погледнем една членка "по-стара" = Англия, то тя вече е извън този съюз. 

Видно е, че Еврото се срива, което показва до колко икономиката на ЕС пряко е зависила от рублата. 

И като резултат: Долара печели!!! И в тоя случай дали гражданите на ЕС са живели добре в миналото отива по дяволите ... 

Ха да видим кой насажда фобия от Русия?! -> Търговците на оръжие!!! = Те към момента печелят, а ЕС покорно следва войната, а не защитава мира. 

Всеки който праща военна техника и прочие в Украйна е престъпник на мирното разрешаване на кризата!!! 

Аз казах!!! 

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Най-лесно е да погледнеш другите държави в ЕС /по-старите членки/ как живеят или пък да попиташ тези българи , които работят там!

Те са вече питани. Преди около 1 година гледах предаване за българи, които без документи и без нищо биват изнасяни в микробуси от България към германските фабрики за месо. И живеят в квартири с много хора в една стая, работят за малко пари и няма изход от тази ситуация - не могат да напуснат, тъй като или нямат документи, или документите им се държат при трафиканта, който по интернет се представя за легитимен бизнесмен.

преди 1 час, dioib написа:

Според мен първо да се запознае с историята -> Европейски съюз – Уикипедия (wikipedia.org)

Без да се знае, че ЕС произлиза от Европейската общност за мирно използване на ресурсите с цел успоредно развитие и на икономиката и на социалността сред европейските нации, то не ще се разбере защо Европа не би следвало да е против Русия, защото и тя има участие в Европа. 

С налагането на санкции на Русия, то ЕС става зависима икономически от икономиките на други континенти. 

Малко разум ако имат управниците из ЕС, то ще схванат, че трябва да се излезе от НАТО и да се мисли за друг вид самозащита и че Русия не е враг. Да, ама не ... 

Та, ако погледнем една членка "по-стара" = Англия, то тя вече е извън този съюз. 

Видно е, че Еврото се срива, което показва до колко икономиката на ЕС пряко е зависила от рублата. 

И като резултат: Долара печели!!! И в тоя случай дали гражданите на ЕС са живели добре в миналото отива по дяволите ... 

Ха да видим кой насажда фобия от Русия?! -> Търговците на оръжие!!! = Те към момента печелят, а ЕС покорно следва войната, а не защитава мира. 

Всеки който праща военна техника и прочие в Украйна е престъпник на мирното разрешаване на кризата!!! 

Аз казах!!! 

Не ми е нужна история в този случай. Ако дадено нещо е било основано с добри намерения по онова време, то не означава, че и сега намеренията все още са задължително добри.

ЕС се управлява от САЩ. Санкциите имат геополитическа цел - да се дестабилизира рублата, която е конкуренция на долара и петролно-доларова хегемония.

ЕС няма да излезе от НАТО, тъй като ЕС и НАТО са две части от един и същи проект на САЩ. ЕС е за денационализация на валутите. НАТО е за налагане на военна мощ и поддържане на американската хегемония чрез инсталация на американски военни бази по цял свят, с ракети насочени към държавите, което не са в НАТО и не са подчинени.

Управниците правят това, което им се каже. Структурите и хората в ЕС се финансират от НПО-та и фондации на крановете от Wall Street. Който плаща, той поръчва музиката.

Целта на ЕС е да се обединят валутите в една, за да се срива еврото по-лесно когато е необходимо, за да се запази стабилността на долара.

Прочети това: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=15&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

преди 2 часа, dioib написа:

Аз казах!!! 

ЕС произлиза от съюз между, които по-лесно да си транспортират въглища и стомана. И да върви бизнеса.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Европейска_общност_за_въглища_и_стомана

1280px-European_Coal_and_Steel_Community

Както се вижда, колко години минаха, все още тези държави са си пълноправни членки.

Другите са просто роби и служат за вършене на черната работа на тия пълноправни членки.

преди 5 минути, Coco1 написа:

Мазния иска ти да му го прочетеш 

Нещо умно ще кажеш ли? Голяма си радио точка,или какво си знай баба, такова си бай.

преди 2 минути, нушо написа:

Нещо умно ще кажеш ли? Голяма си радио точка,или какво си знай баба, такова си бай.

Нуши пристигнахте ли с автобуса на уреченото място 

преди 4 минути, Coco1 написа:

Нуши пристигнахте ли с автобуса на уреченото място 

Да ,ама аз си пия апчетата,за разлика от теб. Темата не е за мазния.

току-що, нушо написа:

Да ,ама аз си пия апчетата,за разлика от теб. 

Не ти личи явно ше преопърачам да ти дадът по силни все пак сте в рая на тези неща Мосейково. 

• Автор
преди 3 часа, FatMan9 написа:

Те са вече питани. Преди около 1 година гледах предаване за българи, които без документи и без нищо биват изнасяни в микробуси от България към германските фабрики за месо. И живеят в квартири с много хора в една стая, работят за малко пари и няма изход от тази ситуация - не могат да напуснат, тъй като или нямат документи, или документите им се държат при трафиканта, който по интернет се представя за легитимен бизнесмен.

Ти говориш за някаква престъпна група възползваща се от мега прости и необразовабни - то с тях редовно се случва така и то на всякъде и е въпрос на разследване, следствие и правосъдие - криминален случай.

Питай повечето от другата група - легалните, не нелегалните?!

преди 5 часа, dioib написа:

Аз казах!!! 

Пак другите им виновни на Русия, че нападнаха европейска държава :giggle1:

преди 5 часа, АСПЕКТ написа:

Другите са просто роби и служат за вършене на черната работа на тия пълноправни членки.

То никой не прочита, за да осъзнае следното:

Цитат

Постоянните опити за обединение на различните европейски народи предхождат самите държави. Преди 3000 години със силата на меча над Европа властват келтите, а след тях и римляните.

... 

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Пак другите им виновни на Русия, че нападнаха европейска държава :giggle1:

Ти въобще мисловна дейност можеш ли да произвеждаш?!

Да ти приличам на Русия?!Русия не и пука за ЕС!!! Просто нещо принадлежащо в миналото на въпросната си възстановява с други средства, защото ЕС не проумя, че в Украйна съзрява нов фашизъм. 

На руснаците им е без значение дали унищожават военна техника от бившата СССР или някаква натовска. Що се касае за военните, то вече лъсва, че много чужденци, а не украинци воюват за ресурсите из дадена територия. 

Та, смях само предизвиква твоето незнание. :) 

Де видя, че Русия търси виновни?! По най май русофобите винят Русия за случващото се в граничната зона на Русия ... -> Втори път подобие на Хитлер или Наполеон не ще позволят руснаците!!!  

преди 6 часа, FatMan9 написа:

Не ми е нужна история в този случай.

:offtopic_s:

Драги ми непукисте!

Не ме интересува какво ти е нужно, но се вижда, че си напълно неориентиран. 

Я не ти давам съвет какво ти е нужно, но за обща култура си трябва елементарни исторически знания, за да не ти се подиграват другите. 

Въпреки това, считам, че разиграваш някаква си ролева игра, щото в действителността си се чувстваш незначителен, а то е поради факта, че явно си страдаш от някаква олигофрения. Да, тази болест е от сериозните, но тук не е лечебно заведение!!!

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин 

преди 17 часа, АСПЕКТ написа:

Нормални неща в Германия, на всеки един работещ тук. Какво да пиша? 

Ха! Помагаш ми за един въпрос. Въпросът е сериозен, може да хвърлиш едно око по немските източници. То явно си млад юнак (без байрак), но все пак какво знаеш за ГДР и кога са се изравнили с ГФР?

То никой не прочита, за да осъзнае следното:

... 

Ти въобще мисловна дейност можеш ли да произвеждаш?!

Да ти приличам на Русия?!Русия не и пука за ЕС!!! Просто нещо принадлежащо в миналото на въпросната си възстановява с други средства, защото ЕС не проумя, че в Украйна съзрява нов фашизъм. 

На руснаците им е без значение дали унищожават военна техника от бившата СССР или някаква натовска. Що се касае за военните, то вече лъсва, че много чужденци, а не украинци воюват за ресурсите из дадена територия. 

Та, смях само предизвиква твоето незнание. :) 

Де видя, че Русия търси виновни?! По най май русофобите винят Русия за случващото се в граничната зона на Русия ... -> Втори път подобие на Хитлер или Наполеон не ще позволят руснаците!!!  

Толкова не ѝ пука, че не могат да заменят ЕС пазара да си изнасят газта :giggle1:

За русороба, дето си мисли, че Русия си е самодостатъчна, няма как да имат смисъл думите ми.

преди 44 минути, JKirilov написа:

Ха! Помагаш ми за един въпрос. Въпросът е сериозен, може да хвърлиш едно око по немските източници. То явно си млад юнак (без байрак), но все пак какво знаеш за ГДР и кога са се изравнили с ГФР?

Какво значи изравнили? В какъв смисъл изравнили?  Социалистическия строй в ГДР е бил различен от този в България.

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Толкова не ѝ пука, че не могат да заменят ЕС пазара да си изнасят газта :giggle1:

О, към Китай ще е щом Европа сака от Катар ... :) 

Мъ, много лъсва твоето невежество ... :) 

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Какво значи изравнили? В какъв смисъл изравнили?  Социалистическия строй в ГДР е бил различен от този в България.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Берлинско_въстание_от_17_юни_1953_година

През юли 1952 г. на II конференция на ГЕСП генералният секретар Валтер Улбрихт провъзгласява курс към „планомерно строителство на социализма“, което се свежда до последователна съветизация на източногерманската държава с мерки против малките предприятия и собственици, частната търговия и масова национализация на предприятията. Оказва се натиск върху фермерите за включване в селскоктопански кооперативи, а повишаването на данъците води до ликвидирането на все още останалите малки промишлени предприятия. Криминилизира се дейността на малките собственици като само за година броят на осъдените в затворите се увеличава от 31 000 до 66 000 души.[5]

В сферата на идеологията се предприемат решителни действия по ликвидиране на съществуващата гражданска партийна система, като ударът пада върху християндемократите и либералдемократите. Правят се чистки и в самата ГЕСП, като критично настроените социалдемократи също са отстранени от партийните структури.[5]

Правят се промени в държавния апарат, образованието, променя се структурата на промишленото производство, като се насочва вниманието изключително върху тежката промишлености и на пазара се чувства остра необходимост от потребителски стоки. Това налага въвеждането на купонна система за основни хранителни продукти.

В международната обстановка през годините на Студената война започва милитаризацията на ГДР. През 1952 г. 11% от държавния бюджет е насочен за военни разходи, а 19% от него е годишната репарация изплащана на Съветския съюз. Тези разходи водят до дълбока икономическа криза.[5]

През април 1953 г. се повишават цените на обществения транспорт, облеклото, обувките, месото, хлебните изделия и продукти със съдържание на захар,[6] което рязко намалява покупателната способност на населението и предизвиква вълна от недоволство.[7] Пряко следствие от това е нелегалното преминаване на границата с ФРГ като бежанци (процес наричан в ГДР Republikflucht) на високо квалифицирани специалисти, което създава сериозни производствени проблеми. В края на май 1953 г. в резултат от политиката на правителството вече е създадена ситуация на всеобщо недоволство във всички слоеве от населението.

Драги ми непукисте!

Не ме интересува какво ти е нужно, но се вижда, че си напълно неориентиран. 

Я не ти давам съвет какво ти е нужно, но за обща култура си трябва елементарни исторически знания, за да не ти се подиграват другите. 

Въпреки това, считам, че разиграваш някаква си ролева игра, щото в действителността си се чувстваш незначителен, а то е поради факта, че явно си страдаш от някаква олигофрения. Да, тази болест е от сериозните, но тук не е лечебно заведение!!!

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин 

Аз имам нужните изсотилечси познания, не се притеснявай за мен.

Притеснявай се за себе си - не е нормално да обиждаш непознати без причина.

За каква ролева игра говориш?

За какъв "бог" говориш? Да не е този, който където и да го търсиш, никога не го намираш, което говори нещо относно съществуването му?

Кое е смешното в това, което написах и в това което е написано в линка който показах?

IMG_20220622_180007.thumb.jpg.469cdb5dfce94acd77fbbd5d04a6abee.jpg

преди 1 минута, FatMan9 написа:

Притеснявай се за себе си - не е нормално да обиждаш непознати без причина.

Поглегни, че има бутон "Докладвай"!!! Защо не ме докладваш, след като съм те обидил?!

Явно си и страхливец или мазохист... :) 

В тоя живот си требе смелост, а на теб такава ти липсва ... :) 

преди 3 минути, dioib написа:

Поглегни, че има бутон "Докладвай"!!! Защо не ме докладваш, след като съм те обидил?!

Явно си и страхливец или мазохист... :) 

В тоя живот си требе смелост, а на теб такава ти липсва ... :) 

Не те докладвам поради две причини.

По принцип нямам навика да използвам бутона за докладване, против цензурирането съм. Доставя ми удоволствие да гледам как хората говорят, но нищо не казват и нямат никакви аргументи и се сриват и ме обиждат, щом не могат да ме оборят.

Втората причина е, че и да те докладвам, нищо няма да стане.

преди 7 минути, FatMan9 написа:

и ме обиждат

И къде съзря обидата тук?!

По-скоро в действителността си мизетурка и (извън протокола) тук си избиваш чувството за непълноценост, което те прави мазохист!

Осъзнай по-горното!!!

п.п. Аз не съм садист, а обикновен мирянин и потребител, а ти?! = Явно си ниско интелигентен ... мда ... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.